Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fotoğrafta çok iyi değilim ama şurası kesin en dandik makinada bile Işık+Ortam+Ayar ve An çok önemli. Bunlardan biri dahi olmasa en iyi makinada bile olmuyor. SX10 kullanıyorum özellikle 20X zoom özelliği ve videosundan son derece memnunum.
  • Yine gaza gelmeye başladım. eylükde amcamlar amerakidan dönecekler. o zamana kadar karar verdim verdim. yoksa uzun bir süre daha almam. kararım sx10'dan yana. çekilen fotolarda %100 tatmin olmadım ama alternatifler arasında en iyisi. alıp pişman olmaktan korkuyorum. sen de fikir olsun diye birkaç foto ekleyebilir misin?

quote:

Orijinalden alıntı: Akrep_Kral

: ) Kafayı yediğinizde biter
    Fotoğrafta çok iyi değilim ama şurası kesin en dandik makinada bile Işık+Ortam+Ayar ve An çok önemli. Bunlardan biri dahi olmasa en iyi makinada bile olmuyor. SX10 kullanıyorum özellikle 20X zoom özelliği ve videosundan son derece memnunum.
  • makinede objeyi vizör biraz yanda gibi. arkadaşın sony marka bir makinesinde vizörden bakıp çektiğimizde ekrandan çekilen resimlere göre obje biraz yanda kalıyordu. bunda da aynı olay oluyor mu acaba? (soruyu sorabildim mi anlaşıldı mı emin değilim :D )
  • Ben de bugün aldım makineyi..zamanla öğreneceğim inşallah.

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS

• vaay hayırlı uğurlu olsun :) acilen bir kaç foto. ayrıca bir üstte vizör ile ilgili bir soru var. cevaplarsan sevinirim :)

quote:

Orijinalden alıntı: ACND

Ben de bugün aldım makineyi..zamanla öğreneceğim inşallah.

• Anadolu

Teşekkür ederim. soruna gelince öyle bir sorun yok. yahu foto çekeceğim ama bulunduğum yerde ağaçtan başka çekecek bir şey yok.
  • 4 fotoğraf..

Bunlar 20x optik zoom.. ve manuel mod.

• lcd ekranın da kötü oludğu söyleniyor. makine ekranındaki resim ile bilgisayardaki resim arasında netlik açısından çok fark var mı?
    Ayrıca cihazın desteklediği maksimum hafıza kartı boyutu nedir ve hangi kartı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu -- 8 Ağustos 2009; 18:23:35 >
  • Herkese iyi akşamlar...

canonun sitesinden bulduğum bilgileri paylaşmak istedim...

önce çok iyi bir fotoğrafçı arkadaşım vasıtası ile powershot a720 is almaya niyetlenmiştim ama sonra bayağı bir araştırdım ve büyük ihtimalle powershot sx 100 e karar verdim. Önümüzdeki günlerde alacağım. O zaman örnek fotoğraflarımı da görürsünüz...

PowerShot SX100 IS

Digital CameraOutline
    Specifications
    SampleCamera Effective Pixels Approx. 8.0 Megapixels
    Image Sensor 1/2.5-inch type CCD (Total number of pixels: Approx. 8.3 megapixels)
    Imaging Processor DIGIC III
    Lens 10x Optical Zoom Lens with the Lens Shift Type Image Stabilization
    6.0 (W)–60 (T) mm (35mm equiv. : 36 (W)–360 (T) mm) f/2.8 (W)–f/4.3 (T)

Digital Zoom Approx.
    4.0x (Up to approx. 40x in combination with the optical zoom)

Safety Zoom
    Large: 10x Medium 1: 13x Medium 2: 16x Medium 3: 20x Small: 40x

Digital Tele-converter (35mm equiv.)
    1.6x: 57.6 (W)–576 (T) mm 2.0x: 72.0 (W)–720 (T) mm

Focusing Range
    ・ Normal: 50 cm (1.6 ft.) (W)/1 m (3.3 ft.) (T)–infinity
    ・ Macro: 1–50 cm (W) (0.4 in.–1.6 ft. (W))
    ・ Manual focus: 1 cm (0.4 in.) (W)/1 m (3.3 ft.) (T)–infinity
    ・ Kids&Pets: 1 m (3.3 ft.) –infinity
    LCD Monitor Wide Viewing Angle2.5-inch type, TFT color LCD, Approx. 172,000 dots (Picture coverage 100%)
    AF System ・ TTL autofocus
    ・ AF lock and Manual focus are available
    ・ AF Frame: Face Detect* /Center **

* If no face is detected, center 1-point is used. AF frame can be moved and fixed to specified face.
    ** Size of AF frame can be selected.
    Shutter Mechanical shutter + electronic shutter

Shutter speed
    15-1/2500 sec.
    ・ The shutter speed varies depending on the shooting mode.
    ・ Slow shutter speeds of 1.3 sec. or slower operate with noise reduction.
    Built-in Flash Auto, On, Off
    Flash output compensation (±2.0 stops in 1/3-stop increments), Red-Eye Reduction, flash output settings (3 steps), FE Lock, Slow Synchro and Safety FE are available.

Flash Range
    Normal: 50 cm–3.0 m (1.6–9.8 ft.) (W), 50 cm–2.0 m (1.6–6.6 ft.) (T) (ISO speed: Auto)
    Drive Modes Single Shooting, Continuous Shooting, Self-timer

Continuous Shooting
    ・ Approx. 1.3 shots/sec. (Large/Fine mode)
    ・ Approx. 0.8 shots/sec. (Continuous shooting AF/LV)

Self-timer
    Activates shutter after an approx. 10-sec./approx. 2-sec. delay, Custom Timer
    Exposure Control Exposure Compensation, Metering Methods, ISO Speed

・ Exposure Compensation
    ±2 stops in 1/3-stop increments
    ・Metering Methods
    Evaluative*, Center-weighted average or Spot
    ・ISO Speed (Standard Output Sensitivity, Recommended Exposure Index)
    Auto**, High ISO Auto**, ISO 80/100/200/400/800/1600

* When [Face Detect] is selected, the brightness of the face is also evaluated.
    ** Camera automatically sets the optimal speed.
    White Balance Auto, Day Light, Cloudy, Tungsten, Fluorescent, Fluorescent H or Custom
    Shooting Modes Auto, Creative zone, Image zone

・Auto
    ・Creative zone
    Program, Shutter-speed Priority, Aperture Priority, Manual
    ・Image zone Portrait,Landscape, Night SnapshotKids&Pets, Special Scene*, and Movie**

* Night Scene, Indoor, Foliage, Snow, Beach, Fireworks, Aquarium
    ** Standard and Compact
    Recording Media SD memory card/SDHC memory card/MultiMediaCard/MMCplus card/HC MMCplus card

File Format
    Design rule for camera file system and DPOF compliant

Data Type
    ・Still images
    Exif 2.2 (JPEG) * Sound memo: WAVE (monaural)
    ・Movies
    AVI (Image data: Motion JPEG; Audio data: WAVE (monaural))

* Exif Print is a standard for enhancing the communication between digital cameras and printers. By connecting to an Exif Print-compliant printer, the camera's image data at the time of shooting is used and optimized, yielding extremely high quality prints.
    Compression Superfine, Fine, Normal
    Number of Recording Pixels Still Images
    ・ Large : 3264 x 2448 pixels
    ・ Medium 1 : 2592 x 1944 pixels
    ・ Medium 2 : 2048 x 1536 pixels
    ・ Medium 3/Postcard : 1600 x 1200 pixels
    ・ Small : 640 x 480 pixels
    ・ Widescreen : 3264 x 1832 pixels

Movies
    ・Standard
    640 x 480 pixels (30 frames/sec.)
    640 x 480 pixels (30 frames/sec., LP)
    320 x 240 pixels (30 frames/sec.)
    Recording can continue until the memory card is full* (can record up to a maximum of 4 GB at one time)**
    ・ Compact (can record for 3 min.) 160 x 120 pixels (15 frames/sec.)

* Using super high-speed memory cards (SDC-512 MSH recommended).
    ** Even if the clip size has not reached 4 GB, recording will stop at the moment the clip length reaches 1 hour. Depending on the volume and data writing speed of the memory card, recording may stop before reaching 1 hour or before the recorded data volume has reached 4 GB.
    Audio Quantization Bit Rate: 8 bit

Sampling Rate
    Sound Memos and Movies: 11 kHz
    Remote Shooting Shooting possible when connected to a computer using supplied software.
    Playback Modes Single (histogram displayable), Index (9 thumbnail images), Magnified (approx. 10x (max.) in LCD monitor, advance or reverse through magnified images possible), Red-Eye Correction, Jump (it is possible to jump to every tenth or hundredth image, to the first image of each shooting date, to movies or to the first image in each folder.), Auto Play, Sound memos (up to 1 min.), Movie (slow motion play back possible) or Resize.
    Direct Print PictBridge, Canon Direct print, Bubble Jet Direct
    Interface USB 2.0 Hi-Speed (mini-B) Audio/Video output (NTSC or PAL selectable, monaural audio)

Communication Settings
    MTP, PTP

Software
    ・ ZoomBrowser EX (for Windows OS)
    ・ ImageBrowser (for Mac OS)
    Power Source ・ 2 AA-size alkaline batteries
    ・ 2 AA-size NiMH batteries NB-3AH (sold separately)
    ・ AC Adapter Kit ACK800 (sold separately)

Battery Capacity (Fully Charged)
    AA-size Alkaline Batteries
    ・ LCD Monitor On : Approx. 140 images (Based on the CIPA standard)
    ・ Playback Time : Approx. 7 hours
    AA-size NiMH Batteries NB-3AH
    ・ LCD Monitor On : Approx. 400 images (Based on the CIPA standard)
    ・ Playback Time : Approx. 10 hours

Test Conditions
    ・ Shooting
    Normal temperature (23±2°C/73°F±3.6°F), normal relative humidity (50%±20%), alternating wide angle end and telephoto end shots at 30 second intervals with the flash fired once every two shots and the camera power turned off after every tenth shot. Power is left off for a sufficient amount of time, then the power is turned back on and the testing procedure is repeated.
    ・ Playback Normal temperature (23°C±2°C/73°F±3.6°F), normal relative humidity (50%±20%), continuous playback at 3 seconds per image.
    Operating Temperatures ・ 0–40°C (32–104°F)
    ・ 0–35°C (32–95°F) when NB-3AH is used.
    Operation Humidity 10–90 %
    Dimensions (excluding protrusions) 108.7 x 71.4 x 46.7 mm (4.3 x 2.8 x 1.8 in.)
    Weight (camera body only) Approx. 265 g (9.4 oz.)

• @Anadolu çok belirgin fark yok makine de biraz daha iyi gözüküyor bilgisayara atınca aslında o kadar iyi olmadığını anlıyorsunuz ama dediğim gibi sorun teşkil edecek kadar değil hafıza kartı konusuna gelince kaç GB desteklediğini bilmiyorum ben makine ile birlikte verilen 2 GB lık kartı taktım kullanıyorum. Sandisk modeli..

Bu da az önce auto mod da çektiğim 80x yani full zoom ile ay..

Bunu da akşamüstü manuel mod da çektim.

Exif bilgiler

Image Description: 
    Make: Canon
    Model: Canon PowerShot SX10 IS
    X Resolution: 180 dots per ınch
    Y Resolution: 180 dots per ınch
    Resolution Unit: Inch
    Software: PhotoScape
    Date/Time: 2009:08:08 16:19:25
    YCbCr Positioning: Datum point
    Exposure Time: 1/400 sec
    F-Number: F4,5
    ISO Speed Ratings: 80
    Exif Version: 2.21
    Date/Time Original: 2009:08:08 16:19:25
    Date/Time Digitized: 2009:08:08 16:19:25
    Components Configuration: YCbCr
    Compressed Bits Per Pixel: 3 bits/pixel
    Shutter Speed Value: 1/403 sec
    Aperture Value: F4,5
    Exposure Bias Value: 0 EV
    Max Aperture Value: F2,8
    Metering Mode: Multi-segment
    Flash: Flash did not fire, auto
    Focal Length: 5,0 mm
    FlashPix Version: 1.00
    Color Space: sRGB
    Exif Image Width: 3648 pixels
    Exif Image Height: 2736 pixels
    Focal Plane X Resolution: 241/3648000 ınches
    Focal Plane Y Resolution: 181/2736000 ınches
    Focal Plane Resolution Unit: Inches
    Sensing Method: One-chip color area sensor
    File Source: Digital Still Camera (DSC)
    Custom Rendered: Normal process
    Exposure Mode: Manual exposure
    White Balance: Manual white balance
    Digital Zoom Ratio: 1
    Scene Capture Type: Standard
    Image Type: IMG:PowerShot SX10 IS JPEG
    Firmware Version: Firmware Version 1.03
    Image Number: 1000143
    Macro Mode: Macro
    Self Timer Delay: Self timer not used
    Quality: Fine
    Flash Mode: No flash fired
    Continuous Drive Mode: Single shot
    Focus Mode: Single
    Image Size: Large
    Easy Shooting Mode: Manual
    Digital Zoom: No digital zoom
    Contrast: Normal
    Saturation: Normal
    Sharpness: Normal
    Iso: Unknown (16464)
    Metering Mode: Evaluative
    Focus Type: Unknown (11)
    AF Point Selected: Unknown (8197)
    Exposure Mode: Manual
    Long Focal Length: 10000 100
    Short Focal Length: 500 100
    Focal Units per mm: 100
    Flash Activity: Flash did not fire
    Flash Details: Unknown (0)
    Focus Mode: Continuous
    White Balance: Sunny
    Sequence Number: 0
    AF Point Used: Right
    Flash Bias: 0.0 EV
    Auto Exposure Bracketing: 0
    AEB Bracket Value: 0
    Subject Distance: 14
    Data Precision: 8 bits
    Image Height: 1200 pixels
    Image Width: 1600 pixels
    Number of Components: 3
    Component 1: Y component: Quantization table 0, Sampling factors 2 horiz/2 vert
    Component 2: Cb component: Quantization table 1, Sampling factors 1 horiz/1 vert
    Component 3: Cr component: Quantization table 1, Sampling factors 1 horiz/1 vert

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACND -- 9 Ağustos 2009; 5:18:27 >

• Canonun avrupa sitesinde 4 gb diyor sürekli video çekiminde limit için. Daha fazlasını destekleseydi onu yazarlardı bence...
  • amazonda bu cihazla birlikte indirimli olarak verilen 8gb sd kart var. bu nedenle desteklediğini düşünüyordum. ondan sormuştum.
  • dprewiews da okudum bugün. Daha önceki yazımı düzeltiyorum. Video limiti 4 gb ama desteklenen kart limiti 32 GB diyor. Ben onları yalancısıyım. Aynen şu şekilde yazıyor:

Memory Card Support

In addition to SD, SDHC and MMC memory cards, the camera supports the new MMCplus and HC MMCplus formats for storage of up to 32GB. It comes supplied with a 32MB memory card.

linki de burada:

http://www.dpreview.com/news/0708/07082004canonsx100is.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ka_ans -- 9 Ağustos 2009; 18:20:42 >
  • tamamdır teşekkür ederim :)

quote:

Orijinalden alıntı: ka_ans

dprewiews da okudum bugün. Daha önceki yazımı düzeltiyorum. Video limiti 4 gb ama desteklenen kart limiti 32 GB diyor. Ben onları yalancısıyım. Aynen şu şekilde yazıyor:

Memory Card Support

In addition to SD, SDHC and MMC memory cards, the camera supports the new MMCplus and HC MMCplus formats for storage of up to 32GB. It comes supplied with a 32MB memory card.

linki de burada:

http://www.dpreview.com/news/0708/07082004canonsx100is.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu

amazon.com'da da aynı fiyata bulmuştum. hatta kampanyalı aksesuarlı paketler vardı. free shipping başlıkları da vardı. ben orayı düşünüyorum açıkçası. fakat alışveriş olayı bizim sitelerdeki gibi mi devam ediyor tam bilgi alamadığım için henüz girişmedim olaya ben.

quote:

Orjinalden alıntı: keklik72

http://www.imaging-resource.com/WB/WB.HTM
    fiyatların yanındaki Check Prices'ye tıkla.

Ben de sizin gibi yurtdışından almayı düşünüyorum. Güvenli yerlerden almak en iyisi.
    Neme lazım dimyata prince gidelim derken evdeki bulgurdan olmak da var sonunda...
    Ben Check Prices'ten sonra Dell'e tıkladım. Satıcının ratingi düşüktü.
    Diğerleri de kimdir, necidir bilmem.
    Ama alışılmış bir amazone.com var.
    En azından kurumsaldır. Sıkıntısı olmaz. 20-30 $ fazla vermişiz pek bir önemi yok bence.
    Yine de tecrübeli arkadaşlar varsa aramızda bir kaç kelime yazmaları bize de faydalı olur.

Amazon.de'de buldum bugün sx100 is'yi... Hem sıfır hem de 190 euroya... hatta sx 110 is'yi 205 euroya veriyorlardı... deneme amaçlı üye olup almayı denedim kargo adresi olarak türkiyeyi verdim ama bu adrese gönderemeyiz dediler. Adresi değiştirebilirsiniz dediler. Bu kadar uygun bir fiyata almanya'da tanıdığınız varsa ona göndertip siz de onlardan alabilirsiniz. Her halükarda türkiyedeki satış fiyatlarından daha ucuza gelmiş olur. Alım süreci de türkiyedeki alışveriş sitelerindeki alım sürecinden pek farklı değil. Tabii ki almanca ya da ingilizcenizin olması ya da bilen birisi ile işlemi yapmanız daha güvenli olur....

• Anadolu sen hangi makina'yı alacaksın?
  • quote:

Anadolu sen hangi makina'yı alacaksın?

sx 110'da diyafram ve çekim hızı önceliği yok. Lcd ekranı ve piksel sayısı daha yüksek ama. Benim için öncelikli olan diyafram ve çekim öncelikleri ki bunlar sx 100'de var. zaten ilk niyetim a720 is idi. Daha sonra incelerken sx 100'de de aynı yönde özelliklerin olduğunu görünce sx 100'de karar kıldım. Yani sx 100 alacağım.
  • Örnek fotoğraf görmek isteyen arkadaşlar bu linkten bol miktarda fotoğraf inceleyebilirler.

http://www.amazon.de/gp/customer-media/product-gallery/B000WN73PA/ref=cm_ciu_pdp_images_all
  • ben de sx10 + hafıza kartı (kaçlık alacağıma hala karar veremedim) + çanta + pil alayım diyorum. :)
    sx10 olayına uzun zaman önce karar verdim ama foto kalitesi tam olarak içime sinmiyor. fakat alternatifler arasında en iyisi. geçen vatan'da makineyi yakından inceledim şık bir cihaz. alayım diyorum beğenmezsem gittigidiyorda çıkarırım elden :)

quote:

Anadolu sen hangi makina'yı alacaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu -- 10 Ağustos 2009; 21:44:07 >
  • sx 100 kullanan arkadaşlar kullanıyorlarsa taşıma çantalarını yazarlarsa sevinirim... Hafıza kartı, yedek pil ve mümkünse cüzda, cep telefonu için de aynı çantayı kullananlar varsa ve belirtirlerse memnun olurum.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.