Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
183.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rainmans

Kule arızası ben aracı aldığımda vardı, Keşan servisinde ustam durumu halletti,

Kule çanaklarının tanesinin 75 tl olduğunu ama 10 tl ye tornada yaptırdığını söyledi.Bilya yataklarını düzeltiriyorlarmış, devamlı çalıştığımız tornacı dedi. 10x2 =20

Tavla puluna benzettiğiniz parçalarda zaten bilyadır, bunun bilyaya benzemediğini ve merak ettiğimi söylediğim ustam, çıkan parçayı dağıtıp gösterdi. tanesi 45 tl

45x2=90

110+50 işçilik 160 5 -6 ay oluyo yaptırmıştım, çok farketti.direksiyon yumuşadı dönüşlerde toplaması düzeldi, düzeldi yani.

Fakat benim arabayı aldığımdan beri uzaktan kumandayla problemim var, arada bir çalışmıyor du sevise gittiğimde söyledim, ustam pilleri ölçüp ikitane pil alıp takmamı söyledi, çalışmazsa gel ben kumandayı sisteme tanıtayım dedi.

Pilleri taktım iki aydır hiç sorunsuz çalışıyordu, önceki günden beri yine çalışmamaya başladı.

Kumanda ışığı yanıyor, açıp pilleri tekrar yerleştirdim ama nafile,

Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Kumandayı değiştirmeye kalksam 250 tl falan diolar, ağır gelir, alternatif çözümler arıyorum.

Benim kumanda da aracı aldığımda biraz güçsüzdü. Ben hiç polemiğe girmeden gidip alarm takdırdım.

Desi marka tercih ettim. Merkezi zaten evimin yanında, İST/B.paşa' da.

Fiyatı 99 TL' idi. Ben, cam kaldırma modülü ile birlikte 200 TL' ye hallettim.

Aynı marka eniştemin aracında da var, yaklaşık 15 yıldır kullanıyor. Bir kez kumanda değiştirdi, o kadar.

Tavsiye ederim. Hem, aracınız alarmlı olmuş oluyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

Orijinalden alıntı: rainmans

Kule arızası ben aracı aldığımda vardı, Keşan servisinde ustam durumu halletti,

Kule çanaklarının tanesinin 75 tl olduğunu ama 10 tl ye tornada yaptırdığını söyledi.Bilya yataklarını düzeltiriyorlarmış, devamlı çalıştığımız tornacı dedi. 10x2 =20

Tavla puluna benzettiğiniz parçalarda zaten bilyadır, bunun bilyaya benzemediğini ve merak ettiğimi söylediğim ustam, çıkan parçayı dağıtıp gösterdi. tanesi 45 tl

45x2=90

110+50 işçilik 160 5 -6 ay oluyo yaptırmıştım, çok farketti.direksiyon yumuşadı dönüşlerde toplaması düzeldi, düzeldi yani.

Fakat benim arabayı aldığımdan beri uzaktan kumandayla problemim var, arada bir çalışmıyor du sevise gittiğimde söyledim, ustam pilleri ölçüp ikitane pil alıp takmamı söyledi, çalışmazsa gel ben kumandayı sisteme tanıtayım dedi.

Pilleri taktım iki aydır hiç sorunsuz çalışıyordu, önceki günden beri yine çalışmamaya başladı.

Kumanda ışığı yanıyor, açıp pilleri tekrar yerleştirdim ama nafile,

Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Kumandayı değiştirmeye kalksam 250 tl falan diolar, ağır gelir, alternatif çözümler arıyorum.

Benim kumanda da aracı aldığımda biraz güçsüzdü. Ben hiç polemiğe girmeden gidip alarm takdırdım.

Desi marka tercih ettim. Merkezi zaten evimin yanında, İST/B.paşa' da.

Fiyatı 99 TL' idi. Ben, cam kaldırma modülü ile birlikte 200 TL' ye hallettim.

Aynı marka eniştemin aracında da var, yaklaşık 15 yıldır kullanıyor. Bir kez kumanda değiştirdi, o kadar.

Tavsiye ederim. Hem, aracınız alarmlı olmuş oluyor :)

Teşekkür ederim kardeşim ama ben geliboludayım, bu işleri bilen iyi ustalar lazım, her ustaya da elletmeye gelmez bu araçları diye düşünüyorum.

• Alarm işi zor birşey değil. Tabi yine de hiç anlamayana dokundurtmamakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 22 Aralık 2009; 17:54:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

quote:

Orijinalden alıntı: storm_runner

ya aslında şu an tam olarak bursa sayılmaz ,inegölde yaşıyorum şimdilik, ama bu yaza inş bursaya taşınacağım ,artık servisle gidip geleceğiz hergün inegöle ... bu arada aşağıdaki sitede lastik fiyatlarına baktığımda conti premium 2 için 157 +kdv yazıyor , bugün conti inegöl bayisine gittim ,adamla 3-5 dk pazarlık yaptım , peşin + çıkan lastikler sizin olsun dedim ( goodyear eagle f1 - hasarsız ) adam peşini duyunca 4 lastiğe 400 olur dedi . Buraya 6 ay önce taşındım ve gelir gelmez buranın esnafından birkaç ufak tokat yedim , bu yüzden adam bu lastikleri bu fiyata düşünce şüphelendim açıkçası

http://www.lastikturk.com/

inegöl bursadan daha soğuktur. yani lastiğin önemi bursadan daha önemlidir. ayrıca sis ciddi problem olabiliyor. lastik dışında far ampüllerini de araştırmanı tavsiye ederim. arka sislambaları bazı araçlarda sol tarafta olup sağ taraf lambalarında olmayabiliyor ama yeri hazır sadece içine lambası ve duyu takılacak. ihmal etme derim. NOKİAN- OSRAM NİHT BREAK
    PEŞİN OLAYI TÜRKİYEDE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR.... "PARANIN YÜZÜ SICAKTIR OSMAN BEY!!!" (şabanın talih kuşu filminden meşhur replik) bu yüzden işkillenmeyin. şu an esnaf peşin paraya tav oluyor. kredi- kredi kartı vs. out, faizsiz eşdosttan borç alıp peşin alışveriş yapmak İN

evet maalesef sis olayı çok kötü ,hayatımda böyle bi sis görmedim resmen görüş 4-5 metreye iniyor sabahları ve de araba kullanırken inanılmaz geriyor insanı .. yılbaşından sonra contileri alıyorum .Bu arada bahsedilen arızalar bende de vardı ,ön lastiklerden gacır gucur ses geliyodu ,bursa yetkili servise götürdüm amortisör bilyeleri ve tablalar değişti ,herşey dahil 450TL'ye mal oldu bana ...

• offf çokmuş beu. alt tarafı bi gıcırtı gibi geliyor insana ama 500 kaat sıkışmış araya. direksiyonda vs bi şikayetim yok. 200 km/h ile bile gayet güzel direksiyon. inş fazla bi masraf çıkarmaz benimki
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

offf çokmuş beu. alt tarafı bi gıcırtı gibi geliyor insana ama 500 kaat sıkışmış araya. direksiyonda vs bi şikayetim yok. 200 km/h ile bile gayet güzel direksiyon. inş fazla bi masraf çıkarmaz benimki

İlla serviste mi yaptırman gerekiyor. Tornacıda 50 TL' ye de halledebilen var baksana.

Yolun İstanbul' dan geçerse, Alpay Abi de yardımcı olur, aklında bulunsun.
  • alarm olayında sanmaks (sun max) marka da otomatik vitesler için bir özellik varmış. uzaktankumandaya basıyormuşssun kontak çevirmeden uzaktan araç çalışıyormuş. bence özellikle soğuk havalar için pratik birşey; motoru ıstmak için beklemezsin; ilk çalıştırma yıpranması azalır. . birde kısa mesaflerde ailen vs.için sıcak üflemeyi, aracın ideal ısıya gelmesini beklemezsin. duydum ama gömedim bilen varsa yorum- fiyat bekliyorum.
    bu arada ben de aracı alınca sentitel(?!) mrka takdırdım ama alarm bozuldu. binde bir olur deyip masrafsız alarm değişti. ama yine bozuldu. ses soketini çıkarttım da öyle biniyorum. zaman bulursam iade edeceğim ve yerine daha önce bahsettiğin sunsai marka tavan lambası yerine takılan lcd ekran (tv.li olmalı) alacağım. yetkili servis, tavan lambasını(kapı açılınca otomatik yananlar) 150 Tl. gibi fiyat verdi ki 200 tl ye hem tavan lambam hem de lcd ekranım olacak muhtemelen alarm frkı düşünce bana 140 liraya mal olacak. sonrada uzaktan aracımı çalıştıran alarm takarım. bak şimd aklıma geldi. neydi çockluğmuzn arabası KARA ŞİMŞEK. tabi ki benimki artık kara şimşek değil metalik şimşek oldu. ARKADAŞLAR BİRİ MAİLİNİ GÖNDERSİNDE ARACIMIN YENİ RENKLİ HALİNİ ONAGÖNDEREYİM ODA HOSTMUDUR GOST MUDUR NEYSE BENİM YERİME FORUMA UYGUN HALE GETİRSİN BİR ZAHMET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 23 Aralık 2009; 0:20:38 >

• quote:

quote:

quote:

ya aslında şu an tam olarak bursa sayılmaz ,inegölde yaşıyorum şimdilik, ama bu yaza inş bursaya taşınacağım ,artık servisle gidip geleceğiz hergün inegöle ... bu arada aşağıdaki sitede lastik fiyatlarına baktığımda conti premium 2 için 157 +kdv yazıyor , bugün conti inegöl bayisine gittim ,adamla 3-5 dk pazarlık yaptım , peşin + çıkan lastikler sizin olsun dedim ( goodyear eagle f1 - hasarsız ) adam peşini duyunca 4 lastiğe 400 olur dedi . Buraya 6 ay önce taşındım ve gelir gelmez buranın esnafından birkaç ufak tokat yedim , bu yüzden adam bu lastikleri bu fiyata düşünce şüphelendim açıkçası

http://www.lastikturk.com/

inegöl bursadan daha soğuktur. yani lastiğin önemi bursadan daha önemlidir. ayrıca sis ciddi problem olabiliyor. lastik dışında far ampüllerini de araştırmanı tavsiye ederim. arka sislambaları bazı araçlarda sol tarafta olup sağ taraf lambalarında olmayabiliyor ama yeri hazır sadece içine lambası ve duyu takılacak. ihmal etme derim. NOKİAN- OSRAM NİHT BREAK
    PEŞİN OLAYI TÜRKİYEDE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR.... "PARANIN YÜZÜ SICAKTIR OSMAN BEY!!!" (şabanın talih kuşu filminden meşhur replik) bu yüzden işkillenmeyin. şu an esnaf peşin paraya tav oluyor. kredi- kredi kartı vs. out, faizsiz eşdosttan borç alıp peşin alışveriş yapmak İN

evet maalesef sis olayı çok kötü ,hayatımda böyle bi sis görmedim resmen görüş 4-5 metreye iniyor sabahları ve de araba kullanırken inanılmaz geriyor insanı .. yılbaşından sonra contileri alıyorum .Bu arada bahsedilen arızalar bende de vardı ,ön lastiklerden gacır gucur ses geliyodu ,bursa yetkili servise götürdüm amortisör bilyeleri ve tablalar değişti ,herşey dahil 450TL'ye mal oldu bana ...

CONTİ İYİ volvoya nokian duymadan önce almıştım. NOKİAN daha ucuz niye almıyon aynı kalite ama daha hesaplı

• quote:

Alarm işi zor birşey değil. Tabi yine de hiç anlamayana dokundurtmamakta fayda var.

benim aracın sol arka kapısının merkezi kilit sisteminde problem vardı alarmı takanlar halletti ama daha önce bahsettiğim arızalar oluştu. 10 gün sonra sigorta kısa devre yaptı. herhalde tamirde veya kablo bağlantılarında bir hataları varki merkezi kilit sigortası da 1 ayda 2 kere attı. nerdeyse sigorta uzmanı olacağım. ilki usta yaptı. ikincisini de ben kendim bizzat şahsen, myself yaptım herkese tavsiyem sigorta olayını birkaç cümlelik bilgi öğrensinler ve araçta yedek sigorta bulundursunlar. (16 TL ye dünya kadar yedek oluyor) 15 dk. içinde sorun hal oluyor ama takıln alarm beyni hallolmuyor tabii ki de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 23 Aralık 2009; 0:51:23 >

• quote:

quote:

Alarm işi zor birşey değil. Tabi yine de hiç anlamayana dokundurtmamakta fayda var.

benim aracın sol arka kapısının merkezi kilit sisteminde problem vardı alarmı takanlar halletti ama daha önce bahsettiğim arızalar oluştu. 10 gün sonra sigorta kısa devre yaptı. herhalde tamirde veya kablo bağlantılarında bir hataları varki merkezi kilit sigortası da 1 ayda 2 kere attı. nerdeyse sigorta uzmanı olacağım. ilki usta yaptı. ikincisini de ben kendim bizzat şahsen, myself yaptım herkese tavsiyem sigorta olayını birkaç cümlelik bilgi öğrensinler ve araçta yedek sigorta bulundursunlar. (16 TL ye dünya kadar yedek oluyor) 15 dk. içinde sorun hal oluyor ama takıln alarm beyni hallolmuyor tabii ki de

Üstad, sigortayı değiştirmek kolay da, sorunun özüne inmek lazım.

Sigorta attıysa, muhtemelen artı elektriğin alındığı o kanal, alarm ve merkezi kilidi aynı anda kaldıramayacak güçtedir.

Allah korusun, sigortanın atmadığını düşünürsek, araç yanar. Hemen bu duruma bir çare bul.

• quote:

quote:

quote:

Üstad, sigortayı değiştirmek kolay da, sorunun özüne inmek lazım.

Sigorta attıysa, muhtemelen artı elektriğin alındığı o kanal, alarm ve merkezi kilidi aynı anda kaldıramayacak güçtedir.

Allah korusun, sigortanın atmadığını düşünürsek, araç yanar. Hemen bu duruma bir çare bul.

doğru söylüyorsun bunu hiç düşünmemiştim. bu arada TÜM ARKADAŞLARA YANGIN TÜPLERİNİ KONTROL ETMELERİNİ ÖNERİRİRM. OTOPARKTA BİR ŞAHİNDEN DUMANLAR ÇIKIYORDU 1 AY ÖNCE FENNİ MUAYENE İÇİN ALDIĞIM SET İÇİNDEKİ TÜPÜ KULLANALIM DEDİK AMA BOŞ ÇIKTI HİÇ KULLANAMADIK. BASINÇ GÖSTERGESİ YERLERDE SÜRÜNÜYORDU: güya tedbirliydik araçta herşeyim var sanıyordum. kendi adıma söyleyeyim araçta ne eksikse ihtiyacım oluyor. eksikleri tamamlayayım derken yakında temsa yol yardımı olacak aracım şuan araçta neler var aklımda olanlar:lastik şişirmek için 250 PSİ kompresör. patlak lastikler için silikon takviyeli şişirme sprey ince uçlu yaylı saplı pense, kesici pense (yankeski) ışıklı çok uçlu tornavida, SPREYLERİM;buğu önleyici, su kaydırıcı, motor yüzeyi temizleyici, GICIRTI vs. ses giderici yağlayıcı, kontrol kalemi, ingiliz anahtarı (kurbacık), elfeneri, haliyle de 19'' lik alet çantası, yapıştırıcı baly, farklı amperlerde sigortalar, ıslak mendil, peçete, ilkyardım çantası, zincir (kar lastiklerim olmasına rağmen) bijon anahtarı, reflektör çekme halatı vs (kanuni zorunluluk olanlar) yedek far ampulleri........aklına gelen yazsın alayım. hatta yeni politikam: bayramda yolda kalma tecrübem neticesinde full depo: benzin/gaz. huni (gerekirse depoya benzin doldurmak vs. için) yolda kalmamak, kalınca da ne yapmak gerekiyorsa alıyorum. şimdi aklıma geldi. özellikle kışın battaniye, önceki aracımda vardı bunda unutmuşum. evet daha ne lazım. ha evet. nevigasyon (novitech aldım. kaliteden ziyade kampanya fiyatı almamda etkili oldu şimdilik tavsiyelik mi bilmiyorum). aracımda olmayıp çantamda hergün taşıdığım: kontak, cam vs. buz çözücü, ..herhalde niye arabanda değil diyen çıkmaz birde şemsiye var: yağmurda yolda kalırsak üşütmeden tamir vs. için hatta ve hatta bir adet OPET KARTI: içindeki puanlarla parasızpulsuz kredi kartsız(full limit kullanmış olma halinde) yakıt alabilmek yada puan biriktirmek için. şuan 38 puanım var yani cep cepken delik olduğu zaman 38 TL lik yakıtla en yakın para bulacağım yere ulaşabilirim. bazı optçiler puanı harcatmak istiyor ama acil yol yardımı olduğunu söyleyip kriz anında kullanacağımı söylüyorum
    bugün ortağımın aracı (focus) içeri mazot kokusu veriyordu. dumanlar artınca kaputu açtık servis akan birşey varmı diye bakın dedi ama motor üstündeki plastik koruyucu kapağını açacak anahtar, en azından normal bir pense olmayınca açamadık. yani o kadar saydığım ingiliz anahtarı vs. işe yaramadı; biraz çukurda monte vidası vardı ingilizin başı büyük kaldı tam girmedi. herhalde anahtar seti ve pense alacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 23 Aralık 2009; 19:34:13 >

• en önemli malzeme eksik : beysbol sopası
  • arkadaşlar ikiz kuleler hallolmadı kendi servisim sağ tarafı da değiştirdi ama direksiyon sağa dönünce yine gacırtılar geliyor: sağ tarafa yeni kuleyi takmadan önce ses gelmiyordu iki kere amortisör söküldü takıldı olmadı sol değişince ses gelmişti yine sök tak yaptılar çözülmüştü; sağ eski kulerle idare ederken. yetkili servise gitmek vacip oldu
  • quote:

en önemli malzeme eksik : beysbol sopası

• İlhami Üstad,

Şu gıcırtı, nasıl bir ses acaba? Yani ses mekanik mi yoksa plastik aksamdan geliyor gibi mi?

Ben, genelde parketme esnalarında direksiyonu çevirdiğimde az da olsa bi gıcırtı duyuyordum. Durumu ustaya söyledim. Ses çok rahatsız edici değildi ama aklıma gelmişken bi sorayım dedim. İsviçre çakısına benzeyen garip bir aletle durumu halletti. Şöför mahalinden, pedalların yanından dingile inen rot var ya, oradadn birşeyler yaptı. Tam göremedim. Görmeyi çok istedim ama, herşeye burnunu sokma sen dedi Ben sesi keserim, ha oldu ki bir daha ses geldi yine gel bana söyle dedi.

Bu gidişle işimizi elimizden alacaksın diyor Malum, ben çok meraklıyımdır. Arabada tamir adına ne yapılsa gözlerimi diker aynen sabit diske kaydederim

• Bu arada, beyzbol sopası işini ben baltayla hallettim

Şimdi siz bana güleceksiniz ama benim o kadar vahşi bir düşüncem yok. Yani şimdiye kadar kimseyi kesip doğramadım

Bildiğiniz gibi, Allah korusun, trafik kazalarında en korkulan ve en çok yaşanılan durum aracın alev almasıdır. Araç alev aldığında, kazanın etkisiyle sıkışan kapılardan dışarı çıkmam mümkün olmadığı için ilk akla gelen çıkış yolu camları kırmak. Dolayısıyla bu iş için elimizin altında güçlü bir alet bulundurmamız gerekir. Ben bu düşünceyle praktikerden 6 TL' ye ufak boy bir balta aldım. Ambalajını da hiç açmadan koltuğun altına koydum. Ola ki polis görp sorarsa yaklaşım tarzına göre ya durumu aynen izah edeceğim, yada az önce satın aldım, görüldüğü gibi ambalajı dahi açılmamış, eve götürüyorum diyeceğim.

Akli selim dostlarıma da benzer yöntemi tavsiye ederim. Hiç olmadı bir su anahtarı veya 4-5 kg' lik bir çekiç bulundurmalı...

• quote:

en önemli malzeme eksik : beysbol sopası

doğru ama bende 1 karış uzunluğunda düz ve yılız tornavida var herhalde idare eder
  • quote:

İlhami Üstad,

Şu gıcırtı, nasıl bir ses acaba? Yani ses mekanik mi yoksa plastik aksamdan geliyor gibi mi?

Ben, genelde parketme esnalarında direksiyonu çevirdiğimde az da olsa bi gıcırtı duyuyordum. Durumu ustaya söyledim. Ses çok rahatsız edici değildi ama aklıma gelmişken bi sorayım dedim. İsviçre çakısına benzeyen garip bir aletle durumu halletti. Şöför mahalinden, pedalların yanından dingile inen rot var ya, oradadn birşeyler yaptı. Tam göremedim. Görmeyi çok istedim ama, herşeye burnunu sokma sen dedi Ben sesi keserim, ha oldu ki bir daha ses geldi yine gel bana söyle dedi.

Bu gidişle işimizi elimizden alacaksın diyor Malum, ben çok meraklıyımdır. Arabada tamir adına ne yapılsa gözlerimi diker aynen sabit diske kaydederim

gıcırtı sesi şöyle: karda yürürken (inşaalla yürümüşündür yoksa hayatın yarısı boşa geçmiştir ) duyduğun katur kutur sesi gibi. yavaşca tam tur atarsan sanki amortisör yayı kademe kademe ilerliyor gibi. zaten dıştan amortisöre bakınca da biraz hareket ettiği görülüyor. metalikten ziyade sert plastik sesi diyebilirim.
    burun sokma bende de var ama servisimin dili uzundeğil ses çıkaramıyor ama bilgisayarcım yarı şaka yarı ciddi mesleğimizi elimden alcan diyor. hatta aldğım bilgisayrın sürücü cd lerini ısrarla istememe rağmen vermedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 23 Aralık 2009; 21:58:29 >

• quote:

Bu arada, beyzbol sopası işini ben baltayla hallettim

Şimdi siz bana güleceksiniz ama benim o kadar vahşi bir düşüncem yok. Yani şimdiye kadar kimseyi kesip doğramadım

Bildiğiniz gibi, Allah korusun, trafik kazalarında en korkulan ve en çok yaşanılan durum aracın alev almasıdır. Araç alev aldığında, kazanın etkisiyle sıkışan kapılardan dışarı çıkmam mümkün olmadığı için ilk akla gelen çıkış yolu camları kırmak. Dolayısıyla bu iş için elimizin altında güçlü bir alet bulundurmamız gerekir. Ben bu düşünceyle praktikerden 6 TL' ye ufak boy bir balta aldım. Ambalajını da hiç açmadan koltuğun altına koydum. Ola ki polis görp sorarsa yaklaşım tarzına göre ya durumu aynen izah edeceğim, yada az önce satın aldım, görüldüğü gibi ambalajı dahi açılmamış, eve götürüyorum diyeceğim.

Akli selim dostlarıma da benzer yöntemi tavsiye ederim. Hiç olmadı bir su anahtarı veya 4-5 kg' lik bir çekiç bulundurmalı...

balta süper fikir aspirin gibi herşeyde kullanılabilir. piknikte mangal ateşi için odun vs. toplama dahil dahil benim servisçim full piknik araç kullanır hamak dahil herşey var, piknik severlere duyrulur. buzdobı olan var mı işe yarıyormu, bazıları çok küçük randıanlı değil dyor

• quote:

Bu arada, beyzbol sopası işini ben baltayla hallettim

balta süper fikir aspirin gibi herşeyde kullanılabilir. piknikte mangal ateşi için odun vs. toplama dahil dahil benim servisçim full piknik araç kullanır hamak dahil herşey var, piknik severlere duyrulur. buzdobı olan var mı işe yarıyormu, bazıları çok küçük olduğundan kullanışlı değil dyor

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.