Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • [simage]http://img16.imageshack.us/i/dsc03343oa.jpg/][IMG=http://img16.imageshack.us/img16/4406/dsc03343oa.jpg][/simage][/url][/simage]

•  Carisma Sahipleri Buraya...

Fotoları düzelttim...
  • Halit Hocam,

Resmi yüklemek için yukarıda image yazan düğmeye tıklıyoruz (S image yazan değil). Sonra otomatik olarak iki tane yanyana [simage][/simage] diye birşeyler çıkartıyor. Bu ikisinin tam ortasına bir resmin linkini koyuyoruz. Sağda solda boşluk yok. Resmin linkinin aaaaaaaa olduğunu varsayarak uygulama şu şekilde oluyor,

[simage]aaaaaaa[/simage]

Olup olmadığını ise mesaj ön izle düğmesine basarak test ediyoruz. Hemen aşağıda...

Sen şimdi bize diğer bilgileri de ver hocam. Bakalım neymiş ne değilmiş.

Ama gördüğüm kadarıyla söyleyeyim, ben bu parçayı 5dk' da söküp takarım gibi geliyor. Askerde de G3' ü 1,5 dk' da söküp takardım Çok marifetli bişeyimdir maaşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 13 Şubat 2010; 20:47:19 >

• Ali Baba,
    Parçayı 14,5 saniyede söküyorum.
    Gelgelelim aldığımı takmaya
    İşte "To be or not to be" işte bütün mesele burda.

Resim eklemeyi aynen öyle yaptım.
    Bizim çocuk kucağımda ağlıyor bir taraftan yazıyorum.Zor oluyor.
    Öz zileyi göremedim.
  • Geçen haftaki buluşmanın tüm resimleri burada,

Birkaç tane de örnek...

Carisma Sahipleri Buraya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 16 Şubat 2010; 17:55:12 >

Bu Boschcar dan aldığım sensör.Ancak üzerindeki soket bizim araçlarınkinden farklı.
    Bizim eski soketi kablolarından kesersek olur mu acaba?
    Ek olması problem oluşturur mu?
    Renkleri de farklı nasıl bağlanacak?
    Diğer resimleri ekledikten sonra fikirlerinizi bekliyorum.

Bunların kablo renkleri 2 beyaz, 1 siyah ve 1 de gri.
    Bizimki ise 2 kırmızı 1 siyah 1 beyaz.
    Acaba nasıl denk gelecek?

• Arabadan çıkanı da görmek lazım.

Ürünler birebir aynı ise, tek fark sokette ise, soketin içinde de devre gibi elektronik bir aksam yoksa ek yapılırsa bence sorun olmaz.

Ama dediğim gibi, ikisini de canlı canlı elimize alıp bakmak lazım...
  • İkisini kıyaslayınca, bosch unki bizimkinden biraz kalın.

Mitsubishi yetkili servis daha önce böyle bir sensör bağlamadıkları için risk alamayız p.tesi deneriz dediler.
    Aldığım boschcar ise bir oto elektrikçinin kabloları voltmetre midir neyse onunla ölçüp denk getirebileceğini söyledi.
    Birey10 arkadaşla aynı yerde almış olduk sensörü.Keşke aldığımız sensörleri karşılaştırsak ve hangi şekilde bağladığını bize söylese...
  • bu parça universal tip oksijensensörü değil mi? derinlik olayı uyduktan sonra kullanılabiliyor anladığım kadarıyla. çünkü ürünün sayfasında uzunca bir araç marka ve model listesi vardı.

gezinirken diğer birkaç parça için adaptörün uygulanması ile ilgili görmüştüm. hatta linkini verdiğim manualda ışık sensörü eklenmesi için adaptör uygulaması var tamamını indirmedim malum.

ayrıca ali hocam 10 cm hoarlörler var ya onların montajı, o panjurların sökülüşüne kadar var.

unutmadan sensörünüz hayırlı olsun. darısı benim başıma

param olunca bundan yapacam kendime bitane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare115 -- 13 Şubat 2010; 22:14:46 >

• Night kardeş
    Ben yetkili serviste orjinal sensörünün kodunu "1588A020" olarak alıp boschcar a gittim.Ordaki görevliyle ortak bir yönden dolayı samimi olduk.Bana çok yardımcı oldu.Bendeki numarayı girerek yedek parça taraması yaptığında bizim orjinal parçanın kodunun karşısında carisma 1.6 16 valf diye bu parçanın kodu çıktı.
    Bana parçanın bu olduğunu sadece kablolamanın doğru yapılması gerektiğini söyledi.
    İki tane kitapçığı var.Türkçe montaj şeması da var.
    Ben araçta deneyelim olursa bir de size alırız inşaallah.
    Ben size yardımcı olurum.
  • Ali Baba bizim Helikopter
  • Bu parça kaputun içinde tam olarak nerde acaba...

Halit Hocam, sen yarın parçanın yerini tam anlayabileceğimiz şekilde de bir iki foto çekiver. Bir de, arabadan çıkanın soketini çekmişsin, yeni aldığın sensörün soketinin erkek ve dişisini de çekiver. Hatta erkekle erkek, dişiyle dişi şeklinde tek resimde yan yana koy ki bakalım birbirine girmede sorun olur mu...

2 kırmızı ile 2 beyaz birbirine, orası tamam, ama diğerlerini nasıl denk getiririz onu bilmem...

birey10 nerdesin gel de el at şu işe

• quote:

Orijinalden alıntı: simrug

Ali Baba bizim Helikopter

Allah nazardan saklasın, cıllop gibi vallahi

Yani şu arabanın HB tipine ayar oluyorum, ama işte bi şekilde kan çekiyo işte

@nightmare,

Ben o 10 cmlik yere sound magus 10cm hoparlör alıp direkt teyple besleyecek şekilde sürdüm. Sonra da verdiğim paraya ve emeklerime yazık ettiğimi anladım. 10cmlik hoparlörden ses mes çıkmıyor. Anca gürültü. Sesi biraz açsam fört fört ediyordu. Sonunda soldaki patladı. Ben de teypten direkt sesi kestim o kanaldan.

Aslında aklıma şu geldi. Hertz' in 3 yollu bir komponent seti var. 16cm woofer, 10cm mid, ve tiz. O set alınsa tam bizim için uygun... Tabi beslemek için en az 100 RMS amfi gerekir.

• Ali Baba,
    Kaputu aç, gözünü kapa elini radyatörün arkasına salla parça eline gelecek:)
    Carisma da görülebilecek ve sökülecek en kolay parça bu.Cam suyu kapağını sökmeden de kolay.
    Yeni aldığımın erkeği var dişisi yok.
    Birey in eski mesajlarını okudum "bire bir aynısını aldım" diyor.Özel de olaşmaya çalışıyorum Birey e bakalım.

Bu formun yöneticilerine nasıl ulaşabilirim acaba?
    Her mesajdan sonra yeniden giriş yaptırıyor bana.Zulumdür bu... :)
  • Muhtemelen bu parça bende yok o zaman

Motorun önünde bi cihaz var. Ne işe yaradığını Alpay abi söylemişti bana da önemsiz olduğu için unuttum. O parça yüzünden, LG uyarı ışığı yanıyormuş. Muhabbet ordan çıkmıştı zaten. Herkesin arıza ışığı yanıyor bende yanmıyor, ışık mı bozuk nedir dedim. Açtı kaputu gösterdi, sende bu cihaz olmadığı için yanmıyor dedi. İnşallah bu oksijen sensörü o cihaza entegre bir parçadır da benim başıma bela olmaz

Bireyi ben de merak ediyorum. Bire bir aynı demişti evet. Ama kişiden kişiye değişir. Ben usta arabada birşey yaparken gözlerimi diker herşeyi sabit diske kaydederim. Kimileri de hiç oralı olmaz. İnşallah birey benim gibi psikopattır da gelince tane tane anlatır...

• Bi de parçayı en son kaça aldın Halit Hocam?
  • Ali Baba senin kasa 2000 görünümlü jantlar itibariyle.Demekki motor aksamında da ufak defek farklar var.
    Aslında şanslısın:) oksijen sensörü LPG li araçlarda daha çok bozuluyormuş.
    Sen paçayı kurtardın.

Parçayı ordaki abi bana özel bir şey yaptı.
  • ali hocam motor yağ kapağna elini at direk önüne bak. egsoz çıkışlarının birleştiği yer var ya hani, tam ortada. üstteki resimde de bariz görülüyor zaten.

hertz 10 cm lik var 50 rms 100 kusur o sanırım dediğin. bir de 90 civarı var.

klasik sözü söyleyelim o zaman AMFİ ŞART

bu gidişle bana bi amfi daha aldıracan ya sen hadi hayırlısı.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.