Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    maalesef evimde internet hala yok

bir daha smile den internet paketi alırsam iki olsun. okuldan bağlanıyorum internete ama yine de çektiğim fotolardan örnekler göndereceğim

küçük bir olay anlatacağım

mayıs ayında bir dershane ile pikniğe gittik tam 200 kişi.
    tabi piknikte oyun eğlence mangal ve daha önemlisi dershane için önemli bir reklam imkanı deniz kenarı güzel bir yer

gelelim sadede

Reklam amacı önde olduğu için dershane sahibi öğretmen arkadaş Bandırma Foto deniz isimli yerel basından bir firmayı da çağırmış.

tabi firma çektiği toplu( arkada dershane bez afişi ve kafalarda şapkalar ) ve özel fotoları bastırıp tanesi birkaç tl den ( küçükler ) ve büyükleri tanesi 20 tlden dershaneye bastırdı.

hem topluca , hemde etkinlikleri gösteren farklı kompozisyonlarda bende fotolar çektim ve ben tabi fotoların taabını tanesi 40kuruşa malettim.

dershane sahibi fotoları görünce çok beğendi.

fiyatını duyuncada ( baskı maliyetini ) şaşırdı ve beğendi. sonra dershane girişini fotolarla donattık.

şunu net bir şekilde söyleyebilirim
    benim fotolar foto denizinkinden daha kalitieli idi.

onun makinesi fuji nin bir modeli idi

arkadaşlar güzel fotolardan mutlaka paylaşacağım

şimdilik bu kadar herkese saygılar

• bir arkadaş için kafaya koyduk inşallah abd den fx1 i alacağız fiyatların düşmesini bekliyorum

herkese saygıloar
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurkanggs

Arkadaşlar sx10 ile fz28'i pek karşılaştırmamak gerek bence. Ben ik gruba ayıralım derim
    A) Canon SX10, Sony HX1
    B) Canon SX1, Panasonic FZ28, Sonu H50

Fiyatları bile çok farklı olan A ve B grubu. A grubu CMOS sensör içeriyor, B grumu ise CCd sensör. A grubu SLR'ye çok daha yakın çekim yapar. Bundan sonra hangisini alayım diye soran olabilir. Onlar için söylüyorum. A ve B grubundan iki makine arasında kaldı iseniz A grubundan alın.

Hocam yanlış bilgi vermişsin.
    SX-10, Fz-28 ve h50 CCD sensörlüdür, SX-1 ve HX-1 CMOS sensörlüdür.
    Ayrıca bu tüm makinelerin foto kalitesi konusunda birbirilerine bariz üstünlükleri yok, yani sensörleri makineleri üstün yapmıyor, her iki sensörün de artı ve eksileri var.

• Aha evet albati hocam haklısın yanlış yazmışım
    Ben farklılık için sensörü sadece örnek olması açısından vermiştim... Fakat bu şekilde gruplandırılması taraftarıyım. Hepsi mega zumlu slr-like makineler. Fakat ccd ve cmos sensörlü olarak ayırmalıyız. Teorik olarak kağıt üzerinde yazılan özelliklerde. Donanım fazlalığı sx1'de öne çıkıyor (kumanda, dönebilen ekran, stereo vb.). Fakat foto kalitesine bakınca kimisinin a grubundaki fotolar hoşuna gider, kiminin b grubundakiler.

Benim merak bir konu var. Panasonic bu sx1 ile hx1'e ne tip bir rakip çıkartacağı
  • jethocam ben mi kaçırdım sen mi yazmadın. Hangi marka ve model fotoğraf makinası bu
    Ve şu an tam kapasite kullanmaktan neyi kasdettin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akrep_Kral

jethocam ben mi kaçırdım sen mi yazmadın. Hangi marka ve model fotoğraf makinası bu

sanırım canon s3 kullanıyor
  • Hafıza kartının sonuna denk geldi çok kısa bir video ama en azından Canon SX10 IS video görüntüleri hakkında fikir sahibi olmak isteyenler bakabilirler.
    Görüntü kalitesinde kayıp olmaması için Mov'dan Mpg'e yüksek kalitede çeviri yaptım.

http://www.akreportalnet.com/data/karincalar.mpg
  • http://img196.imageshack.us/img196/1417/img0844p.jpg

Canon SX10
    Zoom mod

Çok fazla ayar yapma imkanım olmadı o anda daha önce kaydettiğim ayarlar üzerinden çektim

http://img15.imageshack.us/img15/6757/img0941t.jpg

Canon SX10
    Full zoom - Tripotsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akrep_Kral -- 17 Haziran 2009; 3:15:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Akrep_Kral

jethocam ben mi kaçırdım sen mi yazmadın. Hangi marka ve model fotoğraf makinası bu

canon S3 IS modeli

maksinium kullanmaktan kastım şu

ben uzun zamandır bas çek makine ( canon A 410, 510 ve ixus 75 ) kullandım. S3 aldığımda başladım otomatik ayarlarda foto çekmeye

hep hayal kırıklığı

hatta bazı çok önemli anılar cep telefonu kalitesinin de altında kayda geçti.

sonra makinenin zoom özelliği arızalndı
    son 6 aydır ise hangi ortamda hangi ayarla çekim yapabileceğimi çok iyi kavradım

aslında nerdeyse teknik olarak hiç bir şey yapmıyorum ama direksiyon kullanmak gibi sanırım kendiliğinden makineye alıştım.

çektiğim fotolarda bir haylı kaliteli

herkese saygılar

• Teşekkürler jethoca.
    Bu makinaların en güzel yanı ayar seçeneklerinin çok fazla olması. Tabi tüm ideal ayarları öğreninceye kadar aynı kareden 5-6 tane çekmek gerekiyor ama bu bile eğlenceli. Neyseki film derdi yok
  • Arkeolog08 arkadaşım senden bunuda fiyatı alabilirmiyim
    NIKON COOLPIX P80 ne kadar acaaba bende doğubank da almak istiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ender544

Arkeolog08 arkadaşım senden bunuda fiyatı alabilirmiyim
    NIKON COOLPIX P80 ne kadar acaaba bende doğubank da almak istiyorum

Doğubanka gittiğimde soracağım en kısa zamanda bildiririm arkadaşım
  • Bazen o kalabalık ortamını sevmesem de İstanbul'da yaşamak istiyorum.
    Kaç haftadır İzmir'de istediğim makinenin teşhirini göremedim, insan eline alıp makineyi tartıp, incelemek istiyor ama nafile.
    İzmir bu yönden çok geri kaldı, adı büyükşehir ama daha Darty ve Vatan dışında-ki onlar da büyük sayılmaz- büyük teknoloji mağazası ya da pasajı vs yok.
    Anlamıyorum bu kadar nüfusa rağmen neden MM, Elektroworld gibi devler burada mağaza açmıyor?
  • Arkadaşlar Merhaba,

Konuyu inceledim ama göremedim gözümden kaçmışda olabilir. Bir problemim var.
    SX1 ile Full Hd video kayıt yapıyorum. cihazın üzerinden oynatırken sorun yok ancak pc ye aktardığımda yavaş oynuyor ve ses ile görünt arasında senkron farkı oluşuyor.
    Hafıza kartı (hızlı,yavaş) , PC , NB konfigrasyonları nı denedim. Hafıza kartı ile ilgili değil.
    Convert ederken bir program mı kullanmak gerekiyor? Konu hakkında bilgisi olan var ise paylaşmasını rica ederim.
  • codec lerini iyi kur mkv destekliyen olsun
    enkötü ihtimal kutudan çıkan cd zoombrowser onunla oynat bende sorun yok
  • Arkadaşlar sx10 sipariş vermek istiyorum Türkiye'den. fakat Amerika'da yaşayan kuzenimin adresine gidecek paket. o da bana yollayacak. dolayısıyla güvenilir ve ekonomik site önerilerine ihtiyacım var. yyurt dışından alışveriş prosedürü hakkında nasıl bilgi edinebilirim ayrıca buna da ihtiyacım var. yardımcı olaiblir misiniz?
  • Yurtdışından alışveriş diye arattırın.
    Öncelikle paypal'dan bir hesap alacaksınız, eğer ucuz istiyorsanız e-bay'den feedbacki iyi olan satıcılardan alabilirsiniz ya da Amazondan da alabilirsiniz.
  • arattım fakat pek bir sonuca ulaşamadım. sizin yazabileceğiniz bir link var mı acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: albati

Yurtdışından alışveriş diye arattırın.
    Öncelikle paypal'dan bir hesap alacaksınız, eğer ucuz istiyorsanız e-bay'den feedbacki iyi olan satıcılardan alabilirsiniz ya da Amazondan da alabilirsiniz.
  • http://www.imaging-resource.com/WB/WB.HTM
    fiyatların yanındaki Check Prices'ye tıkla.

Ben de sizin gibi yurtdışından almayı düşünüyorum. Güvenli yerlerden almak en iyisi.
    Neme lazım dimyata prince gidelim derken evdeki bulgurdan olmak da var sonunda...
    Ben Check Prices'ten sonra Dell'e tıkladım. Satıcının ratingi düşüktü.
    Diğerleri de kimdir, necidir bilmem.
    Ama alışılmış bir amazone.com var.
    En azından kurumsaldır. Sıkıntısı olmaz. 20-30 $ fazla vermişiz pek bir önemi yok bence.
    Yine de tecrübeli arkadaşlar varsa aramızda bir kaç kelime yazmaları bize de faydalı olur.

• pardon
    ratingi düşük olan Dell değil sanırım. Yandaki reklamla karıştırmışım.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.