Şimdi Ara

Canon PowerShot SX50 HS 50X OPTİK ZOOM CANON DELİRMİŞ Mİ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
3
Favori
30.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qeza42

1- Sony DSC-HX300

2- Canon PowerShot SX50 HS

3- Başka D-SLR - Like Tavsiyesi olanda Yazabilir

İkisininde Fiyatları Birbirine Yakın Sanırsam 1200 Civarı 2 Yıl Tr Garantili

iLK Fotoğraf Makinem Olacak O Yüzden Sizce Hangisi Özelliklerinden Fazla Anlamıyorum

Sizler Araştırıp Siz Olsanız Hangisini Alırdınız Ve Neden Yazarsanız Çok Sevinirim

Şimdiden Herkese Teşekkürler..

Daha Önce Sony HX1 kullandım. HS 10 kullandım FX28 kullandım.

Sony DSC-HX300 ü kullanmadım ama sanırım HX1 in gelişmişi.

Ben bu durumda size CANON SX50 HS yi gözüm kapalı tavsiye edebilirim. Sony DSC-HX300 de fazladan otomatik panaroma çekimi var. CANON da Fotoğraflar gelen yazılımla PC de birleştiriliyor.

Fakat ilk makine olacaksa Her iki makinayıda gözü kapalı alabilirsiniz. SONY tv yapar PC yapar Tablet yapar. Fakat CANON un işi Fotoğraf makinesi yapmaktır.

Burada her iki makine kıyaslanmış.

http://snapsort.com/compare/Canon-PowerShot-SX50-HS-vs-Sony-Cyber-Shot-DSC-HX300

sx50 - 100
    hx300 - 63 puan almış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 15 Nisan 2013; 15:50:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ufocu

quote:

1- Sony DSC-HX300

iLK Fotoğraf Makinem Olacak O Yüzden Sizce Hangisi Özelliklerinden Fazla Anlamıyorum

Sizler Araştırıp Siz Olsanız Hangisini Alırdınız Ve Neden Yazarsanız Çok Sevinirim

Ben bu durumda size CANON SX50 HS yi gözüm kapalı tavsiye edebilirim. Sony DSC-HX300 de fazladan otomatik panaroma çekimi var. CANON da Fotoğraflar gelen yazılımla PC de birleştiriliyor.

Fakat ilk makine olacaksa Her iki makinayıda gözü kapalı alabilirsiniz. SONY tv yapar PC yapar Tablet yapar. Fakat CANON un işi Fotoğraf makinesi yapmaktır.

http://snapsort.com/compare/Canon-PowerShot-SX50-HS-vs-Sony-Cyber-Shot-DSC-HX300

sx50 - 100
    hx300 - 63 puan almış

2 makinenin fiyatı aynı zaten

sony de + olarak otomatik panorama ve 3d var galiba ama raw ve harici flaş galiba takılmıyor hemde ekran

kendi içinden yukarı-aşağı oynuyor

canon da + raw-harici flaş desteği ve ekran yerinden çıkıp hareketli dönen ekran var

galiba canon alıcam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ufocu

quote:

1- Sony DSC-HX300

sx50 - 100
    hx300 - 63 puan almış

2 makinenin fiyatı aynı zaten

sony de + olarak otomatik panorama ve 3d var galiba ama raw ve harici flaş galiba takılmıyor hemde ekran

kendi içinden yukarı-aşağı oynuyor

canon da + raw-harici flaş desteği ve ekran yerinden çıkıp hareketli dönen ekran var

galiba canon alıcam

https://www.facebook.com/groups/541019639282234/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 15 Nisan 2013; 18:19:01 >

• Bu makineyi ister Mikroskop isterseniz teleskop olarak kullanabilirsiniz.

http://www.flickr.com/photos/79980311@N05/8666603356/

http://www.flickr.com/photos/79980311@N05/8665502155/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 20 Nisan 2013; 23:05:57 >

• Canon SX50HS DSLR LİKE MAKİNE Elde Çekim Tek kare :)

Canon PowerShot SX50 HS 50X OPTİK ZOOM CANON DELİRMİŞ Mİ?

• nikon p510 ile arasında cok gidip geldim bu gün itibariyle canon sx50 sahibiyim.
    bu cektiğiniz makrolarda ekstra bir ekipman kullandınız mı. yada resimde croplama varmı yoksa orjinal makine ile orjinal resim boyutumu
  • RAYNOX DCR-250 + CANON SX50HS
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratgem

nikon p510 ile arasında cok gidip geldim bu gün itibariyle canon sx50 sahibiyim.
    bu cektiğiniz makrolarda ekstra bir ekipman kullandınız mı. yada resimde croplama varmı yoksa orjinal makine ile orjinal resim boyutumu

https://www.facebook.com/groups/canonsx50/
  •  Canon PowerShot SX50 HS 50X OPTİK ZOOM CANON DELİRMİŞ Mİ?

• 25.04.2013 PARÇALI AY TUTULMASI ( Teleskopa gerek yok )

• 350 dolara amazon da satıyorlar
    almam lazım
    1080p 24 de çekiyor bir eksiği high speed

720p 120 fps olsaydı tadı süper olurdu ama almam lazım bunu biriniz örnek video paylaşır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caligula

350 dolara amazon da satıyorlar
    almam lazım
    1080p 24 de çekiyor bir eksiği high speed

720p 120 fps olsaydı tadı süper olurdu ama almam lazım bunu biriniz örnek video paylaşır mı?

2dk video kaydı 600mb yer kaplıyor, 720p de değilde 640p 120 fps mevcut + 320p 240fps ağır çekimlerde bazı kısıtlamalar mevcut, süre + çekim esnasında zum yapılamıyor , youtube örnek videolar ile dolu "canon sx50hs" sample video yazmanız yeterli olur, yalnız videoyu indirme imkanınız varsa mp4 değil webm formatı indirmenizde fayda var boyut olarak en büyük dosya o en kaliteliside... sony hx300 diğer secenek birde video kamera olarak Panasonic V510 bunlarada bir göz atmakda fayda var
  • ben MOV videoları Freemake Video Converter ile MP4 E çeviriyorum. 1/8-1/10 a kadar boyutu küçülüyor dosyanın
  • Canon SX50 HS DSLR LİKE MAKİNE

Bugünden ortaya karışık Fotolarım. Sıcak sıcak ve dumanı üstünde .

HER TÜRLÜ YORUMA AÇIKTIR

• yaklaşık 15 gündür okuyorum ama hala kafamda bazı şeyler netleşmedi netleşmeyecekte... Bir sürü konuda herkes bilgisi doğrultusunda birşeyler yazıyor çiziyor fotolar paylaşıyor ama kimin doğru kimin hatalı olduğunu bilmek ve de o koyulan fotoların gerçekten o değerlerde ve söz konusu cihazlarla çekilmiş olduğunu üzerinde oynanmamış olduğunu tam olarak anlamak imkansız!!!
    En çok dikkatimi çeken konu çok az sayıda kişi CANON SX50 yi eleştirmiş. Bu cihazda bildiğim kadarıyla ufacık sensörlü bir ürün ve görüntü kalitesi ve kıyaslaması genelde hx300, hs30, fz150 gibi cihazlara eşdeğerde bir model. Bu ürün belirttiğim cihazlar içinde gerçekten kendini sıyırıp öne çıkıyor mu yoksa forumda bu cihaza özel ayrı bir sempati mi var çözebilmiş değilim!!!
    Dün vatana gidip sx50 ve hs25 in aynı açıdan aynı anda fotolarını çekip flaşıma attım ve çok az bir farkla sx50 nin daha keskin ve daha az noiseli görüntü verdiğini gördüm. Bence çok mantıksız olan ve artık okuyucuları sıkmaya başlayan Like / dslr tartışmasını bir kenara koyup like cihazlarda alınacak en ideal f/p ürününü ve dslr cihazlarda alınacak en ideal f/p ürününü tartışan bir konu varsa link paylaşır mısınız? şayet yoksa bilgili ve ilgili arkadaşların cvplarını bekliyorum...
    Aslında benim ve birçok kişinin en çok merak ettiği konulardan biri de forumda çok ama çok az eleştiri almış iki cihaz olan fz150 ve sx50 kıyaslaması..! Hangisi hangi özellikleri ile daha önde daha alınası bir cihaz paylaşımlı bilgi yada ilgili linki verebilecek arkadaşların msjlarını merakla bekliyorum..

Not: Fotoğrafçılıkta uzman değilim olmaya da niyetim yok. Sadece hobi amaçlı orta halli bir makina almaya çalışan zoom ve orta halli kalite isteyen, farklı lesnlerle boğuşmaktan nefret eden ama like vs dslr arasında bir türlü karar veremeyen yüzlerce forumdaştan biriyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: es_umit

yaklaşık 15 gündür okuyorum ama hala kafamda bazı şeyler netleşmedi netleşmeyecekte... Bir sürü konuda herkes bilgisi doğrultusunda birşeyler yazıyor çiziyor fotolar paylaşıyor ama kimin doğru kimin hatalı olduğunu bilmek ve de o koyulan fotoların gerçekten o değerlerde ve söz konusu cihazlarla çekilmiş olduğunu üzerinde oynanmamış olduğunu tam olarak anlamak imkansız!!!
    En çok dikkatimi çeken konu çok az sayıda kişi CANON SX50 yi eleştirmiş. Bu cihazda bildiğim kadarıyla ufacık sensörlü bir ürün ve görüntü kalitesi ve kıyaslaması genelde hx300, hs30, fz150 gibi cihazlara eşdeğerde bir model. Bu ürün belirttiğim cihazlar içinde gerçekten kendini sıyırıp öne çıkıyor mu yoksa forumda bu cihaza özel ayrı bir sempati mi var çözebilmiş değilim!!!
    Dün vatana gidip sx50 ve hs25 in aynı açıdan aynı anda fotolarını çekip flaşıma attım ve çok az bir farkla sx50 nin daha keskin ve daha az noiseli görüntü verdiğini gördüm. Bence çok mantıksız olan ve artık okuyucuları sıkmaya başlayan Like / dslr tartışmasını bir kenara koyup like cihazlarda alınacak en ideal f/p ürününü ve dslr cihazlarda alınacak en ideal f/p ürününü tartışan bir konu varsa link paylaşır mısınız? şayet yoksa bilgili ve ilgili arkadaşların cvplarını bekliyorum...
    Aslında benim ve birçok kişinin en çok merak ettiği konulardan biri de forumda çok ama çok az eleştiri almış iki cihaz olan fz150 ve sx50 kıyaslaması..! Hangisi hangi özellikleri ile daha önde daha alınası bir cihaz paylaşımlı bilgi yada ilgili linki verebilecek arkadaşların msjlarını merakla bekliyorum..

Not: Fotoğrafçılıkta uzman değilim olmaya da niyetim yok. Sadece hobi amaçlı orta halli bir makina almaya çalışan zoom ve orta halli kalite isteyen, farklı lesnlerle boğuşmaktan nefret eden ama like vs dslr arasında bir türlü karar veremeyen yüzlerce forumdaştan biriyim.

Bu çok eleştiri almış dediğiniz bir çok başlıkta ben de bulunduğumu düşünüyorum. O başlıklarda olay çok eleştiri almasından çok farklıdır aslında. Eğer dikkat ederseniz Canon Sx50 ile o başlıklarda kullanıcıların bir farklılığı var. Orada kullanıcılar makinalarının d-slr'dan bir şekilde daha iyi olduğu konusunda ısrar ve iddia ediyorlar iken, ortaya konulan kanıtlar üzerinden konuşmak yerine de sürekli lafı başka yere çekiyorlar. O zaman da ne oluyor tavuk suyunun suyunun suyu çorbası yapılıyor. Size de çok eleştiri alan gibi görülüyor. Oysa Kanon Sx50 için de Zoni HX300V için de, Gujihilm HeSe için de söylenen şey aynı ve basittir. 1000-1500 lira aralığında o makinalardan daha iyi fotoğraf kalitesi, iso başarımı ve gerçek anlamda fotoğrafçılık hobisine adım atmanızı sağlayacak d-slr'lar mevcuttur. Eğer hedefiniz bu hobiyi uzun süreli, kendiniz geliştirebileceğiniz bir şekilde düşünüyorsanız d-slr daha iyidir deniliyor. Karşısına hemen bir 30x - 50x fotoğrafı 1 megapixel olarak koyup da d-slr bunu yapamaz diye cevap verildiğinde konular ötekinin de d-slr like de bunu yapamaz diye konulan bir örnek ile af edersiniz bilmem ne yarışına dönüşüyor.
    -
    Mesela hiçbir şey demiyim ve siz bakın ve gördüğünüzü siz yorumlayın
    http://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_hx300_review/image_quality/
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_eos_600d_review/image_quality/
    http://www.photographyblog.com/reviews/sony_nex_f3_review/image_quality/
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Mayıs 2013; 1:34:43 >

• Canon SX150 IS 12x zoom 14mp tavsiye ederim. O aralıklardaki en iyi cihaz bence o. Vatanda şu anda 249 TL den satılıyor.
    Görüntü kalitesi istiyorsan DSLR veya en azından aynasız cihazlar. Taşıma kolaylığı ve şık görüntüsü nedeniyle 18-55mm lensli bir aynasız sizin için ideal olabilir. Onlarıda alıp bir inceleyin derim.

Fotoğrafları incelemekte söyle bir hatanız var. Uygun ışık koşullarında resimler çok iyi çıkar. Muhtemelen çektiğiniz yerdeki florasanlar nedeniyle fotoğraflar güzel çıktı. Noise ini artırarak çektiğinizde performansına bakmanız lazım. Az biraz artırdığınızda ne kadar bozulduğu çok önemli. Sürekli iyi ışık koşullarında fotoğraf çekmeyeceksiniz.

http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare#baseDir=%2Freviews_data&cameraDataSubdir=boxshot&indexFileName=boxshotindex.xml&presetsFileName=boxshotpresets.xml&showDescriptions=false&headerTitle=Studio%20scene&headerSubTitle=Standard%20studio%20scene%20comparison&masterCamera=canon_eos1100d&masterSample=canoneos1100d_nrstand_iso%20800&slotsCount=4&slot0Camera=canon_eos1100d&slot0Sample=canoneos1100d_nrstand_iso%20800&slot0DisableCameraSelection=true&slot0DisableSampleSelection=true&slot0LinkWithMaster=true&slot1Camera=nikon_j1&slot1Sample=dsc_1011&slot2Camera=sony_dschx200v&slot2Sample=dsc00022&slot3Camera=canon_sx50hs&slot3Sample=img_0028&x=-0.24028704486510225&y=-0.18900412583417123&extraCameraCount=0

Bu siteden girip istediğin modellere bakıp görüntü kalitesini karşılaştır ve ona göre karar verebilirsin bence.

• yazılarınızı tüm konularda takip ediyorum. ama sıkıntılarımdan biri de dslr makina alıpta birden fazla lens taşıma zahmeti oluyor. ömrümde alacağım ilk düzgün makine olacağından makinayı alıp dışarı çıktığımda gövde harici 1-2 lens daha taşımak çok ama çok zahmetli geliyor. hatta beni makinayı yanıma almaktan bile soğutacak bir durum haline geliyor. maddi boyutunu geçtim sırf bu sebeple dslr kafamda koca bir soru işareti oluyor. özellikle zayıf ışıktadslr ile like makinalar arasında ne kadar bir görüntü kalitesi farkı vardır ham fotoğraflarla örnek verme şansınız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi es_umit -- 8 Mayıs 2013; 2:02:47 >
  • aslında yakın bir arkadaşımın haziranda akşam salon düğünü var ve orada like makina performansını merak etmiyor değilim. Bana öyle bir ortamda hayal kırıklığı yaşatır mı yoksa vasatı geçermi bilmek isterdim ama o tarz bir fotoyu hiç örneklemelerde göremedim. Genelde herkes elindeki cihazın en güzel fotolarını seçip işte böyle çekiyor tavsiye ederim demekten başka birşey yapmıyor. Hal böyle olunca almak isteyen birçok kişininde kafası karışıyor. Hepsi güzel çekiyorsa neden dslr alayım diyor. Alacakaranlık performansı vasatı geçmeyen bir makinaya da 1000 küsür lira vermek çok akıllıca gelmiyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.