Şimdi Ara

Canon PowerShot SX500 IS mi yoksa PENTAX X-5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki benzer ürün arasında kafam karıştı. Hobi olarak çekimler yapacağım zoom olayı çok hoşuma gitti, teknik bilgim yok ama dslr ile kompakt arası bi geçiş cihazı olduğu için ve ucuz olduğu için tercihim bunlar..

• Güncel.....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

http://forum.donanimhaber.com/m_69046866/tm.htm

bir inceleyin isterseniz

Hocam ben parası çok dslr aşağı bi herifin yorumlarını okumak istemiyorum ikisi arasında bi seçim yapmak istiyorum.. İkisinin +ları ve -leri?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence asıl dslr makine alanların paraları çok,

normal süreç şöyle olur cep telefonu ile foto çekilmeye başlanır bir süre sonra kompak makinelere gelir sonra alana ilgi varsa mesela araştırılır, biraz araştırmanın sonucunda dslr diye bir sınıfın olmadığı bu sınıfta olan makinelerin aslında fotograf kalitesi olarak bir şey vermedikleri görülür ve direkt dslr'a geçilir

bende böyle oldu, dslr sonrasında da m43'e geçtim memnunum.

http://www.bascek.com/12740/vatandasin-fotograf-makinesi-satin-alma-rehberi-aralik-2011/

http://www.pclabs.com.tr/2008/11/13/amatorun-dslr-fotograf-makinesi-satin-alma-rehberi-2/

linkteki rehberi okuyun bayağı bir şeyler şekillenir.

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 29 Temmuz 2013; 0:52:05 >

• ıspanak kullanıcısına yanıt
    Bascek için diyeceğim. Yalanı basçek sloganı olmuş bir site.
    Videolu incelemelerini seyredince yalanları çıkıyor ortaya. Bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor.
    20mp lik bir kompact kamera inceliyor. Evet artık günümüz teknolojisinde 20 mp yi küçük sensörlere bile sığdırabiliyorlar diyor. Sonra 12mp li kompact makine için inceleme. Zaten sensörü küçük olan bir cihaza 12mp üstünde çözünürlük eklemek saçma. Bu değerleri kullanamazsınız. 12mp üstündeki makinelerde bile daha iyi keskinlik ve derinlik için 12 mp ye düşürüyorlar.
    Hönk daha dün 20 mp sığdırılıyor demedin mi? Özellikle Sony için sağlam şişiriyorlar.

Eğer bir site o ürün testinden para kazanıyor ise oran incelemesini okumaya, izlemeye gerek yoktur. Hiç bir eksiğini söylemeyeceklerdir. Sürekli şişireceklerdir. Sonuçta müşteri para verecek. ^^

http://www.youtube.com/watch?v=VQkWHtuyJoo

Tablet incelemesi süper di ama 150 TL lik tablet ile 1500-2000 TL lik tableti inceliyorlar. Yuh dedim. Tekonseyir deki Murat Gamsız Bascek sitesi editörüdür.

DSLR-Like için geçiş makinesi diye kaktırıyorlar milleti. Az buçuk değil fiyatları. Vereceksen 500 TL ver daha fazlasını verme. 30x miş 50x miş. Şişrmeden başka bir şey değil. Optik çarpanı ne kadar artarsa fotoğraf kalitesi o kadar düşer. DSLR de 4-5x den fazlasını bilinçli kullanıcıların hiç biri almaz. 28-200 leri bile anca acemileri kaktırıyorlar. 30x-50X den bassediyorsunuz. Canon 1100D almayı tercih ederdim. Anı çekecem fotoğraf kalitesi iyi çekim olsun hafif olsun diyenler Kesinlikle Nex sınıfında bir aynasız bak. Heryere rahatlıkla taşınır, dslr ile kafa kafaya fotoğraf kalitesi vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 29 Temmuz 2013; 3:22:17 >

• Ben olsam alamazdım gidip temiz bir 450d alırdım zoom olayına gelince insanlar sırf zoom yapabilmek için sizin makineye vereceğiniz paranın 1 ila yaklaşık 30 katı arasında paralar veriyorlar alacağınız fotografın kalitesine göre değişiyor bu tabi yani pek bir performans beklemeyin

ama bütcem yok ve zoom istiyorum derseniz ben olsam x-5 i secerdim sensörü birazdaha kücük ama cmos sensör ve en azından bir vizörü var gereci ccd de daha güzel renkler alırsınız ama neyse işte karar sizin sonuçta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkiside kötü. Pentax X-5 ise berbat bir makine.
  • Elimde satılık Fuji S6500fd var. İncelemeni öneririm. İmaj kalitesi seçtiklerinden kesinlikle daha iyi.
    Fiyatıda 350 tl.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.