Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
183.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ooooo....carismacılar burdaymiş yaaa ....merhabalar efendim...siz nerelerdesiniz yaaa...selamun aleyküm diyerek giriyom araniza müsade olursa....öncelikle mücahit arkadaşa yardimci olabilirsem sevinirim...benzer bi vaka banada olmuştu...şöför kapısını kapatırken zırrr diye bi ses çıkarıyormu kardeş...hani çark sıyırması gibi bişe...eğer öyle bi ses çıkarıyorsa komple kilit sistemini değiştirmene gerek yok..şöför kapısındaki kapı kilit mekanizmasını harekete geçiren motorun içinde bikaçtane plastik çark var o çarklar da boşluk oldumu onlar ses çıkarıyor...senin yapacağın komple mekanizmayı değil sadece motor yerini değişmen olacak... servis komple mekanizmayı değişebilir...sen sanayide o işlerden anlayan birini bul...o parçayı söksün yerine diğer araçların kapı motorları bile takılabilir..benimkine mesela renonun kapı motorunu taktılar sadece 30 lira...mekanizmayı değişsen 350 400 dür belkide...inşallah işine yarar kardeş

• cevabınız için teşekürler
    ALPAY abi yine başardı aynen dedğiniz gibi parça gerektirmiyo ama sök tak baya yrdum ALPAY abiyi
  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:18:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

şu hoparlör işini biraz kavramak istiyorum

hertz'in dcx 165'ini aldım diyelim 4 adet 80X2=160tl yaklaşık. bunları benim aracın orjinal teybine bağlayacağım.

kapıyı filan söktük ve bağladık hoparlörleri ama nasıl bağlıyoruz direk alttaki hoparlörleri söküp diğerlerini takmakla iş bitiyor mu?
    bağlarken lehim filan yapmamız gerekiyor mu yoksa herşey vidalı mı?

orjinalinde tweeter'lı bir sistem var ve tweeter dahil 6 hoparlörlü sistem: crossover filan denmiş bunun yanında crossover almam mı gerekecek yoksa yanında geldiğinden takmam filan mı gerekiyor. açmışken tweeterları da değiştirsem akerimoğlunun taktığı tweeterları kapı içine monte edebilir miyim?

http://demonaudio.co.uk/tutorial/mitsubishi/colt/howtochangemitsubishicoltdoorspeakers.aspx

Dostum şimdi sen beklentini ve fiyat aralığını, aynı zamanda aracın orjinal teybini değiştirip değiştirmeyeceğini söyle, ondan sonra ben sana güzelce tarif edeyim.

Ana üniteyi, yani arabanın teybini değiştirmeyeceksen hoparlörleri hiç değiştirme. Boşuna para vermiş olursun ve mevcut sesten daha kötü bir ses alırsın.

Yine de merak ediyorsan söyleyim, kapıdaki hoparlörlerle aynı çapta hoparlör alırsan, lehimmiş kasnakmış yardımcı parçaymış... bu gibi şeylerle uğraşmazsın. Benim gibi kapıyı söker, eski orjinal hoparlörü çıkartır, yerine yenilerini takarsın. Arkasına da mevcut kabloyu takar işin içinden çıkarsın.

Ama üzerine basarak söylüyorum, arabanın orjinal ünitesini değiştirmezsen ses daha da kötüleşir.

• abi sorunun çözülmüştür inşaallah...benimkini kaportacı yapmıştı kapıda ufak bi vuruk vardı onu yaptı elim değmişken şu kilidide yapayım demişti...yaa bide benim ufak bi sorum olacak torpidodaki saatin ışığı yokmu...varda benim saatin ışığımı bozulmuş yoksa ...
  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:18:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

hertz'in dcx 165'ini aldım diyelim 4 adet 80X2=160tl yaklaşık. bunları benim aracın orjinal teybine bağlayacağım.

kapıyı filan söktük ve bağladık hoparlörleri ama nasıl bağlıyoruz direk alttaki hoparlörleri söküp diğerlerini takmakla iş bitiyor mu?

orjinalinde tweeter'lı bir sistem var ve tweeter dahil 6 hoparlörlü sistem: crossover filan denmiş bunun yanında crossover almam mı gerekecek yoksa yanında geldiğinden takmam filan mı gerekiyor. açmışken tweeterları da değiştirsem akerimoğlunun taktığı tweeterları kapı içine monte edebilir miyim?

http://demonaudio.co.uk/tutorial/mitsubishi/colt/howtochangemitsubishicoltdoorspeakers.aspx

Dostum şimdi sen beklentini ve fiyat aralığını, aynı zamanda aracın orjinal teybini değiştirip değiştirmeyeceğini söyle, ondan sonra ben sana güzelce tarif edeyim.

Ana üniteyi, yani arabanın teybini değiştirmeyeceksen hoparlörleri hiç değiştirme. Boşuna para vermiş olursun ve mevcut sesten daha kötü bir ses alırsın.

Yine de merak ediyorsan söyleyim, kapıdaki hoparlörlerle aynı çapta hoparlör alırsan, lehimmiş kasnakmış yardımcı parçaymış... bu gibi şeylerle uğraşmazsın. Benim gibi kapıyı söker, eski orjinal hoparlörü çıkartır, yerine yenilerini takarsın. Arkasına da mevcut kabloyu takar işin içinden çıkarsın.

Ama üzerine basarak söylüyorum, arabanın orjinal ünitesini değiştirmezsen ses daha da kötüleşir.
    teybi değiştirmeyi pek düşünmüyorum.
    1. aux-in girişi yeni yaptırdım sayılır
    2. orjinal duması hoşuma gidiyor
    3. hepimizin sorunu olan yol bilgisayarı düğmesinin üzerinde olması.

aslında teybin üzerinde yazan değerleri bi yere not etseydim çıkış gücüne göre kaldırıp kaldırmayacağını öğrenirdim. yüksek seste bas vurduğundada göstergelerin kırpmasını istemem. Aux-in girişini yaptırdığım arkadaş hoparlörleri değiştirince baya farkedeceğini teybin aslında iyi olduğunu söylemişti.

peki o zaman orjinal teybi amfi ile besleyip hoparlörleri ona bağlama gibi bir olayımız olabilir mi oçok pahalısına kaçmadan? (sonradan belki woofer takılabilir)

bu arada linke baktıysan orjinal hoparlörler 15watt imiş

Aux girişini yapan arkadaşın görüşünü boşver.

Ses istiyorsan orjinal teyple olmaz. Ama amfi vs olayına girerim diyorsan, o zaman olur.

Bu şekilde orjinal teybe uygun sistemi yazıyorum,

Orjinal teypten Amfi çıkışı elde etmek için aparat 20 TL
    Amfi (İhtiyaca ve sisteme göre) 150-300 TL
    Bir çift mid takımı 120 TL (İhtiyaca göre 2 çift 240 TL)
    Subwoofer 125 TL
    Subwoofer Kutusu 40 TL
    Malzeme ve işçilik 120 TL
    ...........................................
    Toplam 1.045 TL

Ben bunları zamanla yaparım, şu an için bana temiz ses lazım dersen,

Amfi+çevirici+mid+malzeme+işçilik=450-500 TL

İlk başta direkt midleri takayım, gerisine sonra bakarız dersen 120 TL, işçilik senden.

• Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarı ve “indirimli vergi avantajını” sıkça sorulan bir soru.. Otomobili olanların en çok sorduğu soru da bu aslında.. Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot, iki örnek vererek vergi avantajını bugünkü köşesinde yazdı.

İKİ ÖRNEK
    Önce kısaca özetleyelim.
    1- Otomobil ya da cipinizin, kasko değerinin yüzde 5’ini hesaplıyorsunuz.
    2- Tablodaki sütunda gözüken, vergisi ile kıyaslıyorsunuz.
    3- MTV tutarı, kasko değerinin yüzde 5’inden fazla ise, bir alt kademedeki vergiyi ödüyorsunuz (Bir alt kademede vergi de kasko değerinin yüzde 5’inden fazla ise ikinci alt kademeye inemiyorsunuz).
    ÖRNEK-1: 2008 model cipin, motor silindir hacmi 3.600 cm3, kasko sigortasına esas değeri ise 150 bin TL olsun. Tabloda 1-3 yaş sütunundaki 3501-4000 cm3 sırasına bakıyoruz; vergisi 8.976 TL. Kasko değerinin yüzde 5’i ise (150 bin TL x % 5 =) 7.500 TL.
    Bu durumda, aracın vergisi kasko değerinin yüzde 5’inden fazla olduğu için, bir alt kademedeki vergi 5.711 TL yazıyor. Araç sahibi 8.976 TL yerine 5.711 TL ödeyecek. Böylelikle (8.976 5.711 =) 3.265 TL daha az vergi ödeyecek.
    ÖRNEK-2: 2005 model otomobilin, motor silindir hacmi 1.650 cm3, kasko sigortasına esas değeri de 16 bin TL olsun. Tabloda 4-6 yaş sütunundaki 1.601 - 1.800 cm3 sırasına bakıyoruz; vergisi 893 TL. Kasko değerinin yüzde 5’i ise (16 bin TL x % 5 =) 800 TL.
    Bu durumda, otomobilin vergisi olan 893 TL kasko değerinin yüzde 5’inden fazla olduğu için, bir alt kademedeki 486 TL ödenecek. Böylelikle araç sahibi, (893-486=) 407 TL daha az vergi ödeyecek.
    Özellikle yeni model ve silindir hacmi yüksek araçlarda, vergi avantajı daha çok oluyor.
    BAŞVURU ŞART

- 2010 yılında indirimli MTV tarifesinden yararlanabilmek için, yetkili sigorta acenteleri tarafından düzenlenen “bildirim formu” ile vergi dairesine başvuruda bulunulması gerekiyor.

- Araçlarını, kasko sigortası yaptırmayanlar da “MTV indirimi” uygulamasından yararlanabiliyorlar.
    - Geçmiş yıllarda kasko değerinin yüzde 5’inden fazla MTV ödeyenler de bir “düzeltme dilekçesi” ile vergi dairesine başvurup, 2005-2009 döneminde fazla ödedikleri MTV’leri iade olarak alabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:20:20 >
  • Y
    quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

teybi değiştirmeyi pek düşünmüyorum.
    1. aux-in girişi yeni yaptırdım sayılır
    2. orjinal duması hoşuma gidiyor
    3. hepimizin sorunu olan yol bilgisayarı düğmesinin üzerinde olması.

aslında teybin üzerinde yazan değerleri bi yere not etseydim çıkış gücüne göre kaldırıp kaldırmayacağını öğrenirdim. yüksek seste bas vurduğundada göstergelerin kırpmasını istemem. Aux-in girişini yaptırdığım arkadaş hoparlörleri değiştirince baya farkedeceğini teybin aslında iyi olduğunu söylemişti.

peki o zaman orjinal teybi amfi ile besleyip hoparlörleri ona bağlama gibi bir olayımız olabilir mi oçok pahalısına kaçmadan? (sonradan belki woofer takılabilir)

bu arada linke baktıysan orjinal hoparlörler 15watt imiş

Aux girişini yapan arkadaşın görüşünü boşver.

Ses istiyorsan orjinal teyple olmaz. Ama amfi vs olayına girerim diyorsan, o zaman olur.

Bu şekilde orjinal teybe uygun sistemi yazıyorum,

Orjinal teypten Amfi çıkışı elde etmek için aparat 20 TL
    Amfi (İhtiyaca ve sisteme göre) 150-300 TL
    Bir çift mid takımı 120 TL (İhtiyaca göre 2 çift 240 TL)
    Subwoofer 125 TL
    Subwoofer Kutusu 40 TL
    Malzeme ve işçilik 120 TL
    ...........................................
    Toplam 1.045 TL

Ben bunları zamanla yaparım, şu an için bana temiz ses lazım dersen,

Amfi+çevirici+mid+malzeme+işçilik=450-500 TL

İlk başta direkt midleri takayım, gerisine sonra bakarız dersen 120 TL, işçilik senden.

hertz dcx 165 alıp sonradan dt16 tweeter mı alayım dsk 165 alıp tweeter'da mı değiştireyim?
    başlangıç olarak öndeki hoparlörlerle bi kanka olayım.
    bi de bu hoparlörleri tesisata bağlamak için lehim filan yapmak gerekiyor mu yoksa herşey vidalı mı?

Yahu dedik ya herşey vidalı. Sen yeter ki kapıdaki hoparlörün çağını öğren kaç cm imiş.

dcx 165 almayacaksın. O coaxiyel. Sen Hertz DSK 165 mid takımı alacaksın. Ben 1 hafta önce 120 TL' ye aldım.

Coaxiyel hoparlörün sesiyle mid takımının sesi arasında dağlar gibi fark var...

• ok eyvallah gözüm
  • Ama bak yine tekrar ediyorum, kapıdaki kolonların çaplarını öğren. 16cm, 13cm hangisiyse. Mid takımını ona göre alacağız.

Montajı yaparken, eğer İstanbul' daysan gel beraber yapalım. Ben fazla bi işçilik almam, bi çay söylersin en demlisinden tamamdır
  • Benim tizlerin yakın görünüşleri,

Carisma Sahipleri Buraya...

Carisma Sahipleri Buraya...
  • arabama bugün kavuştum sonunda. benim tweeter yapışkanı koyvermiş. fırsatını bulunca hemen aparat ile aynını yapacağım. çok hoş olmuş. resme hayranlıkla baktım.

bir de amfi aparatı için bi dip not eklemek istiyorum. JBL alırsanız. teybe aparata gerek yok. hoparlör girişi bulunuyor. yani hoparlöre giden kabloyu amfiye bağlıyorsunuz işlem tamam. her modelde var mı bilemem fakat dikkatimi çekmişti. eklemek istedim.

mid tiz takımı doğrudan teyp ile de çalışıyor fakat ben pek verimli olacağını sanmıyorum. ayrıca biraz sesi açayım dediniz bir süre sonra orijinal teyp tüterse pek şaşırmazdım. 15 watt yerine 80 watt zorlar teybin çıkışları.

edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare115 -- 7 Ocak 2010; 22:46:18 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:21:34 >
  • quote:

quote:

Ama bak yine tekrar ediyorum, kapıdaki kolonların çaplarını öğren. 16cm, 13cm hangisiyse. Mid takımını ona göre alacağız.

Montajı yaparken, eğer İstanbul' daysan gel beraber yapalım. Ben fazla bi işçilik almam, bi çay söylersin en demlisinden tamamdır

hocam istanbul'da olduğumu biliyorsun zaten buluşma ayarlayan benim görmediysen
    şu vergi işlerini bi halledeyim 3 aşağı 5 yukarı ne kadar paramı ayırabilirim onu muhakeme edeyim. bi hal çaresine bakarız artıkın.

Mesajı yazarken İStanbul' da olduğunu unuttum

Sen durumları ayarla, montajı beraber yapacağız. Başım gözüm üstüne...

• quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

arabama bugün kavuştum sonunda. benim tweeter yapışkanı koyvermiş. fırsatını bulunca hemen aparat ile aynını yapacağım. çok hoş olmuş. resme hayranlıkla baktım.

bir de amfi aparatı için bi dip not eklemek istiyorum. JBL alırsanız. teybe aparata gerek yok. hoparlör girişi bulunuyor. yani hoparlöre giden kabloyu amfiye bağlıyorsunuz işlem tamam. her modelde var mı bilemem fakat dikkatimi çekmişti. eklemek istedim.

mid tiz takımı doğrudan teyp ile de çalışıyor fakat ben pek verimli olacağını sanmıyorum. ayrıca biraz sesi açayım dediniz bir süre sonra orijinal teyp tüterse pek şaşırmazdım. 15 watt yerine 80 watt zorlar teybin çıkışları.

edit imla

Allah ayırmasın

Bendei amfi de JBL ama düz giriş yok, yani girişler RCA.

Galiba sendeki amfide olan bir özellik bu.

Tizleri benim gibi yaptıktan sonra ses daha da güzelleşecek emin ol

• nightmare jbl'inin kodunu filan yazıverde bakıvereyim. bide bütün sistemi aynı marka almak daha mı iyi olur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 8 Ocak 2010; 11:18:27 >
  • quote:

nightmare jbl'inin kodunu filan yazıverde bakıvereyim. bide bütün sistemi aynı marka almak daha mı iyi olur acaba?

nightmare' nin amfisi JBL 75.4

Tüm sistemi aynı almak değil, hangi marka hangi üründe iyiyse onu almak önemli.

Örneğin, amfide dünyanın en iyisi JBL. Amfi alacaksan muhakkak JBL almalısın
  • PERT PERT PERT
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.