Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Foto kalitesi manuel mod da gayet tatminkar. üstte attığım nane fotoğrafı benim için tatminkar. dediğiniz gibi beğenemezseniz satarsınız..

Bi nane fotosu daha sabah saatlerinde çektim manuel.

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACND -- 10 Ağustos 2009; 23:25:43 >
  • Manuel modda gerçekten çok hoş durmuş
    Yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun.

Bu arada arkadaşlar SX 10 için Yeni Firmware mevcut mu bilgisi olan var mı?
  • Bir kaç kaynak buldum meraklı olanlar baksın
    Yarın inceleyip bakarım

http://drop.io/chdkdumps2
    http://chdk.wikia.com/wiki/Ver.req#Q._How_can_I_get_the_original_firmware_version_number_of_my_camera.3F

Uğraşmak istemeyenler için Bizim Canon SX 10 IS Firmware dosyasını sunucuma gönderdim aşağıdaki linkten isteyen arkadaşlar doğrudan indirebilirler. Yayınlanan dosya 30 Temmuz 2009 Tarihli.

http://akreportalnet.com/data/CanonSX10/sx10FirmVare.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akrep_Kral -- 11 Ağustos 2009; 3:00:15 >

• Ve bir de şu adres var

http://mighty-hoernsche.de/
    Bu adresteki Firmware içeriği biraz daha farklı gibi geldi. TR tercüme pek hoş olmamış
  • Firware ne için?
  • raw çekim için eğer yanlış anlamamışsam. Açıklamalarda yer alıyordu. Canon'un resmi bir firmware duyurusu yok özel olarak hazırlanmış sanırım. İngilizcesi iyi olan arkadaşlar daha iyi incelerlerse daha çıklayıcı olur sanırım. Bir yerlerde upgrade sonrası kalite farkını gösteren resimler vardı şu an bulamadım. Tam olarak anladıktan sonra denemeyi düşünüyorum
  • Daha kaliteli çekecekse hemen yükleyeyim.
  • Canon SX 10 Bir kaç deneme

• içime sinmeyen nokta bu işte. fotolarda bi canlılık yok gibi sanki.
  • Yapacağın şey çok basit.
    Bir fotoğrafçıya gideceksin
    Alınacaklar listendeki tüm markalar için bir kare belirleyip her marka modelle aynı kareyi çekeceksin. Sonunda en çok hoşuna giden hangisi ise onu alacaksın.
  • Valla ben 3 ve 8 no lu fotoları beğendim.

@Anadolu hocam sen bi DSLR bak istersen.
  • En kestirme çözüm sanırım : ) DSLR
    Ama ya yüksek maliyetler. Her çekim için ayrı lensler. DSLR kalitesini yakalamak ta o kadar ucuz değil
  • Değil mi bu arada hocam bu çektiğin yer neresi?
  • en iyi çözüm bu sanırım. ama bu makinelerin hepsinin bir arada olduğu bir elektronikçiye rastlamadım daha :D dslr olayı da çok maliyetli zaten :) yine sx10 yolu gözüküyor sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: Akrep_Kral

Yapacağın şey çok basit.
    Bir fotoğrafçıya gideceksin
    Alınacaklar listendeki tüm markalar için bir kare belirleyip her marka modelle aynı kareyi çekeceksin. Sonunda en çok hoşuna giden hangisi ise onu alacaksın.
  • http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    yukarıdaki linkten aynı ortamda farklı fotoğraf makinalarıyla çekilmiş fotoğrafları karşılaştırabilirsiniz.

Fotoğraflardaki canlılığa gelince. Gerçekten fotoğraflar daha canlı mı olmalı, yoksa daha gerçekçi mi olmalı. Önce bunun kararını vermek gerekir diye düşünüyorum.

Sonrasında; başta photoshop olmak üzere birçok program fotoğraflar üzerinde renk ayarları yapmanıza imkan tanır. Renklerini canlandırır. Fotoğrafı daha netleştirir. Koyulaştırır. Rengini açar. vb. şeyler yapmaya imkan tanır. Fotoğraf makinalarında da buna benzer ayarların olduğu kısımlar vardır diye düşünüyorum. Buralarda yapılacak değişikliklerle aynı fotoğraf makinasının aynı ortamda çektiği iki fotoğraf birbiriyle aynı olmayacaktır.

Sonra sizin çektiğiniz fotoğraf çok harika olabilir. Fotoğraf makinasının LCD ekranında harika gözükebilir. Bilgisayar aktarırsınız farklı gözükür. Bir başka bilgisayara aktarırsınız farklı gözükür. Aynı bilgisayarda ekranın renk ayarlarıyla oynarsınız farklı gözükür. Aynı ekranda gün ışığında farklı, akşam farklı gözükür. Printerden kağıda basarsınız farklı gözükür. Vesselam bu işin sonu yok azizim. Alıp birini kullanmak lazım. Hevesin geçene kadar kullanırsın. Yok hevesin geçmez ise bir başkasını alırsın. Bir başkasını. Sonra bir başkasını. İşte ustalık orada başlar gibi geliyor bana. Tecrübeyle...

Bu arada arkadaşlar gerçekten SX10'da renk ayarlarıyla ilgili kısımlar var mı?
    Elinde SX10 olup da yeterince kurcalayan arkadaşlar bu konuda bizi aydınlatabilirlerse memnun oluruz.

• tüm mesaja sonuna kadar katılıyorum ve alıp biryerden başlamak gerektiğine inanıyorum :) ayrıca son paragraftaki soruyu ben de merak ediyorum? vivid denen bir seçenek var sanırım?

quote:

Orijinalden alıntı: keklik72

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    yukarıdaki linkten aynı ortamda farklı fotoğraf makinalarıyla çekilmiş fotoğrafları karşılaştırabilirsiniz.

Fotoğraflardaki canlılığa gelince. Gerçekten fotoğraflar daha canlı mı olmalı, yoksa daha gerçekçi mi olmalı. Önce bunun kararını vermek gerekir diye düşünüyorum.

Sonrasında; başta photoshop olmak üzere birçok program fotoğraflar üzerinde renk ayarları yapmanıza imkan tanır. Renklerini canlandırır. Fotoğrafı daha netleştirir. Koyulaştırır. Rengini açar. vb. şeyler yapmaya imkan tanır. Fotoğraf makinalarında da buna benzer ayarların olduğu kısımlar vardır diye düşünüyorum. Buralarda yapılacak değişikliklerle aynı fotoğraf makinasının aynı ortamda çektiği iki fotoğraf birbiriyle aynı olmayacaktır.

Sonra sizin çektiğiniz fotoğraf çok harika olabilir. Fotoğraf makinasının LCD ekranında harika gözükebilir. Bilgisayar aktarırsınız farklı gözükür. Bir başka bilgisayara aktarırsınız farklı gözükür. Aynı bilgisayarda ekranın renk ayarlarıyla oynarsınız farklı gözükür. Aynı ekranda gün ışığında farklı, akşam farklı gözükür. Printerden kağıda basarsınız farklı gözükür. Vesselam bu işin sonu yok azizim. Alıp birini kullanmak lazım. Hevesin geçene kadar kullanırsın. Yok hevesin geçmez ise bir başkasını alırsın. Bir başkasını. Sonra bir başkasını. İşte ustalık orada başlar gibi geliyor bana. Tecrübeyle...

Bu arada arkadaşlar gerçekten SX10'da renk ayarlarıyla ilgili kısımlar var mı?
    Elinde SX10 olup da yeterince kurcalayan arkadaşlar bu konuda bizi aydınlatabilirlerse memnun oluruz.

• http://www.pbase.com/printed1234 adresinde sx10 ile çekilmiş bir dünya albüm ve 100lerce foto var arkadaşlar :) ayrıca iso performansı da fena değilmiş aslında kullanmayı bilirsen, iso400 üzer fotolar bile hoş görünüyor.
  • sevgili sx1 sahipleri,hd videoları izlerken takılma oluyor mu ?
  • arkadaslar merhaba yaklasık 1 ay once sx10 aldım kamerayı elimden yere hiç düşürmedim darbe almadı ama hafif saga sola sallayınca içinden tıkır tıkır aynen patlamıs bir ampulu sallarsınız ya onun gibi sesler geliyor bu normalmi tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpinar -- 21 Ağustos 2009; 14:56:39 >
  • Arkadaşlar bir arkadaşımızın pm i üzerine kırmayıp gonderiyorum
    kendi çekimlerim bakalım begenecekmisiniz
    http://rapidshare.com/files/270173137/sx10_karma.rar.html
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.