300 ytl civarında bir compact almak istiyorum. aslında gönlüm fujifilm F-EXR modellerinde, fakat bütçem müsaade etmiyor. canon a1100ıs ve fujifilm jx250 arasında kaldım. a1100 optik IS, AA pil, optik vizör, 12.1MP, 4 optik zoomlu, 640*480 videoya sahip. jx250 ise digital IS, Li-on batarya, vizör yok, 14.1 MP, 5 optik zoom, 1,280 x 720 videosu var. isolar aynı 1600. a1100 ün optik IS si ve AA pili, jx250nin 1280 x 720 videosu ve 5optik zoomu ve testlerde fena olmayan gece çekimi var, ayrıca çok şık. yabancı sitelerde fakat bataryasının güçlü olmadığı söyleniyor. sizce hangisini almalıyım?
jx250 yi aldım ,
paketi açtım ekran sorun verdi , bulanık bi tuhaf görüntü vardı teknosadan almıştım , geri götürdüm , yenisi ile değiştirdim .
aldığım makineyi bir hafta kullandım ekranda ölü piksel olduğunu farkettim. geri götürdüm yenisi ile değiştirdim..
aldığım makineyi bir hafta boyunca kullandım ancak batarya sorunu olduğunu gözlemledim....iki fotoğraf çekiyorum makine kapanıyor... bunu da bugün ya da yarın gidip değiştireceğim... canon düşünerek gitmiştim teknosaya ancak 14 mp ve hd çekim yapma özelliği beni fuji almaya itmişti... Makineden soğudum diyebilirim ancak çok şık bir görüntüsü olduğunu belirtmeliyim canon ixus95 ile aynı para ama daha şık duruyor . çekimlerde ise sorun yok gayet iyi ... gülümsemeyi algılayan oto çekim modunu daja çözemedim öle bir olayı da var...
saygılar..
mrhb. arkdaşlar hs25 var bende video yavaşlatma özelliğini bulamadım. yardımcı olabilen varmı ?
bu konuda en bilgilimiz jiddi hocamdır.
"jiddi" hocamın bir HS serisi hayranıdır ve her türlü bilgiyi severek paylaşır bu konuda.
quote:
Orijinalden alıntı: thex22 mrhb. arkdaşlar hs25 var bende video yavaşlatma özelliğini bulamadım. yardımcı olabilen varmı ?
O olay bildiğim kadarı ile yavaşlatma değil de belki "ağır çekim" olarak adlandırılabilir. İngilizcesi de tam aksine High speed video ! Video kayıt özelliklerinde bu HS modları şöyle 640x480 pixel çözünürlükte 80 kare saniyede 320x240 pixel çözünürlükte 160 kare saniye 320x112 pixel çözünürlükte 320 kare saniye. Video kayıt için bu çözünürlüklerden birisini tercih ettiğinizde bu hızlarda çekim yapacaktır makinanız.