Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar...gerçi ayrı başlık açtım ama belki farkedilmez diyerek SX1 kullanıcılarından da fikir almak istedim...
    Mesleğim mimarlık oldugundan büyük ölçüde bina fotoları çekiyorum...gçekim nelde anlık oluyor;ayar yapmaya fırsat olamıyor...güzel bir manzara yada bir çiçek karşısına geçip foto çekmiyorum genelde...

SX1'in 1920x1080 video çekebilmesi beni ilerde almayı planladığım FULL HD video kamera masrafından da kurtarır mı?diğer yandan 20x optik zoom uzaktaki binaları çekerken büyük güzellik...ayrıca f28mm geniş açı objektif de dar sokaklarda binayı parça parça değil,bütün olarak çekebilmemi sağlayacak...yanılıyor muyum?

bir de FULL HD video çekerken takılma vs yaşamamak için hızlı kart kullanılmalı denilmekte...hızlıyı nasıl anlayacağım?örmek link verirseniz (mesela BİMEKS'ten) sevinirim...
    fikirleriniz benim için önemli...cevaplarınız için teşekkürler...

• sana bunu öneririm zaten bende 4 gb li var ama sen şunlara bak uzun full HD video çekmek istiyorsanhttp://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-sdsdrx3-8192-sandisk-8-gb-sd-extreme-iii-hafiza-karti/productdetails.aspx?I_ID=33299 bide şu http://www.cimri.com/sandisk-16gb-extreme-iii-secure-digital-hafiza-karti-sdsdx3-016g-e32 zaten canon da bu hafıza kartlarını öneriyo kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

sx20'nin sx10'dan fotoğraf kalitesi olarak üstün olacağını zannetmiyorum. çünkü her zaman aynı sensöre daha fazla pixel kaliteyi bozar. kaldıki bu sensöre 10 mp bile fazla gelir. fakat video çekiminin üstün olacağı kesin. lakin muhtemelen video boyutuda daha küçük sürelerde daha yüksek olacaktır gibime geliyor. bu arada chdk denen firmware updateyi yaptım ama bişide anlamadım. zaten kalıcı bir güncelleme değil. her aktif etmek istediğinizde makinayı izleme modunda açıp tekrar firmware update yapmak gerekiyor. sonra makinayı kapattığınızda güncelleme bellekten siliniyor. gördüğüm en güzel yanı pilin % olarak kalan miktrarını göstermesi. bir sürü ıvır zıvırı var ama fazla bişi anlamadım.

erkayalar servisi dead pixel mapping yapıyor, 60 oyro ya :D

• sudan ucuzmuş:) o kadar uyanıkki arkadaşlar fiyat verin makinayı öyle göndereyim diyorum. vermiyorlar. makinayı gönderin bakalım öyle yapalım diyorlar.
  • merhaba arkadaşlar

bende canon sx1 aldım kullanıyorum ama biraz sorun var

birincisi fotoğrafları bilgisayara atınca fotoğrafın üzerinde tarih görünmüyor , ayarını varsa bulamadım.

ikinsisi ve daha önemlisi ; pozlama süresini 1 saniyenin üzerine çıkaramadım . özelliklerinde 15 saniyeye kadar çıkması lazım ama bulamadım ayarını .

yardıncı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secooo

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS

hocam bu fotoğrafları hangi makina ile çektiniz.

• Resimleri bilgisayara kaydetip özellerinden bakabilirsin. Canon PowerShot SX10 IS yazıyor İSO hızı 80 miş
  • faturalı olarak ASYACARD veya AXESS Kartla alabileceginiz en uygun magaza :

http://www.fotografium.com/index.php?p=arama&skid=0&ara=canon+sx+
  • secoo nun çektigi fotograflar SX10 la çekilmiş. Bende sx1 almayı düşünüyorum fakat manuel ayarları nasıldır pozlama maximum kaca kadar cıkıyor perde hızını falan istedigim gibi ayarlıyabilirimiyim?
  • arkadaşlar videoları ne yapıyorsunuz. olduğu gibi harddiske mi atıyorsunuz yoksa bi converter programı ile sıkıştırıyormusunuz. çok yer kaplıyor videolar. ben and dvd converter ile divx e çeviriyorum. dosya boyutu yarıya düşüyor görüntüdede kayıp yok.
  • Selam arkadaşlar,
    Bende Canon SX1 IS modeli var.
    Ne kadar aradıysam Türkçe kullanım klavuzunu bulamadım. Eğer elinde olan arkadaşlardan pdf vb. formatta upload edebilirse çok sevinirim.
    Herkese kolay gelsin.
  • Arkadaşım bende de türkçe klavuzu yok ama kendi imkanlarımla çözmeye çalışıyorum çok özellikli bir makina .SX1 on numara bir makina
  • Arkadaşlar SX1 eski makine olmasına rağmen yeni çıkan SX20 den daha pahalı... Neden bölye? Daha pahalı olmasına sebep nedir? hd video boyutları sx20 den biraz daha büyük. birde CMOS sensör var. SX20 de CCD ondan başka pek bi fark göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalpinar

Arkadaşım bende de türkçe klavuzu yok ama kendi imkanlarımla çözmeye çalışıyorum çok özellikli bir makina .SX1 on numara bir makina

Evet maalesef biz de kendi imkanlarımızla çözmeye çalışıyoruz da TR klavuz olsa daha güzel olacaktı.
    Zaten ayarları biraz kurcaladın mı makinenin değeri ortaya çıkıyor.
  • Başlık gerilere düşmüş :) Yeni makinem SX20 ile çektiğim bir kaç kareyi ve sorunlarımı paylaşmak istedim. Ben çok soru sordum, soran olursa da yardımcı olmaya çalışırım :)

Cihazın fotoğraf kalitesi genel anlamda pek içime sinmedi. Alırken de bunu bilerek aldım. Yani kendim ettim kendim buldum diyeblirim. Videosuna diyecek yok fakat fotoğraflara bakarsanız eğer bir solukluk var sanki. Yani TZ7'deki o canlılık, renk doygunluğu yok gibi. Acaba bu benden mi kaynaklanıyor. Çünkü resimlerin tamamı manuel ayarda çekildi.Hani enstantene diyafram doğru kabul edelim ama keskinlik ve renk tatmini yok gibi sanki.

Bu iç mekan resimleri diğerlerine göre biraz daha iyi, en azından daha canlı çıkmışlar fakat renkler yine tatmin etmiyor beni:

Video kaydı yaparken makinenin auto olarak çektiği kareler, benimkilerden daha iyi görünüyor :) :

Ve bu yeşil tonları. Gözle bakıldığında daha canlı, fotoğraflarda çok kötü görünüyor, özellikle ağaçlar ve çimenler:

nerde yanlış yaptığım konusunda önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu -- 20 Kasım 2009; 18:52:47 >

• Bu da makinenin manuel ayarları ile deneme yanılma yoluyla ortaya çıkarabildiğim en net kare:

• @Anadolu kareleri Auto moddamı çektiniz? Eğer auto modda çektiyseniz bu gibi durumlar normaldir kanaatindeyim. Genelde bu tip manzara vs kareleri diyafram öncelikli modda açık diyafram ile çekilmeli... Makinadan beyaz ayarını da uygun bir şekilde yaparsan sorun olmaz kanaatindeyim... Artı sx20 bildiğim kadarıylaa RAW'da çekiyor. Bilmiyorum RAWmı çektin JPEG'mi? Raw çekersen üzerinde çok daha rahat oynarsın. Gerçi SLR'nin çektiği RAW ile bunun çektiği RAW birmidir bilemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 20 Kasım 2009; 20:46:35 >
  • malesef auto'da çekmedim. sorun da bu zaten :) auto çeksem gam yemem. derim ki slrlike ile auto çekilmez :) hepsi kendi tahminim ile oluşturduğum manuel ayarlar. makinenin ekranında gayet güzel görünüyorlardı. ama bilgisayara atınca bunla ortaya çıktı. ayrıca raw değil jpeg. fakat raw olayını zaten göremedim. yok sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: Loading

@Anadolu kareleri Auto moddamı çektiniz? Eğer auto modda çektiyseniz bu gibi durumlar normaldir kanaatindeyim. Genelde bu tip manzara vs kareleri diyafram öncelikli modda açık diyafram ile çekilmeli... Makinadan beyaz ayarını da uygun bir şekilde yaparsan sorun olmaz kanaatindeyim... Artı sx20 bildiğim kadarıylaa RAW'da çekiyor. Bilmiyorum RAWmı çektin JPEG'mi? Raw çekersen üzerinde çok daha rahat oynarsın. Gerçi SLR'nin çektiği RAW ile bunun çektiği RAW birmidir bilemem...

• RAW olması lazım kurcala bi... Çok araştırdım ben onu var yazıyordu...
  • ayrıca zaten böyle artistik bir makine alıp da bi de üzerinde oynama yapmak bana garip geliyor. yani makine yapamıyor, el yordamıyla biz yapıyoruz :) neyse artık. inşallah zamanla alışırız.
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.