Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: e_cakmak

1.6 advence ile 2000 model 1.6 makyaşsız olanlarının motorları aynımı acaba...

Dostum,

Bak hakikaten alacam elime bi kızılcık sopası, koşarak yanına geleceğim artık.

Yahu makyaj, adı üzerinde, güzelleşmek için orasının burasının daha şık hale getirilmesi. Siz aracın motorunun farklı olma durumundan bahsediyorsunuz...
  • Vallahi benim çok hoşuma gitti.Yani son derece orjinal bir fikir.Ama karşı tarafı siz iyi tanıyorsunuz tepki açısından.
    Biz kuru kuruya evlilik teklif ettik zamanında.Yenge hanım çok şanslı bence:)
    Yine de yakınlarınla istişare et ama fikir gerçekten sıradışı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: simrug

Ben de galericilerin şu:" on numara, hatasız, full + full" lâflarına sinir oluyorum.Çoğu yalan dolan.

Sorma ya, hepsi vampir.

Hele oto pazarlarında bir masa, üstüne bi şemsiye, ortada bi kül tablası... Şu pozisyonları var ya, ben de bu hallerine deli oluyorum. Soru sorsan seni aşağılar gibi cevap verir. Arabada değişen var mı desen, seni dövecek gibi "bu yaştaki arabada değişen olmaz mı" diye bağırır. Sen satacak olsan, "bu arabada değişen var" deyip 2bin TL fiyat kırar

Ben de arabamı, galerinin elinden almıştım. Adamcağız satmaya götürüyor, galeriyle 13.000' e anlaşmış. Tabi galerici çakal, boyası çok deyip fiyatı 13' e indirmiş. Alır almaz yazacak 18-19. Durdurdum, önünü kestim, galeri ne veriyorsa 500 fazla dedim çat diye aldım.

Galerici de bana kabadayılık yapmıştı, araba benim, 13.000' e aldım. Şimdi farkı bana ödeyeceksin dedi. Bi de üzerime yürüyor bağırarak filan. Elimde çanta vardı, hemencecik bıraktım, dedim bir adım daha atarsan tokadı yersin! Cesaret edemedi

Velhasıl odur budur bal rengi bir helikopterim var

• quote:

Orijinalden alıntı: simrug

Vallahi benim çok hoşuma gitti.Yani son derece orjinal bir fikir.Ama karşı tarafı siz iyi tanıyorsunuz tepki açısından.
    Biz kuru kuruya evlilik teklif ettik zamanında.Yenge hanım çok şanslı bence:)
    Yine de yakınlarınla istişare et ama fikir gerçekten sıradışı...

Bizimkinin ağzı var dili yok. Ben sadece çok sevinsin, çok mutlu olsun, iyi ki bu adamı sevmişim desin diye yırtınıyorum biraz.

Vallahi Hocam, senin gözünde fikir orjinal görünüyorsa gerçekten, epey bi rahatladım. Yarın sabah birkaç arkadaşa daha sorayım, sabitlenirse gidip hemen alayım netbooku.

Olmazsa bir öift de alyans mı alsak?

Neyse, şimdilik yatalım, yarın forumdaki diğer arkadaşlar da fikirlerini paylaşırlar sanırım.

Hadi hayırlı geceler Halit Hocam...

• Eyvallah Aliciğim.Size ve tüm forumdaşlara da hayırlı geceler.Allah rahatlık versin.
    Selam ve muhabbetle
  • yaptığım incelemelere göre

1.6 motorlar 4G92 , 1.8 ise 4G93 olup oksijen sensörü için 1.6 olan tüm modeller aynı sensörü kullanıyor, yanlışsam düzeltiniz.

araştırmaya devam.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

yaptığım incelemelere göre

1.6 motorlar 4G92 , 1.8 ise 4G93 olup oksijen sensörü için 1.6 olan tüm modeller aynı sensörü kullanıyor, yanlışsam düzeltiniz.

araştırmaya devam.....

Ben de aynen böyle düşünüyorum demiştim.

Ama aklıma bir istisna geldi. Örneğin benim araba tam geçiş kasası oldğu için kaputun içinde, motorun önünde bir cihaz var. Bu cihaz LPG' li araçlarda arıza ışığının yanmasına neden oluyor. Örneğin o cihaz bende yok, ama benden sonra çıkan tüm Carismalarda var.

Bir ihtimal 1.6' larda, benim kasada fark olabilir.

Tabi bilgi %100 doğrulanana kadar araştırmaya devam...
  • Ben birazdan Güngören Boschcar ı tel le arayıp parçaya bakmaya gideceğim.
    Detayları sizin yazdıklarınızla karşılaştırır gerekli notları alırım inşaallah.
  • Az önce Boschcar servisi aradım.
    Oksijen sensörü için tesbit 40 TL, parça 132 TL, (Takılırsa) işçilik 50 TL.
    dediler.
  • Bu arada servisi bir daha aradım(adam benden bıkabilir), forumdaki 4G92 kodundan bahsettim."Hayır" dedi. 0258... le başlayan bir numara olması gerekiyormuş.
  • Hmmm,

Bi git gel de bakalım sonuç ne olacak...

Bi de, Hocam şu parçanın bir fotoğrafını koyar mısınız foruma, ben çok merak ettim. Montajına 50 TL alınan neymiş bu böyle.
  • arkadaşlar ruhsatımızda da yazıyor motor numaralarımız 4G92 ile başlıyor. @simurg'un bahsettiği servis nasıl hayır demiş enteresan.

bir de bu parça tespiti biraz para tuzağı gibi geldi bana. parçanın ne olduğu zaten belli neyini tespit edecek. motor ve şase nodan civatalara kadar bilmiyorlar sanki.

ben sensörümü kendim söküp takarım 90 Tl çarpacak uyanıklar.

bir de malum evde değilim paket internet kulanıyorum limitsiz interneti olan bir arkadaşım aşağıdaki manuali indirip neymiş ne değilmiş bakabilir mi.

Mitsubishi Carisma Workshop Manual

http://www.mitsubishi-forums.com/index.php?showtopic=14933&pid=273529&st=0&#entry273529

http://ifile.it/p1xi5lq/Carisma%20Manual.part1.rar
    http://ifile.it/4catz1r/Carisma%20Manual.part2.rar
    http://ifile.it/7pm3jn5/Carisma%20Manual.part3
    http://ifile.it/6gt2xaq/Carisma%20Manual.part4.rar
    http://ifile.it/3dto0nl/Carisma%20Manual.part5.rar

• Söküp takma zaten para tuzağı belli.Boschcar diyor ki:Sensörün bozuk olup olmadığını tesbit edeceğiz.Ben bunu Mitsub. yetk. servste yaptıracağım.Söküp takma işi kolay görünüyor ben baktım.Bir teferruat yok.Taktıktan sonra bir ayar gerekir mi bilemem.Bu akşama belli olur bakalım ben birazdan çıkıyorum LAMDA macerasına dua edin:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e_cakmak

1.6 HB avance lpg takılır mı? Takılırsa performansı çok etkiliyor mu acaba arkadaşlar...

Bu soruyu ise 10 kez cevaplamadım. Tahminen 20-25 kez...

Efendim, birazdan bu Carisma, hangi araba markasının ürettiği araç diye sorarsanız hiç şaşırmayacağım

sen kendini muhatab alma bırak hoca misali "ben bunu anlatmıştım. bilen cevaplasın de geç" bana sen cevapla dersen. kendime has cevaplarım lpg için cevap: evet takılır ve de benzinliden daha yüksek performans alırsınız. tabi ki benim gibi 2bin TL peşin verirseniz. (bakınız teleflex lpg)

Gittin şu teleflekse o kadar para bayıldın ya, vallahi içim acıdı.

Benim atiker 990 TL 10 taksit

benim de içim acıdığı için aracımı pertten geri aldım ya ama bak kendini kasko parasıyla amorti etti. gerçekten performansı benzinden daha iyi gibi hissediyorum. bazı forumlarda boschcar servislerde dino testinde güç artışı olduğu tespit edilmiş. yani hak ediyor. daha önce de yazmıştım. teleflex satan: bizden almayacksan ATİKER AL demişti yani bana değilde italyan DANDİNİ markalarına atikerden %50 fazla para verenlere acı. verdiklerinin karşılığını alamadılar. BEN ALDIM: ekonomik,psikolojik ve ontolojik (bilimsel deyimedim, kafiye bozuluyodu ) olarak başka araç alırsam ya atiker yada değişik olsun diye yine hollanda malı PRİNS alırım diye düşünüyorum. volvo vb. (D sınıfı) olursa hollanda malı, 1.6 motor vs. C sınıfı olursa ATİKER. Diyeceksiniz ki senin carisma 1.6 niye teleflex? sebebi. araç otomatik olduğu için peformans kaybını minimize etmek için. geçende audi A5 coupe tiptronik test sürüşü yaptım. araç 1.8 olmasıa rağmen gaza tepkisi ABARTMIYORUM carisma 1.6 ile aynıydı. zaten o yüzden almaktan vazgeçtim. yoksa 60-80bin avroyu arabayı beğendikten sonra problem etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 13 Şubat 2010; 14:25:38 >

• quote:

Önereceğimiz araba olmaz olur mu hiç, buyrun, evladiyelik binin

http://www.sahibinden.com/mitsubishi_carisma_1_6_avance-50WQQaXQQ19853068WQQpXQQdisplayitem

ben bu arabayı almam-aldırmam 1- öncelikle sedan. yani zamanla eski model imajı oluşuyor. HB olunca EVLADİYELİK binersin. oğlun sana baba arabımız eskidi sat veya baba niye eski araba aldın demez. 2- renk olarak çok mu aradın derler. hanım kapının önüne bile park ettirmez. (ucuz olsa benim gibi boya değiştirirsin ama fiyat o biçim) 3-ön far içi siyah değil, artık beyaz farlar aut siyahlar in. 4- yetkili servis beni iyi tanır diye yazmış. ilanı veren kişi demek ki sıkça servise gitmiş. yani çok problem çıkartmış 5- bu kadar övülen araba satılır mı hiç 6- satan lancer alacak mış da ondan satıyormuş. sevsinler ; bu forumdaki herkes biliyor ki carisma, lancer modelin yenilerinden bile iyi 7- ben bu arabayı sattırıp da kimseyi forumdan ayrılmasına izin vermem. biz bile forumda kalalım diye pert arabaya biniyoz be. yok öyle bu foruma girmek var çıkmak yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 13 Şubat 2010; 14:23:37 >

• linkteki manualden bilgiler

DA 1 A L N J E L 6
    1 2 3 4 5 6 7 8 9

1: DA : MITSUBISHI CARISMA
    2: Engine Type : 1 , 1587 ml,, 2 1834 ml , 3 1870 Diesel Engine
    3 Sort (tür) : A : passenger car
    4 body style S : 4 kapı sedan L: 5 kapı hatchback
    5 Transmission: N: 5 ileri manuel , r : 4 ileri otomatik
    6 trim level: M= EL, D=GL, J=GLX, P=GLS, G=MSX
    7. motor özelliği : E yada V = MPI SOHC, M=MPI- DOHC F= turbocharger with intercooler
    8. direksiyon: L= soldan R=sağdan direksiyon,
    9.destinasyon: 6= avrupa için
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

quote:

Önereceğimiz araba olmaz olur mu hiç, buyrun, evladiyelik binin

http://www.sahibinden.com/mitsubishi_carisma_1_6_avance-50WQQaXQQ19853068WQQpXQQdisplayitem

ben bu arabayı almam-aldırmam 1- öncelikle sedan. yani zamanla eski model imajı oluşuyor. HB olunca EVLADİYELİK binersin. oğlun sana baba arabımız eskidi sat veya baba niye eski araba aldın demez. 2- renk olarak çok mu aradın derler. hanım kapının önüne bile park ettirmez. (ucuz olsa benim gibi boya değiştirirsin ama fiyat o biçim) 3-ön far içi siyah değil, artık beyaz farlar aut siyahlar in. 4- yetkili servis beni iyi tanır diye yazmış. ilanı veren kişi demek ki sıkça servise gitmiş. yani çok problem çıkartmış 5- bu kadar övülen araba satılır mı hiç 6- satan lancer alacak mış da ondan satıyormuş. sevsinler ; bu forumdaki herkes biliyor ki carisma, lancer modelin yenilerinden bile iyi 7- ben bu arabayı sattırıp da kimseyi forumdan ayrılmasına izin vermem. biz bile forumda kalalım diye pert arabaya biniyoz be. yok öyle bu foruma girmek var çıkmak yok

İlhami o araba benim arabam

• Ulan adam benim arabaya ne çaktı yahu Gidip yakasım geldi

Hakikaten Lancer alacam. Geçen haftaki buluşmada en eski model araba benimkiydi.

Başta maddi sıkıntıdan satmaya karar vermiştim, şimdi caramurat' la da konuştuk, lancer alacağım. 2006-2007 plus...
  • Sevgili Carismadaşlar veya kıymetli arkadaşlar,
    Bugün Sabahtan akşama kadar Oksijen sensörü ile uğraştım.Boschcar ve Mitsubishi yetkili servis arasında mekik dokudum.Ürün kodları, kablolar, şekiller, şemalar fiyatlar havada uçuştu.
    Ayrıntılı tüm resimleri ve bilgileri bu akşam paylaşmak istiyorum.Lütfen foruma sıkça uğrayalım.
    Reklamlardan sonra bizden ayrılmayın.
    Saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.