Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CANON sahipleri gelin .Canondaki şu Sis ve İso poblemi için Canona toplu email atalım . Nereye yazmalıyız araştırabilirmisiniz.

Bu bir hatamıdır ? hata olma ihitimali var Geçen gün bir firma şarj aleti bozuk olduğundan 4 milyon laptpu geri çağırmış. Ama bizim Canon S2 deki problemlerin aynısını S3 .cülere kakalamış.

Hata değilse bu kalitesizliğe niye izin veriyorsunuz ? Yani DSLR alalım diyemi diycem ama herkes DSLR ye yönelemezki , madii imkanları birkere yetmez . Artı DSLR satmak için firma diğer dijital makineler içinde böyle SİS tir İSO dur ... problemleri ortaya çıkarması prestijine ters . bakın ben burda yazdım belki kaçtane S3 müşterisi kaybetti demi.

Sis efektlerini koymalarının hiç bir mantıklı amacı olmadığını düşünüyorum.

Sizlerle bu konuyu tartışabiliriz. Yeni bir başlıkta açılabilir.
  • slr-like sınıfının tamamen düzmece olduğunu bilmelisiniz;bu sınıftaki bir makineyede 1000ytl civarı para vermek bile bile lades olur!!!
  • @selolims arkadaşım linkini verdiğin fotoları daha önce incelemiştim gece fotoğrafları farklı zamanlarda farklı ayarlarda çekilmiş fotolar mesela S3 f5 diyaframda 15 saniye pozlama ile çekilmiş H5 ise f6.3 diyaframda 8 saniye pozlanarak çekilmiş birde H5 80 iso çekilmiş yani fotoğrafın tertemiz çıkmaması için hiçbir sebep yok S3'ün iso ayarı ise gözükmüyor buda iso'nun büyük bir ihtimalle auto modda olduğunu gösteriyor yani bu iki fotoğrafı karşılaştırmak bana göre mantıksız olur diğer linki tartışmaya bile gerek yok ne idüğü belirsiz bi site. Aşağıda gitmemi tavsiye ettiğin yerlere bu tip makinaların hiçbiriyle gidilmez gidilsede iyi neticeler alınmaz çünkü hepsinde mercimek tanesi kadar ccd vardır daha iyi iso performansı istiyorsan ya sony R1 alacaksın yada DSLR bi makina yani makinayı almadan önce ihtiyaçlarını, makinadan beklentilerini çok iyi belirlemen lazım ben öyle yaptım alırken ne aldığımı biliyordum böyle bir makinadan çok fazla bi beklentim yoktu zaten (iso kunusunda) onun için makinamdan çok memnunum.

Bir sonraki mesajındaki ''Ama bizim Canon S2 deki problemlerin aynısını S3 .cülere kakalamış.'' kelimen çok yakışıksız olmuş ben S3 sahibi olan arkadaşlara bişeyler kakalandığına inanmıyorum hiç kimse kimseyi alacaksın diye zorlamadı herkes baktı, inceledi hoşuna gitti aldı. Türkiyede ilk S3 alanlardan biride benim yani o zamanlar çok az kimsede vardı elimde çok fazla örnek foto vs.. yoktu belki biraz risk alarak bu makineyi aldım inanki bugün bu tip bir makina alacak olsam bu kadar incelemelerden araştırmalardan sonra yine S3 alırdım. Sen en iyisi yukarıdaki kelimeni editle

Herkese iyi günler.

• 1 haftadır S3 sahibiyim,makineden deliler gibi memnunum,ayrıntılı yazamıyorum vakitsizlik dolayısıyla,yakın zamanda örnek fotolarla ve geniş yazılarla geri döneceğim,yeter ki doğru zamanda doğru açı ve doğru ayarlarla doğru kareyi yakalayın,gerisi önemli değil,çünkü çektiğim fotolarda ne sis perdesi gördüm ne vs...Önceki makinemde Canon İXUS"i"idi,ondan da memnundum,bundan da çok memnunum ciddi ciddi...

Yazılanları okudukça şaşırıyorum "ACABA BENDEKİ MAKİNE S3 DEĞİL Mİ?"diye vs...

Neyse,Hoşçakalın,saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 20 Ağustos 2006; 15:22:13 >
  • Mardin-1
     CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY
  • Mardin-Beyazsu-1
  •  CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY
  • Hasankeyf
  • acemi38 arkadaşım aşağıdaki ürün için ne düşünüyorsunuz almaya değermi?

http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=2425055
  • quote:

Orjinalden alıntı: onealone

acemi38 arkadaşım aşağıdaki ürün için ne düşünüyorsunuz almaya değermi?

onealone arkadaşım öncelikle resimler harika bu sıcaklarda o serin suların oralarda olmak vardı merdin evleride çok
    güzel çıkmış eline sağlık neyse linkini verdiğin seti bi arkadaş için zamanında incelemiştim hiç tavsiye etmem çok kalitesiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

@selolims arkadaşım linkini verdiğin fotoları daha önce incelemiştim gece fotoğrafları farklı zamanlarda farklı ayarlarda çekilmiş fotolar mesela S3 f5 diyaframda 15 saniye pozlama ile çekilmiş H5 ise f6.3 diyaframda 8 saniye pozlanarak çekilmiş birde H5 80 iso çekilmiş yani fotoğrafın tertemiz çıkmaması için hiçbir sebep yok S3'ün iso ayarı ise gözükmüyor buda iso'nun büyük bir ihtimalle auto modda olduğunu gösteriyor yani bu iki fotoğrafı karşılaştırmak bana göre mantıksız olur diğer linki tartışmaya bile gerek yok ne idüğü belirsiz bi site. Aşağıda gitmemi tavsiye ettiğin yerlere bu tip makinaların hiçbiriyle gidilmez gidilsede iyi neticeler alınmaz çünkü hepsinde mercimek tanesi kadar ccd vardır daha iyi iso performansı istiyorsan ya sony R1 alacaksın yada DSLR bi makina yani makinayı almadan önce ihtiyaçlarını, makinadan beklentilerini çok iyi belirlemen lazım ben öyle yaptım alırken ne aldığımı biliyordum böyle bir makinadan çok fazla bi beklentim yoktu zaten (iso kunusunda) onun için makinamdan çok memnunum.

Bir sonraki mesajındaki ''Ama bizim Canon S2 deki problemlerin aynısını S3 .cülere kakalamış.'' kelimen çok yakışıksız olmuş ben S3 sahibi olan arkadaşlara bişeyler kakalandığına inanmıyorum hiç kimse kimseyi alacaksın diye zorlamadı herkes baktı, inceledi hoşuna gitti aldı. Türkiyede ilk S3 alanlardan biride benim yani o zamanlar çok az kimsede vardı elimde çok fazla örnek foto vs.. yoktu belki biraz risk alarak bu makineyi aldım inanki bugün bu tip bir makina alacak olsam bu kadar incelemelerden araştırmalardan sonra yine S3 alırdım. Sen en iyisi yukarıdaki kelimeni editle

Herkese iyi günler.

Ben başta S3 alanlara kakalananlar demedim ,Canon firmasının S serisinde hasssas davranmadığını ve hevesli insanlara bu ürünü hangi amaçla ise bir şekilde kendine yakışmayan şekilde satmış demek istedim. Ama S3 cüler kendini rahatsız hissetmiş olabilir bu nedenle özürdilerim kızgınlığımın yansayış şekli olsa gerek. Seninin dediğin gibiyse yani sen herşeyi bu makineden beklemeden aldıysan seni bilinçli bir kullanıcı olmandan dolayı kutlarım. BU İSO ve sis perdesi beni çok rahasız etti. Sana gönderdiğim linkteki fotoğraf 15 sn ye pozlanmış ama %100 baktığında sinir bozucu değilmi. Sen makinenin neyini beyenerek aldın ,video kayıdını mıi lcd ekranın oynar olmasınamı ... bunlar güzelde .Biz fotoğraf makinesini niye alırız fotoğraf çekmek için demi, azda para vermedik 800 ile 1200 arasında . Bu paraya bu makine iso dur sis tir ... ları hakediyormu sence? Gündüz plajda foto çekmek için birçok uygun seçenek bulunabilir. Ama amaç macro ise birşey diyemem. Ama ben iso ve sis perdesindeki bu yanlışı kabul edemiyorum.

Sen bu makinalar için aksesuar ,fiyat vs... hakkında birşeyler biliyormusun .

Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selolims -- 20 Ağustos 2006; 22:27:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Affan

1 haftadır S3 sahibiyim,makineden deliler gibi memnunum,ayrıntılı yazamıyorum vakitsizlik dolayısıyla,yakın zamanda örnek fotolarla ve geniş yazılarla geri döneceğim,yeter ki doğru zamanda doğru açı ve doğru ayarlarla doğru kareyi yakalayın,gerisi önemli değil,çünkü çektiğim fotolarda ne sis perdesi gördüm ne vs...Önceki makinemde Canon İXUS"i"idi,ondan da memnundum,bundan da çok memnunum ciddi ciddi...

Yazılanları okudukça şaşırıyorum "ACABA BENDEKİ MAKİNE S3 DEĞİL Mİ?"diye vs...

Neyse,Hoşçakalın,saygılar...

Gökyüzünün bulunduğu fotolar çekmenizi tavsiye ederim ve sonrada %100 bakın(%100 actual size dır ve resmin orjinal boyutudur ). İnsan suretlerini çekin ve %100 yapın burundur, kaştır ... kontrol edin . Birde güneşi solunuza yada sağınıza alarak çekin ama güneş ışınlarının güçlü olduğu vakitte. Bana yazdığım fotolardan büyük size lı örnekler gönderebilirmisin beraber inceleyelim. Amacm sizlerle S serisi hakkında paylaşımda bulunmak. Eğer s3 te sistir vs... yoksa hee ozaman denilebilir ki Canon bu problemi S3 de gidermiş .

Aslında bende makinemle mutlu olabiliyorum özellikle seri çekimleri ve macroları çok işime yarıyor. Şu zamana kadar çektiğim fotoğraf sayısı 10.000 i bulmuştur. en çokta sevdiğim yüzlerce foto çekip içlerinden en güzellerini seçebilme imkanı sağlaması.

• Aşağıdaki linkte S2 ye sahip kullanıcılara ait yorumları incelemenizi tavsiye ederim.

Senturk ve Cosymystic nickname ile yazanlara bakabilirisiniz.En sonlarda yazmışlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_3592843/mpage_27/tm.htm
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: onealone

acemi38 arkadaşım aşağıdaki ürün için ne düşünüyorsunuz almaya değermi?

onealone arkadaşım öncelikle resimler harika bu sıcaklarda o serin suların oralarda olmak vardı merdin evleride çok
    güzel çıkmış eline sağlık neyse linkini verdiğin seti bi arkadaş için zamanında incelemiştim hiç tavsiye etmem çok kalitesiz.

Özel mesajlarınıza bakarmısınız.

• @onealone geç farkettim kusura bakma cevapları yazdım.

@selolims arkadaşım bu makinanın 200 - 400 veya 800 iso'da bu kadar noise ürettiğini biliyordum ama dediğim gibi bu tip makinaların hepsinde üç aşağı beş yukarı aynı sorunlar var kimse zaten profosyonel çekimler için bu makinaları almaz bu makinalar ancak pro. makinalar için ön hazırlık olabilir bende bu topicin ilk mesajlarında ilerde DSLR bir makina almayı düşünüyorum sony'nin piyasaya girmesiyle rekabet kızışacak daha yeni işlemcili daha çok özellikli yeni nesil makinalar gelecek onlardan almayı düşünüyorum bu arada S3'müde satmayı düşünmüyorum elimin altında dursun çocuklar kullanır demiştim. Yani burdanda anlaşıldığı üzere bu makineden çok bişey beklemiyorum beklentilerimide fazlasıyla karşılıyor.

Bu arada mükemmel makina yoktur her makinanın kendine göre birkaç eksiği vardır.

• quote:

kimse zaten profosyonel çekimler için bu makinaları almaz bu makinalar ancak pro. makinalar için ön hazırlık olabilir bende bu topicin ilk mesajlarında ilerde DSLR bir makina almayı düşünüyorum sony'nin piyasaya girmesiyle rekabet kızışacak daha yeni işlemcili daha çok özellikli yeni nesil makinalar gelecek onlardan almayı düşünüyorum bu arada S3'müde satmayı düşünmüyorum elimin altında dursun çocuklar kullanır demiştim. Yani burdanda anlaşıldığı üzere bu makineden çok bişey beklemiyorum beklentilerimide fazlasıyla karşılıyor.

Bu arada mükemmel makina yoktur her makinanın kendine göre birkaç eksiği vardır.

+1
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.