Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ACND

Ben de bugün aldım makineyi..zamanla öğreneceğim inşallah.

Hocam, benim Kodak'ta "p,a,s,m" modlarının yanında Av, Tv falan görünce şaşırdım P ve M haricinde. O modlar ne işe yarar ?

• Açıkçası bilmiyorum o modları hiç kullanmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACND

Açıkçası bilmiyorum o modları hiç kullanmadım.

P günlük zamanlarda zaten yeterli oluyor benim için, ama en aşırı noktalarda da S modu iyi oluyor, M moduna göre daha rahat S modu, sadece e.v. ayarı ve çekim hızını ayarlıyorsun.

Bu arada hocam, şu Rapid'ler eline gelince ilk bana haber ver lütfen.
  • Anadolu haklısın aynı ,o kadar çok düşünüyorum ki 2 aydır hala alıcam karar veremiyorum sx10 alınmaya değer mi yoksa hepsini salla git profosyonel dslr al ama lens fln uğraşması zorgelir yaf bide maliyetli iş .arkadaş almışken dslr al dio aklımı çeliyo delircem artık bi el atın yaf sx10 kullanan arkadaşlar yorumlar tavsiye eden fln var mı yada onun gibi başka marka fln????
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

Hocam, benim Kodak'ta "p,a,s,m" modlarının yanında Av, Tv falan görünce şaşırdım P ve M haricinde. O modlar ne işe yarar ?

Averture ve shutter speed priority yani diyafram ve enstantane (cekin hızı) önceligi. Av alırsan sadece diyaframı sen ayarlarsın, tv ye
    alırsan da enstantaneyi ayarlarsın. kısacası iki ozellikten biri otomatik digeri manuel oluyor. Hızlı cekimler icin shutter speed priority kullanmak
    faydalı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtalon

quote:

Averture ve shutter speed priority yani diyafram ve enstantane (cekin hızı) önceligi. Av alırsan sadece diyaframı sen ayarlarsın, tv ye
    alırsan da enstantaneyi ayarlarsın. kısacası iki ozellikten biri otomatik digeri manuel oluyor. Hızlı cekimler icin shutter speed priority kullanmak
    faydalı oluyor.

A ve S'yi Av ve Tv yapmışlar yani... Anladım.

• Arkadaşlar geçenlerde de düşünüyordum vazgeçtim ama karar veremiyorum. SX 100 var bence. SX10 almayı düşünüyorum. Bana ne kazandırır SX10??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading

Arkadaşlar geçenlerde de düşünüyordum vazgeçtim ama karar veremiyorum. SX 100 var bence. SX10 almayı düşünüyorum. Bana ne kazandırır SX10??

SX20 de güzel cihaz gibi kağıt üzerinde. SX serisi hayatımda gördüğüm en güzel seri foto. makinaları arasında. SLR'ın ve SLR benzerlerinin en güzel özelliklerini toplamışlar cihazlarda.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Loading

Arkadaşlar geçenlerde de düşünüyordum vazgeçtim ama karar veremiyorum. SX 100 var bence. SX10 almayı düşünüyorum. Bana ne kazandırır SX10??

SX20 de güzel cihaz gibi kağıt üzerinde. SX serisi hayatımda gördüğüm en güzel seri foto. makinaları arasında. SLR'ın ve SLR benzerlerinin en güzel özelliklerini toplamışlar cihazlarda.

SX20'ler yeni çıktı zannedersem... Sen 2. el SX 10 düşünüyorum ama... SX100 çekimi çok yavaş.. muhakkak SX10'un sensörü 100'e göre daha iyidir... takaslık bi 2. el bulursan alabilirim.

• nikon p90 nasıl kullanan var mı ??? canon sx10 dan iyimi dir ????
  • arkadaşlar bende bir tane sx10 aldım. ikinci el yurt dışı. ama cihaz sıfır gibi. bir tane de nur topu gibi ölü pixelim var. tam ortada. sadece 640*480 videoda belli oluyor fotoğraflarda kesinlikle belli olmuyor. tabi videodada sadece koyu renkli görüntülerde belli oluyor. napayım sizce sineyemi çekeyim yoksa bir çözümü var mı?
    bu arada eski makinam kodak z740 idi. akşam portre çekimlerinde yani yüz çekimlerinde eski kodak makinam cidden çok daha iyiydi. ondaki yakaladığım keskinliği bu makinada yakalayamıyorum. görüntü çok noiseli iso 80de bile. gündüz çekimleri güzel. fakat bu ölü pixel ve loş ortamda çok keskin yüz fotoğrafları çekememek beni üzdü. sizin görüşleirniz ne
  • Anadolu hayırlı olsun : ) Darısı diğer kararsızların başına
  • sx20'nin sx10'dan fotoğraf kalitesi olarak üstün olacağını zannetmiyorum. çünkü her zaman aynı sensöre daha fazla pixel kaliteyi bozar. kaldıki bu sensöre 10 mp bile fazla gelir. fakat video çekiminin üstün olacağı kesin. lakin muhtemelen video boyutuda daha küçük sürelerde daha yüksek olacaktır gibime geliyor. bu arada chdk denen firmware updateyi yaptım ama bişide anlamadım. zaten kalıcı bir güncelleme değil. her aktif etmek istediğinizde makinayı izleme modunda açıp tekrar firmware update yapmak gerekiyor. sonra makinayı kapattığınızda güncelleme bellekten siliniyor. gördüğüm en güzel yanı pilin % olarak kalan miktrarını göstermesi. bir sürü ıvır zıvırı var ama fazla bişi anlamadım.
  • arkadaşlar sayfa açmıyor
  • teşekkürler, inşallah doğru karar vermişimdir :) makine bu ay sonu elimde olur, ben de birkaç fotoğraf eklerim.

quote:

Orijinalden alıntı: Akrep_Kral

Anadolu hayırlı olsun : ) Darısı diğer kararsızların başına
  • arkadaşlar,
    bu iki modelde en kısık diyafram kaç?ya da en küçük diyafram açıklığı ne kadar?kullanan arkadaşlar bilir...
  • 2,8-8
  • Arkadaşlar makinemi satıyorum ilgilenenler içinhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=34953835
  • bende sx100 var slr alıyım diyorum ama onun pili objektifi vs vs çok pahalıya gelecek... onun yerine sx20 düşünüyorum... ne dersiniz? kara veremiyorum..
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.