Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (269. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne kadar ekmek o kadar köfte =) istersen 10 milyarlık makinen olsun gerekli özeni göstermedikten gerekli vakidi harcamadğın sürece anca etrafında onu bunu çekersin..
  • Bakın siz S5 almışsınız ne kadar güzel, güle güle kazasız belasız, mutlu günlerde kullanın makinanızı İnşallah. Hatta fotoğrafçı duası derler ya hani ''Işığın her daim bol olsun'' :D Hakkını vermek istiyorsunuz makinanın, bu konuyu bilmek, anlamak, öğrenmek istiyorunuz, ben bunun tam tersi olanlardan bahsediyorum. Genç bir kardeşim Eskişehirde kızılay dediğimiz yerde köprüde gece çekim yapıyor, elinde de Nikkon D40 var, gidip yardım istermisiniz dediğim zaman, sen anlar mısın ki dedi bana. Bakabilir miyim dedim. Kabaca şunu söyliyeyim, makinanın her ayarı gündüz çekimi için, :D tek farkla tepe flaşı açık :D Şimdi ben o adama oturup bir sürü şeyi anlatamam ki.

Makinayı her eline alan çıkmayacak dışarı arkadaşlar, sizin gibi olacak, araştıracak, öğrenecek, cayır cayır kullanacak makinasını. Bu sanata saygı gösterecek. Bana fotoğraf çekmeyi öğreten, bu sanatı öğreten ağabeyime bir kez daha saygılarım olsun. Hep şöyle derdi;

''Fotoğrafı makina değil, eller çeker. Ne kadar çok fotoğraf çektiğin değildir önemli olan, yanlış biliyorsan, 1000 tane fotoğraf çeksende, o yanlış fotoğraftır''

Önceleri anlamamıştım ama, şimdilerde çok iyi anlıyorum dostlarım. Param var kralını alırım, basarım denklanşör'e (bunuda hep yanlış telafuz ederler deklanşör değilmidir aslı?) süper resim alırım. Sen başka birşey alırsın demek var bu noktada :D Kusuruma bakmayın bu konuda bir nebze doluyum... (Nedense fotoğrafta demiyorlar, buna da takılıyorum. Fotoğraf makinası resim değil, fotoğraf çeker yanlış mıyım?)

Kabalık edip başlığın konusunu saptırdığım için özür dilerim, Digital bir SLR almadan (en azından başlıkta ki markadan) başlığa yazı yazmak ters aslında ama makinama kıyamıyorumda. Alıcı buldum ama hakkını verebilecek bir kişi bulamadım... Çocuk oyuncağı değil, compact makina hiç değil...

Değerli yorumlarınız için, zahmet edip cevap yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim.

• nerdesiniz kardeşler bu kadar topikten soğunurmu ya kusura bakmayın cok yorgun ve yoğunum o yüzden uğruyamıyorum.
  • otoşovdan bikaç kare koymak istedim ama canon a630 başlığını bulamadım. arama motorumuz da bi işe yaramıyor zaten. bir sakıncası yoksa buraya koyuyorum

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalkerr -- 19 Ekim 2008; 13:07:23 >

• 2. ve 7. resimlerine bayıldım cok güzel acılar yakalamıssın
  • Dijital makine ile siyah beyaz çekim yapmak ?

Arkadaşlar bildiğimiz üzere fotoğraf makinalarımızda bir çok mod olduğu gibi bir de SB (siyah Beyaz) modu var. Bu modun tam olarak nasıl çalıştığıyla ilgili benim sorum. Eskiden SB film alarak çekim yapardık. Şayet filmimiz renkli ise baskıdan sonra tarayıcıdan geçirip üzerinde oynayarak SB 'a çevirebilirdik. Ama tabi kayıplar vs. olurdu.

Şimdi benim sorum şu dijital makine ile SB çekim yapmak ne kadar mantıklı. Sonuçta çektiğimiz resmi ufak bir müdehale ile zaten SB'a çevirebiliyoruz. Renkli çekip istediğimizi sonradan SB yapmak çok daha mantıklı geldi şimdi bana. Renkli de güzel çıkacak pozları da kaybetmemiş oluruz bu sayede. Zira renkli bir kareyi SB yapmak mümkün olsa da tersi mümkün değildir.

Yakınlarda eşim doğum yapacak ve bende bol bol bebek - doğum fotoğrafı çekeceğim. O anları daha iyi vurgulamak için genelde SB fotoğraflar çekmeyi düşünüyorum. Ama dediğim gibi tüm fotoğrafları Renkli çekip sonradan SB' a çevirmek düşüncesindeyim. Ne dersiniz kalite açısından bir kaybım olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasdal -- 20 Ekim 2008; 15:27:48 >

• siyah beyaz konusunda aynen katılıyorum.zaten çekilen orjinal fotoğraf 5 saniye bile sürmeden s/b olabiliyor artık.. bence renkli çekmek daha mantıklı siyah beyaz çektikten sonra eve gelince acaba renklisi nasıl olur demektense = )
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasdal

Dijital makine ile siyah beyaz çekim yapmak ?
    ....................................................................................................................................................
    ............... O anları daha iyi vurgulamak için genelde SB fotoğraflar çekmeyi düşünüyorum. Ama dediğim gibi tüm fotoğrafları Renkli çekip sonradan SB' a çevirmek düşüncesindeyim. Ne dersiniz kalite açısından bir kaybım olur mu ?

kalite açısından kayıp olur mu bilmiyorum.ancak sonradan s/b yaptığım fotoğraftan baskı aldım bir fark görmedim(en azından ben)
    sonuçta dergi kapağına fotoğraf çekmiyoruz (keşke..)
    sonradan renkli çekseydim diye hayıflanmaktan iyidir.....

• Arkadaşlar hepinizden özür diliyorum. Kusura bakmayın foruma bayadır giremiyorum. Tam doğru düzgün fotoğraf cekmeye baslamısken bir ÖSS derdi aldı basını gidiyor. Bilgisayar başına 1-2 haftada bir anca geçiyorum. O yüzden burayada hiç bakamıyorum artık. Su sınavı hayırlısıyla bir atlatalımda zararı yok sabahlara kadar forumda dururuz. Hepinize hayırlı günler diliyorum. Işığınız bol olsun.
  • Bu arada; daha önce doğum fotoğrafı çekmiş, doğumda bulunmuş bir üyemiz var mı acaba ? Tecrübelerinden faydalansam ? Benim düşüncem doğumhane koşullarında ISO 400 - enstantane 1/30 - Diyafram da Allah ne verdiyse :) denemeler yapmak. Tabi IS modu açık olacak. Uzun odak da kullanmayıp titremei en aza indirmek istiyorum. Başka bir önerisi olan var mı ? En iyi oda içi fotoğrafı (Tabi flaş kullanmadan) nasıl çekilir ?
  • dostlar ikinci el bi tane S5 aldım ve ilk fotoğraf makinem oluyor kendisi.buna sdhc cart almalıyım,sandisc extreme 3 e karar kıldım ama kapasiteye karar kılamadım.desteğide bilmiyorum,8GB. mi alsam yoksa 4 gb. mi??????
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanerturk17

dostlar ikinci el bi tane S5 aldım ve ilk fotoğraf makinem oluyor kendisi.buna sdhc cart almalıyım,sandisc extreme 3 e karar kıldım ama kapasiteye karar kılamadım.desteğide bilmiyorum,8GB. mi alsam yoksa 4 gb. mi??????

tanerturk17 makinen hayırlı olsun....
    hızlı bir kart tercihin yerinde bir seçim.ancak kapasite konusunda benim düşüncem,büyük kapasiteli tek kart yerine 2 ad küçük katr kullanmak.
    herhangibir istenmeyen üzücü durumda tamamı elden gitmemiş olur......karar senin......
    takıldığın konularda yardımcı olmaya çalışırız
    aramıza hoşgeldin
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasdal

Bu arada; daha önce doğum fotoğrafı çekmiş, doğumda bulunmuş bir üyemiz var mı acaba ? Tecrübelerinden faydalansam ? Benim düşüncem doğumhane koşullarında ISO 400 - enstantane 1/30 - Diyafram da Allah ne verdiyse :) denemeler yapmak. Tabi IS modu açık olacak. Uzun odak da kullanmayıp titremei en aza indirmek istiyorum. Başka bir önerisi olan var mı ? En iyi oda içi fotoğrafı (Tabi flaş kullanmadan) nasıl çekilir ?

bu konuda iso performansı iyi olmalı,veya bır miktar kumlanmayı gözardı adeceksin.bazı programlar var çok önceleri konuşmuştuk fotoğraftaki kumlanmayı giderebildiğimiz .işe yarayabilir.....

malesef s serisi isoda çok iyi değil.......

flaş zorunluluktanmı kullanamayacaksın..
  • Flaş kullanmak hem doktorların dikkatini dağıtabileceğinden hemde yeni doğmuş bir bebeğin dünyadaki ilk saatleri için uygun bir ışık yoğunluğu olmadığından zararlı. Bu yüzden flaş kullanamam. bahsettiğin kumlanma problemi dikkatimden kaçmış sanırım. Foruma şöyle bir göz attım ama malesef bulamadım. Photohop'da kullanıyorum. kumlanma için tavsiyelerini duymak isterim.
  • Merhabalar arkadaşlar uzunca bir tatil dönemi ve işlerin yoğunluğu nedeniyle epeydir foruma giremiyordum. Ama 1-2 gün içinde epeyce fotoğraf ekleyeceğim siteye. Ancak fotoğraflardan önce sormak istdiğim bir konu var. S5 makinemle çektiğim ufak videoları birleştirmeye karar verdim ve bunları birleştirdim ancak videoların toplam boyutu 10 GB tuttu. Bu videoların kalitesini bozmadan boyutunu ufaltabileceğim bir program varmı bildiğiniz. Bende mevcut 1-2 program var bunlarla mpeg ve wmv formatlarına dönüştürünce görüntü çok bozuluyor. Yardım derseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalergun -- 3 Kasım 2008; 9:37:23 >
  • Winavi video converter.
  • sadık dost

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comfort_1 -- 3 Kasım 2008; 22:04:38 >
  • Birkaç resim...

• Monar ,
    sayfa uzun zamandır çok durgundu,sayende renklendi biraz....
    son fotoğraftaki bitki ilginç geldi doğrusu......ismini biliyorsan öğrenmek isterim,
    eline sağlık...
  • orda bi bonsai mi gördüm nedir öle...hemde en mükemmelinden...kaç yaşında ayıptır sorması abisi?
  • 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.