Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
183.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nightmare115

ön kapıya takarken çember aparat gibi birşey kullanmadım. cama dayanmadı yani. takılsa daha da iyi çalışır midler. eski hoparlörü sökünce vida delikleri aynı noktaya denk gelmedi. vidalama aleti ile yuvadaki plastik aksama montaj yapıldı. eli yatkın biri kolaylıkla halleder. uğraştıracak bir yanı yok.

tizler için aynanın köşedeki yerine üstten mid kutusundan çıkan yapıştırıcı jelatin içinde bir şey koymuşlar onla monte ettim. o kısım pek içime sinmedi. yapışkan koyverir zamanla. biraz vakit olsaydı kutuda tiz için kapı içi montaz aparatı var tiz için onlarla birşey uydurulsa daha iyi olur bence. benimki emanet gibi oldu.

tizleri daha sağlam monte edeceğim bir şekilde artık fırsat bulunca. arabamı özledim yahu.

bi geleyim konvoy yaparız

Tamamdır. Şimdi biraz araştırayım. En ucuz nerden alabilirim bi bakalım.

Montajı kendim yapıyorum. Ustaların yaptıkları işleri hiç beğenmiyorum. Herşeyi aceleyle yapıyorlar. O arada birşey söylesen işime karışma gibilerinden tavır yapıyorlar. Tilkinin boynu hesabı, işimi kendim görmeye çalışırım hep

• evet maalesef farlar sarardı bursada birtek sevtaşı biliyorum ,temsa internet sayfasında onu bulup 90bin bakımını yaptırdım ,2 ay sonra da hepimizin belası olan arabanın ön tarafından gelen gırç sesi için gittim .Hatta üşenmedim aradım buldum şimdi , ses için gittiğimde imzaladığım servis iş emri kabul formunu . Parçalar ;
    Takoz ,amortisor yayı ön = 2*92tl
    yatak ,amortisor ön = 2*41tl
    alt kol grubu değiştirme = 100tl

30.10 tarihinde bu masraf oluştu ,kredi kartımın hesap kesim tarihimin yarın olması sebebiyle pazartesi günü de 400tele ye 4 adet conti alıyorum .görüldüğü üzere masraf çoook ... yoksa istemez miyim farları angel eye yaptırmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm_runner -- 30 Aralık 2009; 20:53:46 >

• selamlar
    2000 model carisma 1.6 gl sahibiyim.
    daha 43000 km orjinalde tertemiz araç, ama artık yenilemeyi düşünüyorum.
    ilgilenen veya bildiğiniz ilgilenen biri varsa burdan haber verim dedim
    serviste orjinal klimada taktırmıştım gl donanımda yok çünkü.fren balataları, bujiler ve aracın hoparlörleri yeni değişti bu arada, kısaca 10 yıllık ama tertemiz bir araçtır zaten km'den de bellidir heralde
  • @nightmare,

Hertz midleri az önce aldım. Tabi alır almaz açıp baktım nasıl birşeymiş diye. Ne alırsam alayım, kalitesini anlamak açısından muhakkak el işçiliğini incelerim

Diyebilirim ki pıoneer ts 172c bunun yanında facia bir mid takımı.

Şimdi bunu aldık almasına da, aklıma birşey takıldı. Bu mid takımının içinde 4 tane crossover var. E bunlar amfiye nasıl bağlanacak? Sen hatırlıyor musun tesisatçı nasıl bağladı? Bu crossoverların bir şekilde birbirine paralel bağlanması lazım, yoksa 4 kanal stereo amfinin 4 kanalı da sadece bu takıma harcanacak. Açıkçası kafam bayağı bi karıştı.

Bi de, hem crossoverlar, hem tizler çok küçük. Ne iştir anlamadım? Duyduğum en küçük tiz ve crossoverlar pıoneerde iken, onlar bile bu takımın 2-3 katı büyüklüğünde.

• amfinin 2 kanalı kullanılıyor. sağ için bir kanal sol için bir kanal.

söyle anlatayım amfinin bir kanalından sol kapıya geldik. telin ucuna mid ve tiz crossları paralel bağladık. sonuçta 4 tane soket oldu. mid cross dan gelen soketi mid hoparlöre tiz croos dan gelen iki soketi tweetera bağladık mı işlem tamamdır. zaten croosların amacı ses sinyallerini ayrmak. seri bağlamadıktan sonra sorun yok.

boyutu bana da küçük gelmişti. jbl inkiler de bundan büyüktü. sargılar bana gayet güçlü geldi.

amfinin 2 kanalı ile 2 mid ve 2 tiz bu şekilde bağlantısı yapılıyor. siz de benim gibi meraklısınız.
    yorumlarınızı bekliyorum. umarım beğenirsiniz.
  • Aynen öyle, meraklıyım. Bir de kendi işimi kendim görmeyi çok seviyorum. Maddiyatı bir yana, ustaların yapacağı işten doğru dürüst hayır gelmiyor. İçime de sinmiyor.

Şimdi anladığım gibi şekli paintte çiziyorum, bakalım doğru mu anladım. Bi teyit edelim.
  •  Carisma Sahipleri Buraya...

Anladığım şekil bu, doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 31 Aralık 2009; 20:01:46 >
  • Asıl bombayı unutuyordum.

Sedan araçta bagajda bulunan subwooferdan araç içine ses gelmediğini dünya biliyor. Onca bu işten ekmek yiyen, ben bu işte üstadım, ustayım diyen fakat ustalıkla alakası olmayan bu insanlar mesleklerinde zerre kadar ilerlemiyorlar. Bi de kendimiz fikir üretip onların yorumlarına sunsak biz bu işe yıllarımızı verdik gibi sözlerle üzerimize gelirler.

Ben arabamın bagajındaki wooferdan ses almak için onca kişiyi dolaştım, internette o kadar arama yaptım. Bu işte duayen bilmem kimdir dediler, basıp gittim, fikrini sordum. Hepsi aynı şeyi söylediler, -arka pandizotu kestirip wooferi oraya koyacaksın-. Be kardeşim ben arabamı neden kestireyim? Bunu yapan oraya çelik barlar döşemiş can güvenliği için, kasap gibi orayı burayı kesmeden ses alamaz mıyım? Bi de desem arabayı kestirmem diye, -abi millet mercedesi kestiriyor, yapma Allah aşkına- diyorlar.

Yani insan bu kadar işinde bilgisiz olmaz. Bu işten o kadar para kazanıyorlar ama mesleki manada bir adım ilerlemek için en küçük çabaları yok.

Ben işe çok basit bir çözüm buldum.

Hemen her sedan aracın fabrikasyon olarak arka pandizotunda 13cm veya 16cm hoparlörü ve dolayısıyla kesilip hazırlanmış yeri var. Tek yapılması gereken burada bulunan hoparlörü yerinden çıkarmak. Aracın orjinal kapağını da görüntü açısından buraya geri takmak. Çok yakışıklı bir çift kolon kapağı da takılabilir.

Bu durumda inanmazsınız içeriye öyle bir ses geliyor ki, arabanın zıngırdamayan yeri yok Hatchback araçta da sub sesi dinledim, ama inanın sedanda bu metodla alınan ses hatchback araçtan çok daha güçlü ve güzel. Sanırım bagaj kabin, hoparlör delikleri port vazifesi görüyor.

O kadar para döküp ses alamadım diye canım sıkılıyordu, şimdi bu akşam arkadaki ovalleri çıkardıktan sonra araba resmen diskoya döndü. Çabucak sabah olsa da yeni midlerimi takıp şu sesin keyfini bi çıkarsam diye sabırsızlanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

doğru üstadım.

http://hertz.tchernovaudio.com/goods/pdf/hertz_Dieci_comp_coax_system_manual.pdf

O kadar aradım bulamadım, meğer Hertz' in sitesine girsem bulacakmışım. Çok teşekkür ediyorum üstad
  • Arkadaşlar merhaba. 23 yaşında bir memurum. 12bin tl civarında bir araba almak istiyordum uzun araştırmalarım sonunda bu paraya hem konforlu hmde kaliteli bir araba olarak Mitsubishi CARISMA yı buldum. Gözüme de bir tanesini kestirdim hatta 10.500 tl ye anlaştım. Araç 99 model carisma 1.6 GL modeli.LPG li, 100bin km de ve benim gibi bir memurdan satılık. Aracı için tamamen orjinal, ne kazası nede değişen bir parçası olmadığını söylüyor. arac temiz gözüküyor. Zaten iyice karar verince aracı alıp serviste baktırcam neyi var ne yi yok öğrenirim.sonradan sorun çıkarcağına giden 100 tl olsun.

Benim sormak istediğim bu aracı alsam nasıl olur. BAzıları alma elinde kalır diyor, bazılarıda o paraya alabileceğin en güzel arabadır diyor. Benim içimden geçen iyi bir alışveriş olacağı ama çok iyi bilmiyorum bu işleri. sedan araba seviyorum ve bu arabaya binebildiğim kadar binicem, ama bellide olmaz ilerde model yükseltmek isterim satarım. Hor kullanmam bu sebeple benden kaynaklanan bir arıza olmaz. Aractan tek isteğim bana zırtpırt sorun çıkarmasın çünkü bende biraz pimpirikli biriyim :)

Bana carisma konusunda yardımcı olurmusunuz. yorumların bir kısmını okudum ama çok fazla olduğu için çoğunu okuyamadım. Ciddi anlamda bu aracı almak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi southaegean -- 31 Aralık 2009; 23:41:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turhandereli

Arkadaşlar merhaba. 23 yaşında bir memurum. 12bin tl civarında bir araba almak istiyordum uzun araştırmalarım sonunda bu paraya hem konforlu hmde kaliteli bir araba olarak Mitsubishi CARISMA yı buldum. Gözüme de bir tanesini kestirdim hatta 10.500 tl ye anlaştım. Araç 99 model carisma GL modeli. 100bin km de ve benim gibi bir memurdan satılık. Aracı için tamamen orjinal, ne kazası nede değişen bir parçası olduğunu söylüyor. arac temiz gözüküyor. Zaten iyice karar verince aracı alıp serviste baktırcam neyi var ne yi yok öğrenirim.sonradan sorun çıkarcağına giden 100 tl olsun.

Benim sormak istediğim bu aracı alsam nasıl olur. BAzıları alma elinde kalır diyor, bazılarıda o paraya alabileceğin en güzel arabadır diyor. Benim içimden geçen iyi bir alışveriş olacağı ama çok iyi bilmiyorum bu işleri. sedan araba seviyorum ve bu arabaya binebildiğim kadar binicem, ama bellide olmaz ilerde model yükseltmek isterim satarım.

Bana carisma konusunda yardımcı olurmusunuz. yorumların bir kısmını okudum ama çok fazla olduğu için çoğunu okuyamadım. Ciddi anlamda bu aracı almak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba,

Başlık açılalı kısa bir zaman oldu. Toplamda 8 sayfa yorum yapıldı. Tamamını okumaya kalksanız en fazla 1 saatinizi alır. Nihayetinde yüklü bir birikiminizi gözden çıkarıp araç almanız sözkonusu...

Özellikle sizin gibi Carisma almak isteyen arkadaşlara dikkat etmeleri gereken hususları yazdığımız sayfaları bulup bir kenara not ediniz. Aracı baktırırken bu bilgiler ışığında hareket ediniz, size oldukça yardımcı olacaktır.

Gönlünüzdeki araca kavuşmanız dileğiyle...

• bakımları yapılmış bir carisma kolay kolay sorun çıkartmaz. zaten servisten onay aldığınızda yağını suyunu koymak dışında bir masrafınız olmaz. Allah gönlünüze göre versin.

@akerimoğlu yeni midleri bağladın mı nasıl oldu?
  • @nightmare,

Az önce midleri taktım bitirdim. Çok güzel bir işçilik yaptım. Tizler için senin de hoşuna gidecek bir dekorasyon yaptım. Resimleri yarın ekleyeceğim.

Midlerin seslerini de çok beğendim. Gerçekten kulakların sağlammış
  • quote:

Orijinalden alıntı: caramurat

100 TL civarında bir bedelle direksiyon ve vites topuzu deriye çevrilebiliyor. Deri döşemecilerin de çoğu bu tür işlemleri gerçekleştiriyor.

peki tanıdığınız deri döşemeci var mı? işçiliği iyi olan
  • beğenmene sevindim. montajı merak ediyorum. ben de oşekilde yapayım tizler yapıştırıcı ile çok dandik oldu benim.
  • Kapı söküldükten sonra görüntü... Bu benim eski mid, pıoneer ts 172C,

Carisma Sahipleri Buraya...

Bu da mid söküldükten sonra kapının hali...

Bu wooferin montaj yapılacağı plastik yuva...

Woofer kapaklarındaki plastik monte edilmeden, direkt wooferin oturuş durumu...

Bu halde kapaktan dışarı taşan kısım... Fazla derin olmadığı için cama değmiyor...

Plastik kapağın üzerine woofer koyulduktan sonra yuvaya oturtulup kapıya montajlanmış hali...

Crossoveri nereye sakladın derseniz, kapının bombeli olan yerini tespit ettim ve oraya elektrik bandıyla tutturdum...

İşte, tizleri montajladığım yer...

CD çalar üstte, orjinal teyp altta montajlanmış görünüş...

Not: Tizleri ilk başta gördüğünüz gibi silikonla yapıştırdım. Aynanın köşesindeki parçayı da silikonla yuvasına tutturdum. Donana kadar sabitlemek için de elektrik bandıyla olduğu yere bantladım. Son halde ise tizi olduğu yerden çıkarttım, silikon artığını da aldım. Sonrasında tizi, olduğu yere japon tutkalıyla monte ettim. Bu haliyle görüntü daha şık oldu ama ne yazık ki resim çekmeyi unutmuşum. Silikon ister istemez dışarı taşıp görüntüyü biraz bozmuştu, o da hallolmuş oldu... Japon yapıştırıcısını çok az sürdüm. 4-5 yere minicik damla dokundurdum ve zırh gibi oldu.

Tizi buraya koymadan önce, tizin tam oturduğu yerde bulunan ızgarayı, ters taraftan parmağımla itip çıkarttım, unutmadan söyleyeyim. Bu parçayı evde saklıyorum, yarın bugün tesisatı alıp arabayı satarsak orjinalini aynen yerine koyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 2 Ocak 2010; 23:43:50 >

• Ses nasıl oldu derseniz, pıonerle kıyaslayacak olursak bass kısmı zayıf, tiz ve mid kısmı çok kaliteli. Zaten buradan anlaşıldığı üzere, mid-bas takımının kullanılış amacı bas ses duymak değil sanatçı ve enstruman sesi duymaktır. Pıoneerin mid-bas takımı pıoneer adına resmen skandal bir ürün... Hertz' i montaj yapıp sesini duyduktan sonra resmen kulaklarımın pası silindi...

Forza Hertz
  • quote:

Orijinalden alıntı: desouzax

quote:

Orijinalden alıntı: caramurat

100 TL civarında bir bedelle direksiyon ve vites topuzu deriye çevrilebiliyor. Deri döşemecilerin de çoğu bu tür işlemleri gerçekleştiriyor.

peki tanıdığınız deri döşemeci var mı? işçiliği iyi olan

http://oyun.donanimhaber.com/m_6762238/mpage_61/key_/tm.htm

Bir bakmanızı tavsiye ederim, ben bu hafta yada sonraki hafta gidip arabamı bırakmayı düşünüyorum. Resimlerden görüldüğü kadarıyla muhteşem işçilikleri var. Cem Bey' de çok ilgili birisi...

• çok güzel el işçiliği çıkarmışsınız. ben o tizlerin açılı şekilde nasıl yapıldığını anlamadım. alttaki parçanın imalini anlamadım. silikon ile kalıp alarak falan mı oldu yani o. benim de bundan yapmam şart. çok güzel olmuş.

bass tonlu sesler dediğiniz gibi verilmiyor. çünkü adı üzerinde mid, orta sesleri veriyor. tiz ise üst frekansları veriyor. woofer ile de bass sesi aldığımız için 3 seviye ses frekanslarını farklı elemanlara görev vererek daha detaylı müzik dinlemek mümkün oluyor. mid bass sesleride veriyor olsa bupp diye vurduğunda şarkıcı sesini bozacaktı. crosover ile sadece orta frekansı vermesi sayesinde üzerine vazife olmayan işlere kalkışmıyor.

geriden woofer nasılsa içimizi yeterince titretmeye yetiyor ondan yana sıkıntı yok.

askerlik dönüşü mono bass amfi ve bir takım daha dsk 165 alacağım. o da bana fazlasıyla yeter.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.