Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
183.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim arabamın da hiç fotoğrafı yok. Bunu da Cuma günü servisteyken çektim, storm-runner' i kıskandım. Gerçi benim renge birçok kişi ayar oluyor ama ben çok seviyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

Carisma Sahipleri Buraya...

Benim arabamın da hiç fotoğrafı yok. Bunu da Cuma günü servisteyken çektim, storm-runner' i kıskandım. Gerçi benim renge birçok kişi ayar oluyor ama ben çok seviyorum

Allah kaza bela vermesin , siz beğendikten sonra kimin ne düşündüğü pek de önemli olmasa gerek

• bej hoş bir renkmiş ilk kez gördüm.
  • Öncelikle merhaba bölümü yeni gördüm aracım 170.000 kmdir yaklaşık 7 senedir 2003 model carisma 1.6 comfort kullanmaktayım.Araçlarımı sert kullanırım ve bugüne kadar bana dayanan ilk araba bu aracım olduğundan hala satmıyorum.Şu ana kadar ki masarafı ön rotların yeniden perçinletmek oldu Ön farlarımı yeni temizlettim muayenede sorun cıkmasın diye bostancıda altan ustada ikiside sıfır gibi oldu orjinele çok yakın iç ve dışı sökülerek yaklasık 3 saatte temizlendi.İstanbuldan Bursaya benzin olarak 5.9 lt/100 km yakışım yoluda yaklaşık 90 km ortalama ile alırım.Cam düğmeleri benimde bozuk ama zannedersem zamanında çavuşlarda iç yaylarını aldırla şimdi sorunsuz çalışıyor.Benim sıkıntım şu ön sürücü koltuğu döşemesi çok yıprandı yenisini nerede bulabilirim yardımcı olabilecek arkadaş varmıydı?Forum okudum yanlışsa düzeltın bu araçlarda polen filitresi mevcuttur yok diye yazılmış bizzat ben değistirirken izledim bir cok sefer....

• quote:

Orijinalden alıntı: sosyetys

Öncelikle merhaba bölümü yeni gördüm aracım 170.000 kmdir yaklaşık 7 senedir 2003 model carisma 1.6 comfort kullanmaktayım.Araçlarımı sert kullanırım ve bugüne kadar bana dayanan ilk araba bu aracım olduğundan hala satmıyorum.Şu ana kadar ki masarafı ön rotların yeniden perçinletmek oldu Ön farlarımı yeni temizlettim muayenede sorun cıkmasın diye bostancıda altan ustada ikiside sıfır gibi oldu orjinele çok yakın iç ve dışı sökülerek yaklasık 3 saatte temizlendi.İstanbuldan Bursaya benzin olarak 5.9 lt/100 km yakışım yoluda yaklaşık 90 km ortalama ile alırım.Cam düğmeleri benimde bozuk ama zannedersem zamanında çavuşlarda iç yaylarını aldırla şimdi sorunsuz çalışıyor.Benim sıkıntım şu ön sürücü koltuğu döşemesi çok yıprandı yenisini nerede bulabilirim yardımcı olabilecek arkadaş varmıydı?Forum okudum yanlışsa düzeltın bu araçlarda polen filitresi mevcuttur yok diye yazılmış bizzat ben değistirirken izledim bir cok sefer....

"Cam düğmeleri benimde bozuk ama zannedersem zamanında çavuşlarda iç yaylarını aldırla şimdi sorunsuz çalışıyor."

Ben burayı anlayamadım?

İlave olarak, araçlarda polen filtresi olmadığını Yıldızlar Mitsubishi' de çalışan arkadaşımız caramurat' tan öğrendik.

Peki nerdeymiş bu polen filtresi? Belki onlar da bilmiyorlardır

• Ben arabayı aldığımda çetaş servisi vardı bakıma gittiğimde oda böyle bir iddaada bulundu actırdım polen filitresi kutusunu şaşırdılar ama işin entrasan kısmı polen filitresi fabrıka çıkışı koymamıslardı.torpido arka klpslerinden aşağıya alınıyor arkasında iki klipsli olup acılır ben yılda bir sefer değiştiriyorum. İmkan olursa resmini koyarım. Cam düğmelerinin içinde bir yay vardı onu çıkardılar düğme 3 senedir sorunsuz çalışıyor.Salıncaklarda sorun oldu geçen gün orjinali çok pahalı olduğu için tekrardan perçinlediler yine sessiz eski haline döndü arabam.
  • akerimoğlu güzel senin carismanın rengi de, kim ne derse desin aldırma. ben cam düğmesi yayını anladım. benim tırnaklar kırılınca ben de çıkardım üstten yerine boşa koydum düğmeyi dokunmatik şekilde çalışıyor. çok hassas ama aylardır o şekilde.

@sosyets bu arada hoşgeldin aramıza. resim bekliyoruz. torpido kapağını üst tırnaktan çıkarıp baktım ama bulamadım filtreyi. tam çıkarsam görecekmişim demkki. birleşik gibi duran ancak üzerinde dıştan bi arada tutmaya yarayan kıskaç gibi şeylerin oradan mı açılıyor. hatta o tam ortadan ince bir tel giriyor içeriye. filtreyi almıştım fakat fazla kurcalamamıştım. yıldızlar mitsu da satış şefi olan caramurat yok diyince de pek aramadım. yakından bi resim alabilir miyiz zahmet olmazsa. açılan kısımları da işaretlerseniz çok makbule geçer. hayır duamızı alırsınız.
  • Ben hazır polen filtresi konusu açılmışken size sormak istiyorum. Arabanızın klimasından memnun musunuz?

Ben arabayı malum yaz sonu aldım. Alır almaz klimanın gazını değiştirttim. Fakat üflediği soğuk havadan hiç memnun kalmadım. Başkasının arabasına oturduğumda üfleyen rüzgar bana buz gibi geldi.

Sizde durumlar ne alemde? Belki diyorum, şu meçhul polen filtresi mi buna neden oluyor acaba? Gerçi adı polen filtresi, işi toz ve partikül tutmak ama, belki tıkanınca soğumayı da engelliyordur ne bileyim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: storm_runner

quote:

Orijinalden alıntı: kaf_kaftr

quote:

Arkadaşlar ufak bir sorunum var ve yardımcı olabilirseniz memnun olurum ,internetten arıyorum ama bulamadım , linkte arabamın resmini koydum ( mesaja nasıl resim ekleniyor bilmiyorum mazur görün forumda yeniyim ) ,görüldüğü üzere öndeki mitsu ambleminin kırmızı parçalarından biri yok ,her gün gözüme batıyor , var mı yeni bir amblem sipariş verebileceğim bir internet sitesi ? aslında çok basit bir sorun ama zaten hafta içi işten fırsat olmuyor , hafta sonları da boşver gelecek hafta sonu bakarım diyorum ha bir de bursa da neyi nerde bulabilirim bilmiyorum henüz öğrenme aşamasındayım . Özellikle Avukat İlhami arkadaşım yardımcı olabilirsen sevinirim .

http://img85.imageshack.us/img85/5200/dsc00307qf.jpg

Maşallah.Araç mükemmel...Beyaz Civicten sonra en çok carisma'ya yakışıyor.

teşekkür ederim , bir de bi amblem bulabilirsem daha iyi olacak inş ... bu arada av. yazıyodu direk avukat dedim ama yamulmadım inş

Avukatlarda, ismin önünde ünvan kısaltması olmadan hiçbirşey olmuyor. Kaç tane avukat tanıdıysam her yere AV......

yokluğumda baya bi gıybetim yapılmış anlaşılan tahmnler doğru yalnız plakam 16 p 4663. ünvanı daha öncede belirrtiğim gibi htırlaması kolay osun diye kullanıyorum. yoksa her şifre ad istnen yere konuya uygun veya gönlümden geçenei yazınca unutup hep yeniden kayıt olmak zorunda kalıyorum. bursa da ney nerde buluruz meselesine gelince; herşeyi hiçbir yerde, hiçbir şeyi heryerde buluruz carisma anlamında neticede bende yeniyim. genel olarak yetkli servisler 1- sevtaş, izmir yolunda metro grosmarketten önce 2- berat oto yalova yolunda, real yanında. hangisi iyi dersen sevtaş daha kapasiteli benim ihityacım olan parçalar sevtaşta mevcut iken berat, bugün sipariş verelim yarın gelir, diyordu. parça fiyatları aynı idi. genelde japoncularda yan sanayi yedek parçalar sipariş ile ertesi gün geliyor. NUR OTOMOTİV japon üzerine tanınmış. genç osman postanesinin karşısında kime sorsan gösterir. ancak kesin otorite yok. BİZİM YAPMAMIZ GEREKEN İYİ/GÜVENİLİR BİR SERVİS BULUP PARÇA İŞLERİNİ ONLARA BIRAKMAK. şu an yeni bir servisle görüşüyorum işyerime ve adliyeye yakın beğenirsem de sana tavsye ederim. cts günü sağ amortiör sorununu hallettik dediler pazar istanbula gidp geldik ama bugün tamir öncesi kadar olmasda katır kutur sesi geliyor yarın meseleyi çözerlerse gözüme girecekler yoksa 100TL çöpe gitmiş olacak usta aracı cts günü halledince binmiş; ön aks bilyesi arka z rotlarda da problem var dedi: arabadan anıyor sanırım. yarın beraber binip hangi sesden hangi arızayı anladığını soracağım; hem öğrenelim hem de boşuna parça -usta parası vermyelim değil mi. tatmin olursam yeni masraflar ve yeni servisim olacak. şimdikinden memnunum ama yenisi dedi ki bizim dükkana aracı park edebilirsin; aylık 50TL den yılda en az 600TL park ücretinden yırtacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 29 Aralık 2009; 0:27:44 >

• quote:

Ben hazır polen filtresi konusu açılmışken size sormak istiyorum. Arabanızın klimasından memnun musunuz?

Ben arabayı malum yaz sonu aldım. Alır almaz klimanın gazını değiştirttim. Fakat üflediği soğuk havadan hiç memnun kalmadım. Başkasının arabasına oturduğumda üfleyen rüzgar bana buz gibi geldi.

Sizde durumlar ne alemde? Belki diyorum, şu meçhul polen filtresi mi buna neden oluyor acaba? Gerçi adı polen filtresi, işi toz ve partikül tutmak ama, belki tıkanınca soğumayı da engelliyordur ne bileyim.

klimamdan memnunum sadece ayak ısıtması iyi değil. ayak ıstmasında şahin/tofaş üstüne de tanımam volvodan da ayak ısıtması konusunda memnun değildim. yanlış hatırlamıyorsam carismalarda polen filtresi yok; değilmi Mayk (askerde ki arkadaşımız )

• quote:

Orijinalden alıntı: kaf_kaftr

quote:

Arkadaşlar ufak bir sorunum var ve yardımcı olabilirseniz memnun olurum ,internetten arıyorum ama bulamadım , linkte arabamın resmini koydum ( mesaja nasıl resim ekleniyor bilmiyorum mazur görün forumda yeniyim ) ,görüldüğü üzere öndeki mitsu ambleminin kırmızı parçalarından biri yok ,her gün gözüme batıyor , var mı yeni bir amblem sipariş verebileceğim bir internet sitesi ? aslında çok basit bir sorun ama zaten hafta içi işten fırsat olmuyor , hafta sonları da boşver gelecek hafta sonu bakarım diyorum ha bir de bursa da neyi nerde bulabilirim bilmiyorum henüz öğrenme aşamasındayım . Özellikle Avukat İlhami arkadaşım yardımcı olabilirsen sevinirim .

http://img85.imageshack.us/img85/5200/dsc00307qf.jpg

Maşallah.Araç mükemmel...Beyaz Civicten sonra en çok carisma'ya yakışıyor.

FARLAR SARARMIŞ VE İÇİ SİYAH DEĞİL. at bi 300 be ya! olsun CARİSMA . ah ben bir foto gönderebilseydim görürdünüz siyahı beyazı

• ALPAY USTANIN CEBİ NEYDİ MESAJI SİLMİŞİM GALİBA FORUM ORTAMINDA SİLİNMEZ; Bİ ZAHMET
  • Bu arada benim bır sıkıntım var araba malum 7 yaşında ve direksiyon simidi - vites topuzu çok deforme oldu deri direksiyona çeviren arkadaşlar varmıydı?Varsa bir resim atabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosyetys -- 29 Aralık 2009; 1:12:14 >
  • 100 TL civarında bir bedelle direksiyon ve vites topuzu deriye çevrilebiliyor. Deri döşemecilerin de çoğu bu tür işlemleri gerçekleştiriyor.
  • @nightmare,

Senin midler sanırım hertz dsk 165' di. Yanlış hatırlamıyorsam.

Bu mid takımından memnun musun?

Benim mid pıoneer 172c. Tizleri alır almaz yandı. Sardırdık tekrar yandı. Zaten tesisatın tamamı rezil oldu kaldı. Bir türlü istediğim sesi alamadım. Bugün itibarıyla da tam 1250 TL harcamış oldum :(

Şimdi sistem tekrar değişecek. Arka pandizottaki ovalleri sattım. Diyorum ki ön kapıdaki tizleri yanık olan bu midleri arkadaki yuvaya montaj yapayım. Ya da orayı komple boş bırakayım, bagajdaki wooferin sesi bir nebze olsa o boşluklardan arabanın içine gelsin.

Dolayısıyla tiz sorunumu gidermek için tweeter baktım. Ama orta halli markaların tizleri 50 TL' den başlıyor. Açıkçası yeniden bir takım mid almak mantıklı geliyor. Sana bir danışayım dedim. Hertz' lerin performansından memnun musun?

Bir de, bildiğim kadarıyla senin bagajda bas, önlerde bir takım mid dışında başka hoparlörün yok. Durum böyle olunca arka koltukta oturanlar sadece bas duyup rahatsız olmuyorlar mı? Eğer sende rahatsız olmuyorlarsa bende hiç olmazlar düşüncesiyle, ovallerin yerini boş bırakıp senin sistemin aynısını yapacağım. Arkaya bas, öne bir takım mid o kadar.

Görüş ve düşüncelerini bekliyorum

• klima soğutması orta halli diyebilirim. gaza basınca klima motorununu garip sesini duyuyorum devire paralel şekilde. araç çok uzun süre güneşin altında durunca off puff diyorum soğuyana dek.

@av. ilhami evet arka yuvalarda ses yok benim. aracın orjinallerini eski sahibi premier ile değiştirmiş boş yere pört pört edip duruyordu. hertz dsk 165 lerden memnunum. ilk olarak arkaya takma düşüncesi ile jbl almıştım ancak 13 cm sandım bir açtım ki 16 cm. sattım kurcalamadan. zaten memnun değil millet.

hertz bir takıldı ki montajı yapan daha kapıyı döşemeyi yerine oturtmadan açtı sesi, hayran oldu sese. teybin üzerinden bası -12-13 lerde kullanıyorum midler de vuruyor epeyce ayna sallanıyor, çerçevede kırık var titreşiyor ötüyor. o kadar vuruyor midler. detaylar net şekilde duyuluyor. yüksek seslerde bozulma olmuyor. eq ayarını rock dinlerdim ama hertz ile tizler rahatsız eder gibi oldu costom ayarda kullanıyorum. alışmak lazım biraz. tizin keyfini yaşamak için oyun havası bile dinler oldum

arkalarda olmaması dez avantaj onu söyliyim. önde oturan o kadar farketmese de arkada oturan detayları net alamıyor. en basitinden benim birader koltuğun arasından kafayı uzatıp burda daha bi başka müzik demişti. bass rahatsız etmiyor amfiden kıstım ve teypten de azaltınca tatlı oldu. bass için ayrı amfi almam lazım. askerden geleyim ilk iş mono bass amfi ve bir takım daha hertz alacağım. tizler zayır yanıyor sargılar gibi bir yoruma hiç rastlamadım.

sonuç olarak ben beğendim tavsiye ederim. 130 liraya kargo dahil aldım. ve hala bu fiyata aldığım yerde aynı fiyata satışı var. unutmadan kutudan bir HERTZ kabartmalı sticker çıkıyor ki 20 lira ederi var. bagaj camının siyah zeminine yapıştırdım ki çok hoş durdu. nasipse ocakta izne gittiğimde bu ayrıntıyı resmedip sizinle paylaşacağım.

çok uzattım kusura bakmayın iyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

klima soğutması orta halli diyebilirim. gaza basınca klima motorununu garip sesini duyuyorum devire paralel şekilde. araç çok uzun süre güneşin altında durunca off puff diyorum soğuyana dek.

@av. ilhami evet arka yuvalarda ses yok benim. aracın orjinallerini eski sahibi premier ile değiştirmiş boş yere pört pört edip duruyordu. hertz dsk 165 lerden memnunum. ilk olarak arkaya takma düşüncesi ile jbl almıştım ancak 13 cm sandım bir açtım ki 16 cm. sattım kurcalamadan. zaten memnun değil millet.

hertz bir takıldı ki montajı yapan daha kapıyı döşemeyi yerine oturtmadan açtı sesi, hayran oldu sese. teybin üzerinden bası -12-13 lerde kullanıyorum midler de vuruyor epeyce ayna sallanıyor, çerçevede kırık var titreşiyor ötüyor. o kadar vuruyor midler. detaylar net şekilde duyuluyor. yüksek seslerde bozulma olmuyor. eq ayarını rock dinlerdim ama hertz ile tizler rahatsız eder gibi oldu costom ayarda kullanıyorum. alışmak lazım biraz. tizin keyfini yaşamak için oyun havası bile dinler oldum

arkalarda olmaması dez avantaj onu söyliyim. önde oturan o kadar farketmese de arkada oturan detayları net alamıyor. en basitinden benim birader koltuğun arasından kafayı uzatıp burda daha bi başka müzik demişti. bass rahatsız etmiyor amfiden kıstım ve teypten de azaltınca tatlı oldu. bass için ayrı amfi almam lazım. askerden geleyim ilk iş mono bass amfi ve bir takım daha hertz alacağım. tizler zayır yanıyor sargılar gibi bir yoruma hiç rastlamadım.

sonuç olarak ben beğendim tavsiye ederim. 130 liraya kargo dahil aldım. ve hala bu fiyata aldığım yerde aynı fiyata satışı var. unutmadan kutudan bir HERTZ kabartmalı sticker çıkıyor ki 20 lira ederi var. bagaj camının siyah zeminine yapıştırdım ki çok hoş durdu. nasipse ocakta izne gittiğimde bu ayrıntıyı resmedip sizinle paylaşacağım.

çok uzattım kusura bakmayın iyi akşamlar

Ellerin dert görmesin. Benim için müthiş bir yorum olmuş.

O zaman ben direkt şöyle yapacağım,

Arkadaki ovalleri satıp, tizlerini yakmış olduğum pıoneer midleri buraya takacağım.

Ardından da senin bu yorumun üzerine hiç düşünmeden methettiğin Hertz Dsk 165' leri alıp ön yuvalara oturtacağım.

İnşallah istediğim gibi pırıl pırıl bir sesim olur.

İnsanın para vermesi birşey değil, ama onca para sayıp da karşılığında hüsrana uğraması berbat birşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 29 Aralık 2009; 23:29:00 >

• @nightmare,

Az kalsın unutuyordum,

Bu midler, ön kapıdaki yuvaya monte edilirken kasnak gibi (mdfden kesilmiş çember) bir parça kullanıldı mı? Yani cama vurmasın diye? Bir de, takımın tizleri, bizim arabadaki orjinal tiz yerine sığdı mı? Hani şu dikiz aynasının köşesindeki yer var ya, oraya?

Montaj yapılırken plastik yuvaya şarjlı vidalama ile tutturulduğunu hatırlıyorum da yukarıdaki ayrıntılar hakkında bir bilgim yok

İstediğim sesi bi yakalayayım, sen İstanbul' a gelince Sarıyer' e börek yemeye götürecem seni
  • ön kapıya takarken çember aparat gibi birşey kullanmadım. cama dayanmadı yani. takılsa daha da iyi çalışır midler. eski hoparlörü sökünce vida delikleri aynı noktaya denk gelmedi. vidalama aleti ile yuvadaki plastik aksama montaj yapıldı. eli yatkın biri kolaylıkla halleder. uğraştıracak bir yanı yok.

tizler için aynanın köşedeki yerine üstten mid kutusundan çıkan yapıştırıcı jelatin içinde bir şey koymuşlar onla monte ettim. o kısım pek içime sinmedi. yapışkan koyverir zamanla. biraz vakit olsaydı kutuda tiz için kapı içi montaz aparatı var tiz için onlarla birşey uydurulsa daha iyi olur bence. benimki emanet gibi oldu.

tizleri daha sağlam monte edeceğim bir şekilde artık fırsat bulunca. arabamı özledim yahu.

bi geleyim konvoy yaparız

• Arkadaşlar, önceki aracım olan 2001 Carisma Comfort için polen filtresi olmadığını zannederek tam 3 kez bakım yaptırdım. Sattıktan sonra da arkadaş ile 2 kez daha gittik etti mi 50.000 km.
    En son bunda polen filtresi var mı yok mu? lafından servisteki sevgili kardeşim Murat "bir bakalım" dedi. Bingoo!!! araçta polen filtresi mevcut. Halini de az çok tahmin edersiniz. Resmen kömür tozu gibi tozlarla doluydu. Hemen temizleyici vs. klima bomba gibi oldu. Öncesinde ben de arkadaş da memnun değildi klimanın soğutmasından.
    Bu dediklerim geçen yazı kapsıyor arkadaşlar.
    Sizlerde torpidonun arkasına baktırın belli olmaz belki sizlerde de olabilir. :D

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.