Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • onealone SerCys resimleriniz çok güzel ellerinize sağlık.
  • KUŞADASI

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

• Sevgili @orkun4;
    Fotoğraflarda dikkat ettiğim en temel durum,hepsinde fazlasıyla kumlanma mevcut...Sanırım enstantene hızı ve diyafram ayarı ile fazla oynamayıp İSO değerini yükseltiyorsun...Haliyle kumlanma oluşuyor fotoğraflarda ve belki de çok güzel olacak bir kare oldukça keyif kaçırıyor ve belki bu durum zamanla senin de fotoğraf çekme isteğini etkileyecek...

Ben S3 kullanmıyor ve bu makineyi bilmiyor olsaydım ve manuel ayar nedir bilmiyor olsaydım,bu fotolardan sonra S3 almayı asla düşünmez ve kafamdan silerdim...Ancak durum farklı,sanırım zamanla çok daha iyi manuel ayar yapacak ve çok daha temiz fotoğraflarla karşımıza çıkacaksın:)

Umarım söylediklerimi yanlış anlamazsın,çünkü bizler burada gördüklerimizi ve BİZCE doğru olanları söyleyeceğiz ki bir orta nıoktada buluşup EN DOĞRU'ya kavuşalım!!:)) Aksi halde her fotoğrafa ÇOK GÜZEL,HARİKA vs...dersek bi anlamı kalmaz bana kalırsa...

O yüzden yukarıda verdiğin fotoğraflara benzer karelerde İSO ayarını yükseltmekten öte,diyaframı daha çok açıp(sayısal değeri azaltarak) açıp enstantene hızını azaltırsan(MAKİNENİN DAHA FAZLA SÜRE IŞIK TOPLAMASINI SAĞLARSAN) çok daha kaliteli fotoğraflar çekebileceğini düşünüyorum,baktın ki olmadı en son İSO değerini uygun bir değere çekersin:))

Hoşçakalın,saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 22 Ağustos 2006; 16:08:50 >

• ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BEN ELEŞTİRİLERİNİZİ HER ZAMAN BEKLİYORUM . BURAYA KOYDUĞUM TÜM RESİMLERDE BANA ELEŞTİRİ YAPIN Kİ BEN YANLIŞIMI ANLAYIM ÇÜNKÜ MAKİNA YI DAHA TANIMIYORUM TANIMAK BİR YANA RESİM CEKMEYİ BİLMİYORUM SİZİN YARDIMLARINIZLA ÖĞRENMEK İSTİYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkun4 -- 22 Ağustos 2006; 16:12:46 >
  • Affan ve orkun4 arkadaşlar tebrikler.

Eleştiri ve uyarılar yerli yerinde karşılığında verilen cevap olgun ve anlayışlı
  • arkadaşlar herkese merhabalar
    TOPİK GERÇEKTEN ÇOOOOOOOOOOOOK MÜKEMMEL GİDİYOR AÇAN VE KATIKADA BULUNAN ARKADAŞLAR TEŞEKKÜRLER

son günler de ben de s3 ile yatıp kalkıyorum. söyleyeceklerimi paragraf paragraf dile getirmeye çalışayım.

Kısmetse aralık ayında sadıcımın eniştesi ABD den getirecek ve ben bunu heyecanla bekliyorum. bu arada Amazondaki fiyatı 500 ytl lere kadar düşmüş durumda( 360 $) sanırım zman geçtikçe daha da düşecek.

Son yazıları ve fotoları inceldikçe içimi bir karamsarlık havası kapladı. Neyseki Affan arkadaşım yorumları ile rahatlayabiliyorum. Şimdi merak ettiğim bir durum var BU S3 canon A610-620 yada canon A700 ün fotolarının görüntü kalitesi ( NEtlik , berraklık canlı renkler ve gerçekçili) açısından hissedilir olarak gerisinde mi? karşılaştırma ve yorumlar olursa bence çok faydalı olacak.

Üstteki mesajların birisinde S2 ile ilgili verilen linkte ( S2 Ciler buraya) okuduğum mesajlar moralimi çok bozdu. Adam diyor ki Sony H5 ile çekilen gece çekimlerinde noise olayı nerdeyse hiç yok. bir başkası "artık nerdeyse kıracağım bu takozu " şeklinde yorum belirtmiş. durum bu kadar kötü mü?

Affan arkadaşım ( kendisine çok değer veririm herkes gibi) neden s3 ü bu kadr beğniyor sun anlatabilir misin

Arkadaşlar son olarak ben üstteki Ayasofya fotoğrafının çok benzer bir karesini Canon'un piyasadaki en paspal yani ucuz makinesi olan A400 ile çektim şimdi o fotoyu buraya ekleyeceğim sizce çok fark var mı?

İLGİLENİPTE CEVAP VEREN ARKADAŞLAR OLURSA ÇOK SEVİNİRİM

HERKESE SAYGILAR

• İŞTE FOTO BU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 22 Ağustos 2006; 17:05:15 >
  • Bu fotoğrafta benden daha yeni aldım pek alıştım söylenemez.
  • @onealone

Papazla imamın resmi çok süper bir resim bence çok hoşuma gitti gerçekten tebrik ederim

(http://img243.imageshack.us/img243/3120/img20251100x825pe8.jpg )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosymystic -- 23 Ağustos 2006; 0:22:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cosymystic

@onealone

Papazla imamın resmi çok süper bir resim bence çok hoşuma gitti gerçekten tebrik ederim

(http://img243.imageshack.us/img243/3120/img20251100x825pe8.jpg )

Teşekkür ederim
  • Zoom'un ne derece yaklaştıedığına bir örnek

• Aynı terden

• Arkadaşlar merhaba;
    Yıllık izin nedeni ile yaklaşık 1 aydır forumu takip edemiyordum.Bugün itibarı ile yeniden okumaya başladım. Tatilde S3 makinam ile fotoğraf çekip, video görüntüleri kaydettim.Hafıza kartım, 1 GB olduğu için akşamları oteldeyken dizüstü bilgisayarıma görüntüleri aktarıyordum.Fotoğrafları aktarırken hiç bir sorun olmuyor fakat video görüntülerini aktarırken, işlem yapmıyor, tıkanıp kalıyor.Video görüntülerini, videolarım kısmına kaydetmeyi deniyordum, videolarım kısmında, yeterli alan olmadığını belirtiyordu.Ben de "D"kısmına kaydetmeyi denedim ve ilk gün başarılı oldum.Ertesi gün,"D"kısmı için de yeterli alan olmadığını belirtince masaüstüne atmayı denedim fakat olmadı, bir kaç değişik yer denedim, yine olmadı.Bunun üzerine, aktarımı s3 ara kablosu ile yapmayı bırakıp hafıza kartım Ultra 2 plus olduğu için kartı katlayıp usb girişi haline getirerek bilgisayara taktım.Yönlendirmeleri yaptım ve kayıt işleminde başarılı oldum.Bir sonraki gün yine aynı sorunlar çıktı ve video görüntülerini kaydedemedim.Bunun üzerine görüntüleri s3'ten izlemek için, ilgili kısımları açtım fakat bu kez de "TANIMLANMAMIŞ RESİM" şeklinde bir ibare çıktı.Ben de mecburen kartı, formatladım ve dolayısı ile de görüntüleri karttan silmiş oldum.
    Bu sorunu yaşayan arkadaşımız oldu mu?Benden başka herkes, özellikle video görüntülerini rahatlıkla bilgisayara gönderebiliyor mu?Yardımcı olan çıkarsa çok sevinirim.Selam ve saygılar...

• Arkadaşlar merhaba;
    Yıllık izin nedeni ile yaklaşık 1 aydır forumu takip edemiyordum.Bugün itibarı ile yeniden okumaya başladım. Tatilde S3 makinam ile fotoğraf çekip, video görüntüleri kaydettim.Hafıza kartım, 1 GB olduğu için akşamları oteldeyken dizüstü bilgisayarıma görüntüleri aktarıyordum.Fotoğrafları aktarırken hiç bir sorun olmuyor fakat video görüntülerini aktarırken, işlem yapmıyor, tıkanıp kalıyor.Video görüntülerini, videolarım kısmına kaydetmeyi deniyordum, videolarım kısmında, yeterli alan olmadığını belirtiyordu.Ben de "D"kısmına kaydetmeyi denedim ve ilk gün başarılı oldum.Ertesi gün,"D"kısmı için de yeterli alan olmadığını belirtince masaüstüne atmayı denedim fakat olmadı, bir kaç değişik yer denedim, yine olmadı.Bunun üzerine, aktarımı s3 ara kablosu ile yapmayı bırakıp hafıza kartım Ultra 2 plus olduğu için kartı katlayıp usb girişi haline getirerek bilgisayara taktım.Yönlendirmeleri yaptım ve kayıt işleminde başarılı oldum.Bir sonraki gün yine aynı sorunlar çıktı ve video görüntülerini kaydedemedim.Bunun üzerine görüntüleri s3'ten izlemek için, ilgili kısımları açtım fakat bu kez de "TANIMLANMAMIŞ RESİM" şeklinde bir ibare çıktı.Ben de mecburen kartı, formatladım ve dolayısı ile de görüntüleri karttan silmiş oldum.
    Bu sorunu yaşayan arkadaşımız oldu mu?Benden başka herkes, özellikle video görüntülerini rahatlıkla bilgisayara gönderebiliyor mu?Yardımcı olan çıkarsa çok sevinirim.Selam ve saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: mombik

Arkadaşlar merhaba;

Mombik arkadaşım merhaba

Bende dizüstü kullanıyorum ve resimleri aktarırken herhangi bir sorun yaşamıyorum.SD okuyucu kısmına kartı çıkarıyorum resimleri direk bilgisayara aktarıyorum,veya ara kablosu ile de aktarıyorum ,herhangi bir sorun yaşamıyorum.sizin sorun bilgisayardan kaynaklanmasın.

Ha bu arada benim sorunum da şu fotoğraf makinesinden çektim videoları izlerken ses gelmiyor bu makinenin özelliğinde yokmu yoksa benim bilmediğim bir ayarı mı var?

• @mombik arkadaşım onealone'nin dediği gibi ya dizüstünde bir problem var disk doluda olabilir veya sd kartında bir problem var.

@onealone makinadan çektiğin videoları izlerken aşağı yukarı yön tuşlarıyla sesi alçaltıp yükseltebilirsin (tabii menü + ayarlar (sarı bölüm) + sessiz modunun kapalı olduğunu varsayarak)
  • quote:

Orjinalden alıntı: jethoca

arkadaşlar herkese merhabalar
    TOPİK GERÇEKTEN ÇOOOOOOOOOOOOK MÜKEMMEL GİDİYOR AÇAN VE KATIKADA BULUNAN ARKADAŞLAR TEŞEKKÜRLER

son günler de ben de s3 ile yatıp kalkıyorum. söyleyeceklerimi paragraf paragraf dile getirmeye çalışayım.

Kısmetse aralık ayında sadıcımın eniştesi ABD den getirecek ve ben bunu heyecanla bekliyorum. bu arada Amazondaki fiyatı 500 ytl lere kadar düşmüş durumda( 360 $) sanırım zman geçtikçe daha da düşecek.

Son yazıları ve fotoları inceldikçe içimi bir karamsarlık havası kapladı. Neyseki Affan arkadaşım yorumları ile rahatlayabiliyorum. Şimdi merak ettiğim bir durum var BU S3 canon A610-620 yada canon A700 ün fotolarının görüntü kalitesi ( NEtlik , berraklık canlı renkler ve gerçekçili) açısından hissedilir olarak gerisinde mi? karşılaştırma ve yorumlar olursa bence çok faydalı olacak.

Üstteki mesajların birisinde S2 ile ilgili verilen linkte ( S2 Ciler buraya) okuduğum mesajlar moralimi çok bozdu. Adam diyor ki Sony H5 ile çekilen gece çekimlerinde noise olayı nerdeyse hiç yok. bir başkası "artık nerdeyse kıracağım bu takozu " şeklinde yorum belirtmiş. durum bu kadar kötü mü?

Affan arkadaşım ( kendisine çok değer veririm herkes gibi) neden s3 ü bu kadr beğniyor sun anlatabilir misin

Arkadaşlar son olarak ben üstteki Ayasofya fotoğrafının çok benzer bir karesini Canon'un piyasadaki en paspal yani ucuz makinesi olan A400 ile çektim şimdi o fotoyu buraya ekleyeceğim sizce çok fark var mı?

İLGİLENİPTE CEVAP VEREN ARKADAŞLAR OLURSA ÇOK SEVİNİRİM

HERKESE SAYGILAR

ARKADAŞLAR İKİ GÜNDÜR SÜREKLİ TOPİĞE GİRİP BAKIYORUM AMA MALLESEF İLGİLENEN YOK.

CEVAP YAZACAK YOK MU?

HERKESE SAYGILAR

• quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

@mombik arkadaşım onealone'nin dediği gibi ya dizüstünde bir problem var disk doluda olabilir veya sd kartında bir problem var.

@onealone makinadan çektiğin videoları izlerken aşağı yukarı yön tuşlarıyla sesi alçaltıp yükseltebilirsin (tabii menü + ayarlar (sarı bölüm) + sessiz modunun kapalı olduğunu varsayarak)

Teşekkür ederim yardımın için.Haklıymışsın.
  • S3 te nasıl 16:9 resim çekeriz...
  • S3 te 16:9 resim çekmek için çekim modundayken func tuşuna basıp en alttaki resim boyutu ayarlarından W seçeneğini seçmen gerekir.(2816x1584)
    Saygılar
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.