Merhaba sordum 1.3 130 bg olarak gelmiş ve işlenmiş. 1.3 130 beygir olupta yan kullanıcı koltuğu altında akü kabloları vs olan arkadaş var mı? |
CAPTUR 2 (2020) (32. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Selam arkadaşlar, aracı son günlerde uzun yol (Yalova-Aydın) olarak sürme forsatı buldum. Merakettiğim bir kaç husus var:
1-Yokuş aşağı giderken kulakçıklardan vites düşürdüğüm zaman araç hiç motor freni yapmıyor. Normalde vites düşürünce motorun aracı biraz frenlemesi lazım ama bunda hiç frenleme yok devir arttıkça artıyor :) arıza olduğunu sanmıyorum ama sizde de böyle mi acaba merakettim?
2-Aracı parkettikten veya ışıkta vs durduktan sonra vites D de iken auto start stop devreye girdiğinde, sürücü emniyet kemerini çıkartınca motor tekrar çalışıyor. Sizde de böyle mi acaba? İlginç bi şekilde kemeri açınca motor çalışıyor tekrar.
3-Toplam 3k km ye yakın yol yaptım sonlara doğru trim sesleri baya arttı ön konsolda. Özellikle soğuk asfatta yani pütürlü olan asfaltta zıngır zıngır gidiyorum. Bir sonraki servis zamanı söyleyeceğim bu konuyu servistekilere.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Servis ne dedi? Niye koymuşlar koltuk altına aküyü?
-
Renault genel merkezden aradılar akü olan 140beygirlik ama sistemde 130 gözüküyor dediler foto istediler dosya açtılar daha dosya sonuçlanması sanırım haber gelmedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar. Merak ettiğim bir soru var. Captur daki hybrid motor nasıldır? Uzun vadede arıza çıkarır mı? Hybrid in ekstra masrafı var mı? Dayanıklı bir motor mudur? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
eco modda vitesi boşa alır gazdan çekildiğinde
-
Aracı hiç eco da sürmedim hocam. Hep regular da.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Herkese iyi forumlar. Arkadaşlar araçla alakalı aklımı kurcalayan bir şey var. Clio 5 trim sesleri hepinizin malumu. Acaba capturda da böyle trim sesleri mevcut mu?
Kalkışta ön sağdan bir ses geliyor. 20k bakımında teste çıktık ses gelmedi. 😀 Kaldı öyle. Çok rahatsız edici değil. Artık 40k bakımına.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
eyvallah hocam tek noktadan ses geliyorsa genel olarak ses şikayetiniz yok bu güzel. Birde buralara pek bakan yok galiba burdan araçtan herkes memnundur sonucunu mu çıkar malıyız sizce? :)
-
Evet doğru tespit bence. Kimse memnunum diye yazmıyor ama bir sorun olsa sayfalarca yazılıyor. Sorularınız varsa ben yardımcı olmaya çalışırım.
:) evet millet olarak sadece şikayet odaklıyız maalesef. hocam hali hazırda c segmentten sıkılmış biri olarak Captur'a merak sardım. Tip olarak çekici, hacim olarak yeterli olması ayrıca teknik verileri oldukça ilgimi çekti. İnternetteki inceleme videolarını da izledim tamam herşey yolunda :) ancak bana gerçek kullanıcıdan uzun kullanım sonrası deneyimleri lazım. En başında şunu sorayım aldığınıza sizi hiç pişman etti mi yani hiç keşke dediniz mi :)
-
Pişman olmadım. B segment bir araç olduğunu bilerek değerlendirmek lazım. Yüksek araç kullanmak keyifli geldi. Touch donanım almıştım zamanında. Tek eksikliği kapak jant olması benim için. Onu da değiştirmedim sonradan. İhtiyaç duymaz kimse umarım ama perde hava yastıkları eksik bir de. Ama bütünüyle bakınca araca rakiplerinin önünde. Motor, şanzıman ve servis olarak bariz üstünlüğü var.
-
Önemli olanda bu zaten hocam ne aldığını bilerek almak ve sonrasında pişmanlık duymamak sizin adınıza sevindim kazasız belasız kullanın inşallah. Aslında bende biraz yüksek araç deneyimi yaşamak istiyorum. C segmette binebileceğim tüm araçlara bindim şimdi 600 700 arası en alınacak en mantıklı b suv un peşindeyim yani captur un :)
Motor zaten harika ancak vites sistemi ve aracın genel sorunsuz luk durumuyla ilgili bir memnuniyetsiz lik deneyimlediniz mi hocam?
Arkadaşlar bende Peugeot 2008 eski kasa var. Aracımı satıyorum. Satınca captur a karar verdim. En full olanı. Aracı biraz araştırdım. Beğendim. Nasip olursa deneyimlerimi paylaşacağım
-
Ağartıcı kimyasal kullanmıştır. Rengi açar.
Muhtemelen öyle yaptı. Kötü bi yerde değil ama bilemedim. Çok can sıktı ama.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X