Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: av.ilhami

quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

İlhami Üstad,

Şu gıcırtı, nasıl bir ses acaba? Yani ses mekanik mi yoksa plastik aksamdan geliyor gibi mi?

Ben, genelde parketme esnalarında direksiyonu çevirdiğimde az da olsa bi gıcırtı duyuyordum. Durumu ustaya söyledim. Ses çok rahatsız edici değildi ama aklıma gelmişken bi sorayım dedim. İsviçre çakısına benzeyen garip bir aletle durumu halletti. Şöför mahalinden, pedalların yanından dingile inen rot var ya, oradadn birşeyler yaptı. Tam göremedim. Görmeyi çok istedim ama, herşeye burnunu sokma sen dedi Ben sesi keserim, ha oldu ki bir daha ses geldi yine gel bana söyle dedi.

Bu gidişle işimizi elimizden alacaksın diyor Malum, ben çok meraklıyımdır. Arabada tamir adına ne yapılsa gözlerimi diker aynen sabit diske kaydederim

gıcırtı sesi şöyle: karda yürürken (inşaalla yürümüşündür yoksa hayatın yarısı boşa geçmiştir ) duyduğun katur kutur sesi gibi. yavaşca tam tur atarsan sanki amortisör yayı kademe kademe ilerliyor gibi. zaten dıştan amortisöre bakınca da biraz hareket ettiği görülüyor. metalikten ziyade sert plastik sesi diyebilirim.
    burun sokma bende de var ama servisimin dili uzundeğil ses çıkaramıyor ama bilgisayarcım yarı şaka yarı ciddi mesleğimizi elimden alcan diyor. hatta aldğım bilgisayrın sürücü cd lerini ısrarla istememe rağmen vermedi

Hmm, o zaman bizim sesler aynı değil

• quote:

quote:

Bu arada, beyzbol sopası işini ben baltayla hallettim

Şimdi siz bana güleceksiniz ama benim o kadar vahşi bir düşüncem yok. Yani şimdiye kadar kimseyi kesip doğramadım

Bildiğiniz gibi, Allah korusun, trafik kazalarında en korkulan ve en çok yaşanılan durum aracın alev almasıdır. Araç alev aldığında, kazanın etkisiyle sıkışan kapılardan dışarı çıkmam mümkün olmadığı için ilk akla gelen çıkış yolu camları kırmak. Dolayısıyla bu iş için elimizin altında güçlü bir alet bulundurmamız gerekir. Ben bu düşünceyle praktikerden 6 TL' ye ufak boy bir balta aldım. Ambalajını da hiç açmadan koltuğun altına koydum. Ola ki polis görp sorarsa yaklaşım tarzına göre ya durumu aynen izah edeceğim, yada az önce satın aldım, görüldüğü gibi ambalajı dahi açılmamış, eve götürüyorum diyeceğim.

Akli selim dostlarıma da benzer yöntemi tavsiye ederim. Hiç olmadı bir su anahtarı veya 4-5 kg' lik bir çekiç bulundurmalı...

balta süper fikir aspirin gibi herşeyde kullanılabilir. piknikte mangal ateşi için odun vs. toplama dahil dahil benim servisçim full piknik araç kullanır hamak dahil herşey var, piknik severlere duyrulur. buzdobı olan var mı işe yarıyormu, bazıları çok küçük olduğundan kullanışlı değil dyor

Ben de manyak bir piknikseverimdir.

Bagajımda hasır, mangal, kömür, çıra ve bildiğiniz gibi koltuğun altında da baltam her zaman amade vaziyette dururlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: storm_runner

quote:

quote:

ya aslında şu an tam olarak bursa sayılmaz ,inegölde yaşıyorum şimdilik, ama bu yaza inş bursaya taşınacağım ,artık servisle gidip geleceğiz hergün inegöle ... bu arada aşağıdaki sitede lastik fiyatlarına baktığımda conti premium 2 için 157 +kdv yazıyor , bugün conti inegöl bayisine gittim ,adamla 3-5 dk pazarlık yaptım , peşin + çıkan lastikler sizin olsun dedim ( goodyear eagle f1 - hasarsız ) adam peşini duyunca 4 lastiğe 400 olur dedi . Buraya 6 ay önce taşındım ve gelir gelmez buranın esnafından birkaç ufak tokat yedim , bu yüzden adam bu lastikleri bu fiyata düşünce şüphelendim açıkçası

http://www.lastikturk.com/

inegöl bursadan daha soğuktur. yani lastiğin önemi bursadan daha önemlidir. ayrıca sis ciddi problem olabiliyor. lastik dışında far ampüllerini de araştırmanı tavsiye ederim. arka sislambaları bazı araçlarda sol tarafta olup sağ taraf lambalarında olmayabiliyor ama yeri hazır sadece içine lambası ve duyu takılacak. ihmal etme derim. NOKİAN- OSRAM NİHT BREAK
    PEŞİN OLAYI TÜRKİYEDE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR.... "PARANIN YÜZÜ SICAKTIR OSMAN BEY!!!" (şabanın talih kuşu filminden meşhur replik) bu yüzden işkillenmeyin. şu an esnaf peşin paraya tav oluyor. kredi- kredi kartı vs. out, faizsiz eşdosttan borç alıp peşin alışveriş yapmak İN

evet maalesef sis olayı çok kötü ,hayatımda böyle bi sis görmedim resmen görüş 4-5 metreye iniyor sabahları ve de araba kullanırken inanılmaz geriyor insanı .. yılbaşından sonra contileri alıyorum .Bu arada bahsedilen arızalar bende de vardı ,ön lastiklerden gacır gucur ses geliyodu ,bursa yetkili servise götürdüm amortisör bilyeleri ve tablalar değişti ,herşey dahil 450TL'ye mal oldu bana ...

CONTİ İYİ volvoya nokian duymadan önce almıştım. NOKİAN daha ucuz niye almıyon aynı kalite ama daha hesaplı

2 yerde sordum ikisinde de nokian H için 145+kdv dediler , contileri alacağım yer çıkan lastiklerimi de alıyor , contilerin tanesi 100TL olacak .hafta sonuna kadar bir iki lastikçiye gidip çıkma lastik alıp almadıklarını soracağım ,bakalım iyi para verirlerse o zaman nokian da makul olabilir . Arada ciddi kalite farkı olsa üçün beşin hesabını yapmam ama hem continental kötü marka değil hem de 4 lastiğe 400 çok iyi fiyat araştırdığım kadarıyla ... bir de lastik işi bence biraz da şans , en iyi lastiği alırsınız yolda giderken bi çukura girersiniz olay biter hele inegölde yaşıyorsanız ve hergün organizeye gidip geliyorsanız yolda her türlü yabancı madde bulabilirsiniz . inanmayacaksınız ama bu sabah işe giderken yolda çekiç bile gördüm ,zaten her sabah sis belası var !!neyseki bişi olmadı son anda kaçabildim ,işin ilginç yanı yol kenarında bulunan insanların hiçbiri kılını kımıldatmıyor bile

• bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:06:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

quote:

Bu arada, beyzbol sopası işini ben baltayla hallettim

Şimdi siz bana güleceksiniz ama benim o kadar vahşi bir düşüncem yok. Yani şimdiye kadar kimseyi kesip doğramadım

Bildiğiniz gibi, Allah korusun, trafik kazalarında en korkulan ve en çok yaşanılan durum aracın alev almasıdır. Araç alev aldığında, kazanın etkisiyle sıkışan kapılardan dışarı çıkmam mümkün olmadığı için ilk akla gelen çıkış yolu camları kırmak. Dolayısıyla bu iş için elimizin altında güçlü bir alet bulundurmamız gerekir. Ben bu düşünceyle praktikerden 6 TL' ye ufak boy bir balta aldım. Ambalajını da hiç açmadan koltuğun altına koydum. Ola ki polis görp sorarsa yaklaşım tarzına göre ya durumu aynen izah edeceğim, yada az önce satın aldım, görüldüğü gibi ambalajı dahi açılmamış, eve götürüyorum diyeceğim.

Akli selim dostlarıma da benzer yöntemi tavsiye ederim. Hiç olmadı bir su anahtarı veya 4-5 kg' lik bir çekiç bulundurmalı...
    teksas katliamı

Al işte, caniler hemen kendini belli etmeye başladı

• @_opeth ,

Yeni forum çok güzel olmuş. Bi göz gezdirdim. Ama nasıl oraya konsantre olabiliriz bilmem.
  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:09:33 >
  • Arkadaşlar geçmiş sayfalarda arabanın teybinde rolanti ayarının falan yapıldığı yazıyordu bunun nasıl yapıldığını bilen varmı.Ben aracın aküsünü değiştirdiğim esnada bozulan rolanti daha tam manasıyla kendine gelemedi yetkili servisinde bişeyden anladığı yok.Bide benim ısı göstergesi soğuk günlerde belli bir zaman geçtikten sonra 3 kere dit sesiyle devreye girmeye başladı bu normalmidir şimdiden teşekkürler.
  • direksiyon sesi dediğiniz olayı ben de hissettim fakat çok çok az plastik körük gibi bişiden geliyo. ama amortisör arabayı sallasam bile gırrrrrçççççç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

direksiyon sesi dediğiniz olayı ben de hissettim fakat çok çok az plastik körük gibi bişiden geliyo. ama amortisör arabayı sallasam bile gırrrrrçççççç.

Plastik sesi ise mevzu benimki gibi hallolacak. O çakı gibi şeyle, rotun ordan biryerlerden yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: must_3015

Arkadaşlar geçmiş sayfalarda arabanın teybinde rolanti ayarının falan yapıldığı yazıyordu bunun nasıl yapıldığını bilen varmı.Ben aracın aküsünü değiştirdiğim esnada bozulan rolanti daha tam manasıyla kendine gelemedi yetkili servisinde bişeyden anladığı yok.Bide benim ısı göstergesi soğuk günlerde belli bir zaman geçtikten sonra 3 kere dit sesiyle devreye girmeye başladı bu normalmidir şimdiden teşekkürler.

Sakın mekanik bir ayar yapmakla veya yaptırmakla uğraşmayın.

Hani ustalar gaz kelebeğindeki pimi tornavidayla açıp kapatırlar filan. Sakın.

Eğer İstanbuldaysanız Yıldızlar Otomotiv Alpay Usta' ya gidin. 2 dk' da halleder. Dilerseniz birlikte de gidebiliriz.

Yol bilgisayarından gelen ses ise bence normal. Zira, ben de bu sesi birkaç defa duydum.

• Arkadaşlar biraz sonra arabamın debriyaj seti ve baskı balata tamir takımı komple yetkili serviste değişiyor.

Tahmini maliyetim,

- Debriyaj Seti (Valeo) 180 TL
    - Tamir Takımı (Valeo) 30 TL
    - İşçilik 160 TL
    ...........................................
    370 TL

Başka bir aksilik çıkmazsa maliyetim bu olacak.

Parçayı ben alıp servise götürüyorum. İşçilik onlardan.

Önemli bir not, debriyaj seti değiştirmeniz gerektiğinde piyasada SACHS adıyla boy gösteren Alman malı tek marka var. Fiyatı tutturabilene 130-250 TL aralığında. Bu marka kaliteli olmasına kaliteli ama bizim araçlarda titreme yapıyormuş. Ustamın tavsiyesiyle Valeo marka aldık. KEsinlikle SACHS alıp yanıma gelme dedi.

Valeo marka olan da piyasada neredeyse hiç yok. Aksrayda girmediğim dükkan kalmadı. Hepsi aynı ağızdan -Abi valeo, Carisma için debriyaj setini hiç üretmedi- diyorlar. Ama arayan biliyorsunuz Mevla' sını bile bulurmuş

• Hayır ne yazıkki sivastayım nasıl yapıldığını bilmiyorsunuz sanırım. yaza kadar bu şekilde idare edicez demekki yazın gelmeyi düşünüyorum istanbula
  • Sevgili Dostlar,

Bugün öğleden sonra servise gidip aracımı teslim almış bulunuyorum.

Arabamla test sürüşü yaptığımda bu araba acaba benim araba mı dedim

Debriyaj seti değiştikten sonra debriyajım yumuşacık olmuş. Ayağımı debriyaja koyunca baskı uygulamadan pedal aşağı iniyor. Araba kullanmak pek bi zevkli olacak bundan sonra

Diskim de değişti. Şu an için frenler 10 üzerinden 9 numara oldu. Ben hep aracın frenlerinden yakınırdım. Demek ki herşey diskte bitiyormuş. Tabi en önemlisi disk takılırken yapılan işçilikte.

Alpay Usta bilakis işin başında durarak yönlendirmeyi yaptı. Diskler takılmadan önce oturacakları yer güzelce zımparalanıp temizlendi. Ardından balatalar zımparalandı (birbirlerine çabucak alışsınlar diye). Ardından havası alınıp ayarlar yapıldı. Kampanalar sökülüp temizlendi, ayarları yapıldı. Arabama binip frene bastığımda ise inanamadım. Eski hali olsa çoktan ABS devreye girmiş ve araç uzamıştı. Şu an ABS' yi devreye sokabilmek için epey bi uğraşmak gerekiyor. Gerçekten muhteşem oldu.

Tüm bunlar yapıldıktan sonra rölantimde bir ayarsızlık oluşmuş. Arayıp söyledim, bir iki gün kullan düzelmezse gel dedi. Sanırım önceki değişen rölanti eyninde yine bir problem var. Öyle ise aldığımız yere iade edip çalışan bir tane alırız sanırım. Nihayetinde bu parçanın ömrü 1 ay değil ya...

• soğuk havadaki uyarı soğuk nedeniyle 3 derecede termometre uyarı verir. yol bilgisayarına baktığınızda yanıp söndüğünü görürsünüz.

benim tahminim buzlanma tehlikesine karşı 3 derecede uyarı veriyor. herhangi bir sorun yok yani. sürücüye bir uyarı sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

soğuk havadaki uyarı soğuk nedeniyle 3 derecede termometre uyarı verir. yol bilgisayarına baktığınızda yanıp söndüğünü görürsünüz.

benim tahminim buzlanma tehlikesine karşı 3 derecede uyarı veriyor. herhangi bir sorun yok yani. sürücüye bir uyarı sadece

evet aynen öyle! 3 ve daha düşük derecelerde yollarda gizli buzlanma başlıyor. özellikle uzun süre gölgede kalan yerlerin birkaç metre ilerisi güneş görmeye başlıyor ve buz/kırağı eriyor gölgedeki erimiyor birde güneşte eriyen bölgenin suyu gelince olanlar oluyor
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ya aslında şu an tam olarak bursa sayılmaz ,inegölde yaşıyorum şimdilik, ama bu yaza inş bursaya taşınacağım ,artık servisle gidip geleceğiz hergün inegöle ... bu arada aşağıdaki sitede lastik fiyatlarına baktığımda conti premium 2 için 157 +kdv yazıyor , bugün conti inegöl bayisine gittim ,adamla 3-5 dk pazarlık yaptım , peşin + çıkan lastikler sizin olsun dedim ( goodyear eagle f1 - hasarsız ) adam peşini duyunca 4 lastiğe 400 olur dedi . Buraya 6 ay önce taşındım ve gelir gelmez buranın esnafından birkaç ufak tokat yedim , bu yüzden adam bu lastikleri bu fiyata düşünce şüphelendim açıkçası

http://www.lastikturk.com/

inegöl bursadan daha soğuktur. yani lastiğin önemi bursadan daha önemlidir. ayrıca sis ciddi problem olabiliyor. lastik dışında far ampüllerini de araştırmanı tavsiye ederim. arka sislambaları bazı araçlarda sol tarafta olup sağ taraf lambalarında olmayabiliyor ama yeri hazır sadece içine lambası ve duyu takılacak. ihmal etme derim. NOKİAN- OSRAM NİHT BREAK
    PEŞİN OLAYI TÜRKİYEDE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR.... "PARANIN YÜZÜ SICAKTIR OSMAN BEY!!!" (şabanın talih kuşu filminden meşhur replik) bu yüzden işkillenmeyin. şu an esnaf peşin paraya tav oluyor. kredi- kredi kartı vs. out, faizsiz eşdosttan borç alıp peşin alışveriş yapmak İN

evet maalesef sis olayı çok kötü ,hayatımda böyle bi sis görmedim resmen görüş 4-5 metreye iniyor sabahları ve de araba kullanırken inanılmaz geriyor insanı .. yılbaşından sonra contileri alıyorum .Bu arada bahsedilen arızalar bende de vardı ,ön lastiklerden gacır gucur ses geliyodu ,bursa yetkili servise götürdüm amortisör bilyeleri ve tablalar değişti ,herşey dahil 450TL'ye mal oldu bana ...

CONTİ İYİ volvoya nokian duymadan önce almıştım. NOKİAN daha ucuz niye almıyon aynı kalite ama daha hesaplı

2 yerde sordum ikisinde de nokian H için 145+kdv dediler , contileri alacağım yer çıkan lastiklerimi de alıyor , contilerin tanesi 100TL olacak .hafta sonuna kadar bir iki lastikçiye gidip çıkma lastik alıp almadıklarını soracağım ,bakalım iyi para verirlerse o zaman nokian da makul olabilir . Arada ciddi kalite farkı olsa üçün beşin hesabını yapmam ama hem continental kötü marka değil hem de 4 lastiğe 400 çok iyi fiyat araştırdığım kadarıyla ... bir de lastik işi bence biraz da şans , en iyi lastiği alırsınız yolda giderken bi çukura girersiniz olay biter hele inegölde yaşıyorsanız ve hergün organizeye gidip geliyorsanız yolda her türlü yabancı madde bulabilirsiniz . inanmayacaksınız ama bu sabah işe giderken yolda çekiç bile gördüm ,zaten her sabah sis belası var !!neyseki bişi olmadı son anda kaçabildim ,işin ilginç yanı yol kenarında bulunan insanların hiçbiri kılını kımıldatmıyor bile

inegölde çin gibi çok bisikletli vardır. yayalar gibi onlar da aşırı rahattır. benim birarkadaşım yoldan çekilmelerini şöyle sağlıyordu (tehlikeli ama kesin çözüm ) elfrenini birden çekiyordu, fren cayırtısını duyan çok hızlı bir araç üstüne geliyor sanıp hopluyordu. içimizdeki sadist duygular çıkmaya başladı arkadaşlar; tehlikenin farkındamısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 24 Aralık 2009; 23:47:05 >

• quote:

Arkadaşlar biraz sonra arabamın debriyaj seti ve baskı balata tamir takımı komple yetkili serviste değişiyor.

Tahmini maliyetim,

- Debriyaj Seti (Valeo) 180 TL
    - Tamir Takımı (Valeo) 30 TL
    - İşçilik 160 TL
    ...........................................
    370 TL

Başka bir aksilik çıkmazsa maliyetim bu olacak.

Parçayı ben alıp servise götürüyorum. İşçilik onlardan.

Önemli bir not, debriyaj seti değiştirmeniz gerektiğinde piyasada SACHS adıyla boy gösteren Alman malı tek marka var. Fiyatı tutturabilene 130-250 TL aralığında. Bu marka kaliteli olmasına kaliteli ama bizim araçlarda titreme yapıyormuş. Ustamın tavsiyesiyle Valeo marka aldık. KEsinlikle SACHS alıp yanıma gelme dedi.

Valeo marka olan da piyasada neredeyse hiç yok. Aksrayda girmediğim dükkan kalmadı. Hepsi aynı ağızdan -Abi valeo, Carisma için debriyaj setini hiç üretmedi- diyorlar. Ama arayan biliyorsunuz Mevla' sını bile bulurmuş

dün istanbul yolunda bir fabrikann tepesinde VALEOyazıyordu. isterseniz yetkililerinden bilgi alayım. parça ebatlarını verirseniz özel üretim yaptırabiliriz; forum indirimi yani

• quote:

quote:

quote:

Alarm işi zor birşey değil. Tabi yine de hiç anlamayana dokundurtmamakta fayda var.

benim aracın sol arka kapısının merkezi kilit sisteminde problem vardı alarmı takanlar halletti ama daha önce bahsettiğim arızalar oluştu. 10 gün sonra sigorta kısa devre yaptı. herhalde tamirde veya kablo bağlantılarında bir hataları varki merkezi kilit sigortası da 1 ayda 2 kere attı. nerdeyse sigorta uzmanı olacağım. ilki usta yaptı. ikincisini de ben kendim bizzat şahsen, myself yaptım herkese tavsiyem sigorta olayını birkaç cümlelik bilgi öğrensinler ve araçta yedek sigorta bulundursunlar. (16 TL ye dünya kadar yedek oluyor) 15 dk. içinde sorun hal oluyor ama takıln alarm beyni hallolmuyor tabii ki de

Üstad, sigortayı değiştirmek kolay da, sorunun özüne inmek lazım.

Sigorta attıysa, muhtemelen artı elektriğin alındığı o kanal, alarm ve merkezi kilidi aynı anda kaldıramayacak güçtedir.

Allah korusun, sigortanın atmadığını düşünürsek, araç yanar. Hemen bu duruma bir çare bul.

dün akşam, saat 11 gibi açık elektrikçi bulunca derdii anlattım 1-2 dk. araca baktı kontrol etti ama birşey bulamadı. aracı bırakırsan te tek tüm elektirk sistemine bakabileceğini söyledi. şu sıralarda a araba çok lazım yarın istanbula gitcem mecburen başka zaman bırakacağım.inşaallah bir aksiik çıkmaz

• bizim forum sitesinin lastik bölümünde aldım lastikçilere duyurulur Nokian H ın karışımındaki teknoloji değişkenleri ve yeni bir silika bileşimi kullanılması nedeni ile ıslak zemin kaabiliyeti NRHi ye göre daha yükseltilmiştir. Ayrıca NRHi de doğmuş olan "DSI, Driving Safety Indicator" yani "GSG, Güvenli Sürüş Göstergesi" adıyla lastik üzerinde yer alan lastiğin diş derinliğini 8 den geriye doğru sayarak gösteren ve dünyada tek Nokian da bulunan gözle lastiğinizin diş derinliğini görerek ölçebildiğiniz bu sisteme H, ve V modellerinde birde "Aquaplaning" yani "Suda kızaklama" sınır göstergesi koyarak lastik diş derinliğinizin 4mm altına indiğinde bu durumu size lastiğinizin üzerinde ki bir su damlası figürü ile göstererek DİKKAT diyebilmesidir.

H ve modellerinde Nokian ın diğer bir patentli teknolojisinin yeni versiyonuda kullanılmaktadır. "Thermo Silica" yani "Isıya Duyarlı silika Bileşimi" bu ne demek son teknoloji lastiklerde günümüzde sıklıkla kullanılan bu doğa dostu topraktan ihtiva edilen Silika maddesi lastiğin ıslak zemindeki tutunma kabiliyetini yükseltmekte, Nokian bunu biraz daha ileri götürerek hava sıcaklığına göre değişken tepki verebilen bu değişikliklere göre farklı tutunma kaabiliyetleri gösterebilen bir silika bileşimini icat etmiş. Dikkatinizi özellikle çekmek isterim bu teknoloji dünyada sadece patentiyle Nokian da var ve devlet sırrı gibi korunmakta.

Diğer bir husus da NRHi rotasyon diye tabir ettiğimiz yönlü prensipde üretilmiş yani lastiği aracın neresine takacaksanız o yönde takmaya müsait bir lastikti, H ise iç-dış prensip li, lastiğin taban deseninin sol tarafı ıslak zemin, sağ tarafı kuru zemin şartlarında birbirlerini tamamlama prensibine göre üretilmiştir.

Saygılarımla
    Ali SAĞLAM

SAĞLAM OTOMOTİV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 25 Aralık 2009; 0:16:43 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.