Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
183.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nightmare115

quote:

Carisma' sı Comfort olanlar da ne imrenmişlerdir şimdi :)
    ahanda bana taş geldi. hava akımı falan değil de doğal bi aydınlatma olması için çok heves ettiğim bir olay.

meslektaşım inş kısa süre içinde kasko ödemeyi yapar da artık tercihini yaparsın.

@akerimoglu hemen subwoofer almaya niyetli değilsen; nasipse ve para tutarsam yıldızlara LPG için geleceğim mart ayında. sen de yakınsın zaten GT5-12 birebir dinlersin. senin carismaya bağlarız bir de öyle bakarsın. free air da neymiş diyeceğine eminim. CS 1204 daha yumuşak vuruyor deniliyor. zevk meselesi tabi ki. kicker karakteristik olarak JBL den sert vurduğu yönünde tüm yorumlar.

Ohoo mart ayına kim öle kim kala

Ben tüm tesisatı aynı yerden aldım.

www.atateknolojicenter.com

Aldığım çocuk çok iyi bir esnaf. Alırken ben freeair olduğundan dolayı kutuda çalmıyormuş filan demiştim. O da ben bunları kutuda satıyorum alanlar memnunlar dedi. Neyse, velhasıl aradım ne yaparız dedim, kutuyu atmadıysan aynen kargola, istediğin modeli hemen göndereyim dedi. Elinde bulunan ürünler de yukarıda saydığın 4 ürün. Ben yarın benim subu kargoya vereceğim, ordan da model seçip söyleyeceğim o kargolayacak.

JBL rms olarak benim amfiye biraz büyük geliyor. Aslında senin methiyeni duyduktansonra onu istiyorum ama onu alırsam muhakkak amfi değişimi yapmam gerekiyor. Kicker ise 150w RMS istiyor. Benim amfi köprülü modda bu subu tam besliyor. Sanırım zorunlu olarak Kickeri alacağım.

Bi de ne kadar olsa araba sedan ya, sert vuruşlardan dolayı içeriye biraz daha fazla ses alırım diyorum. Ses ve görüntü sistemleri başlığında ürünü kullanan birisi bu cihaza 500 RMS ile girdiğini, basın yanmadığını, değerlerinin çok üstünde çalan bir ürün olduğunu söyledi. Açıkçası burası da beni cezbetti :)

Benim kutu zaten portlu, kickerin baslarını biraz olsun yumuşatır diye umuyorum.

Sunroof işini tekrar hatırlatmayacağım. Önceki arabada olmadığı için olanlara ne akdar heves ettiğimi ben biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

arkadaşlar pert araçlara kasko olmuyo diye duydum bilen söylesin. eğer kasko olmazsa aracımı almayacağım. zaten 12binTL verirse kasko aynı fiyata sanruflu alabileceğim

Pert araçlara kasko olmuyo ne demek? Anlamadım.

Arabayı perte çıkardıysa exper, kasko şirketinden aracın kasko bedelini kuruşu kuruşuna alırsın. LPG kaskoya nasıl dahil onu da anlamadım. Benim arabam tüm aksesuarlar hariç 17.250 TL kasko bedelli. En ucuz şirketten de 1.315 TL kasko ücreti almıştım. Tuzlu geldi diye yaptırmadım ayrı konu.

Carisma' yı yaşamadan bırakma derim. Sana güzel bir 1.6 Avance bakalım. KM' si az olsun şöyle.

1.8 GDİ' den uzak dur. Alpay abi bile kapıdan içeri sokma dedi. Haberin olsun. Ona LPG de takılmıyor. 100' ü geçince de benim arabanın 2 katı yakıyor nerdeyse, içiyor benzini. GDİ teknolojisi yaygın olmadığı için de arıza durumunda fatura çok çok ağır oluyormuş.

1,6 avance ama HB bu arada aracı ne kadara kasko yaptırmıştın ?

• Ben de kaskoyu ne kaara yaptırdığını merak ettim.

Nerdesin İlhami
  • 10bin satış bedeli 2bin lpg olup toplam 12bintl kasko bedeli. bu arada daha önce demiştim. evi taşıdım; internet sadece büro da var şimdi oradan yazıyorum. pazar olmasına rağmen ne kadar da çalışkanım değil mi . neticede cevaplar belli süre gecikecek. ev interneti hanım adına. ne zaman nakleder bilemiyom.
    BAZI FİRMALAR PERT ARAÇLARA KASKO YAPTIĞINI DUYDUM. PTS ARAŞTIRACAĞIM. tanıdık acente pert sigortalayan bir firma var ama iyi değil dedi. başka biri (tamirci) axa oyak yapıyor dedi. kısmet.
  • konunuzu bir süre rahatsız edeceğim ama bir duyuru yapmak istiyorum:

otomobil genel bölümüne girmeyen kullanıcılar için duyurumu yapmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36922111/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
    eğer ki yukarıdaki linke bakarsanız akaryakıt zamlarına karşı yapılan bir protestoyu görürsünüz.
    desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
  • quote:

10bin satış bedeli 2bin lpg olup toplam 12bintl kasko bedeli. bu arada daha önce demiştim. evi taşıdım; internet sadece büro da var şimdi oradan yazıyorum. pazar olmasına rağmen ne kadar da çalışkanım değil mi . neticede cevaplar belli süre gecikecek. ev interneti hanım adına. ne zaman nakleder bilemiyom.
    BAZI FİRMALAR PERT ARAÇLARA KASKO YAPTIĞINI DUYDUM. PTS ARAŞTIRACAĞIM. tanıdık acente pert sigortalayan bir firma var ama iyi değil dedi. başka biri (tamirci) axa oyak yapıyor dedi. kısmet.

aslında sormak istediğim aracın değeri değil de kaça kaskolattığın ?
  • Arkadaşlar merhaba. Ben de aranıza katılmış bulunmaktayım. Noter masrafının düştüğünü söyleyebilirim hemen.
    Şimdi öncelikle aracıma lpg taktırmak istiyorum. Bagaja 55-60 litrelik şu büyük silindir şeklinde olan depolardan koyayım diyorum. Simit depo koyup ta çabuk bitsin istemiyorum. Tabi bunlar ilk defa araç alan birinin yani benim düşüncem. Sizin tavsiyelerinize ve tecrübelerinize çok ihtiyacım var.

Lütfen beni yönlendirin. Ne marka kit ve nerede hangi ustaya taktırayım? Bu iş te işçiliğinde çok önemli olduğunu duydum. Lpg den sonra yapmak istediklerim; camlar için çizilmez kaliteli siyah film, daha hoş görünen bir egzos susturucusu. Anadolu yakasında oturuyorum bu arada. Bana tavsiye edebileceğiniz veya şunu alma iyi değil diyebileceğiniz herşeye açığım. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

Arkadaşlar merhaba. Ben de aranıza katılmış bulunmaktayım. Noter masrafının düştüğünü söyleyebilirim hemen.
    Şimdi öncelikle aracıma lpg taktırmak istiyorum. Bagaja 55-60 litrelik şu büyük silindir şeklinde olan depolardan koyayım diyorum. Simit depo koyup ta çabuk bitsin istemiyorum. Tabi bunlar ilk defa araç alan birinin yani benim düşüncem. Sizin tavsiyelerinize ve tecrübelerinize çok ihtiyacım var.

Lütfen beni yönlendirin. Ne marka kit ve nerede hangi ustaya taktırayım? Bu iş te işçiliğinde çok önemli olduğunu duydum. Lpg den sonra yapmak istediklerim; camlar için çizilmez kaliteli siyah film, daha hoş görünen bir egzos susturucusu. Anadolu yakasında oturuyorum bu arada. Bana tavsiye edebileceğiniz veya şunu alma iyi değil diyebileceğiniz herşeye açığım. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.

Aramıza hoşgeldiniz.

Hemen söyleyeyim. Aracınıza simit tüp taktıracaksınız. Zira, bagaja silindir tüp taktırırsanız LPG tesisatı aracın sağ tarafından yapılmak zorunda. Silindir tüplerin gaz düzenekleri sağ taraflarında oluyor. Bizim arabalarda ekzost sağ taraftan geldiği için sızdırmazlık muyanesinden geçip vize alamıyorsunuz. Dolayısıyla tek çare simit tank taktırmak.

Diğer bir taraftan simit tank taktırrırsanız stepneyi dilediğiniz gibi bagajda gezdirebiliyor, gerekirse arka koltuğa koyabiliyorsunuz. En önemlisi de araca müzik tesisatı yapmak istediğinizde simit tank gibi sizi engellemiyor

Markaya gelince, üstad Alpay Usta' nın da onayından geçen Atiker sistemi bizim araçlarda problemsiz çalışıyor. Ben Atiker taktırdım ve oldukça memnunum. Yakıt şehiriçi son zamlarla 20 Krş, şehirlerarası tahminen 13-14 Krş.

Nerde taktırayım derseniz, benim ustam çok güzel işçilik çıkardı, ama rölanti arızamı sorduğumda resmen saçmaladı. 30 yıllık motor ustasıymış. Ama o saçmalıkları duyduktan sonra buz gibi oldum. Gelin avrupa yakasına, Yıldızlar Mitsubishi' de bizim Murat size yardımcı olsun. Yetkili servis kalitesiyleLPG kitini aracınıza uygulatın.

Başka sormak istediğiniz şeyler için çekinmeyiniz. Benim aracıma LPG uygulanırkenki resimleri alttaki linkten bulabilirsiniz. Bir sürü fotoğraf var, fkat Avance yazacaklarına Comfort yazmışlar

http://www.lpghaber.com/25922/montajdetay/Mitsubishi-Carisma-1.6-Comfort/0

Keyifli, kazasız sürüşler dilerim...

İmzanıza bizim gibi model ve seriyi yazarsanız güzel olur...

• Ali bey merhaba. İlgilendiğiniz ve iyi dilekleriniz için öncelikle çok teşekkür ediyorum. İmzama dediğiniz eklemeyi yapacağım. Bu arada yaşıtız galiba ne güzel. 1.6 avance aldım bende.
    Lpg konumuza gelecek olursak, büyük depo istedim. Çünkü bazı ilanlarda bagajın fotoğrafını çeken de olmuş ve örnek bir tanesini koyuyorum müsadenizle. 1 aylık bir ilan bu. Kendisiyle de konuşmuştum bir sefer.

Carisma Sahipleri Buraya...

Yani yanlış anlamayın lütfen ama kesin olarak emin olmam lazım. Eğer ki büyük de takılıyorsa tercihim bu yönde çünkü. Yarın kısmetse kaskosunu da yaptıracağım.
    %2 muafiyet ile full kasko düşünüyorum. Yalnız hangi sigorta şirketini seçeyim bilemiyorum. Siz ne dersiniz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa982 -- 10 Ocak 2010; 23:20:50 >

• @ akerimoglu bu carisma senin miydi. daha önce montaj resimlerini görmüştüm ama senin olabileceğine ihtimal vermemiştim.

simit depo ile ilgili bişi sormak istiyorum. bu bagaj tabanında stepnenin üzerindeki sunta tam oturmuyor sanırım. yüksekte kaldığı için mi o kenarlardaki 2-3 cm lik çıtalar. stepneden daha tombul olduğundan yukarı kaldırıyor sanırım tabandaki suntayı. yanlış mı anladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

Ali bey merhaba. İlgilendiğiniz ve iyi dilekleriniz için öncelikle çok teşekkür ediyorum. İmzama dediğiniz eklemeyi yapacağım. Bu arada yaşıtız galiba ne güzel. 1.6 avance aldım bende.
    Lpg konumuza gelecek olursak, büyük depo istedim. Çünkü bazı ilanlarda bagajın fotoğrafını çeken de olmuş ve örnek bir tanesini koyuyorum müsadenizle. 1 aylık bir ilan bu. Kendisiyle de konuşmuştum bir sefer.

Carisma Sahipleri Buraya...

Yani yanlış anlamayın lütfen ama kesin olarak emin olmam lazım. Eğer ki büyük de takılıyorsa tercihim bu yönde çünkü. Yarın kısmetse kaskosunu da yaptıracağım.
    %2 muafiyet ile full kasko düşünüyorum. Yalnız hangi sigorta şirketini seçeyim bilemiyorum. Siz ne dersiniz acaba?

Bu araç sızdırmazlık muayenesinden geçmez Mustafacığım. Kesin ve net söylüyorum.

Ben sızdırmazlık muayenesinde gittiğimde, ekzostla aynı taraftan gaz tertibatı geçen araçlara mühendisler tarafından vize verilmedi.

Kasko için ben Ray sigortadan 1.315 TL fiyat almıştım.

• quote:

@ akerimoglu bu carisma senin miydi. daha önce montaj resimlerini görmüştüm ama senin olabileceğine ihtimal vermemiştim.

simit depo ile ilgili bişi sormak istiyorum. bu bagaj tabanında stepnenin üzerindeki sunta tam oturmuyor sanırım. yüksekte kaldığı için mi o kenarlardaki 2-3 cm lik çıtalar. stepneden daha tombul olduğundan yukarı kaldırıyor sanırım tabandaki suntayı. yanlış mı anladım

Bu araba benim

O suntanın altındaki parçalar çıta değil sert sünger tarzında bir malzeme. Stepneden dolayı suntanın oturmadığından değil, tamir takımına yer açmak için konulmuş. Onun tam yanında bijon anahtarı vs olan deri çanta var.

• stepnenin olduğu yere cuk otururyor yani simit LPG tankı. çok güzel o zaman. yüksek olur da oturmaz diye şimdiden kendimce hesap kitap yapıyordum da. tabanı yükseltmeye gerek kalmıyorsa çok iyi. aklımdaki bir soru işareti daha gitti. suntayı bi kere kaldırıp baktım. ilkyardım çantası ve üçgen reflektör de yok bende. yani orijinalini vermedi önceki sahibi.

yangın tüpü, reflektör, ilkyardım çantası, takoz, zincir, çekme halatı hiçbiri yok.

dikkatimi çeken bir hususa değinmek istiyorum. 4 mevsim lastikleri kışlıklar ile değiştirmedim ve yol tutuşta azalma olduğunu hissedebiliyorum. ilk kalkışlarda patinaja çok meyilli. az bir set benzeri yükseklik olsun normal kalkışlarda tutunmuyor. kışlıkların yerini tutmadığı apaçık ortada
  • Ben de farkındayım. Ama kışlık lastik almayı düşünmüyorum. Biraz daha yavaş gideceğim ama bu masrafı yapmayaacğım.

Biraz sabrediyorum. Lastikler biraz daha yıpransın 4 tane lassa miratta alacağım. Ben bu lastiğin herşeyinden memnunum, daha önce kullandım.

Jantlarımın tipini beğenmesem, 15' jant da alacağım, ama çok beğeniyorum
  • Bu arada Subwoofer konusunu ohmaj uyumu açısından Kicker Comp 12 seçtim. Onu da seninkiyle aynı olsun istedim ama şu an için güç uyumu açısından mecbur kaldım
  • hayırlı olsun. umarım güzel bir bass elde edersin. pandizottaki free airdan daha iyi bass verecekler portlu kabinde.

yanlız litre konusuna kafam takıldı benim. elinizdeki hazır kutuya monte edeceksiniz sanırım. her subwoofer'ın hitiyaç duyduğu litre farklı olacağı için bir sorun olmasın. bendekini alırken nasıl hesaplandığına kadar incelemiştim. port çapından port uzunluğuna kadar etkilediği söyleniyordu. seste bir bozma yapmasın
  • quote:

hayırlı olsun. umarım güzel bir bass elde edersin. pandizottaki free airdan daha iyi bass verecekler portlu kabinde.

yanlız litre konusuna kafam takıldı benim. elinizdeki hazır kutuya monte edeceksiniz sanırım. her subwoofer'ın hitiyaç duyduğu litre farklı olacağı için bir sorun olmasın. bendekini alırken nasıl hesaplandığına kadar incelemiştim. port çapından port uzunluğuna kadar etkilediği söyleniyordu. seste bir bozma yapmasın

Bendeki kabin esasında Kicker ve JBL' in takıldığı kabin. Biliyorsun ben yanlış yönlendirmeden dolayı freeair alıp bu kutuya uygulamıştım.

Kickerlar adı üstünde sert oldukları için portsuz kabin tavsiye ediliyor. Bendeki kabin portlu. Sorun olursa bu port yüzünden olacak. Baktım iyi ses alamadım, gidip başka bi kabin alırım artık. Nasılsa sürekli tesisata para harcamaya alıştık

Az önce bası söküp kargoya verdim. İdarelik olarak midlere birz alt frekans göndereyim de kulağımı çok tırmalamasın dedim. Amfiden bası sonuna kadar açtım. Midleri o kadar güzel montajlamışım ki teypten sesi 3/4 yapmama rğmen kapıdan çıt ses gelmedi. Bi de bu midlerin bas seslerine hasta kaldım.

Vallahi şimdiki aklım olsa arabaya 2 çift Hertz DSK 165 alırım. Sub mub koymam. Müyhiş güzel bir ses verdi bası açınca. Ne hertzmiş be :) Ayna zangır zangır oynuyor, ses cam gibi...

• ah o hertzin geri kısmında biraz daha yer olacaktı ki......
  • Pahalı olmasa fiber ceplik yaptırılabilir. Ama bir çiftine 100-150 TL arası fiyat veriyorlar.

Paraya kıyıp yaptırabilsek demek ki harika olacak.

Ben sesi basla dinledikten sonra montajdaki emeğimin karşılığını aldım ya, çok keyiflendim şimdi. Resimlerde gördüğünüz gibi plastik yuvaya tam oturdu, hiç boşluk kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm_runner

quote:

10bin satış bedeli 2bin lpg olup toplam 12bintl kasko bedeli. bu arada daha önce demiştim. evi taşıdım; internet sadece büro da var şimdi oradan yazıyorum. pazar olmasına rağmen ne kadar da çalışkanım değil mi . neticede cevaplar belli süre gecikecek. ev interneti hanım adına. ne zaman nakleder bilemiyom.

aslında sormak istediğim aracın değeri değil de kaça kaskolattığın ?

aracımın kasko değeri 12binTL. poliçe önümde: 10+2 (lpg) şeklinde değil doğrudan 12binTL

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.