Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
183.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Torpidodaki yuvalar için Sound Magus 543 10cm lik kolonlardan aldım. Fiyatı 33 TL. Teybin çıkışlarına bağladım, zaten yapı olarak amfi ile sürülebilecek nitelikte görünmüyor.

Kolonun kulaklarından 2 tanesini keski ile kesmek gerekiyor. Yoksa yuvaya oturmuyor. Kestikten sonra cuk oturuyor

İzlenimlerime göre fiyatı kadar bir katkısı olmadı. Tavsiye eder misin derseniz, sanırım etmem. Fakat, amfinizde boşta çıkış varsa, amfiyle sürülebilecek bir coaxiyel kolon alırsanız tavsiye edilebilir.

Bilgilerinize sunulur...
  • Yaşadığım disk ve balata sorunuyla ilgili, ürünleri aldığım yeri aradım. Sorunu anlattım. Alalı ne kadar olduğunu sordu, 1 ay civarı dedim. Getir abi, onların iadesi var dedi.

Ben bir ürün almadan önce, akla gelebilecek heryeri araştırır, marka ve fiyat fizibilitesi yaparım. Şu an için daha önce verdiğim site dışında en uygun alışverişi hep buradan yapıyorum. Ürünleri de iade almaları çok hoşuma gitti.

Debriyaj seti için alman malı saks diye bir marka varmış. Bu markayı Aksaray' da en uygun 240 TL' ye bulabildim. Bu parçacıda ise 145 TL. Yarın Alpay Usta' ya danışacağım. Al derse seti alacağım.
  • Bu arada, konumuzla tamamen ilgisiz olarak, sizlerle hayati ehemmiyette bir bilgiyi paylaşmak isterim.

Sanırım aramızda kestane sevmeyen yoktur Kestaneyi fırında pişirdikten sonra kabuklarından ayırmakta oldukça güçlük çekeriz. Hele ki bazı cins kestaneler sert kabuklarından ayrılsalar bile içerideki tüylü kabuklarından asla ayrılmazlar...

İşte bu duruma bir son veriyoruz. Nasıl derseniz,

Öncelikle kestaneleri tek tek güzelce çiziyoruz

Ardından çizmiş olduğuğumuz kestaneleri su dolu bir kabın içerisine koyarak yaklaşık 45dk bekletiyoruz.

Süzüp aldıktan sonra herzamanki gibi fırına atıp pişiriyoruz.

Pişen kestanelerimizi de hiç zorlanmadan kabuklarından ayırıp afiyetle yiyoruz ve zat-ı şahanem Ali Kerimoğlu' nu hatırlıyor, kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz

Afiyet olsun...

• kestaneleri çizip suya atıp unutursak ve bir gün sonra kestanelerin normal halinden nerdeyse 2 katı kadar irileştiğini görebiliyoruz.
    Kestanecilerde ki kestanelerin nasıl o kadar büyük olduğuna hep şaşardım, taa ki kestaneleri 2 gün suda unutuncaya kadar:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: caramurat

kestaneleri çizip suya atıp unutursak ve bir gün sonra kestanelerin normal halinden nerdeyse 2 katı kadar irileştiğini görebiliyoruz.
    Kestanecilerde ki kestanelerin nasıl o kadar büyük olduğuna hep şaşardım, taa ki kestaneleri 2 gün suda unutuncaya kadar:)

• düğme sorunu yaşayanlar dikkat!
    casq ustanın videosunu (ki kendisi stream olarak yüklemiş) avi formatına cevirdim. o videoya ihtiyac duyanlar pm atabilirler. ayrıca o videodaki sistem işe yarıyor. teşekkürler casq usta
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackrider

arkadaşlar ben 2001 model 1.8 gdi kullanıcıyım bu bizim arbaların cam sileceği nedir bosch almak istiyorum aerotwin olursa iyi olur kodunu yazabilirmisiniz...

arkadaşlar cvp gelmedi carismacılar siz hangi cam sileceğini kullanıyosunuz ??
  • Bosch marka aldım. Bir ay içerisinde şöför tarafında süpürge sorunu yaşadım. Aldığım yere durumu söyleyip bu tarafı yenisiyle değiştirdim. Fakat şu an yine aynı sorunu yaşıyorum.

Sanırım daha kaliteli olan farklı bir modelle değiştireceğim.
  • arkadaşlar selam,
    ben de 2001 1.6 avance kullanıyorum .Belki daha önce bu konu konuşulmuştur ancak tüm mesajları okuyamadım ... Lastikleri değiştireceğim ama ne alsam karar veremedim . Conti için çok iyi şeyler söyleniyor ama fiyat olarak biraz pahalı gibi . Lassa impetus revo düşünüyodum , bi yorumcu arkadaş ıslak zemin performansını beğenmemiş arabada şu anda goodyear eagle f1 var , ama daha önce adana da yaşıyodum ,şimdi işim gereği bursaya taşındım . mevcut lastikler kuru zeminde çok iyiydi de ıslak zeminde çok iyi değil , bursa da adana ya göre bayaa bi yağışlı ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm_runner

arkadaşlar selam,
    ben de 2001 1.6 avance kullanıyorum .Belki daha önce bu konu konuşulmuştur ancak tüm mesajları okuyamadım ... Lastikleri değiştireceğim ama ne alsam karar veremedim . Conti için çok iyi şeyler söyleniyor ama fiyat olarak biraz pahalı gibi . Lassa impetus revo düşünüyodum , bi yorumcu arkadaş ıslak zemin performansını beğenmemiş arabada şu anda goodyear eagle f1 var , ama daha önce adana da yaşıyodum ,şimdi işim gereği bursaya taşındım . mevcut lastikler kuru zeminde çok iyiydi de ıslak zeminde çok iyi değil , bursa da adana ya göre bayaa bi yağışlı ...

Daha bugün bir lastik testi okudum.. F1 EAGLE'Dan iyisi hankooktur..

http://www.the370z.com/wheels-tires/7051-anyone-tried-hankook-ventus-v12-series.html (link için tasshelhoff'a thnx)

• Ben lastikleri değiştirirsem Lassa Miratta' dan başka lastik almam.

Şu an aracın altında 195-60-14 özel ebat bridgestone takılı. Hiç memnun değilim. Lassanın 185-65-14 var. Biraz daha ince fakat sorun değil. Aracın şöför kapısındaki kilidin altında lastik ebatları ve uygun görülen hava hacimleri yer alıyor. Orada biizm araçlar için 195-60-14 veya 185-65-14 yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm_runner

arkadaşlar selam,

BURSAYA HOŞGELDİNİZ bağlantılarda sorun yaşadığım için tekrar yazıyorum. lastikte EKONOMİ/PERFORMANS açısından NOKİAN lastiklerinin üstüne tanımam. özellikle yağışlı iklimlerde. kuzey avrupada ezici bir hakimiyeti var. bizde mişlen(!) neyse orada nokian. tahmin edildiği gibi nokia firmasıyla aynı çatı altında olan bir firma. türkiyede hala tanıtım fiyatına olmalı. niyetine girersen bursa bayisinin adresini vereyim. şimdilik kısaca; orhaneli kavşağında iken sağa dönünce 100 m. ilerde solda. tabelada mişlen yazısı büyük. Carrefoursa'nın çapraz kaşısına denk geliyor. ama sakın migrosun bitişiğindeki büyük lastikçi ile karıştırma. nokian bayisii mütevazi bir yer. dediğim gibi niyetine girersen beraber gidebiliriz. ben geçen sene 2 kar lastiği(indirim yaptı) ve 2 de mevsimlik aldım. toplam 400 TL verdim.(14 inç) bazı çin malları bile bu fiyata denk geliyordu. internette araştır nokian'ı tercih edeceksin. ama dersen ki ben macera sevmem param var toyo sonra da yokohama derim.

otomatikle ilgili olarak evet 3-2-L modum var ama istediğimi vermiyorlar

• herkese merhaba

öncelikle şunu belirteyim otomatik vites JAPON arabası manyaklığı olan birisiyim
    kesinlikle carimsa başkadır vites geçişleri honda halt etsin derim sadece
    ve tek kötü noktası parça sıkıntısı kesinlikle aracınıza kasko yaptırın ortalama 900-1600 tl arası fiyat alırsnız
    he gelelim parça sıkıntısnı nasıl yeneceksiniz bunun bana göre tek noktası yetkili servis
    oda baya sağlam döşüyor dicek arkadaşlar haklılar
    LAKİN
    yetkili serviste servisteki şef size müthiş yardım eder sizede halinizi açık net bilirtirseniz her konuda yardımcı olur
    mesela kim ismini açıklayamıcam ama özelden mesaj atana kesinlikle isim veririm
    bnm böle bir ustam ve ALLAH razı olsun her sorunu çözüyor

Mesela
    arkadan ses geliyor arka bagaj kapağı komprosörü patladı
    servis prosedüründe bunlar 1000 tl yi buluyor sadce arka komprosörler 700 tl çifti
    ama ustam ben hallderim diyor at 200 tl halledelim aynen hallediyor

otomatik şanzımanda tps hatası yaşadım başka servis dedi 1500 tl
    BU HATADA araken o usatmı buldum ve bana 400 e o hatyı gidertti
    YANİ ÖENMLİ OLAN MITSUBİSHİ CARİMSAYI BİLEN USTA BULMANIZDIR

FORZA ALPAY USTA

önemli olan servisteki ustalarla iyi anlaşmaktır halinizi iyi anlatın onlar size yardımcı olacaktır
    SAYGILARIMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucahidodacil -- 22 Şubat 2010; 16:45:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mucahidodacil

herkese merhaba

öncelikle şunu belirteyim otomatik vites JAPON arabası manyaklığı olan birisiyim
    kesinlikle carimsa başkadır vites geçişleri honda halt etsin derim sadece
    ve tek kötü noktası parça sıkıntısı kesinlikle aracınıza kasko yaptırın ortalama 900-1600 tl arası fiyat alırsnız
    he gelelim parça sıkıntısnı nasıl yeneceksiniz bunun bana göre tek noktası yetkili servis
    oda baya sağlam döşüyor dicek arkadaşlar haklılar
    LAKİN
    yetkili serviste servis şefinizi kafaya alırsanız size müthiş yardım eder servis prosedürü uygulamadan size her konuda yardımcı olur
    mesela kim ismini açıklayamıcam ama özelden mesaj atana kesinlikle isim veririm
    bnm böle bir ustam ve ALLAH razı olsun her sorunu çözüyor

Mesela
    arkadan ses geliyor arka bagaj kapağı komprosörü patladı
    servis prosedüründe bunlar 1000 tl yi buluyor sadce arka komprosörler 700 tl çifti
    ama ustam ben hallderim diyor at 200 tl halledelim aynen hallediyor

otomatik şanzımanda tps hatası yaşadım başka yetkli servis dedi 1500 tl
    BU HATADA araken o usatmı buldum ve bana 400 e o hatyı gidertti
    YANİ ÖENMLİ OLAN MITSUBİSHİ CARİMSAYI BİLEN USTA BULMANIZDIR

FORZA ALPAY USTA

SAYGILARIMLA

errayn, otomatik olarak carismadana son derece memnunum.rampa şikayetimdüz vitese göredir kasko tamam ama yedekparça olayında ne işe yarayacak anlamadım: kaza halleri hariç!!

• arkadaşlar bugün temsa beraat yetkiliye götürdüm aracımı: sol tekerdeki sola direksiyonu kırınca gelen katurdu sesinden dolayı. amortisör kulesinde problem varmış. sebebide 195/65/15 ebatlı prelli kar lastiklerindenmiş. mutlaka ebatalrı küçük lastik al dedi ama ben bunları yeni almıştım. çıkma ama sıfır lastiklerle aynı derinlikte yani sıfır gibiydi. (bir kış kullanmış doktor amcanın birisi) ve yenisi 712 TL. iken ben 300e almıştım araç üstündeki ebatlarda bu ölçülerdi. ucuza aldığım için 4 mevsim boyunca takayım, arabaya yeterince masraf da yaptım zaten diyordum. şimdilik hızlı gitmezsem problem yok gibi ama her çukura tümseğe göre önceden lastiğin araca sürtünmesini engelleyecek düşük hızı hesaplamak da zor olacak mevsimlik olarak NOKİAN ALACAĞIM tabii nisan gibi. aynı problemi S40 da da yaşamıştım. ve kule basit gibi olsada masraflı acelem olduğu için ayrıntıya inemeden ayrıldım. sinek operasyonu yüzünden yarın masrafları soracağım. muhtemelen yansanayi de bulunamayacak: pazarlık şansımı azaltıyor.
    genelde forumda hata vermeye başladı bu yüzden fazla forumlaşamıyorum. sizlerde forum web sayfasında problem oluyormu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 19 Aralık 2009; 1:08:07 >

• bilgi için çok teşekkürler arkadaşlar ,nokian lastikleri araştıracağım ancak fiyat olarak diğerlerinden pek farkı yok gibi duruyor ( linkteki fiyatlara göre ) . sizin yorumlardan önce karşılaştırma yaptığım lastikler conti premium contact2 , bridgstone er300 ,goodyear excellence ve efficient Grip ,lassa impetus revo ... bunlardan da contiye yakındım ...

http://www.lastikturk.com/tyredetails.aspx?cat=Lastik&cartype=Binek&mark=Nokian&type=Standart&taban=195&yanak=60&cap=15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm_runner -- 19 Aralık 2009; 10:40:16 >

• arkadaşlar ben nokian kullanıyorumm gayet performanslı güzel özellikle farkı yağışlı havada fren bastığınızda kızaklamıyor michelein energy kullanıyordum lakin nokian gürültüde ve yağış perfomansı michelein e göre gayet güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahidodacil

arkadaşlar ben nokian kullanıyorumm gayet performanslı güzel özellikle farkı yağışlı havada fren bastığınızda kızaklamıyor michelein energy kullanıyordum lakin nokian gürültüde ve yağış perfomansı michelein e göre gayet güzel

benim dışımda başka bir NOKİAN diyen çıkması hoşuma gitti. hayatım boyunca ezber bozan beyanlarım nedeniyle çoğu kişi ile aynı münazaraları yapmak gerçekten zor oluyor. otomobilde proton, volvo, Carisma dedim durudum hep aynı ezberleri dinledim; ikinci elde şöyle yedek parça böyle vs. Neticede NOKİAN bulan kişi değilim. şöförlüğüne güvendiğim bir arkadaşın tavsiyesi ile duymuştum ve protonda kullandım. tavsiye eden arkadaş elfreni yardımı ile aracı hiç durdurmadan, kaldırıma sıfır park edebilen bir arkadaş. hemde trafik polisinin gözünün önünde. polisin tepkisini merak edenlere söyliyeyim: yeteneğinden dolayı tebrik etmiş. fiyatları makuül olmalı türkiye de bilinmediği için. en azından pazarlık olabiliyor.

• bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 4 Şubat 2010; 23:52:08 >
  • ya aslında şu an tam olarak bursa sayılmaz ,inegölde yaşıyorum şimdilik, ama bu yaza inş bursaya taşınacağım ,artık servisle gidip geleceğiz hergün inegöle ... bu arada aşağıdaki sitede lastik fiyatlarına baktığımda conti premium 2 için 157 +kdv yazıyor , bugün conti inegöl bayisine gittim ,adamla 3-5 dk pazarlık yaptım , peşin + çıkan lastikler sizin olsun dedim ( goodyear eagle f1 - hasarsız ) adam peşini duyunca 4 lastiğe 400 olur dedi . Buraya 6 ay önce taşındım ve gelir gelmez buranın esnafından birkaç ufak tokat yedim , bu yüzden adam bu lastikleri bu fiyata düşünce şüphelendim açıkçası

http://www.lastikturk.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm_runner -- 19 Aralık 2009; 18:46:41 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.