Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gurbetçi23

Arkadaşlar cep telefonu fotoğrafçılığı olayını bir tık ileri taşımak adına bu cihazı başlangıç için uygun gördüm kendime ne diyorsunuz acaba ? Fiyatı bin liranın altında olması ve boyutu avantajları ayrıca araştırdığım kadarı ile dusunuldugunun aksine güzel işler yapıyormuş tavsiye eder misiniz?

Çok teşekkür ederim

İkinci el alın ve maksimum 500-550 TL verin derim. Bu fiyatlara bundan daha iyi makina yok boşver sıfır almayın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zaman ayırıp bana cevap yazdınız çok teşekkür ederim,verdiğiniz linklere de baktım evet uygun duruyor ama ben ikinci el almak istemiyorum çünkü hem bilgim sıfır alırken nesine dikkat edeceğim bilmiyorum hem de sıfır bir ürün alıp yoluma sıfır bir cihaz ile devam etmek istiyorum içimde şüphe kalır ister istemez

Sıfırı için 900 lira versem paramin hakkını alır miyim acaba google dan eos m ile çekilmiş fotoğraflara baktım da bayağı güzel yani

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Üstad Cevabınız için çok tesekkur ederim ama almışken sıfır olsun diyorum paramin hakkını alır miyim bu cihazda sizce

• quote:

Üstad Cevabınız için çok tesekkur ederim ama almışken sıfır olsun diyorum paramin hakkını alır miyim bu cihazda sizce

hocam cihazın tek negatif tarafı yavas odaklanması bu yüzden ucan kaçan şeylerde performansı çok kötü bunun haricinde mükemmel bir cihaz eğer uçan kaçan şeyler çekmek için almıyorsanız verdiğiniz her kuruşun karşılığını alırsınız. Özellikle ikinci el alın deme nedenim çoğunluğunun sıfırdan bir farkı yok boş yere fazla para vermeyin. düşünsenize 500-550 liraya bu cihazı alabiliyorsunuz ve yaptıkları ile fiyatını mukayese ettiğinizde nirvanaya ulaşıyorsunuz. hem beğenmezseniz sizde 450 lira yazar 2-3 günde satarsınız zararınız bile olmaz ama 800 liraya sıfır alsanız beğenmezseniz 500-500 liraya satmak için bile aylarca beklersiniz.

• quote:

22 ay 14 ay garantisi süren cihaz da sıfırdır ki. Yeni aldı geçen arkadaş ölü pixel çıktı değişime yada servise gönderecekti. Ne oldu bilmiyorum ama sıfır alsanız da garanti olunca yaşanacak sorun aynı, bunlarda da aynı. Değişen birşey yok. Siz bilirsiniz tabi 250 TL.ucuza alıp o para ile d-slr lens adaptörü alınabilir mesela. Yoksa haber etsem de arkadaşa o mu alsa ! Dur bakem :)
  • Arkadaşlar size çok teşekkür ediyorum yardımcı oldunuz vakit ayirdiniz eksik olmayın :) Cihazı ele alıp kurcalamak falan istiyorum aslında amacım yazın almak yaza kadar da bilen kişilerden fikir edinmek tam karar vermek, canon 600d yi düşünüyordum bir ara pahalı geliyordu bu cihazı gördüm teknoseyirde incelemesini buldum içime yattı gibi siz de memnun kalırsınız diyorsunuz bakicaz artık :)

Tekrar tekrar teşekkür ederim sağolun

• Merhaba arkadaşlar
    eos m için tripod almak istiyorum tavsiyeniz varmı ?
  • Bimeks izmir balçovada bakmıştım,
    60-200 tl arası var, fena değil.

dikkat ilerde ağır lens kullanma ihtimaline karşı ağır ve oturaklı alın,
    benim 50-500 sigma lens, tripodu rüzgarlı havada dansöz gibi oynattı, tam 2.5 kg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 15 Mart 2015; 19:47:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Bimeks izmir balçovada bakmıştım,
    60-200 tl arası var, fena değil.

dikkat ilerde ağır lens kullanma ihtimaline karşı ağır ve oturaklı alın,
    benim 50-500 sigma lens, tripodu rüzgarlı havada dansöz gibi oynattı, tam 2.5 kg.

Afedersiniz ama ürün tavsiyesi istedim, fiyat aralığı istemedim. Şimdilik 18-55 ve 22 mm lik lenslere sahibim ve ileride alırsam eğer ef-m 55-200mm lik alırım o da baya zaman sonra o yüzden kullandığınız veya tavsiye ettiğiniz tripod var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan377

Merhaba arkadaşlar
    eos m için tripod almak istiyorum tavsiyeniz varmı ?

Ben Vivitar VPT-1252 kullanıyorum. Her açıdan ayar yapabiliyorum ama dış mekanda pek denemedim. Hafif ve alüminyum malzemeden yapılmış. Fiyatı da uygundu 30 tlye almıştım. Düşünebilirsiniz. Boş zamanımda fotoğraflarını atarım fikir sahibi olmanız için.

• sinan377 kullanıcısına yanıt
    o halde slik 450,
    tavsiye etmek için kullanmış olmak lazım,
    bunu kullanıyorum,
    tavsiye ederin,
    ama bulabilirmisin bilmem...

oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 16 Mart 2015; 8:04:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iSpeedy kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkürler
  • sinan377 kullanıcısına yanıt
    Buyrun hocam. Vivitar VPT-1252 - 132 cm boyu max teknik detayları böyle. Taşıma çantası da kutudan çıkıyor. Naylon ama kullanışlı ağzını ip ile sıkıştırabiliyorsunuz. Güzel çanta marka da yazıyor üstünde. 4 yönlü sağ sol yukarı ve aşağıya hareket edebiliyor kamera. Ama sabit çekimler için iyi. Videoda pürüzsüz kaydırma sağlıyamıyor harekette.
    Cep telefonu fazla iyi çekemiyor idare edin artık
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 16 Mart 2015; 19:47:38 >

• iSpeedy kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler ilginiz alakanız için :) Ben biraz daha boyu yüksek bir tripod düşünüyorum.
  • Konu çok hareketsiz kalmış, Bugün çektiğim bir kare paylaşayım dedim.
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Denemeler yapıyorum, ışığın düşük olduğu durumlarda odaklanmak için makine resmen can çekişiyor.
    Bu yüzden flaşı satmaktan vazgeçtim (gg da ilan vermiştim kaldırıyorum) ama fotoğraf kalitesi tatmin edici oldu.
    şimdi tek hedefim kaldı oda bir adet balıkgözü lens almak.
    takipteyim uygun bir tane denk getirmeye çalışıyorum.
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

Bugün yaptığım testler sonucu neden böyle olduğunu anladım kapalı mekanda tripodu sabitleyip
    aynı manuel ayarlarla aynı noktayı fotoğrafladım
    ef-s lenslerle fotoğraflar resmen karanlık çıktılar
    oysa kendi ef-m lensi ile çekilen fotoğrafta sorun yok.
    lens adaptörü lensten gelen ışığın sensöre düşme mesafesini uzattığından ışık kaybı oluşuyor işte bu yüzden ef-s lenslerin odaklanma süresi ef-m lense göre daha da uzun oldu. Kaldı ki akşam kapalı ortamlarda 50 mm ef-s lens ile makine resmen odaklanmak için can çekişiyor.
    dışarıda ve aydınlık ortamlarda sorun yok ancak kapalı mekanlarda böyle bir handikap oluştu malesef.
    sanırım yavaş yavaş eos m ile yollarımızı ayırmanın zamanı geliyor ama şu aralar yeni makineye bütçe ayıracak durumumda yok.
    bu yüzden artık kapalı mekanlarda kit lensle yola devam etsem daha iyi olacak.
    Bu yazımda ef-s kullanmak için adaptör almayı düşünen arkadaşların sanırım bayağı işine yarayacaktır.

Nokta atışı ile oldukça mantıklı sorunun çözümü hocam. Sanırım sizde benim gibi m3 bekleyenlerdensiniz :)

+ olarak aynı olay macro tupunde de mevcut. Bendeki manüel tüplerde birebir gözlemledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 2 Nisan 2015; 11:48:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Nokta atışı ile oldukça mantıklı sorunun çözümü hocam. Sanırım sizde benim gibi m3 bekleyenlerdensiniz :)

+ olarak aynı olay macro tupunde de mevcut. Bendeki manüel tüplerde birebir gözlemledim.

Yok hocam ben eos m defterini bütçe ayirabilecegim ilk virajda terk edeceğim. Daha öncede belirtmiştim bu aralar geniş açı bir lens alma düşüncem vardı. Alternatifleri 2 ye indirdim birisi Canon 10-18 efs diğeri ise Canon 11-22 efm ancak efm ile çekilen fotoğraflara baktığımda efs ile arasında fark olduğunu görüyorum tabi aynı yerde aynı şartlarla çekim yapılmadığı noktada sağlıklı bir yargı değil benimkisi ama yine de bende oluşan kanaat bu yönde dolayısıyla adaptörun yarattığı ışık kaybınidan eklersek m serisinin lens konusunda da bir başka handikapi ortaya çıkmış oluyor. EOS m3 evet bir çok açıdan süper bir cihaz olmuş ama lens kalitesi anlamında aklımda soru işaretleri var.Sanırım en güzeli bütçeyi ayarlayıp 70d gibi bir SLR alıp yola devam etmek. ama daha bir süre buna para ayırmak zor. Bu arada bu yazdıklarım yeni başlayan,amatör, ev tipi kullanıcılar için çok önemli olmayan detaylar ve bu tür kullanicilar için halen ikinci elde eos m bulunmaz bir makinesi Yazdıklarım dan yanlış bir anlam çıkmasın diye yazayım istedim.

• boyutu ufak olan ef adaptoru var mi?

Haklısınız hocam. M3 ile birkaç tane daha m serisi lens tanıtsaydı canon belki durumu düzelticekti ama adaptörle olmuyor maalesef. Ben de artık ilerleyen senelerde değiştiririm gibi. Bu sıralar pek makineyle ugraşamıyorum ondan rahatım :)

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.