Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
183.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: av.ilhami

PERT PERT PERT
    anaa
    çok geçmiş olsun hocam. umudunuzu kaybetmeyin belki bundan sonra daha güzel araçlarınız olur.
  • quote:

PERT PERT PERT

Ne oldu İlhami, hayrolsun inş...
  • @akerimoğlu imzamdaki linke bi bak istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

@akerimoğlu imzamdaki linke bi bak istersen

Yorumu yaptım
  • quote:

PERT PERT PERT

a aaaa! Anlatmana göre bişey yok sanıyordum da ...

Ulen förtçüler , yektiniz adamı...
  • Ben de inanamadım. Anlattığına göre ufak bir kazaydı.

Demek ki aracın parçası pahalı olduğundan maliyeti yüksek çıktı, perte ayırdılar.

Olsun, kasko değeri oldukça yüksektir. O parayla daha güzel bir carisma alırız.

Mübareğin sadece ön tamponu 460 TL. Sis farı, diğer farlar da işin içine girdi mi sadece ön tampon 1.000 TL' den pahalı...

Benimki 17.250 TL...
  • perte mi ayırmışlar. hayırlısı olsun. bi ara bahsi geçmişti parça parça satsak carismaları 2 araba parası ediyo diye birebir ortaya çıkmış bu yaşanan kazayla. bunula geçmiş olsun.

ses sistemi için ben de akerimoğluna katılıyorum. tüm bileşenlerin aynı marka olması uyum anlamına gelmiyor. en başta ana ünite pioneer olmalı şöyle 2-3 amfi çıkışlı. JBL amfiler güzel. eski seri yeni seri giriş seviyesinde bizleri idare ediyor. sub woofer olarak herkes kicker der ortalığı inletmek için pekala pioneer JBL kullanılabilir portlu kabinle derinden sarsıyor. mid tiz takımında ise JBL den ve pioneerden yakınan çok yorum okuduk. tizler tüttüğü yönünde. italyan Hertz daha mantıklı bir seçim geldi akerimoğlu ve ben kullanıyoruz. kapılardaki hava akışı az bile geliyor.

755.6 için satıcıya mesaj attım. tamir görmüş alet. çıkış kanalı değişmiş. 300 e bırakırım dedi. ona para vereceğime 200 liraya mono 300.1 alırım.

Aklıma şu da geliyor. çıkış gücü olarak amfi fazla veriyor nasılsa. bir takım daha alıp önlere paralelleyip sürsem mi diye düşünüyorum. nerden geldi bu fikir bilmiyorum bir anda şimşek kıvılcım gibi bişi oldu.

• ne ses siystemiymiş bu beeee.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

perte mi ayırmışlar. hayırlısı olsun. bi ara bahsi geçmişti parça parça satsak carismaları 2 araba parası ediyo diye birebir ortaya çıkmış bu yaşanan kazayla. bunula geçmiş olsun.

ses sistemi için ben de akerimoğluna katılıyorum. tüm bileşenlerin aynı marka olması uyum anlamına gelmiyor. en başta ana ünite pioneer olmalı şöyle 2-3 amfi çıkışlı. JBL amfiler güzel. eski seri yeni seri giriş seviyesinde bizleri idare ediyor. sub woofer olarak herkes kicker der ortalığı inletmek için pekala pioneer JBL kullanılabilir portlu kabinle derinden sarsıyor. mid tiz takımında ise JBL den ve pioneerden yakınan çok yorum okuduk. tizler tüttüğü yönünde. italyan Hertz daha mantıklı bir seçim geldi akerimoğlu ve ben kullanıyoruz. kapılardaki hava akışı az bile geliyor.

755.6 için satıcıya mesaj attım. tamir görmüş alet. çıkış kanalı değişmiş. 300 e bırakırım dedi. ona para vereceğime 200 liraya mono 300.1 alırım.

Aklıma şu da geliyor. çıkış gücü olarak amfi fazla veriyor nasılsa. bir takım daha alıp önlere paralelleyip sürsem mi diye düşünüyorum. nerden geldi bu fikir bilmiyorum bir anda şimşek kıvılcım gibi bişi oldu.

Paralelleyip kullanabilirsin. Sesi çok açmıyorsa bu manada kaybın olmaz.

Bunun tek eksi tarafı, amfi kolonları 2 ohm olarak görecektir. Dolayısıyla biraz fazla ısınır. Ama bağlanan şey mid takımı, çok fazla yoramaz amfiyi...

Güzel fikir. Öyle yapalım

• ben de şaşırdım. ama perte çıkmasına değil; araç 12bin TL. 8binTL masraf çıkınca pert olur. hani otomatiğine birşey olsa diğer ön takımla birlikte pert olur diyordum ama yetkili servisin muhtemel çıkarttığı fiyat (artar ama azalmaz dediler) 29bin küsur!!!!! yani 12bine carisma alıp parçaları satsak değil 2 araba 5 araba rahat rahat çıkar adamların parça-işçilik listesi tam 1.5 sayfa: kapıdaki her zımbırtıya bile ayrı fiyat vermişler. Acenteyi aradım eksper 8binTL tahmini masraf çıkartmış. ben araca kendi tamircimle baktım. bana, yansanayi ile 4binTL ye rahat iş biter alabilirsen önceliğin var pertten aracını al hallederiz dedi. aracın iskeletinde problem yok sağ sol ön çamurluk ve kapılar ile ön takım değişecek dedi. aracı çalıştırdım ve ileri geri gittim otomatikte ve motorda birşey yok. 2binTl. lik gaz taktırdım. çelik cant takdırdım vs. pertten alayım diyorum. siz ne dersiniz. muhtemelen 12bin tl. para verecekler. aracı ben alırsam elime 8bin geçecek 4bin masraf yaparsam 4bin elimde kalacak

• niye şaşırdığımı yazdım ama nedense çıkmamış ARKADAŞLAR ARACA YETKİLİ SERVİSİN ÇIKARTTIĞI TAHMİNİ MASRAF (ARTAR AMA AZALMAZ DEDİLER!!!!) TAM 29 (YAZIYLA YİRMİDOKUZ) BİN KÜSUR TL. TAM 1.5 SAYFA PARÇA LİSTESİ VARDI. SIRF KAPIDA BİLMEM KAÇTANE IVIR ZIVIR YAZMIŞLAR yani 1 carismadan 2 araç mı çıkar yoksa 5 mi. al bi carisma parçala sat 1'e en az 5 kazandırsın
  • benim yazı niye yanlamasına gitti alta geçmedi.
    ben yine şaşırdım değiştir komutları da göremiyom herhalde ben de pert oluyom yattı balık yan going
  • quote:

benim yazı niye yanlamasına gitti alta geçmedi.
    ben yine şaşırdım değiştir komutları da göremiyom herhalde ben de pert oluyom yattı balık yan going

Üstteki büyük fotoğraflardan oluyo dostum.Sayfanın en sağına bir yolculuk gerekiyor değiştir tuşu için.

Aracın son halinin fotoğrafları varsa eklermisin?

Tekrardan geçmiş olsun.

• İlhami sen kaskodan aracın kasko değerini alırsın.

Kasko değeri 12.bin TL mi?

Öyleyse 12.bin TL' yi al. Araca ekstradan takdırdığın tüp anladığım kadarıyla kasko yaptırdıktan sonra takıldı. Onu da dilekçe ile bildirip alabilirsin. Kasko poliçesinin hazırlandığı tarihten sonra araca belgeli olarak hangi tür aksesuarı ilave ettinse alabilirsin. Onları da dilekçe ekinde sunup iste.

Yeni alacağın arabaya LPG sistemini taktırırsın. Seni uğraştıracak olan sadece muayene vs prosedür...

Ben 29.000 TL' ye hiç şaşırmadım. Bir rölanti beyni 1.190 TL. Farlar ve çamurluklar tahminen orjinallerinin fiyatı 3.000 TL filandır.

Cana gelmedi, malda da bedelini aldıkğımız için sıkıntı yok. Bu saatten sonra iş yeni alacağın aracın marka ve modeline karar vermek.

Dilersen sana güzel bir carisma buluruz yine. Nihayetinde artık 3-5 dk orasına burasına bakmayla arabayı tanır olduk

• quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

İlhami sen kaskodan aracın kasko değerini alırsın.

Kasko değeri 12.bin TL mi?

Öyleyse 12.bin TL' yi al. Araca ekstradan takdırdığın tüp anladığım kadarıyla kasko yaptırdıktan sonra takıldı. Onu da dilekçe ile bildirip alabilirsin. Kasko poliçesinin hazırlandığı tarihten sonra araca belgeli olarak hangi tür aksesuarı ilave ettinse alabilirsin. Onları da dilekçe ekinde sunup iste.

Yeni alacağın arabaya LPG sistemini taktırırsın. Seni uğraştıracak olan sadece muayene vs prosedür...

Ben 29.000 TL' ye hiç şaşırmadım. Bir rölanti beyni 1.190 TL. Farlar ve çamurluklar tahminen orjinallerinin fiyatı 3.000 TL filandır.

Cana gelmedi, malda da bedelini aldıkğımız için sıkıntı yok. Bu saatten sonra iş yeni alacağın aracın marka ve modeline karar vermek.

Dilersen sana güzel bir carisma buluruz yine. Nihayetinde artık 3-5 dk orasına burasına bakmayla arabayı tanır olduk

bu saatten sonra hundaı alacak halim yok ya volvo (s70 de olabilir) ya CARİSMA (hb. tabikii) GDİ diyorum. yani 2. elde ucuz ama KAZA ANINDA GÜVENLİ sürüşte de kaliteli olsun. benim prensibim hep paramın alabileceği en GÜVENLİ aracı almak. belki kazalar karşı tedbirli olayım derken mıknatıs gibi çekiyorumdur ama yedek parçası ucuz tenekelrden almak bunca kaza tecrübesinden sonra intihar olur. napalım bahtsız bedeviyiz
    bu arada lpg kaskoya dahil. yinede sökebilirmiyim bilmiyorum ama lpg satan başka araca takamazsın uzun süre takmayacaksan alma demişti. malum peşin 1900TL vermiştim

• arkadaşlar pert araçlara kasko olmuyo diye duydum bilen söylesin. eğer kasko olmazsa aracımı almayacağım. zaten 12binTL verirse kasko aynı fiyata sanruflu alabileceğim
  • quote:

arkadaşlar pert araçlara kasko olmuyo diye duydum bilen söylesin. eğer kasko olmazsa aracımı almayacağım. zaten 12binTL verirse kasko aynı fiyata sanruflu alabileceğim

Pert araçlara kasko olmuyo ne demek? Anlamadım.

Arabayı perte çıkardıysa exper, kasko şirketinden aracın kasko bedelini kuruşu kuruşuna alırsın. LPG kaskoya nasıl dahil onu da anlamadım. Benim arabam tüm aksesuarlar hariç 17.250 TL kasko bedelli. En ucuz şirketten de 1.315 TL kasko ücreti almıştım. Tuzlu geldi diye yaptırmadım ayrı konu.

Carisma' yı yaşamadan bırakma derim. Sana güzel bir 1.6 Avance bakalım. KM' si az olsun şöyle.

1.8 GDİ' den uzak dur. Alpay abi bile kapıdan içeri sokma dedi. Haberin olsun. Ona LPG de takılmıyor. 100' ü geçince de benim arabanın 2 katı yakıyor nerdeyse, içiyor benzini. GDİ teknolojisi yaygın olmadığı için de arıza durumunda fatura çok çok ağır oluyormuş.

• Pardon şimdi anladım. Arabayı alıp yaptırırsan tekrar kasko yaptırabilir miyim diyorsun. Kesin ve net yaptıramazsın, onu söyleyim.

Sunroof ise gerçekten bambaşka birşey. İlk arabam Astra GSİ' ydı. Onda sunroof vardı. 2. araba vectra, onda yoktu. Kısa bir süre vectrayı kullanmış olmama rağmen sunroofun nasıl güzel birşey olduğunu hissetmiştim.

Şimdiyse çekiyorum Bebek' te deniz kenarına, açıyorum sunroofumu, nişanlımla gökyüzünü seyrediyorum

Ön tarafta oturanlar için seyahat esnasında da çok sağlıklı oluyor. Ordan giren hava direkt öndekilerevurmadan aracın içini geziniyor.

Carisma' sı Comfort olanlar da ne imrenmişlerdir şimdi :)
  • Bu arada subwooferi değiştireceğim. Benimki malum Pıoneer 308F freeair. Aslında kabinde sesi çok güzel ama kaşıntı işte.

JBL CS 1204
    JBL GT5 12
    Kicker Es 124
    Kicker COMP 12

Bu 4 model arasında kaldım. Hangini alsam bilemyorum.

Diyorum yine nightmare' ninkinden mi alsam. O zaman tesisatlarımız teypler ve amfinin modelleri hariç baştan ayağı aynı olacak
  • quote:

Carisma' sı Comfort olanlar da ne imrenmişlerdir şimdi :)
    ahanda bana taş geldi. hava akımı falan değil de doğal bi aydınlatma olması için çok heves ettiğim bir olay.

meslektaşım inş kısa süre içinde kasko ödemeyi yapar da artık tercihini yaparsın.

@akerimoglu hemen subwoofer almaya niyetli değilsen; nasipse ve para tutarsam yıldızlara LPG için geleceğim mart ayında. sen de yakınsın zaten GT5-12 birebir dinlersin. senin carismaya bağlarız bir de öyle bakarsın. free air da neymiş diyeceğine eminim. CS 1204 daha yumuşak vuruyor deniliyor. zevk meselesi tabi ki. kicker karakteristik olarak JBL den sert vurduğu yönünde tüm yorumlar.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.