Şimdi Ara

captur Bakimi kararsizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2017 model 2018 çıkışlı renaul captur düz vites Touch aracim var aracımın garantisi biitti periyodik bakım icin yağ,hava filtresi,yağ filtresi,cartel tapa contası,hidrolik sivi değisimi ve pilen filtresi değisimin için manisa ordu renault servisi 1500 talep ediyor.Dısardan fiyat aldığımda özel servisler hidrolik sivi değisimine gerek olmadığı ekleme yapalacagini tahmini fiat olarak 500-600 bandinda değisiyor.
    Karar veremiyorum serviste yaptirirsam renault iyi niyet garantisi olurmu yoksa disardami bakimini yaptirayim fikir verebiliseniz mutlu olurum.

• Garanti bittiyse orijinal parcalar olmak kaydiyla ozel serviste yaptirin.
  • Aracınıza uygun Renault onaylı yağ alın, yetkili servisten de filtreleri temin edin. İyi bir Renault ustasında 100 TL işçilikle mis gibi bakım yaptırın. Ekonomik olsun derseniz polen filtresini Bosch alabilirsiniz.

Edit : Şöyle söyleyeyim. Geçtiğimiz ay nişanlımın arabasına bakıp yaptırdım. Araç 2016 Toyota Yaris 1.33 Multidrive S.

Yağ : Liqui Moly 5w-30 200 TL
    Yağ filtresi : Yetkili servisten orjinal Denso 100 TL
    Hava filtresi : Yetkili servisten orjinal Denso 90 TL
    Polen filtresi : Bosch Car Service'ten orjinal Bosch karbonlu 75 TL
    Yetkili servisten ayrılıp kendisine özel servis açmış Toyota ustasında işçilik : 100 TL

Yakıt filtresi bu araçlarda ömürlük olduğu için değişmedi.

Bundan daha iyisi de olamazdı.

Toplam 565 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 7 Nisan 2021; 21:58:35 >
  • Aracınızın garantisi bitmiş, edc şanzıman da yok. En fazla ne sıkıntı yaşarsınız da servisten iyi niyet garantisi vs. Gibi indirim talep edersiniz diye düşünmelisiniz.

Fakat şu da var. Yarın aracı satmak istediğinizde tamamen yetkili servis bakımlı olması ayırıcı bir özellik olacak.

Benim tavsiyem öncelikle yakın çevre illerdeki yada gidebileceğiniz tüm renault servislerden bakım teklifi almanız. Bazı bayiler çok çok ciddi kampanyalar yapıyor.

Mesela ben de sene başında ankara da 1400tl teklif aldım yetkili renault servisten. İçinde yağ filtre ve mazot filtre vardı. Bu fiyat fahiş geldiği ve ankara da uygun fiyat veren bir servis bulamamamdan dolayı özelserviste hallettim 600 TL ye tamamen orjinal mais ürünleri ile.

Yakın zamanda sivas bayisinin yaptığı kampanyanın görselini ekliyorum.
    captur Bakimi kararsizlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kansasdevil -- 7 Nisan 2021; 21:59:11 >

• Arac aile yardimi ile engelli kizim icin alinan sadece sehir ici ve ege üniv.arasi kullaniyorum km 26000 de elektronik ariza yapar mi diye korkuyorum biraz yorumlara bakinca iyi niyet diye yazilmis ilk sifir aracimiz oldugu icin cekiniyorum biraz Allah korusun cok buyuk bir arizada hayatimizi degistirebili onun icin bilgi almak istedim üstad arkadaslardan yorumlarin hepsini dikkate aliyorum
  • Bosch car servislere de fiyat sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akigo35

Arac aile yardimi ile engelli kizim icin alinan sadece sehir ici ve ege üniv.arasi kullaniyorum km 26000 de elektronik ariza yapar mi diye korkuyorum biraz yorumlara bakinca iyi niyet diye yazilmis ilk sifir aracimiz oldugu icin cekiniyorum biraz Allah korusun cok buyuk bir arizada hayatimizi degistirebili onun icin bilgi almak istedim üstad arkadaslardan yorumlarin hepsini dikkate aliyorum

Arac Dizel mi? Dizel ise

Yag Filtresi :40TL Mais/MANN

Hava Filtresi :100 TL Mais/Purflux/Ufi/Valeo gibi

Mazot Filtresi : 250TL Mais/Ufi/Valeo gibi

Polen Filtresi Karbonlu : 150 TL Mais/MANN/Corteco gibi

Fren Hidroligi TOTAL 100-150 TL gibi bir rakam olması lazım

5W30 RN 720 DPF 5 LT Yag :200-250 TL

En Kaliteli Parcalarla,En fazla sekilde tutacagı rakam bu olur.Daha ucuza olabilir ama daha pahalıya olmaz.iscilik 100-150 Tutar.

Gider Mann ın kendi uretimi Filtron,Sardes gibi Filtreler Kullanırsanız bu rakam cok daha dusuk fiyata iner.

Yetkili Servisin tek avantajı su olur.80 parca bilg. kontrolu falan oluyor.Eger Kampanya Yapıp Fiyatı 1100TL ye ineriz derlerse yetkili Serviste yaptırın derim.1500TL ise pahalı biraz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 8 Nisan 2021; 8:27:21 >

• huso kullanıcısına yanıt
    Değisimde mazot filtersi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akigo35

Değisimde mazot filtersi yok

O zaman fiyat asırı pahalı, Yegenimde 1.5 DCİ EDC Megane 4 var 1100TL den fazla odemedi hic Yetkili Servise...

• Filtremarketim.com dan mann marka veya yetkili servisinden orjinal filtrelerini alın.

Yağçarşısı veya fzrulmandan shell motor yağını alın, bi özel servisde değiştirin.

Fren sıvısına gelirsek sanayide anlamayan bir ustaya kesinlikle elletmeyin. Fren sıvısına kaçak yok ise ekleme de yapılmaz. bu fren sıvı değişimimi yapan bilinçli yerler mevcut. İstanbulda formenmotors gibi (youtube kanalından bakabilirsiniz) veya ankarada aksu madeni yağlar gibi ( tüm sıvıları burada bulabilirsiniz ve araç bakımınıda yapıyorlar)
  • Fiyat fazla, yetkili serviste ama daha uyguna yaptırılabilir. %20-%30 indirim kampanyaları oluyor.

Dizel aracın ne arıza çıkaracağı belli olmuyor. Benim Renault dizel aracım yetkili servis bakımlıydı, 5 yaşındaki araç mazot pompası arızası verdi. 8000 TL fiyatı servis karşıladı. 200-300 az vermek için sahte parça, sahte yağ, garantisiz işçilik gibi şeyler ile uğraşılmaz bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: throlll

Fiyat fazla, yetkili serviste ama daha uyguna yaptırılabilir. %20-%30 indirim kampanyaları oluyor.

Dizel aracın ne arıza çıkaracağı belli olmuyor. Benim Renault dizel aracım yetkili servis bakımlıydı, 5 yaşındaki araç mazot pompası arızası verdi. 8000 TL fiyatı servis karşıladı. 200-300 az vermek için sahte parça, sahte yağ, garantisiz işçilik gibi şeyler ile uğraşılmaz bana göre.

Bütün yetkili servislerin kaliteli parça ve kaliteli yağ kullandığını zannetmeyin. Servisten servise elbet değişir ama koşulsuz güvenmeyin. Yukarıda yazdım mesela bakımda yaptırdıklarımı. Toyotanın yetkili servisinden çok daha iyi yapıldı bakımı, hem de yarı fiyatına. Filtreler aynı olsa bile Petrol Ofisi yağ kullanıyor buradaki Toyota bayisi. Üzerine bir de 2 katı para ödeyecektim. Yetkili servisinize %100 güvenmeyin.

• kartalus kullanıcısına yanıt

Toyota satış sonrası politikasını bilmiyorum. Ancak Renault bir şekilde yetkili servise gidildiği zaman arkasında duruyor aracın. Daha önce yetkili servis dışında bakım görmemiş Renault marka bir aracın 300 TL için özel servise girmesi doğru değil bana göre.

Sonuç olarak polen filtresi, hidrolik sıvısı dışarıda halledilir, geri kalanı için de yetkili servise 300 TL fazla verilip kafa rahat edilir.

• Yetkili serviste yaptırın hocam.Sanayide ne olacağı belli olmaz ben bir kere götürdüm adamlar polen filtresinin kapağını tam kapatmaığı içşn fan üfleme debisi azalmıştı yazın sıcakta klimadan verim alamıyordum.

• onboardx O kullanıcısına yanıt
    Altı üstü bi bakımı da yapamayan usta yoktur sanırım 😂

19 yaşımdan beri bütün araçlarımın bakımını kendim lift olmadan yaparım, abartılcak birşeyi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 8 Nisan 2021; 20:24:4 >
  • Hidrolik sıvılar sistemde kaçak olmadığı sürece kolay kolay eksilmez. Asıl sıkıntı zamanla sıvının su oranının artması ile özelliğini yitirmesi. O yüzden ya değişim yapın yada elletmeyin. Eksik sıvının tamamlanması gibi bir seçenek “arabayı satacağım, alana bir tokat da ordan çakayım.” Seçeceği.

Orjinal yağ aldıktan sonra dışarıda bakım yaptırmanızda bence bir sıkıntı yok çünkü firmalar garantideysen bile yan çiziyor. Garanti gittikten sonra arıza olsa zaten sanayinin 3 katı fiyat çıkartacaklar. Onda da “bakın aracım servis bakımlı” deyince sanayinin 2 katı olacak. Bu söylediğim reno için değil Türkiye’de satış yapan tüm markalar için geçerli.
  • 1500 biraz fazla, 500 TL de az. Servisten tekrar fiyat alın 1000 TL civarına pazarlık edin derim. Tabi İzmir gibi yakın yerlerden de fiyat alabilirsiniz. Reno'nun evet katılım garantisi var genelde 150 bin km ye kadar destek veriyorlar.

• Guncel fiyat
    Mais yag filtresi 37.5
    Mais hava filtresi 135
    Mais karbonlu polen filtresi 155
    Mais mazot filtresi 175
    5w30 Dpf Rn720 5 lt yag 150-250 (Grat Pro 150-170)
    V kayisi 300
    Gergi rulmani 100
    Su devirdaim pompasi 385
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.