Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
183.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tizlerin o açılı duruşunu sağlayan, altındaki açılı aparat.

Kutudan 2 tane tiz montaj aparatı çıkıyor. Birisi "----O----" şeklinde diğeri ise bu benim kullandığım 70' dereceli aparat. Sen o küçük beyaz kutuyu karıştır bu aparatı hemen göreceksin. Eğer yoksa da bende bir çift daha var diye hatırlıyorum, pıoneerlerin kutusundan çıkan. Eğer Hertz' lere uyuyorsa İstanbul' a geldiğinde geldiğinde onları kullanıp bu şekli yaparız. Sen hiç merak etme, benim el işçiliğim piyasadaki ustaların tamamından 2 gömlek üstündür

Mono amfi ve bir çift daha mid takımı işine girmeni esasında tavsiye etmem. Zira, biliyorsun benim arkada oval 6973' ler vardı. Onları çıkarıp şu an sadece bagajda bas, önlerde de midleri bıraktım. Basın derinden gelmesi, yani gelirken yanında yüksek frekans olmadan direkt bum bum gelmesi çok keyifli. Arkada bir takım mid daha olsa, basın keyfini tam alamazsın. Şahsen ben elimde bir takım daha mid hazır olmasına rağmen bağlamayı düşünmüyorum. Gerçi ben bu takımı bağlarsam, arka pandizottaki deliklere bağlayacağım. Bu sefer basın sesini duyamayacağım diye bağlamıyorum ayrı konu

Arkadaki yolcu rahatsız olmuyorsa yeni masrafa girmeye hiç gerek yok. Tatlı sesin üzerine yapılan her eklenti eski sesi aratıyor. Bizzat tecrübe ile sabitlenmiştir

• Hem sen şimdi bir takım mid daha alsan, dediğin gibi bası bağlamak için mono amfiye ihtiyacın var. Mono amfi de aküden çok güçlü akım çekiyor. Zaten diyorsun bas vurduğu zaman farlar sönüyor, monoyu da bağlarsan farların parklar gibi yanmaya başlayacak Dolayısıyla ver elini kapasitör...

Durduk yere dünya masrafa gireceksin. Bende şu an 2 amfi bağlı. İngiliz malı 2. el aldığım mutant stereo amfiye köprülü vaziyette bası bağladım. JBL 604' de ise midler bağlı. Muhtemelen JBL' i satıp midleri mutantın boşta duran 2 kanalına bağlayacağım. Hem yerden, hem aküden tasarruf.

Ben bilerek 2. amfiyi stereo aldım. Mono amfinin nasıl akım çektiğini biliyorum. Stereo amfide yükleme fazla değilse köprülü modda bası gayet güzel besliyor. Sen de de durum bu şekilde olduğundan biliyorsun.

Netice olarak sana bu işin maliyeti tahminen,

200 TL Mono amfi
    150 TL 1-1,5 Farad Kapasitör
    120 TL Mid takımı
    50 TL İşçilik
    .....................
    520 TL

Çok klişe olacak ama, bu parayı durduk yere harcadıktan sonra, ben senin yerinde olsam, bu paraya 200 TL daha ilave eder koltukları, kapı döşemelerini ve kol dayamayı deri kaplatırım. ART Car' daki Cem bey bana bizim araba için 750 TL fiyat verdi

• Ya da illa arkadan bana ses gelsin diyorsan,

http://www.safkanpandizot.com.tr/?urun-detay_130_LG_LAS-6540_HOPARLOR_.html

http://www.dogubankshop.com.tr/?urun-detay_657_OTO_HOPARLOR_HERTZ_DCX_165.html

http://www.atateknolojicenter.com/?D=1300

http://www.dogubanktuning.com/product_info.php?manufacturers_id=10&products_id=78&osCsid=rsksezrdt

Bu tarz coaxiyellerden birini alıp teybin çıkışlarıyla besleyebiliriz... Önlerde amfiye bağlı midlerin olduğu için ön taraftan sahneleme oldukça kuvvetli olacaktır. Dolayısıyla arka tarafa 500 küsür liralık masrafa hiç gerek yok diye düşünüyorum. Bağlayalım bi coaxiyel, arkadakiler de az biraz müzik dinlesin

Dün gezerken nişanlım yanımda, annem arkada oturuyordu. Anneme bup bup sesinden rahatsız oluyor musun dedim, o da -bana müzik sesi bana ön taraftan geliyor, böyle güzel olmuş insanın kulağını okşuyor- demişti. Dip not olarak sunayım...

Sen bi düşün taşın bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 3 Ocak 2010; 9:47:25 >

• bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:14:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

Hem sen şimdi bir takım mid daha alsan, dediğin gibi bası bağlamak için mono amfiye ihtiyacın var. Mono amfi de aküden çok güçlü akım çekiyor. Zaten diyorsun bas vurduğu zaman farlar sönüyor, monoyu da bağlarsan farların parklar gibi yanmaya başlayacak Dolayısıyla ver elini kapasitör...

Durduk yere dünya masrafa gireceksin. Bende şu an 2 amfi bağlı. İngiliz malı 2. el aldığım mutant stereo amfiye köprülü vaziyette bası bağladım. JBL 604' de ise midler bağlı. Muhtemelen JBL' i satıp midleri mutantın boşta duran 2 kanalına bağlayacağım. Hem yerden, hem aküden tasarruf.

Ben bilerek 2. amfiyi stereo aldım. Mono amfinin nasıl akım çektiğini biliyorum. Stereo amfide yükleme fazla değilse köprülü modda bası gayet güzel besliyor. Sen de de durum bu şekilde olduğundan biliyorsun.

Netice olarak sana bu işin maliyeti tahminen,

200 TL Mono amfi
    150 TL 1-1,5 Farad Kapasitör
    120 TL Mid takımı
    50 TL İşçilik
    .....................
    520 TL

Çok klişe olacak ama, bu parayı durduk yere harcadıktan sonra, ben senin yerinde olsam, bu paraya 200 TL daha ilave eder koltukları, kapı döşemelerini ve kol dayamayı deri kaplatırım. ART Car' daki Cem bey bana bizim araba için 750 TL fiyat verdi
    120 lira 4mid parası mı 2 mid parası mı?

1 takım parası yahu

60 TL' ye mid mi olur

• teyp çıkışıyla güzel ses alınmayacağı şeklinde olumsuz bir kanaatim var. amfiden 75 watt rms ile beslerken teybin 20 watt'ı ile ses bile çıkmaz diye düşünüyorum. şu an arka hoparlörleri teyp üzerinden kablosu kesik. önceki berbat sesi de bildiğimden korkuyorum güzel olmazsa diye.

aslında mantıklı olanı sizin dediğiniz gibi güzel bir takım hoparlör alıp teyp çıkışına bağlamak. amfi kazancını kısarsam arkadanda az çok ses gelir. amfi için teypten ses kablom bile bagajda hazır. kararsızım şuan. o kadar para vermek de olmaz. keşke 6 kanallı alsaymışım ilk alırken.

amfiyi değiştirmeye bakayım ben en iyisi olmadı arkalara güzel bir çift hoparlör ile devam.
  • Sendeki amfi 75.4

Bendeki 604,

Az önce arabadaki 2 amfiyi teke düşürdüm. Sadece Mutant' ı bağladım. Ses biraz kısıldı gibi geldi.

JBL' i de satışa çıkardım. Mutantı satayım desem 100 TL ancak eder, bi de tanınmış olmadığı için satılmaz diye JBL' i açığa çıkarayım dedim. Satılırsa senin 75.4' ü ben alırım hemen.

Sadece Mid için 75.4 fazla, ama bir takım mid bir de sub için tam gelir diye düşünüyorum. Onun için JBL' i satayım seninkini ben alayım.
  • sahibinden'de 755.6 ilanı var bu ay verilmiş 325 lira fakat tamir gördü mü arızalı mı bilinmez bir de GG gibi bir sistem olmadığı için almak güvenlik açısından tehlikeli geldi. çünkü ilanda satın al gibi bir seçenek yok. para veririz sonra alet sıkıntılıdır iade ediyorum derim uğraştırır. 450 liraya sıfırı var düşünüyorum napsam diye.

midlere 75.4 fazla gelmez bence. 104 watt çıkış gücü ile 80 wattlık midleri güzel öttürüyor. köprülü kullanımda gt5-12 ye az geliyor.

tizlerin o eğimli parçayı hatırladım. ben farklı bşi sanmıştım montaj aparatlarından biriymiş. kutu içeriği de hoşuma gitti bu hertzin.

sticker'i kullandınız mı? arka camda çok iyi duruyor. altı siyah olan zeminde özellikle
  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:16:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

sahibinden'de 755.6 ilanı var bu ay verilmiş 325 lira fakat tamir gördü mü arızalı mı bilinmez bir de GG gibi bir sistem olmadığı için almak güvenlik açısından tehlikeli geldi. çünkü ilanda satın al gibi bir seçenek yok. para veririz sonra alet sıkıntılıdır iade ediyorum derim uğraştırır. 450 liraya sıfırı var düşünüyorum napsam diye.

midlere 75.4 fazla gelmez bence. 104 watt çıkış gücü ile 80 wattlık midleri güzel öttürüyor. köprülü kullanımda gt5-12 ye az geliyor.

tizlerin o eğimli parçayı hatırladım. ben farklı bşi sanmıştım montaj aparatlarından biriymiş. kutu içeriği de hoşuma gitti bu hertzin.

sticker'i kullandınız mı? arka camda çok iyi duruyor. altı siyah olan zeminde özellikle

Elektronikte 2. el tanıdık olmadıktan sonra uzak durun derim. Ben hayatım boyunca 2 tane 2. el elektronik ürün aldım ikisi de arızalı çıktı. Biri eski model pıoneer amfiydi, diğeri alpine kabinli orjinal subwoofer. Amfiye satıcı sahip çıktı, üzerine biraz daha ödeyip mutantı aldım. Woofer ise sahibi yarı yarıya öderiz dedi, onu bile vermedi. Ben arayıp rahatsız etmeye haya ediyorum, o ise sanırım hiç umursamıyor. Öteki dünyada hesaplaşırız artık.

Az önce biraz gezeyim dedim. Benim mutant amfi motor sesini çekiyor. Canım sıkıldı. Bu amfinin sesini JBL' den daha çok seviyordum o da tuttu motor sesi aldı. Suba bağlı iken hissetmemiştim, midleri bağlayınca zırrrrrrr...

Sen şu işi netleştir, ben de elimdekileri birilerine satabilirsem senin amfiyi alayım. Ama bana 75.6 almak mono amfi + kapasitörden daha masraflı geldi?

• Sticker çok güzel. Hemen yapıştırayım dedim, arka camın üst kenarında araç kitinin anteni var. Onun altına yapıştırmak lazım bu sefer de epey altta olduğu için görüş alanını kısıtlıyor.

Bu arada, arka plakayı kutusundan çıkartıp silikonlamıştım. Bir türlü tam tutturamadım. Bugün çareyi iki tane vida atmakta buldum. Şimdi yine biraz zıngırtı var. Artık önümüzdeki haftasonu tekrar söküp altını komple silikonlayacağım, sanırım o zaman zıngırtı tam kesilecek.

Carisma Sahipleri Buraya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:16:58 >
  • merhaba dostlar
    ufak bir sornum var arkda garç gurç gıcırdama sesleri geliyor plastiklerden en ucuz kestirme işlemi ne olabilir sizce
    bide sol ön kapı kilidinden ses geliyo sadce kildin aşağı inen platiğinden ses geliyor çok acayip sinir edici çünkü arabamda başka gram ses yok
    sizce bu küçük şeyler için komple parçaları söktürmem doğrumu??
  • 755.6 biraz daha uygun olsa karar vermek kolay olacaktı. 450 lira az para değil.
    üç seçenek arasında kalmış durumdayım.

1- 755.6 alıp bir takım daha hertz almak.
    2- mono amfi ve bir takım daha hertz almak. bu sefer iki amfi çok akım çekecek. şarj dinamosuna yük binecek. motoru bile sıkıştıracak. kapasitör lazım.
    3- teyp çıkışı ile bir takım hoparlör sürmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

755.6 biraz daha uygun olsa karar vermek kolay olacaktı. 450 lira az para değil.
    üç seçenek arasında kalmış durumdayım.

1- 755.6 alıp bir takım daha hertz almak.
    2- mono amfi ve bir takım daha hertz almak. bu sefer iki amfi çok akım çekecek. şarj dinamosuna yük binecek. motoru bile sıkıştıracak. kapasitör lazım.
    3- teyp çıkışı ile bir takım hoparlör sürmek.

Dostum en münasip olan son şık gibi görünüyor

Ama kaşıntı işte, illa diğer iki şıktan birini yapacaksın biliyorum Epey önce, teypten bir takım için daha rca kablosu çektirdiğini söylemiştin.

Ben de haftasonu JBL' i bağlayacağım. Mutant amfim bas bağlıyken iyiydi ama midleri takınca motor sesini çekmeye başladı. Hiç öyle motor sesini kesen aparatlarla filan uğraşamam, aynen geri takacağım. Elimizde patladı bu mutant ama yapacak birşey yok artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 4 Ocak 2010; 22:57:03 >

• Bi tecrübemi daha aktarayım.

Biliyorsun benim arkada daha önceden ovaller vardı. Sonra bagaja bas yaptım.

Şimdi sen teyp ile arka tarafa bir çift kolon sürersen, o kolonlardan çıkacak sesi bas bastıracak diye düşünüyorsun. Ama öyle olmayacak. Bastan gelen ses çok alt frekans olduğu için içerisinde sanatçı veya enstruman sesi yok denecek kadar az. Süreceğin hoparlör ise zaten teypten bass sesi çok kısık olduğu için ortanın üstü ve üst sesleri verecek. Dolayısıyla arka taraftan basbayağı müzik sesi duyacaksın, buna emin ol.

Ha diyeceksin ki amfiyle sürmediğim için ses kaliteli olmaz. Ben de diyeceğim ki, arkada gümbür gümbür kıyamet koparan bas varken oradaki kolonu amfiyle bile sürsen sesin kalitesini ayırt edemiyorsun. Ben ovalleri amfiyle sürmeme rağmen arkadan kaliteli ses değil, sadece müzik sesi alıyordum. Çıkartınca arkadan sadece bup bup gelmeye başladı. Zevk bu ya, ben sadece bunu seviyorum. Ama ovaller bağlıyken de sürekli sesi bi öne bi arkaya filan verip kulaklarıma antrenman yaptırıyordum. İşte bu antrenmandan dolayı sana bu bilgileri rahatça verebiliyorum.

Teyple hoparlör sürersen fayda-maliyet analizinde oldukça karlı çıkacaksın

• değerli arkadaşlar uzun süren sessizliğim sizleri baya bi meraklandırmıştır. hele de rütbe makam mansıp sevdalısı biri olarak!!!! nasıl sessiz olduğum merakınızı celp etmiştir. 2 tane sebebi var, forum dışı gereksiz(!) meşguliyetimin. 1- evi taşıdım; internet bağlantısı yapamıyorum. birde yeni yılda 1. ayın 3.gününde 3ün 1'ni aldım: kaza yaptım . hatalı sollayan kasası full çuval ford kamyonet üstüme geldi direksiyonu sağa kırdım sol teker çamurluğundan onunda sol farından çarpıştık. ben yoldan çıktım dağ yolunda (orhaneli bursa yolu 8.km akşam 19:15) neredeyse uçuruma gidiyordum. RESMEN ALLAH KURTARDI. ANLAYACAĞINIZ CARSİMAYI ÇİZDİRDİK bakalım tamir masrafı ne çıkacak: araç kaskolu. imzamı macera devam ediyor olarak değiştirsemmi

• quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

değerli arkadaşlar uzun süren sessizliğim sizleri baya bi meraklandırmıştır. hele de rütbe makam mansıp sevdalısı biri olarak!!!! nasıl sessiz olduğum merakınızı celp etmiştir. 2 tane sebebi var, forum dışı gereksiz(!) meşguliyetimin. 1- evi taşıdım; internet bağlantısı yapamıyorum. birde yeni yılda 1. ayın 3.gününde 3ün 1'ni aldım: kaza yaptım . hatalı sollayan kasası full çuval ford kamyonet üstüme geldi direksiyonu sağa kırdım sol teker çamurluğundan onunda sol farından çarpıştık. ben yoldan çıktım dağ yolunda (orhaneli bursa yolu 8.km akşam 19:15) neredeyse uçuruma gidiyordum. RESMEN ALLAH KURTARDI. ANLAYACAĞINIZ CARSİMAYI ÇİZDİRDİK bakalım tamir masrafı ne çıkacak: araç kaskolu. imzamı macera devam ediyor olarak değiştirsemmi

Geçmiş olsun vallahi.Mesajını aynen kopyalayıp bizim fortçulara okutacam.Arkadaş her fortçu da canavar mı olur yahu??

Anladığım kadarıyla çok abartı bişey gelmeyecek.Yine de Carisma bu sonuçta.

Tekrardan geçmiş olsun..

• Büyük geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

1. Fortçular 2. Bayanlar. Ehliyet verilmesine karşıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

değerli arkadaşlar uzun süren sessizliğim sizleri baya bi meraklandırmıştır. hele de rütbe makam mansıp sevdalısı biri olarak!!!! nasıl sessiz olduğum merakınızı celp etmiştir. 2 tane sebebi var, forum dışı gereksiz(!) meşguliyetimin. 1- evi taşıdım; internet bağlantısı yapamıyorum. birde yeni yılda 1. ayın 3.gününde 3ün 1'ni aldım: kaza yaptım . hatalı sollayan kasası full çuval ford kamyonet üstüme geldi direksiyonu sağa kırdım sol teker çamurluğundan onunda sol farından çarpıştık. ben yoldan çıktım dağ yolunda (orhaneli bursa yolu 8.km akşam 19:15) neredeyse uçuruma gidiyordum. RESMEN ALLAH KURTARDI. ANLAYACAĞINIZ CARSİMAYI ÇİZDİRDİK bakalım tamir masrafı ne çıkacak: araç kaskolu. imzamı macera devam ediyor olarak değiştirsemmi

Üstad büyük geçmiş olsun. Bahsine göre gerçekten Allah korumuş.

Tekrar tekrar geçmiş olsun...

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.