Arkadaşlar benim canon s5 makinemde 2 adet ölü pixel belirdi. Dahada kötüsü sayı 1 iken geçen günlerde 2'ye çıktı ve artmasından endişe ediyorum. Makine de spot. Bunun tamiri yapılabilir mi ? Eğer yapılırsa istanbul'da tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ?
Sony mi alsaydık =)
Bu başlık büyük bir hızla çökelmeye doğru gidiyor yaa. İçimde değişik sıkıntılar belirdi bir an.
quote:
Orjinalden alıntı: amdfanatic
chdk firmware update kullanan var mı acaba? varsa hangi update en iyisi? linkini ve nasıl yükleneceğini anlatırsanız iyi olur ...
arkadaşım ben bir kaç gün önce yükledim hatta arkadaşın birisi tükçe yama bile yapmış süper olmuş pek karıştırmadım açıkçası ama sadece pil göstergesi için bile olsa yüklenir diyorum
verdiğim linkte hem yamasının nasıl kurulacağı hemde chdk nın nasıl kurulacağı fotoğraflarla gösterilmiş
Selamlar. SLR bir makinadan, DSLR'ye geçen birisi için ikinci el bir S2... Sizce iyi bir seçim mi? Birde fiyat aralığı ne olmalıdır acaba? kazık yemeyelim :D
Mutlu bir gün dilerim...
merabalar hangi SLR dan geçtiniz acabA?
quote:
Orjinalden alıntı: dogann007
quote:
Orjinalden alıntı: amdfanatic
chdk firmware update kullanan var mı acaba? varsa hangi update en iyisi? linkini ve nasıl yükleneceğini anlatırsanız iyi olur ...
arkadaşım ben bir kaç gün önce yükledim hatta arkadaşın birisi tükçe yama bile yapmış süper olmuş pek karıştırmadım açıkçası ama sadece pil göstergesi için bile olsa yüklenir diyorum
verdiğim linkte hem yamasının nasıl kurulacağı hemde chdk nın nasıl kurulacağı fotoğraflarla gösterilmiş
Evet Ömer abi. Ben bu yazılımı sadece pil için yüklerim yuklersem. Bazen daha uzun pozlamalara gerek duyuyorum ama simdilik yeterli. Garantisi
olmayan bir cihaza bunu yuklemek istemedim acıkcası. Pil sorununuda 4 adet yedek pil tasıyarak cözmeye karar verdim.
Abdullah sen bilirsin ama makinana birşey olacağını sanmam benim makinamında garantisi yok amerikadan getirttim. bende daha önce yükleyen bir arkadaşa sordum onun tavsiyesiyle yükledim karar senin
quote:
Orjinalden alıntı: ksenophanes
Arkadaşlar benim canon s5 makinemde 2 adet ölü pixel belirdi. Dahada kötüsü sayı 1 iken geçen günlerde 2'ye çıktı ve artmasından endişe ediyorum. Makine de spot. Bunun tamiri yapılabilir mi ? Eğer yapılırsa istanbul'da tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ?
LCD ekranındaki ölü pixellerden mi bahsediyorsunuz ? Yoksa çektiğiniz karelerde mi beliriyor bu hata.
biraz hareket.. kimse foto çekmiyormu?
İzmir'de gün batımı
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
S5 in sıfır satışı kalmamış Erkayalarda, üst modelininde henüz satışı yapılmıyor. Fotoğraf makinesi alacak yiğenime hangi makinayı önereyim. Canon PowerShot SX100 IS almayı düşünüyor. (S5 e en yakın cihazlardan)
Eski fotoğrafları düzenlerken, s5 zamanımdan fotoğraflara bakıyordum bir arkadaşımın fotoğrafını buldum düzenleyesim geldi =) izninizle paylaşıyorum =)
Not: Başlık bu aralar hep aşağıda kalıyor, uyumayın s5-s3 cüler yaw
başlığın sonunu hiç iyi görmüyorum beyler nerelerdesiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: Salleen
başlığın sonunu hiç iyi görmüyorum beyler nerelerdesiniz?
ya gerçekten topiğin durumu içler acısı.... bende eskisi gibi ilgilenemiyorum,aslında makineyi alıp bişeyler çekSem koyacağım yinede ama,ne olduysa istanbul a gelince vakit bulamaz oldum.
birkaç sadık doSt vardı,onlarda sınıf atlayınca tamamen öksüz kaldı topik......
en çok yeni katılan arkadaşlara (kızıyorum) demiyeyimde stem ediyorum.... çektiklerinizi paylaşın,hep beraber yorum yapalım,ekSiklerimizi giderelim..........dimi ya..eski günlerdeki gibi sayfayaı renklendirelim....
@Salleen
Çok çok özür dilerim, ben burayı unutmuşum, çünkü elimde ki makinayı satamadım, dolayısıylada DSLR'ye geçiş yapamadım :(
Şu anda kullandığım makina Canon EOS 3000 28-80 mm UV filtreli objektif ile kullanıyorum. Önemli günlerde ailemi, bol bol 1,5 yaşında ki yeğenimi, :D ender olsada, fırsat buldukça manzara fotoğrafları çekiyorum.
Makinamdan aslında oldukça memnunum, özellikle Auto çekimlerde başarısı benim için gerçektende yeterli. Sorun makinanın, yeğenimin hızına yetişemiyor olması :D Bu durumda 36'lık bir makara filmi banyo ettirdiğinizde elinizde kalan en fazla 20 fotoğraf oluyor, kalanı yırtılıp çöpe :(
Digital bir makinaya geçmek istememin en büyük sebebi budur. Kimse beni yanlış anlamasın lütfen, kişisel görüşümdür, ben aslında digital makinaları hiç sevmem, (tabi ki, uzun zaman, kullanmadan bilmek pekte mümkün değil) fotoğraf sanatının ruhunu öldürdüğünü düşünmüşümdür hep.
aslında sanatı öldürdüğünde haklısınız fakat astarı yüzünden pahalıya mal olmaya başlamaya başladıysa bi tane ditijalle istediğinizi bastırıp istediğinizi silebilirsiniz en en güzel özellik bu olsa gerek.. zaten makineli filmler halen olsaydı çoğu kişi fotoğraf çekmezdi diye düşünüyorum..
Doğru söylüyorsunuz. Yadırgadığımız kameralı cep telefonları bile fotoğrafa ilgiyi arttırıyor. Özellikle belge fotoğrafı mantığında bu küçücük cep telefonlarının yeni bir çığır açtığına inanıyorum. Ucuz dijitaller, cep telefonları vs. hayatında fotoğraf çekmeyi aklından geçirmemiş kullanıcıları yüzlerce fotoğraf çekmeye itiyor. Ben bu gelişmeyi çok olumlu buluyorum. Yıllar önce (yakşaşık 20 sene önce) Van'da yöre çocuklarına fotoğraf sevdirme adına yapılan ufak bir çabayı izleme fırsatım olmuştu. Bir grup çocuğa "bas çek" kompakt makinalar verdiler ve bir gün boyunca fotoğraf çekmelerini istediler. Çocuklarda büyük bir ilgi oldu. Hele ki bastıklarının hayata gelmesini banyoda izlediklerinde tam birer fotoğraf aşığı olduklarını söyleyebilirim o yaşta. Keşke imkan olsada o gün o gruptaki çocukların şimdiki hayatlarına bir göz atabilsek. Makinaları çok kötüydü ama bu girişimin bir amacı vardı. Fotoğraf çekme diye bir "hobi" olabileceğini, düğün dernek, bayram, seyran dışında da fotoğraf çekilebileceğini çocuklara öğretmek. Sanırım çok da başarılı oldular.
Dijitalin çıkmasına içten içe kızan, cep telefonlarıyla fotoğraf çekenlere hayıflanan arkadaşlara bir de bu açıda bakmalarını tavsiye ederim. Bu sayede fotoğrafa başlayan %10 kullanıcı bile olsa şimdiki fotoğrafla ilgilenenlerin sayısını 3 e katlar.
O konuda haklısınız tabi ki ama bu birazda ''Sanat Hâlk içindir, Sanat sanat içindir'' tartışmasına gidiyor gibi geliyor bana. Benim şu an kullandığım makina sadece yeğenimin fotoğraflarını çekerken tökezliyor. Onun dışında onun iki misli pahalı digital makinalar ile yaptığınız çekimler benim makinamın kalitesi ile mukayese bile edilemez. Bunu makinamı övmek yada kendimi övmek için söylemiyorum, bunu burada herkes biliyor.
İzmirde teleferikte, Konağın bir tek resmini çekmek için 4,5 - 5 saat civarı beklediğimi bilirim, Güneş uygun açıya gelsin diye. Arkadaşlarım digital makinaları ile çekip gitmişlerdi. Onların çektiğide fotoğraf, tıpkı güneş gözlüklü tiplerin interneti ağzına kadar dolduran fotoğrafları gibi. Ama benim çektiğimde fotoğraf. Siz hangisini tercih edersiniz? Sizce hangisi gerçek anlamda fotoğrafçılık...
Muhabbetle...
Tabi ki senin çektiğin fotoğraf daha güzedir diyemeyeceğim çünkü makineyi ilk defa eline alan birisi bile güzel bir fotoğraf çekebilir bu biraz da şans meselesi bende yeni başladım fotoğraf çekmeye birçok şeyi biliyorum ama tam olarak hakim olamadım yani S5 in tüm özelliklerini döve döve kullanamıyorum bunun haricinde birde emek faktörü var tabi ki kim daha çok çalışırsa emek verirse bir şeye o daha iyi sonuç alabilir....