Bildirim
canon sx130 kullanıcıları (174. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Video Sistemi NTSC mi PAL mi olacak Ayrıca 8GB hafıza Kartına Kaç DK Video Sığıyor HD olarak 9DK 59Sn (1.67GB) Video Kaydı yaptı 5.54 GB daha Boş Yer Var Süreyi 40DK Falan Yapamıyormuyuz ve Video Çekerken İşlemci Sesi Geliyor mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal2_ocal -- 16 Ağustos 2012; 23:09:32 > -
Fuji S6500FD ile bu makina arasında kaldım. Sizce tercihim hangi yönde olmalı arkadaşlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Uluç.
Fuji S6500FD ile bu makina arasında kaldım. Sizce tercihim hangi yönde olmalı arkadaşlar?
S6500 kağıt üzerinde "oyuncaklı" özellikler dışında daha önde duruyor, sensörü daha büyük ve mp i daha az bu da daha iyi fotoğraflar oluşmasına yol açar.Ayrıca raw çekiyor ve enstantane hızı daha yüksek.
Sx130dan ekranı daha ufak, makine daha ağır, daha büyük ama işte tam bir dslr like. Üstünde netleme ve zoom halkaları da var. Bence s6500 daha iyi bir makine fakat fiyat önemli ikinci eline vereceğin paraya sanki eos 350D-400D alınır.
Diyorsanki gerçekten de slr parasına slr like almaya değmez ve fotoğraf işine yeni başlıyorsan ucuza kaçıp manüel ayarlar yapabileceğin sx130 veya daha çok para verip 350-400d almanı öneririm.
-
sx130 da vıdeo cekerken pause tusu yokmu -
http://www.bimeks.com.tr/urun/124460/orite-w070-mini-tripod.aspx
Bu tripodu gece manzara çekimlerinde kullansam işe yarar mı ? Amaç titremeyi önletmek ve sabit konumlandırmak. -
quote:
Orijinalden alıntı: cmdlmn
quote:
S6500 kağıt üzerinde "oyuncaklı" özellikler dışında daha önde duruyor, sensörü daha büyük ve mp i daha az bu da daha iyi fotoğraflar oluşmasına yol açar.Ayrıca raw çekiyor ve enstantane hızı daha yüksek.
Sx130dan ekranı daha ufak, makine daha ağır, daha büyük ama işte tam bir dslr like. Üstünde netleme ve zoom halkaları da var. Bence s6500 daha iyi bir makine fakat fiyat önemli ikinci eline vereceğin paraya sanki eos 350D-400D alınır.
Diyorsanki gerçekten de slr parasına slr like almaya değmez ve fotoğraf işine yeni başlıyorsan ucuza kaçıp manüel ayarlar yapabileceğin sx130 veya daha çok para verip 350-400d almanı öneririm.
Aslında lens masrafı yapmak istemiyorum, açıkca soylemek gerekırse. 18-55 kit lenslerle ne kadar makro,portre,manzara çekilebilir bilmiyorum açıkcası. Bu makineden daha mı iyi olur(fujiden bahsediyorum)?
Eğer öyleyse alabılırım belkı ama 450nın ustune cıkamam buyuk ıhtımal
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
Aslında lens masrafı yapmak istemiyorum, açıkca soylemek gerekırse. 18-55 kit lenslerle ne kadar makro,portre,manzara çekilebilir bilmiyorum açıkcası. Bu makineden daha mı iyi olur(fujiden bahsediyorum)?
Evet tabi ki 18-55le yapabileceğiniz sınırlı eğer lenslerle hiç uğraşmak istemiyorsanız fuji fena makine değil ama bir yandan da fujiye de 400-500lira vereceksiniz 15-55li bir makineyi de o fiyata alabilirsiniz ve belki sonra paranız olunca lens alırsınız, dslr yerini başka dijital makine kolay kolay tutmaz. Aslında fotoğraf makinesini ne için kullanacağınız önemli,eğer seyehatlerde yanınızda olacak arada çıkıp bir iki doğa fotoğrafı çekecek yeni doğan yeğeninizi çekeceksiniz sx130 yeterli, eğer fotoğraf sanatını öğrenme çabasında iseniz bile manüel ayarlara izin veren sx130 size yetebilir.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Evet tabi ki 18-55le yapabileceğiniz sınırlı eğer lenslerle hiç uğraşmak istemiyorsanız fuji fena makine değil ama bir yandan da fujiye de 400-500lira vereceksiniz 15-55li bir makineyi de o fiyata alabilirsiniz ve belki sonra paranız olunca lens alırsınız, dslr yerini başka dijital makine kolay kolay tutmaz. Aslında fotoğraf makinesini ne için kullanacağınız önemli,eğer seyehatlerde yanınızda olacak arada çıkıp bir iki doğa fotoğrafı çekecek yeni doğan yeğeninizi çekeceksiniz sx130 yeterli, eğer fotoğraf sanatını öğrenme çabasında iseniz bile manüel ayarlara izin veren sx130 size yetebilir.
Aynen, bu sanatı öğrenmek istiyorum fakat, Aklımda DSLR/SLR sınıfına geçmek yok. Yani ben pro çekimler yerine üst seviye çekimler yapmak istiyorum. Dağ,bayır,çicek,böcek,portre,makro,mekan gibi cekimlerin hepsini yapmak istiyorum. E haliyle bunları SLR'da yapmak tuzlu iş. Hepsini yapabilecek dslr kadar olmasada üst seviye çekimler yapabilen bi makina almak istiyorum, anlamışsınızdır amacımı :)
-
Ufak alet alacaksan sx230 al buyuk alacaksan dslr like filan hic alma bosa tasimıs olursun direk dslr al
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Aynen, bu sanatı öğrenmek istiyorum fakat, Aklımda DSLR/SLR sınıfına geçmek yok. Yani ben pro çekimler yerine üst seviye çekimler yapmak istiyorum. Dağ,bayır,çicek,böcek,portre,makro,mekan gibi cekimlerin hepsini yapmak istiyorum. E haliyle bunları SLR'da yapmak tuzlu iş. Hepsini yapabilecek dslr kadar olmasada üst seviye çekimler yapabilen bi makina almak istiyorum, anlamışsınızdır amacımı :)
Anladım ben de sizinle aynı konumdaydım slrlara kafam gitti para harcamayayım dedim slr likelar slr parasına dedim onu da beğenmedim sonunda ucuza işi bitirmek için sx130da karar kıldım, henüz makine gelmedi kargoda bekliyorum daha önce 450D ve G12 kullandığım oldu onlarla karşılaştırıp yorum yazarım isterseniz. -
Makineyi aldım.
-
quote:
quote:
Anladım ben de sizinle aynı konumdaydım slrlara kafam gitti para harcamayayım dedim slr likelar slr parasına dedim onu da beğenmedim sonunda ucuza işi bitirmek için sx130da karar kıldım, henüz makine gelmedi kargoda bekliyorum daha önce 450D ve G12 kullandığım oldu onlarla karşılaştırıp yorum yazarım isterseniz.
cok ıyı olur, hayırlı olsun
-
Teşekkür ederim. Çok fazla deneme fırsatım olmasa da şimdilik iyi duruyor. Kompakt bir makine olduğunu unutmamak lazım, beklenti ona göre olmalı. Manüel ayarlar ve özellikle manüel focus yapılabilmesi çok hoş. Bence uygun fiyata alabiliyorsanız yeni başlayanlar için iyi, bu makineyle ayar yapmayı öğrenirsiniz ardından ya daha iyi bir makine alırsınız ya da hevesiniz geçerse olayı ucuza kapatmış olursunuz. En kötü yönü pil ömrü gp alkaline pillerle neredeyse çalışmadı bile GPnin eskiden kalma 2000 miliamperlik şarjlı pilleri vardı onları kullanıyorum şimdi 20ye yakın fotoğraf çektim her an bitebilir diye korkuyorum; en az 2500mah pil zorunlu sanırım. Son bir şey hazfıza kartı olarak yıllar önceden kalan 512MBlık bir kart vardı class1 heralde 2 bile değil hiç sorun çıkarmadı 720p videoda bile sorun yaşamadım.quote:
cok ıyı olur, hayırlı olsun
-
gittigidiyordan canon sx 130 aldım.teshır urunu oldugunu soyledı adam ama hıcbırkusuru yok dedı.baska bır urununude objektıfınde cızık var dıye ılanda ozallıkle belırtmıs bende aldandım eger kusur olsa soyler dı dıye dusunup aldım makınayı objektıfınde cızık var.ve bazı fotolarda cok barız gozukuyor ama bazı fotolarda gozukmuyor.yınede sogudum makınadan acaba lensı degısebılırmı nekadara malolur yardımcı olursanız cok sevınırım -
quote:
Orijinalden alıntı: komplex53
gittigidiyordan canon sx 130 aldım.teshır urunu oldugunu soyledı adam ama hıcbırkusuru yok dedı.baska bır urununude objektıfınde cızık var dıye ılanda ozallıkle belırtmıs bende aldandım eger kusur olsa soyler dı dıye dusunup aldım makınayı objektıfınde cızık var.ve bazı fotolarda cok barız gozukuyor ama bazı fotolarda gozukmuyor.yınede sogudum makınadan acaba lensı degısebılırmı nekadara malolur yardımcı olursanız cok sevınırım
Şöyle bir şey var ama;http://www.ebay.com/itm/New-Lens-Zoom-Assembly-Repair-Unit-for-Canon-Powershot-SX130-SX150-IS-no-CCD-/180848610764?pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item2a1b6acdcc
değer mi bilmiyorum. Makine lensin hemen dışındaki çiziği görmüyor da olabilir aslında kesin emin misiniz yani o denli büyük bir çizik mi bir de satıcıyla irtibata geçtiniz mi ?
-
-
Arkadaslar bir sorunum var canon sx130 um da her açtığım zaman tarih ve saat ayarı istiyor defalarca ayarlamama rağmen yine istiyor bu bir arizamidir çözümünü bilen var mı
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar Telefonlarda Olduğu Gibi Bu Makinalarda da Firmware Güncellemesi Var mı Çok Gerekli Mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: polimex
Arkadaslar bir sorunum var canon sx130 um da her açtığım zaman tarih ve saat ayarı istiyor defalarca ayarlamama rağmen yine istiyor bu bir arizamidir çözümünü bilen var mı
makinenin arkadan bakinca sol tarafinda cr1220 diye bir kapak var oradaki ufak pili degistirin
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X