Bildirim
CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (57. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bence sorun sende değil makinada kardeş. sx serisinin fotoğraf kalitesi hiç hoşuma gitmediğinden sx10umu sattım panasonic fz38 aldım. canonun bu sınıftaki makinaların fotoğraf kalitesinde pek iş yok bence -
aynı fikirdeyim ama önceki fotoğraflara göre çok ilerleme var. sanırım sıkıntı enstantene diyafram uyumsuzluğundan oluyor. zamanla toparlayacağım yönünde ümitliyim. yoksa ben de satacağım
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetdemirci
bence sorun sende değil makinada kardeş. sx serisinin fotoğraf kalitesi hiç hoşuma gitmediğinden sx10umu sattım panasonic fz38 aldım. canonun bu sınıftaki makinaların fotoğraf kalitesinde pek iş yok bence
-
makina ne kadar önemliyese deklaşöre basanda okadar önemli bence bende sx20 alacaklardanım kısmetsen haftaya alıyorum.
@Anadolu rica etsem çektiğin bi kaç fotonun orjinali rapide atabilirmisin? auto ve manuel modda çekimler olursa çok memnun olurum. -
merhaba arkadaslar
bende sx10 kullanıcısıyım. ne yazıkki soylenenler dogru.
fotograflar biraz soluk cıkıyor ve yuksek ıso degerlerinde fazlaca noise var.
ben suanda dusuk ıso degerleri kullanıp diger ayarları degistiriyorum.
iso 3200 destegine ragmen başarılı oldugunu soyleyemem.
ayrıca sx10 da raw destegi yok.
sx10 kullanıcıları giderek artıyor. acaba hangi marka ve ozellikte piller kullanıyorlar?
memnunlar mı, sıkıntıları ve tavsiyeleri nelerdir? paylaşırsanız sevinirim.
bende varta 2700mah professional accu var. 2 tanesini bozmusum ama yinede memnunum.
ayrıca 3 gun once de gp 2700 series aldım. henuz deneme aşamasındalar...
herkese iyi çekimler.
-
varta'lar çok iyi. bende de bir takım var şu an. ben de sx20 kullanıyorum. şarjlı piller başlığında ayrıntılı incelendi bu konu. orayı okursan daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsin.
yimust en kısa zamanda senin için de çektiğim resimleri rapidleyeceğim.
quote:
Orijinalden alıntı: dtalon
merhaba arkadaslar
bende sx10 kullanıcısıyım. ne yazıkki soylenenler dogru.
fotograflar biraz soluk cıkıyor ve yuksek ıso degerlerinde fazlaca noise var.
ben suanda dusuk ıso degerleri kullanıp diger ayarları degistiriyorum.
iso 3200 destegine ragmen başarılı oldugunu soyleyemem.
ayrıca sx10 da raw destegi yok.
sx10 kullanıcıları giderek artıyor. acaba hangi marka ve ozellikte piller kullanıyorlar?
memnunlar mı, sıkıntıları ve tavsiyeleri nelerdir? paylaşırsanız sevinirim.
bende varta 2700mah professional accu var. 2 tanesini bozmusum ama yinede memnunum.
ayrıca 3 gun once de gp 2700 series aldım. henuz deneme aşamasındalar...
herkese iyi çekimler.
-
konuya 2 aydır neden hiçbişey yazılmamış acaba, çok ilginç, bıçak gibi kesilmiş mesajlar...
neyse; şu 2 sitedeki fiyat farkı çok anormal değil mi sizce, makineler aynı ama fiyatlar arasında uçurum var.
yoksa ben mi yanlış görüyorum?
Fotozeynep : 1.599 TL
http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2200
Fotografium : 1.299 TL
http://www.fotografium.com/index.php?p=show&pid=50005&k_id=0&kn=&ref=akakce&v=1.43.6
birde bu fotografium nasıl bir sitedir, şikayet sitelerinde hiç ismi geçmiyor. Kimse alışveriş yapmadığından mı yoksa tüm müşteriler memnunda şikayet edecek durum mu ortaya çıkmıyor.
teşekkürler...
-
Bu başlıkta grev var heralde
Neyse ben "grev kırıcı" olarak bi iki soru sormak istiyorum;
Bu 20x zoom olayı video çekimi içinde geçerli mi acaba? (çok safça bi sorumu oldu ney)
Çünkü bir incelemede okuyup anladığım kadarı ile (yanlış anlamış olabilirim tabi) videoda 2x zoom gerçekleşiyor.
Lens kapağının lense bağlanan bağcığının(çok teknik bir terim oldu özür) olmadığı serbest olduğu söyleniyor, dolayısı ile kapağın çok kolay kaybolacağı...
Video çekiminde pause yapılamadığı, stop-record şeklinde çekim yaptığı?
Emsallerine göre kütle olarak ağır olduğu?
Otomatik çekimlerinin pekte iyi olmadığı?
1080p ve 480p video çekimi olmasına rağmen 720p video çekiminin olmadığı?
Cihazla kullanılan sd kartın bilgisayarda flash disk veya hdd gibi kullanılamadığı?
Video çekiminde kaydın bazen aniden kendiliğinden durduğu söyleniyor...
Var mıdır bu bahsedilen durumlar, sx1 sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler...
[Soru(n)ların bir kısmını gg yorumlarından aldım bu arada]
-
quote:
Orijinalden alıntı: smoker_1979
Bu başlıkta grev var heralde
Neyse ben "grev kırıcı" olarak bi iki soru sormak istiyorum;
Bu 20x zoom olayı video çekimi içinde geçerli mi acaba? (çok safça bi sorumu oldu ney)
Çünkü bir incelemede okuyup anladığım kadarı ile (yanlış anlamış olabilirim tabi) videoda 2x zoom gerçekleşiyor.
Lens kapağının lense bağlanan bağcığının(çok teknik bir terim oldu özür) olmadığı serbest olduğu söyleniyor, dolayısı ile kapağın çok kolay kaybolacağı...
Video çekiminde pause yapılamadığı, stop-record şeklinde çekim yaptığı?
Emsallerine göre kütle olarak ağır olduğu?
Otomatik çekimlerinin pekte iyi olmadığı?
1080p ve 480p video çekimi olmasına rağmen 720p video çekiminin olmadığı?
Cihazla kullanılan sd kartın bilgisayarda flash disk veya hdd gibi kullanılamadığı?
Video çekiminde kaydın bazen aniden kendiliğinden durduğu söyleniyor...
Var mıdır bu bahsedilen durumlar, sx1 sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler...
[Soru(n)ların bir kısmını gg yorumlarından aldım bu arada]
1. Video çekimde 20x kullanılıyor
2. Lens kapağı serbes küçük pratik bir işlemle sen sabitliyebilirsin ki ben öyle yaptım
3. hızlı yazma özelliği olan kart kullanmalısın takılmaması için
-
uygun fiyata ABD den almak istiyorum sx1 mi sx20 mi kullananlardan veya bilgi sahiplerinden görüş alabilirmiyim teşekkürler. -
sx kullanan hiç yokmu. -
-
chdk kuran oldu mu hiç bu makineye -
Uzun süredir başlığa hiç mesaj atılmamış :) İstanbul'da hafif yağmurlu bir günde Canon SX10 performansı... (kullanım klavuzunu karıştırdıktan sonra gaza gelip dışarıya çıkayım dedim :) )
Öncelikle 2 makro çalışması:
Biraz da el emeği göz nuru manuel çalışmalarım :)
SX10'un meşhuur ISO yeteneksizliği ve noise çorbası (ISO400):
Umarım hoşunuza gitmiştir
-
Makine soluk çekiyor diyen arkadaşlar yanılıyorlar. Daha makineyi tam olarak tanımadığınızı düşünüyorum.İyi ayarlamayla çok güzel fotoğraflar alabilirsiniz.örnek fotoğraflar eklemeye çalışsayım..
-
ilk foto auto diğeri Av modunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 18 Nisan 2010; 8:38:26 > -
devam Ankara'dan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 18 Nisan 2010; 8:33:00 > -
Arkadaşlar bir yerde SPOT 650 Liraya buldum
Hatta resimde çektim 2 poz dijital Zoom'un sonunda ortalama 120 metre mesafede oturan adamları çektim kalite mükemmel.
Sizce bu fiyata değermi -
Taşıması sorun olmayacaksa bu fiyata değer. 2. elleri zaten o fiyatlarda. -
yarın hayyam veya doğubank'tan sx1 almayı düşünüyorum.
hangi dükkanı önerirsiniz acaba?
buralarda fiyatı nedir biliyormusunuz?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X