indirim geçerli değildi sanırım..bende 2650 lik pil var duracellin 300 çekim yapmıştım dahada devam ediyo
hoş bir durum değilmiş gerçekten. sx10 ile birkaç foto çekmiştim incelerken. güzel makine. ama tabi çekilen fotolar bilgisayarda kötü çıkıyorsa rahatsız edici olabilir. ama bir süre sonra huyunu anlarsın diye düşünüyorum makinenin
quote:
Orjinalden alıntı: secooo
quote:
Orjinalden alıntı: Anadolu
ekran kalitesini mi boyutunu mu beğenmedin?
quote:
Orjinalden alıntı: secooo
merhabalar..canon sx10 umu sony hx1 ile değişsem mantıklı olurmu yav..canonun ekranı deli etti beni çok yetersiz..fotoğrafı çekiyorum tamam bu oldu diyorum bilgisayada bi bakıyorum rezalet..gına geldi artık soğuttu beni..
ekran kalitesi hocam..hadi küçüklüğünü idare ettikte çözünürlük falan bence kötü yanıltıyo insanı..
@anadolu.. arkadaşımda canon g9 vardı beraber bikaç çekim yapttık onun ekranına imrendim açıkçası ilk defa ozaman görmüştüm g9 u kaldı ki eski sayılır o makine sx10a göre..makinenin kalitesine falan bişey dediğim yokta işte bazen bu ekrandan dolayı yanıltıcı olabiliyor..dün uludağda çekim yaptım süper oldu dediklerime bi baktım felaket kumlanma ve parlamalar vardı..
Arkadaşlar merhaba, tüm yorumları okudum ama net bir sonuç bulamadım fz28'in yüksek iso ile Sx10 un yüksek iso çekimleri arasında hangisi daha iyi? bazı test sayfalarında fz28 bazılarında sx10 iyi görünüyor. Bir de Sx10 un Raw formatta çekim yapmaması beni düşündürüyor biraz, sizin fikriniz varmı bu konuda? Açıkçası çok uzun zamandır fz28 e niyetlenmiştim, bu sıralar almayı düşünüyordum ama tanıdığım bir çok arkadaşım hatta fz28i çok beğenen arkadaşım Sx10 almamı söylüyorlar:) kafam karıştı çok haliyle:) Bugün Doğubankta sx10la yanyana koydum ikisini sx10 baba duruyor ele oturuyor çok güzel:)
@Arkeolog08
Doğubankta sx10 ve fz28 fiyatları ne kadar acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: dtalon
@Arkeolog08
Selam, SX10 825 ytl 6 taksit yapınca 65 lira ekleniyormuş üstüne. FZ28 720 ytl bunun taksitli fiyatını sormadım ama fz28in siyahı resmen yok Doğubankta. FZ50 650 ytl
bu fiyatlara satılan ürünlerde garanti olay var mıdır?
quote:
Orjinalden alıntı: Arkeolog08
quote:
@Arkeolog08
Selam, SX10 825 ytl 6 taksit yapınca 65 lira ekleniyormuş üstüne. FZ28 720 ytl bunun taksitli fiyatını sormadım ama fz28in siyahı resmen yok Doğubankta. FZ50 650 ytl
Dükkan garantisi veriyorlar sadece oda 1 ay filan, garantili olsa bu fiyata vermezler sanırım.
Fena değilmiş aslında fiyatlar. amerikada kuzen var benim. ondan isteyeceğim ben makineyi. madem garanti yok o yollasın daha iyi diye düşünüyorum. ne dersiniz? daha mantıklı değil mi?
@Arkeolog08 İlginize tesekkur ederim.. Fiyatlar gercekten iyiymis. ama garantisiz....!! Dogubank tan yakın bi tanıdık olsa alınabilir... kolay gelsin....
quote:
@Arkeolog08 İlginize tesekkur ederim.. Fiyatlar gercekten iyiymis. ama garantisiz....!! Dogubank tan yakın bi tanıdık olsa alınabilir... kolay gelsin....
Rica ederim arkadaşım. Sık sık gidiyorum Doğubank'a gittikçe soruşturuyorum, bakalım alıcaz heralde Sx10'u ama hala kararsızım:)
SX10'u bugün doğubankta sordum 825, 780, 720 diyen dükkanlar oldu 720 diyen ilk bir ay biz garanti veriyoruz, sonrasında global garantiden faydalanırsın dedi Erkayaların global garantiyi kabul etmediğini duymuştum ne dersiniz çakallık mı yapıyorlar
Valla çakallıkmıdır bilmiyorum ama verdiğin adreste iki makinayı karşılaştırdım FZ28 baya fark ediyor gibi geldi gözüme yoksa gözümmü yanıldı bilmiyorum ama fz28 daha iyi sanki:)
kadın mankenin omuzlarına bak beyaz yerlere. sx10'da desen gözüken yerler fz28'de bembeyaz olmuş. Sanki FZ28'de ışık biraz fazla ya da ayarlardan dolayı fazladan bir aydınlık var.
Aynı mankene ve omuzlarına bir de Canon EOS 5D Mark II'i seçerek bak. Beyaz yerlerdeki desenler hep gözüküyor.
Bu farklılık ayarlardan mıdır, yoksa makinaların hüneri midir bilemiyorum. Bunu da üstatlar söylesin.
21. sayfada bir arkadaşın mesajı vardı her iki makinayı da kullanan belki onunla temasa geçip bilgi alabilirsiniz. Mesajı aşağıya kopyaladım.
(ALINTI 21. sayfadan) bir kaç ay önce bi fz28 almıştım, şimdi de sx10 aldım. fz28 le çektiğim fotoğraflarda özellikle insan yüzleri parlak/kireç gibi çıktığı için makineyi pek sevemedim(gerçihttp://www.imaging-resource.com sistesinde fz28'in beyaz dengesi için çok iyi deniyor, belki de yalnızca benim makinenin renklerinde sorun var bilemiyorum), sx10 henüz elime geçti çok fotoğraf çekme imkanım olmadı ama ilk planda şöyle kaba karşılaştırma yapabilirm; -sx10 4 AA pille çalışıyor zaten ağır olan makine bu pillerle iyice ağırlaşıyor, fz28 daha hafif ama zamanla ikisine de alışıyorsunuz -sx10 un lcd'sinin hareket etmesi güzel -sx10 un netleme, çekim, yazma hızları daha iyi, -sx10'un özellikle dijital zoomlarda el ile sabitlendiğinde fz28'den daha iyi stabilizasyon sağladığını söyleyebilirim, -fz28'in bir miktar kendi hafızası vardı, sx10'da malesef yok
Evet haklısın desene dikkat etmemişim hiç. Fz28 de çok parlak. çiçek üzerindeki ayrıntılarda da aynı şekilde. Yalnız sx10 u beğenende var beğenmeyende, beğenmeyenler beni pek ilgilendirmeyen konularda beğenmemişler:) alcaz sonunda yaw:))
Sx10a extradan filtredir lenstir takılmadığını okudum bir forumda bu doğrumudur acaba bilen varmı
nerdeyse 3 yıl önce canın s3 almaya niyetlendim derken ABD den sipariş ettim ve niyetlendikten 10 ay sonra yani iki yıl önce makinemi aldım
benim ilk makinem 5 yıl önce aldığım canın A 410 modelinde c,çin üretimi özellikleri poaspal ama kalitesi gerçektien iyi bir makineydi.
canon s 3 e çok büyük hayaller bağladım makinemi ilk 6 ay çok kötü bilinçsizce kullandım. nerdeyse her çektiğimi bastirdım ve sonuç hep hüsran bu konuda hem bandırmadaki fotoğrafçı abilerle ve hem de forumdaki abilerle görüştüm dert yandım
tüm bunlar geride kaldı şu anda makinemi nerdeyse maksinum performansta kullanıyorum
kalitesi çok çok güzel
hatta öyle bir hal aldıki beni her programa çağırıyorlar ve diyorlar ki jetoca mutlaka makineni getir
şu sırala mezuniyet programı, sene sonu piknikler, vs vs hepsini çekip dvd ye kaydedip shaiplerine veriyorum
en son yalanım yok zaman gazetesinden aradı arkadaş
hocam Türkçe olimpiyatlarında yer alan gençler meydanda program yapacak çekebilirmisin
çektim ve dvd ye attıım
yani makinem ile çok mutluyum
herkese saygılar
Ne kadar açıklayıcı olmuş jethoca. Teşekkürler gerçekten.
Arkadaşlar sx10 ile fz28'i pek karşılaştırmamak gerek bence. Ben ik gruba ayıralım derim A) Canon SX10, Sony HX1 B) Canon SX1, Panasonic FZ28, Sonu H50
Fiyatları bile çok farklı olan A ve B grubu. A grubu CMOS sensör içeriyor, B grumu ise CCd sensör. A grubu SLR'ye çok daha yakın çekim yapar. Bundan sonra hangisini alayım diye soran olabilir. Onlar için söylüyorum. A ve B grubundan iki makine arasında kaldı iseniz A grubundan alın.
çektiğin güzel karelerden birkaçını paylaşır mısın? merak ettim :)
quote:
Orjinalden alıntı: jethoca
nerdeyse 3 yıl önce canın s3 almaya niyetlendim derken ABD den sipariş ettim ve niyetlendikten 10 ay sonra yani iki yıl önce makinemi aldım
benim ilk makinem 5 yıl önce aldığım canın A 410 modelinde c,çin üretimi özellikleri poaspal ama kalitesi gerçektien iyi bir makineydi.
canon s 3 e çok büyük hayaller bağladım makinemi ilk 6 ay çok kötü bilinçsizce kullandım. nerdeyse her çektiğimi bastirdım ve sonuç hep hüsran bu konuda hem bandırmadaki fotoğrafçı abilerle ve hem de forumdaki abilerle görüştüm dert yandım