Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SX1 IS için bir haber hâlâ yok mu arkadaşlar? Işık dijital ne oldu görülebildi mi cihaz?
  • arkadaşlar sanırım buradan alacağım sx 1 i 1 ay sonra dayıma aldıracağım. ne dersiniz?
    http://www.amazon.de/Canon-PowerShot-Digitalkamera-Megapixel-HD-Videofunktion/dp/B001G7PBDC/ref=sr_1_8?ie=UTF8&s=ce-de&qid=1227598957&sr=8-8
  • SX1 henüz ABD'de satışa çıkmamış galiba bu yüzden e-bay'da da yok.
    Avrupa'da satılıyor fakat pek kullanıcı incelemesine rastlamadım.
    Almanya fiyatı:http://www2.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=845179

Bu arada bir inceleme sitesinden SX10 zoom performansı.
     CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS

http://www.digitalcamerareview.com/shared/picture.asp?f=22165

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS

http://www.digitalcamerareview.com/shared/picture.asp?f=22167

Daha fazlası:
    http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3789&review=canon+powershot+sx10

@gazy
    Verdiğim linkte SX1 daha uygun.
    1 ay sonra fiyatlar biraz daha düşebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 25 Kasım 2008; 10:10:38 >

• Dikkat ederseniz orda, ((Dieser Artikel ist noch nicht verfügbar.)) yani elimizde mevcut değil diyor.
  • 100 milyon için spot almaya tabiki değmez..ama yinede gecmiş olsun arkadaşım zararın neresinden donulse kardır..

s5imi taywandan alırken hem burda satılmıodu hemde yarı fiyatına almıştım..
    arada en aşagı 250 ytl fark olması lasım bizim dogubanktaki fiyatlar fahiş..gecen arkadaşa sx100-110 almaya gittik utanmasalar garantili fiyatından pahalıya satacaklardı..yalçınlarda 500ytlye buldugum makineyi(erkayalar garantili) adam spotunu bana 470 ytlye satmaya kalkıo.. ne anladım ben o işden dimi.. dogubank eskisi gibi ne güwenilir ne hesaplı..çok şanslı olmak gerekirki ucuza gercekten urun bulabilelim..

imkanım olsa dikerim kocaman bina natilus gibi içinde sırf elektronik eşya satılan cinsinden..ithalatcı firmalarda rahat eder ister garantili ister garantisiz fiyatlarda sabitlenmiş olur.. devlette neyin nerde satıldıgını bilir.. özellikle uzakdogu ülkelerinde böle yerler cok.. Cennet desem yeridir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 25 Kasım 2008; 14:06:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: taytaylan

Bu Arada arkadaşlar SX10 un seri no su: 7028319820 .Doğubank yada GG dan ürün alacak arkadaşlar bi yerlere not etsin.Gerçi GG dan aldığınızda farkedecek zamanınız olur ama spot dükkandan falan alırsanız bu seri no yu bi yere not edin

Gapelektronik'ten 1 adet Canon sx10 GG ye duştu

http://urun.gittigidiyor.com/Canon-PowerShot-SX10_W0QQidZZ14127435

Kargo notu'da hazır

"ÜRÜNÜ KARGO ELEMANIYLA BİRLİKTE AÇIP HERANGİ BİR SORUN VARSA TUTANAK TUTUNUZ AKSİ TAKDİRDE MESULİYET KABUL EDİLMEZ"

aman dikkat, problemli makinenin bu olma ihtimali cok yuksek...

• Pocemonmutlu sizi SX10 IS uyarınızdan dolayı kutluyorum tabiki hiçbir arkadaşın canı yanmasın.
    Forumumuzun yararlarından da biri bu...
  • Arkadaşlar SX1 ve SX10 duyurulduktan bir süre sonrahttp://www.dpreview.com ' da PowerShot S5 ile ilgili bilgilerde değişiklik oldu.

Tıkla

Canon PowerShot S5 IS için
    _________________________ESKI________YENI
    Format___________________Compact_____SLR-Like
    Macro Focus_______________0-1 cm______10 cm
    Timelapse recording________Yes_________No

Özellikle tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum. Bu ne demek. Yeni makina çıktı diye eski makinanın özellikleri değişemeyeceğine görewww.dpreview.com gibi siteler insanları yönlendirmek için yanıltıcı bilgiler mi veriyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keklik72 -- 26 Kasım 2008; 5:02:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: keklik72

Arkadaşlar SX1 ve SX10 duyurulduktan bir süre sonrahttp://www.dpreview.com ' da PowerShot S5 ile ilgili bilgilerde değişiklik oldu.

Tıkla

Canon PowerShot S5 IS için
    _________________________ESKI________YENI
    Format___________________Compact_____SLR-Like
    Macro Focus_______________0-1 cm______10 cm
    Timelapse recording________Yes_________No

Özellikle tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum. Bu ne demek. Yeni makina çıktı diye eski makinanın özellikleri değişemeyeceğine görewww.dpreview.com gibi siteler insanları yönlendirmek için yanıltıcı bilgiler mi veriyorlar?

Evet bir gariplik var ozellikle 10cm macro da şaşırdım cunki, bir gunlugune S5 kullandım 1 santimden daha yakın cekimler yaptıgım olmuştu. ama Timelapse recording ozelligini CHDK yazılımı ile hafıza kartına gomerek extra bir menu acılarak elde ediyoruz diye biliyorum?

• @keklik72 güzel tespit tebrik ederim.
    Demek yeni modeli önplana çıkarmak için eski modeli kötülüyorlar.
    Bari makroya 5 cm deselerdi, Canonun en alt modeli bile 5 cm makro yapar bildiğim kadarıyla.
    Bu timelapse, ekşi'de yazdığı gibi "belli zaman aralıklarında alınan shotların daha sonra birleştirilip hareketli görüntüye dönüşürülmesine dayanır." mı oluyor acaba?
    Bİr de "slr-like" kelimesi forumlar haricinde pek telaffuz edilmeyen bir kavram sanırım.
  • S5İ MAKROSU 0CMDİR..saçmalamışlar yeni cihazı övücez diye
  • Desenize Depreview.com da tarafsızlığını yitirdi...
    Ama bu ara G10'a recomended(tavsiye edilir)verdiği için topa tutuyorlar siteyi bunu nasıl izah edeceğiz???Yani CANON demek ki fazla yedirememiş parayı!!!
  • yav madem öyle boşverin orayı burayı, gerçek kullanıcılardan alalım izlenimleri diyoruz ama çok fazla paylaşım da görünmüyor. ben fuji s1000fd'yi çok incelemeden aldım pek de memnun kalmadım, bir daha aynı yanılgıya düşmek istemiyorum, slr da istemediğimden dolayı slr-like en mantıklı seçim olacak tekrar benim için, ama bekle bekle nereye kadar kardeşim

hala elle tutulur birşey yok iki makina hakkında da, hd video zerre kadar ilgimi çekmiyor ama sx1'in fotoğraf çekiminde çok büyük farklar olacak mı sx10'a göre merak ediyorum

konuşuyorum böyle ama haliyle bekleyeceğiz gene, ooofff ulen of ben elime almadan bu teknoloji firmalarının yönetimini, adam gibi fotoğraf makinası, telefon falan göremeyeğiz, çok ümitlenmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi people are strange -- 30 Kasım 2008; 16:48:50 >

• Dogru soyluyorsun paylaşım yok neden yok cok sebebi olabilir, turkiyede en azından 100 kişide vardır eminim, ama bu kişilerin bu siteden veya internetle alakası olmayan kişilerdir olsalar dahi okuyup geciyorlar'dır yada zamanı yoktur vs. Ben hemen fotografları cekip buraya yolladım makine budur kalitesi budur diye ama bir amator olarak fotograf kalitesinden cok ISO kalitesini on plana cıkarabildim. Profesyonel bir arkadaşa versem makineyi, benim makineyle cekildigine inanmam belki ama bende oteye gidemedim daha amatorum.

Fotograf hikayemi anlatmak istiyorum.

Elimde 2 senedir Sony DSC-P72 3.2mp compact fotograf makinesi var ve cektiklerimi toplasam 200'ü gecmemiştir, satmaya kalkım bedavaya kimse almadı neden'mi "ooo 3.2mp cok duşuk 5 para etmezmiş" bu kişiler fotograf makinesinden anlasalar once test ederdi fotograf kalitesini neyse. Like serisi Makine almamın sebebi, işyerimde bir arkadaşım 9 ay once Nikon d40 fotograf makinesi almış. gittigimiz bazı yerlerde fotograf cekerdi, birgun resimleri istedim cektiklerini inceledim heveslendim ve hemen araştırmaya girdim DSLR ile Like modellerinin artıları avantajları dezavantajlarını, cıkarttıgım sonuc Like serisi oldu ve SX10 dedim satın aldım.
    işyerine makineyi goturdum, abi Manual modda nasıl cekim yapmam gerekiyor enstantane diafram ayarlarını neye gore ayarlamam gerekiyor falan derken gelen cevap beni şok etti "kardeş ben bilmiyorumki o ayarları hic kullanmıyorum ben auto da cekiyorum dedi ve guldu" yuh dedim ve hemen sordum peki neden bu makineyi aldın o zaman "ben cantamdan cıkartır cıkartmaz hemen fotograf cekecegim diye gitmiş satıcıda d40 vermiş" benden hicbir farkı olmayan bir amatormuş meğerse, hevesim kırıldımı evet biraz kırıldı. şimdide arkadaş nediyor biliyormusunuz "ya seninki gibi zoom yapmıyor objektif sordum 2 kusur milyar dedi oha dedim dedi" diyecek başka soz yok arkadaşlar. ben 98 yılı askerde hic bilgisayar'dan anlamayan birine msdos ogretmeye calıştılar Cat Pat ogrendim şimdi ise bırakın yazılımı donanım tamirine kadar (Elektronik tamircisiyim) yaladım yuttum. bunları nerden ogrendim okulunamı gittim? hayır burdaki ve bunun gibi birsuru sitelerdeki bilgileri toplayarak bu seviyeye getirdim kendimi. Eminimki fotograf bilgimide yine sitelerden, kitaplardan deneyimler'den geliştirecegime inanıyorum. Onun icin DSLR / Like / Compact secimlerinizi kişilere sormak yerine isteklerinize gore araştırıp bilgilenip karar vermeniz her acıdan dogru secim olacaktır...

Ornek vermek gerekirse:

X kulanıcı: arkadaşlar 600 800 ytl aralıgında fotograf makinesi arıyorum 1-FZ28 2-SX10 3-H50 acaba hangisi?

Y kullanıcı: Sony H50 kullanıyorum Tavsiye ederim hele bir gece cekimi var super

Z kullanıcı: Canon SX10 daha incelemesi yok alma onun yerine Nikon P80 veya FZ28 al

F kullanıcı: bence FZ28 her site'den yuksek notlar almış urun

X kullanıcı: ama resim kalitesi nasıl? kaliteli olsun istiyorum

S kullanıcı: o zaman Slr-Like modellerine bakmayacaksın hicbiri Dslr kalitesini vermez bence Nikon D40 veya birazdaha verip Canon D350 almanı tavsiye ederim.

X kullanıcı: Teşekkur ederim Bilgileriniz icin

5 gun sonra

X kullanıcı: ya arkadaşlar dunya kadar para verdim Canon D350 aldım ama bunda video cekimini bulamadım? birde yuksek zoom icin objektif degiştirmek gerekiyormuş dogrumu? neden ekranda cekecegim yeri goremiyorum?

S kullanıcı: başta soyleseydin kardeş bu makine Slr-Like degilki video ceksin 15x zoom yapsın, video cekmek istiyorsan nikon D90 alacaksın

Z kullanıcı: sakalımız yokki Fz28 dedim sana

1 ay sonra

X kullanıcı: arkadaşlar Canon 350D 1 aylık cizik bile yoktur toplasam 400 kusur resim cektim 1200YTL ye aldım 700YTL'ye veriyorum

A kullanıcı: pm

D kullanıcı: Pm attım

şimdi burda kim suclu? makineyi onerenmi yoksa istediklerini başta soylemedigi icin fotograf makinesi almak isteyen arkadaşmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 30 Kasım 2008; 21:17:17 >

• kesinlikle ne alacağını bilmeyen x kullanıcı hatalı.ben fz18 almak için 4-5 ay arasştırdım.bu gün olmuş hala pişman değilim.ama sp570uz veya p80 veya h9 hatta h50 almış olsaydım aklım hewp fz18 de kalacaktı. araştırmak şart. bilinçli olmak şart.
  • Türkiye'de SX1 sahibi birilerinin şu an itibariyle olduğunu sanmıyorum. Ama SX10 için çok fazla feedback gelmedi. Orası doğru bencede..
  • arkadaşlar merhaba;

şuanda çok fazla sx1 kullanıcısı olmadığı aşikar ama aşağıda linkini verdiğim sitede "video çekim modunda görüntü kalitesinden ödün vermeden ekstra 2x yakınlaştırmaya olanak tanıyan" şeklinde bir bilgi var. benim anladığım sadece 2x zoom yapıyor video çekiminde.acaba bu konu hk herhangibir bilgisi olan yada nette konu hk araştırma yapan kimse var mı?

teşekkürler

bilgi kaynağı: http://www.letsgodigital.org/tr/20073/canon-powershot-sx1-is/
  • "PowerShot SX1 IS ile HD video kayıt
    Görsel kaliteyi en üst seviyelere çıkaran Canon PowerShot SX1 IS dijital fotoğraf makinesi ile 1080p (30 kare/sn) High Definition video görüntü kaydedilebiliyor. Canon SX1 IS dijital kamerada Canon'un, video çekim modunda görüntü kalitesinden ödün vermeden ekstra 2x yakınlaştırmaya olanak tanıyan, Advanced Tele-Converter özelliği de bulunuyor."

Foto çekerken normalde 20x.
    Video çekerken 2 x 20 = 40x

Benim Sony HC9e video kamera da öyle!
    Video çekerken yapabildiği zoom'u, fotoğraf modunda yapamıyor nedense!
  • quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

"PowerShot SX1 IS ile HD video kayıt
    Görsel kaliteyi en üst seviyelere çıkaran Canon PowerShot SX1 IS dijital fotoğraf makinesi ile 1080p (30 kare/sn) High Definition video görüntü kaydedilebiliyor. Canon SX1 IS dijital kamerada Canon'un, video çekim modunda görüntü kalitesinden ödün vermeden ekstra 2x yakınlaştırmaya olanak tanıyan, Advanced Tele-Converter özelliği de bulunuyor."

Foto çekerken normalde 20x.
    Video çekerken 2 x 20 = 40x

Benim Sony HC9e video kamera da öyle!
    Video çekerken yapabildiği zoom'u, fotoğraf modunda yapamıyor nedense!

Alakası bile yok aynı ozellikler SX10 da oldugu gibi SX1'dede mevcut fotograf ve video modunda Advanced Tele-Converter veya dijital secip kullanabiliyorum ayrım yapmıyor...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.