Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada bana göre gizli kahraman Canon 100D'yi de ileride konuya ulaşacak arkadaşlara bilgi olması açısından yazmak isterim. Canon 700D ile aynı çıkış tarihli bu model en küçük boyutta d-slr olması, 700D ile hemen hemen aynı donanımsal yetenekte olması ve çok hızlı olması ile bence çok tanınmayan bir gizli kahraman.
    -
    Bulduğum hız testi sonuçlarına göre çok da hızlı. Hatta PM2'den de hızlı.
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-epm2/olympus-epm2A6.HTM
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-eos-m/canon-eos-mA6.HTM
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-sl1/canon-sl1A6.HTM
    Kıyaslama yapabilmeniz açısından EOS-M ve PM2'nin linklerini de tekrar paylaşıyorum.
    -
    Diğer yandan doğal olarak Canon EF/EF-S lensleri ile uyumluluğu sebebi ile müthiş bir lens çeşitliliği imkanına da sahip oluyorsunuz. Adaptöre vb. gerek kalmadan mevcut tüm Canon EF/EF-S lenslerini direk takıp kullanabiliyorsunuz. 260 TL'ye 50mm. F1.8 keyfini yaşamak mümkün yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Ocak 2015; 16:52:05 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam size katılıyorum. Benim de aklımda 100d vardı lakin fiyatı EOS M in neredeyse 2 katıydı. Mecbur EOS M aldım lakin aklım hala 100D'de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Aynen hocam size katılıyorum. Benim de aklımda 100d vardı lakin fiyatı EOS M in neredeyse 2 katıydı. Mecbur EOS M aldım lakin aklım hala 100D'de

100D'nin fiyatı da epey inmiş. Düzeltiyorum :) gittigidiyor ' da bir ilana göre epey ucuz imiş !.. Temsili fotoda IS STM lens diyor ama ne kadar güvenilir bilemeyiz. Bu durumda sizin dediğiniz fiyat daha doğru görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Ocak 2015; 17:46:54 >
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Benim araştırmalarımda ucuz olan genelde DC ya da VR lensler ile satılanlardı sanırsam hocam. IS STM pahalı maalesef :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 15 Ocak 2015; 18:04:40 >
  • Makinemi sırf 22mm lens için aldım, bu fiyata 35mm f2.0 yakın olabilecek lensi olan,mont cebine sığan ve orta halli bir compack makine fiyatına alınabilecek bir seçenek yok. seri çekim yapacak olan zaten heralde compact slr almaz sanırım . şu an tek hedefim EF-M 11-22mm :)
  • nedense,
    murat 124 bir araçla,
    opel astra aracı kıyaslamak bir alışkanlık olmuş insanlarda.

piyasanın en tanınmış markasının, en ucuz dslr makinasını iki misli fiyatlı makinalarla kıyaslıyorlar.
    daha yeni sordum, 650d nin kampanyasız fiyatı, tam iki misli.....
    üzülmemek elde değil.

uçan ile kaçanı kovalayanlar almaz olur biter.
    ancak,
    kaçanı bilmemde,
    uçanları bugün çektim.
    yarın ilgili konuda yayınlarım.
    ben memnunum.

beğenmeyen almaz olur biter.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • M2 ile çözülme amaçlanan sorunların başı AF hızı ve çözülmüş gibi. Fanatik olan arkadaşlar için söylüyorum, canon bile anlamış artık :)
    Not : m2 sadece Japonya'da satılmış olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 16 Ocak 2015; 5:43:41 >

• Cebine 1.000 - 1.200 TL. koyup bu paralara en iyi ne alırım diye soran bir insana vicdanım gereği bildiğim kadarı ile ne var ise bilgisini kaynak gösterir paylaşırım. Doğal olarak herhangi bir insan da iyisi d-slr mı, aynasız mı, kompakt mı diye kendisini sınırlamadan her birisini birbiri ile kıyaslamaz mı zaten ? Siz neyin kafasındasınız ? Biz burada insanlara sadece x ürünü aldık ve onu kullanıyoruz diye bunu önermiyoruz. Yanlış bilgiler içerdiği açıkca kanıtlanan 3'üncü kez yaptığınız şekilde insanlara yanlış kaynaklar göstermiyoruz. Halen birşeyler söyleyebilmenizi herhalde ibretle seyrediyordur herkes.
    -
    Temmuz 2012'de çıktığında fiyatı,
    The Canon EOS M is available in four different colours (black, silver, white and red) with the new EF-M 22mm f/2 STM kit lens for $799.99 / £879.99 / €1,049.99, with the 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM lens for £769.99 / €909.99, and a two-lens kit for £949.99 / €1,129.99.
    "Kasım 2012 - Amazon UK has the black body, 18-55mm lens & flash for £648."
    -
    Eylül 2012'de çıkış fiyatı,
    Olympus PEN E-PM2 is available in black, silver, red and white for a retail price of £499.99 / $599.99 for the M.Zuiko Digital 14-42mm f/3.5-5.6 IIR standard zoom lens

Bugün hangisi daha çok indirime gitmiş ? Neden ?
    Sonra neden bizim kullanıcılardan şu eleştirileri asla görememekteyiz ?
    - The EXIF data shows the lens as being the 22mm prime. This isn't accurate and only happens with the 18-55 attached.
    - There are some flaws with the autofocus. It thinks it's acquired a lock, beeps but the image is completely out of focus. I've noticed this when shooting images with bright lights in them. Christmas trees have been really bad!
    - Focus is slow, point and shoot slow, but once the bugs get fixed it will be passable.
    - Let me customise to use back focus!
    *
    Totally disappointed. Sensor performance is frustrating, noise is visible even in daylight shots. That 22mm F2 prime brings nothing to be excited about. Images are soft near the borders, and contrast seems to be low. Strong CA is visible too. None of these sample images can catch my eyes. :(
    Konuya kaynak :http://www.photographyblog.com/reviews/canon_efm_22mm_f_2_stm_review/

Canon engineers must have gone out of their minds.
    *
    The sensor is the worst APS-C sensor in use in new cameras for more than 2 years already. Even smaller sensors in cameras as cheap as Olympus E-PM2 beat it already. And the lens, despite being a prime, gives worse sharpness than most kit zooms. And Canon AF and processors are slow.

Canon really just sells their reputation at this point.
    *
    http://www.dpreview.com/articles/7062663066/just-posted-canon-eos-m-preview-real-world-samples-gallery
    Böyle onlarca eleştiri var.
    Başka bir yerde "The EOS-M is a lost cause for Canon." -http://www.engadget.com/2012/10/03/canon-eos-m-review
    Bunlar insan değil yani ! - Diğer taraftan fiyat/performans olarak EOS-M'in bu yönlerini bilerek-bildirerek 2 kişiye de önermişim yani. Ne ise ki sadece bu forumdaki fanatiklere kalmamışız. Bugün bu ürünü bu fiyata bulabilmek herhalde sizin gibilerin değil, şu yukarıdaki gerçekleri yazanların sayesindedir.

• Alsam mi 550d nin yanina cok sirin alet

• Daha öncede yazdım ama tekrar yazayım forum ortamlarında (bu hangi ürün olursa olsun) bir ürünü alan o ürünün esiri oluyor.O ürünü eleştireni sanki kendini eleştirmiş gibi düşman belleyip saldırıya geçiyor.
    Halbuki insanın kendisinin eleştirilmesi bile çok önemli ve olumlu iken aldığı bir ürünün eleştirilmesi nedense hoşuna gitmiyor. Bunlara birde markaların paralı savunucuları eklenince forum ortamları insanlara yarardan çok zarar veriyor. Geçenlerde çamaşır makinesini değiştirecektim (hak verirsiniz ki bu tür makineler sadece alımları aşamasında araştırılır sonrada bir arıza veya değiştirme durumu olmazsa unutulur giderler) bu forumun beyaz eşya bölümünde bir konu açıp sorma gafletinde bulundun inanın sorduğuma soracağıma bin pişman oldum, insanlar hakaret etmeye başladılar ve ortada hiçbir sebep yok ve hemen ilgili sayfaların kopyalarını alıp avukatıma dava açması yönünde talimat verdim, hakaret eden kişi pm'den özel bir durum bildirerek özür dileyince o özel durumun gerçek olma ihtimaline karşı vicdanen dava mahkeme vesaire ile o kişiyi uğraştırmak istemediğimden vazgeçtim.
    Uzun lafın kısası bir forum ortamında en değerli bilgi akıl süzgecinden geçmiş, deneyimli ve güvenilir kişiler tarafından yazılmış eleştirilerdir ben bu forumda hangi konuda paylaşımda bulunuyorsam o şeyin eleştirilecek taraflarını yazmayı kendimce bir borç olarak görüyorum çünkü alacağım ürün hakkında bilgi ararkende en çok bu tür yorumlara değer veriyorum.
    Yoksa şöyle uçar böyle kaçar tarzı yorumlar zaten başta da dediğim gibi gırla gidiyor.

• synchro kullanıcısına yanıt
    Ben d5100 yanına aldım, birde el çantası kadar ufak canta buldum, yanima almasi cok kolay, ama d5100 ve benzerleri öyle değil, hep yük, gerçekten cok büyük bir boyut ağırlık farkı var.

• benimde işim icabı yanımda hep messenger çanta var ve eos m hep yanımda
  •  Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]
    IMG_2343 by onbes, on Flickr

ile

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]
    Ancora gabbiani by Un fotografo italiano, on Flickr

arasındaki fark, tam 7200 TL. (dolar bazında, ülkemiz fiyatlarıyla yazmak istemedim, aklınız şaşar...)

anlatmak istediğimi anlatamamaktan yoruldum.........................

vazgeçtim.

siz haklısınız...........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 16 Ocak 2015; 13:54:40 >

• Fotoğraf = Işık. Küçük ama etkili bir bilgi. ( Bilen arkadaşlar üzerine alınmasın )

• erkan_apache E kullanıcısına yanıt
    asıl kameram olympus stylus epic, sürekli cebimde en güzel fotoğrafları da onla çekiyorum evde 3-4 tane kamera yatıyor sadece
  • Ben trekking sirasinda fotograf cektigim icin eos m bile buyuk geliyor bazen icimden firlatip atmak geliyor. Bana dahada kucuk su gecirmez ve darbeye dayanikli bir makine lazim..
  • Arkadaşlar EOS M ailesine bende katılmış bulunuyorum. Cihazlardan, lenslerden ve fotoğrafçılıktan anlamıyorum :)
    Bir kaç sorum var. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    1- Fotoğrafların dosya isimlerini tarih saat şeklinde ayarlayamıyor muyuz ?
    2- Yazılımı nereden kontrol ediyoruz
    3- Yazılımı nasıl güncelliyoruz (en son sürüm nedir)
    4- akşam makro çekimi yapamıyor muyuz ? Makineyi objeye çokyaklaştırdığımda ya da zoom yaptığımda bulanıklaşıyor, netlemiyor.
    5- Digital zoom yok mu ? sadece lensi sağa sola çevirirsek mi zoom yapabiliyoruz. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoMeOkTaY

Arkadaşlar EOS M ailesine bende katılmış bulunuyorum. Cihazlardan, lenslerden ve fotoğrafçılıktan anlamıyorum :)
    Bir kaç sorum var. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    1- Fotoğrafların dosya isimlerini tarih saat şeklinde ayarlayamıyor muyuz ?
    2- Yazılımı nereden kontrol ediyoruz
    3- Yazılımı nasıl güncelliyoruz (en son sürüm nedir)
    4- akşam makro çekimi yapamıyor muyuz ? Makineyi objeye çokyaklaştırdığımda ya da zoom yaptığımda bulanıklaşıyor, netlemiyor.
    5- Digital zoom yok mu ? sadece lensi sağa sola çevirirsek mi zoom yapabiliyoruz. ?

Hayırlı olsun.
    Öncelikle yazılım yükleme konusunda tarafımca hazırladığım bu video size yardımcı olucaktır :

18-55mm lens objeye en fazla 25 cm yaklaşabilir. Ötesini netleyemez. 22mm lens ise objeye 15 cm yaklaşabilir ötesi netlenmez.
    dijital zoom olarak ekranın sağ alt köşesinde büyüteç var lakin bu önizlemede zoom yapma imkanı sağlıyor. Çekimde herhangibir etki yapmıyor ama çekimlerinizi cropluyarak düzenleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 17 Ocak 2015; 20:30:27 >

• 1100 d yi sattım.
    eos m için (forumdan bir arkadaşımızdan) adaptör siparişini verdim.
    yedek batarya siparişinide geçeceğim.
    18-55 (kit lens), 50 mm f 1.8, 55-250 ıs lenslerimin yanına bir tanede balıkgözü bulabilirsem mükemmel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 7 Şubat 2015; 17:01:12 >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam kararınız. Bu arada EOS M3 duyuruldu hocam 24 küsür mp çözünürlüğünde ama yine yavaş herhalde saniyede 4,3 kare çekiyor seri çekimde. Bir de Hybrid CMOS AF var AF II göremedim ona çok üzüldüm :( ve devir 2015 olmuş hala 1080p 30FPS :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 7 Şubat 2015; 19:39:46 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.