Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler, şimdiye kadar bir tepki almadım ama arasıra "ne çekiyon be" der gibi kötü kötü bakanlar oluyor, dikkatli olmakta fayda var. Bir noktada sabit durup kadraja girenleri çaktırmadan çekmekle başlayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Teşekkürler, şimdiye kadar bir tepki almadım ama arasıra "ne çekiyon be" der gibi kötü kötü bakanlar oluyor, dikkatli olmakta fayda var. Bir noktada sabit durup kadraja girenleri çaktırmadan çekmekle başlayabilirsin.

• Bende, kadraja insan sokunca zorlaniyorum, memleketimizde insanlar alisamadilar, yurtdışında fotograf çekerken pek zorlanmadım. Makine biraz büyük olsa daha cok dikkat çekiyor, eos-m küçük olunca pek farkedilmiyor, o yuzden güzel bir avantajı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Sitesinde listede Eos M de var ama acaba firmware versiyonuyla ilgili olabilir mi?

bilmiyorum ki hocam. 1-2 ay önce bende yine bir eos m in shutterını öğrenme derdi hasıl olmuştu o zamanda hiç bir yerden öğrenememiştim. bugün yine bir çok site ve program denedim ama olmadı.

Birisi demiş ki... Takip etmedim ama bu programı denediniz belki de...
    i found you can grab Shutter count and other items from many newest Canon EOS cameras include 6D, 70D, EOS M,....
    download link :http://www.khalids.com/downloads/SOFTWARE/Canon/EOSinfo.zip
    from readme file :
    Canon EOS Camera Info v1.2
    ==========================
    Simple tool for grabbing some Secret infos from Canon EOS Cameras.
    Camera Model
    Shutter Count
    Serial Number
    Firmware Version
    Battery Level
    Owner
    Copyright
    Artist

How to use :
    ============
    1.Turn Off Camera
    2.Connect Camera to USB Port
    3.Turn ON Camera
    4.Close EOS Utility if Open
    5.Wait for Result
    6.Turn Off Camera and Read Result

Supported Cameras :
    ===================
    Rebel XS 1000D Kiss F
    Rebel XSi 450D Kiss X2
    Rebel T1i 500D Kiss X3
    Rebel T2i 550D Kiss X4
    Rebel T3 1100D Kiss X50
    Rebel T3i 600D Kiss X5
    Rebel T4i 650D Kiss X6i
    Rebel T5i 700D Kiss X7i
    Rebel SL1 100D Kiss X7
    40D 50D 60D 70D
    6D 7D

EOS M
    5D Mark II
    5D Mark III
    1D Mark IV
    1D X
    ID C

Use this program just for supported Cameras!
    Use this program at your own risk!

History:
    ========
    v1.2 (2013.09.20):
    ==================
    -Bugs fixed
    +New Cameras Supported
    +New Items added

v1.1 (2012.11.15):
    ==================
    -Bug fixed in Reading Serial Number

v1.0 (2012.10.12):
    ==================
    +First Release

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Ocak 2015; 12:46:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Sitesinde listede Eos M de var ama acaba firmware versiyonuyla ilgili olabilir mi?

bilmiyorum ki hocam. 1-2 ay önce bende yine bir eos m in shutterını öğrenme derdi hasıl olmuştu o zamanda hiç bir yerden öğrenememiştim. bugün yine bir çok site ve program denedim ama olmadı.

Birisi demiş ki... Takip etmedim ama bu programı denediniz belki de...
    i found you can grab Shutter count and other items from many newest Canon EOS cameras include 6D, 70D, EOS M,....
    download link :http://www.khalids.com/downloads/SOFTWARE/Canon/EOSinfo.zip
    from readme file :
    Canon EOS Camera Info v1.2
    ==========================
    Simple tool for grabbing some Secret infos from Canon EOS Cameras.
    Camera Model
    Shutter Count
    Serial Number
    Firmware Version
    Battery Level
    Owner
    Copyright
    Artist

How to use :
    ============
    1.Turn Off Camera
    2.Connect Camera to USB Port
    3.Turn ON Camera
    4.Close EOS Utility if Open
    5.Wait for Result
    6.Turn Off Camera and Read Result

Supported Cameras :
    ===================
    Rebel XS 1000D Kiss F
    Rebel XSi 450D Kiss X2
    Rebel T1i 500D Kiss X3
    Rebel T2i 550D Kiss X4
    Rebel T3 1100D Kiss X50
    Rebel T3i 600D Kiss X5
    Rebel T4i 650D Kiss X6i
    Rebel T5i 700D Kiss X7i
    Rebel SL1 100D Kiss X7
    40D 50D 60D 70D
    6D 7D

EOS M
    5D Mark II
    5D Mark III
    1D Mark IV
    1D X
    ID C

Use this program just for supported Cameras!
    Use this program at your own risk!

History:
    ========
    v1.2 (2013.09.20):
    ==================
    -Bugs fixed
    +New Cameras Supported
    +New Items added

v1.1 (2012.11.15):
    ==================
    -Bug fixed in Reading Serial Number

v1.0 (2012.10.12):
    ==================
    +First Release

akşam birde bunu deneyeyim

• magic lantern kurmak en kısa yol,
    orada shutter ve liveview sayıları gösteriliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet magic laternde görünüyormuş. boşu boşuna uğraşmışız.
    6500 shutterdaymış benim makine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 9 Ocak 2015; 16:58:25 >
  • Sanırım benim shutter 5382. Beklediğimden fazla çıktı.
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 9 Ocak 2015; 19:56:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Sanırım benim shutter 5382. Beklediğimden fazla çıktı.

Evet ilk rakam shutter. Önce bende toplamın olabileceğini düşünmüştüm ancak sonrasında deneme yapınca ilk rakamın tek tek arttığını ikincinin bu şekilde aritmetik artmadığını gördüm.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Yarısından çoğu timelapse sevdasına gitti zaten hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Yarısından çoğu timelapse sevdasına gitti zaten hocam :)

Benimde öyle

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Sekmenin uzerine gelince alta açıklaması çıkıyor, orada ikinci sayacın ne olabileceği yazması gerekiyor.

• Arkadaşlar merhaba,
    sanırım ben de aranıza katılacağım. Bu cihazı almayı düşünüyorum. Birşey sormak isterim. Cihazın hızıyla alakalı çoğu kimse şikayetçi. Karşınızda duran nesneyi ard arda ya da çekemiyormuşsunuz, iki çekim arasında bekleme süresi varmış diye okudum. Doğru mudur ?
    Hareketli nesneleri açık havada ya da kapalı düşük ışıklı ortamda keskin olarak fotoğrafını yakalayabilir miyiz ?
  • Arkadaşlar birkaç kişi mesaj atmıştı fakat ben makinemi satmaktan vazgeçtim demiştim şimdi tekrar satmaya karar verdim ve son mantıklı bir rakama çektim . Ben makinemi sıfır aldım ki hala sıfır denilebilir 750 kare kadar çekim yapıldı makinemle . 22 mm lensli beyaz mağazadan 2 yıl garantili çantası ve 16 gblık hafıza kartıyla birlikte 600 liradır .

• quote:

Orijinalden alıntı: RoMeOkTaY

Arkadaşlar merhaba,
    sanırım ben de aranıza katılacağım. Bu cihazı almayı düşünüyorum. Birşey sormak isterim. Cihazın hızıyla alakalı çoğu kimse şikayetçi. Karşınızda duran nesneyi ard arda ya da çekemiyormuşsunuz, iki çekim arasında bekleme süresi varmış diye okudum. Doğru mudur ?
    Hareketli nesneleri açık havada ya da kapalı düşük ışıklı ortamda keskin olarak fotoğrafını yakalayabilir miyiz ?

Doğruluk payı var. Olmasa Canon bizim babamızın oğlunun fabrikası mı ki Olympus PM2 bile 900 TL. iken bu makina 800 küsürlere indi ? Dünya çapında bu ürünün bahsedilen sorunları olduğunu bilmeyen-duymayan kalmadı. Fakat, kullananlar (artık her ne kadar fanatik veya sempatizan olmadan yorum yaptıklarını siz düşünün) böyle bir durumun sorun olmadığını iddia ediyorlar. Fakat az da olsa aksini söyleyebilmiş 2-3 kişi de var :) Kolay değil özellikle bu forumda doğruları söylemek. Çünki fanatikler başınıza üşüşüyor. Ben kendi düşüncemi değil, herkesin görebileceği kaynakları paylaşmama rağmen yapıyorlar bunu. Hani gidip şu aşağıdaki kaynağa yapamıyorlar ya hiçbir şey. Ancak işte beni sustururlar ise herçekler görünmeyecek böylece sanıyorlar. Deve kuşunun kafasını kuma sokması gibi. Bütün Dünya bu gerçeklere ulaşıp öğrenebilsin ama siz aman burada sakın ha öğrenemeyin . Hatta twittır, face'yi, blogspot'u falan da bloklayalım bizim milleti korumak amacıyla ! Bak siz birşeyler duymuş, okumuş, öğrenmişsizin. Böyle yanlış şeyler öğrenip üründen cayıp falan neden Canon'u zarara uğratasınız ki ?

Mesela şuradan epey fotoya ulaşabilirsiniz.
    https://www.flickr.com/search/?q=canon%20eos-m
    Bakın bakalım kaç tane içeriğinde hareket eden birşeylerin olduğu fotoğraf görebileceksiniz ? Yorumsuz gerçekler işte bu kaynakta.
    -
    Sensör olarak Canon 700D ayarında bir makina ! Yani aslında üründe müthiş potansiyel var ama artık yazılımdan mıdır bilmem böyle birkaç derdi var. Otomatik odaklamada yavaş ve seri çekimde değil, tek çekimde ikinci çekim için bekleme süresinin de biraz uzun olduğu gerçeği var.

Şuradan misal fiyat olarak yakın olan bir modelle kıyaslamasına bakın, yorumsuz gerçekler -2-
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-epm2/olympus-epm2A6.HTM
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-eos-m/canon-eos-mA6.HTM

EOS-M tek kare çekimde foto başına 2 saniye gibi bir süre sonra ikinci foto çekimine hazır oluyor iken PM2'de bu süre 0.55 saniye. Nerede ise 1.5 saniye daha kısa sürede ikinci foto için hazır oluyor.
    Hele RAW+en büyük ve en düşük sıkıştırma oranı ile JPEG kaydını seçtiğinizde PM2'de nerede ise hiçbir fark yok iken EOS-M'in bu işlem için gereksinim duyduğu süre 2.33 saniye'ye çıkıyor.

Bildiğim kadarı ile alabileceğiniz 2 adet lens var bu ürün için. Diğer fiyat/performans olarak karşısına örnek olarak koyduğum Olympus PM2 için 50'ye yakın lens çeşidi var. (Yorumsuz gerçekler - 3 - )

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklama için teşekkür ederim. Hareketli cisimlerin, ortam farketmeksizin net çıkacağı makine tavsiyesi verebilir misiniz ?

Yazınızda bahsettiğiniz PM2 Modeli Fiyat olarak yaklaşık 2 katı fark var. o rakamlara çıkmam mümkün değil şu an için.

Gerçi aynı cihaz mı bilmiyorum ama burada uygun fiyatı
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7438

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 14 Ocak 2015; 20:26:30 >

• RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ürünü kullanıyorum. jiddi hocama katılıyorum zira diğer yorumlarımı okunduysanız makineyi düşük ışıkta hareketli nesne çekmek çok çok çok zorlaşıyor. Urun iyi çekiyor ama hareketsiz ve sabit çekimlerde. Işık varsa afsi hızlanıyor bi nebze. Benden tavsiye ürünü sıfır almamanız yani ucuz ve temiz bi urun bulup biraz takılın. Eğer severseniz daha kaliteli makinelere terfi edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 14 Ocak 2015; 20:48:29 >
  • örnek;

paten by onbes, on Flickr

eos-M lensleri
    22mm f2.0
    11-22mm f4-5.6
    18-55mm f3.5-5.6IS STM
    55-200mm f4.5-6.3 IS STM
    yetmez ise,
    eos-m adaptör alırsan (30usd) diğer tüm eos EF veya EF-S lensleri kullanabilirsin,
    kaç tanemi?
    197 adet.

EK
    makina alırken şu sayfadaki karşılaştırma seçeneğini kullanabilirsin.
    az bir ingilizce ile kıyaslama yapabilirsin.
    faydası olacaktır.
    http://snapsort.com/compare

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 14 Ocak 2015; 20:57:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RoMeOkTaY
    Gerçi aynı cihaz mı bilmiyorum ama burada uygun fiyatı
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7438

Rica ederim. Evet 900 TL olan bu üründen söz etmiştim ben de.
    -
    snapzort.com 'un ne denli aydınlatıcı olduğuna gelelim. Mesela bakalım ne diyor bahsettiğim Olympus PEN e-PM2 için ve karşısına koyacağım misal Canon SX 50 HS için ?
    http://snapsort.com/compare/Canon-PowerShot-SX50-HS-vs-Olympus-PEN-E-PM2
    PM2'ye 45 puan vermiş bu snapZORT ve SX50HS'ye ise 68 puan ! Hemmen gidip Canon SX50HS alalım ve şu kalitede fotoğraflar çekelim.

Canon SX 50 HS(ISO80'de) - Olympus PM2(ISO200'de) imaj kalitesi - TIKLAYIN GÖRÜN !
    -
    E oldu ki kapalı ortamdayız, ev içi, arkadaşlarla bir yemekte vb. ISO 800, ISO1600'de foto çekmek gerekti. Bir bakalım ISO 1600'de durum ne olacak ?
    Canon SX 50 HS(ISO800'de) - Olympus PM2(ISO800'de) imaj kalitesi - TIKLAYIN GÖRÜN !
    -
    Canon SX 50 HS(ISO1600'de) - Olympus PM2(ISO1600'de) imaj kalitesi - TIKLAYIN GÖRÜN !
    -
    Gel gelelim PM2'yi EOS M ile karşılaştıralım aynı sitede. Bakıyorsunuz bir anda az önce 45 puan verilen Olympus PM2 nedendir, nasıldır bilinmez EOS M karşısında siteye göre canavar kesiliveriyor ve 45 puandan 72 puana uçuveriyor !!! EOS M ise 59 puan alıyor. E herhalde bunca kanıttan sonra sizlerin de bu siteyi snapZORT olarak anmanız gerekir. Sanırım neden snapZORT.com dediğimi şimdi çok iyi görmüşsünüzdür.

• Bu makine gerçekten çok hoş hatta fiyatına kıyasla bence mükemmel ötesi bir makine.
    ikinci elde 500 lira civarına sıfırdan farksız bir cihaz almanız muhtemel, dolaysıyla bu fiyatlara bundan daha kaliteli bir cihaz varmıdır emin olun yoktur.
    Ama yukarıda da bir çok mesajımda da belirttiğim gibi makinenin hız konusunda eleştirilecek yönleri var.(daha yukarıdaki mesajlarımda bunları ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım tekrar bunlara girmeyeceğim)
    Ama bu hız eksikliği herkes için önemli bir ihtiyaçmıdır değilmidir orası kullanıcının ne çekeceği nerede kullanacağıyla ilgilidir.
    Ben her geçen gün makineyi daha iyi tanıyor ve daha çok seviyorum, çekim yapmaya gezmeye giderken iki makine ile 1100d (55-250) ve eos m (18-55) ile gidiyorum böylece lens değiştirme derdimde kalmıyor
    Sonuçta sınırlı bütçelerle fotoğraf hevesimizi tatmin etmeye çalışan kişileriz bu yüzden ekipmanlara ayrılacak her liranın önemli olduğundan hareketle eos m alacaksanız önceliklerinizi iyi belirleyin.
    Örneğin ben önümüzdeki aylarda yapmayı planladığım bir iki gezi için balıkgözü lens almayı planlıyorum tabi 1100 d yi satabilirsem.
    O yüzden önceliklerinizi iyi belirleyerek eğer sizin için hareketli nesne çekimi öncelik değilse ben eos m i fiyat performans olarak kesinlikle öneririm.
    Gerçekten kaliteli bir cihaz.
    Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.