Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: av.ilhami

arkadaşlar bensiz yapılan çay faslındaki fotolarda birşey dikkatimi çekti. tamam hepsi mitsu ama carisma yok denecek kadar az. bu forum acaba ESKİ carisma sahipleri buraya mıydı Yoksa carismanın 2009 versiyonları mı çıktı

Yok denecek kadar az değil, tek Carisma' cı bendim Ama sizi çok fena temsil ettim Yani Evo10 benim araba kadar rabet görmedi İki arkadaş deneme sürüşü bile yaptılar

Zaten Lancer almaya niye karar verdim sanıyorsun. Tek eski model araba benimkiydi. Alpay Abi de madem al bi Lancer, sen de rahat et ben de diyor. Parça işinden bizi bunalttın diyor. Bizim arabalar eski model oldukları için yedek parçaları az bulunduğundan fiyatlar böyle şişik.

Ama şunu da söyledi, "bu arabayı çok ararsın" "özellikle içi gürültülü, konforu eksik, 150' den sonrası da Carisma' nın aksine çok daha berbat..."

Niyetimize koyduk. Dilediğimiz fiyata bizim araba elden çıkarsa, şöyle 20-30 bin KM' de 2006-2007 Lancer Plus bulursam alacağım.

Forumu da terketmeye niyetim yok. Aynı başlıkta aynı şekilde tam gaz paylaşıma devam...

Ama tesisat işlerini artık paça çorbası karşılığı değil, paça çorbası + 2 lahmacun şeklinde yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 14 Şubat 2010; 20:55:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: simrug

Arkadaşlar Caramurat ve Alpay Beyin numaraları olan varsa bir soruverseler.Carismalara orjinalinin dışında oksijen sensörü takmışlar mı?Mesela Bosch vb.
    P.tesi ona göre taktırırdım.

Halit Hocam, ben Alpay Usta' nın vereceği cevabı az çok tahmin ediyorum. Bu tarz bir işlem yapmadığına eminim. Zira, geçtiğimiz hafta benim Üstad' ın arabasını da Yıldızlar' a yollayacaktım. Oksijen sensörü onun da arızalıydı. Konuştuk ettik, parçayı çıkmacıdan temin edelim diye mutabakata vardık. Eğer bu uygulamayı daha önceden tecrübe etmiş olsaydı, direkt olarak bana bunu tavsiye ederdi...
  • ali usta alıntı yanlış oldu sanırım. arkadaş sordu eski hale döndürme işini ben değil.

arkalar oval falan değil o bez koruma kapağnın altında 16 cm normal hoparlör var. tek düşündüren olay ise kabin gibi kapalı bir yapısı varsa - ki sanmıyorum - yukses seste diyaframın hareketini kısıtlayıp seste bozulma yaparmı bilemiyorum.
  • artık son kamikazelik görevimi yapayım. diğer dükkana da beklerizwww.mitsubishiclubturkey.com evet diğer dükkan dedim. evet web sitesi reklamı yaptım. atın beni lütfen.
  • Kıymetli arkadaşlar,
    Boschcar dan aldığım sensörün TR kullanım klavuzunu iyice inceledim, okudum.Aslında eski soketine bağlamamızı belirtiyorlar ancak düğüm ve lehim YASAK.Ara aparatları ve bağlantı şeması herşey tamam.Sadece kabloların RENK meselesi.zaten renklere çok dikkat edin diyor klavuz.Canına yandığımın rengini nerden bileceksek!
    Yarın yine boschcar a gidip biliyorlarsa renk yardımı alayım.
    Bireyin Carisma 99 modelmiş.Bu modellerde sensör bizdeki gibi mi acab?Neticede 2000 modellerde de yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

Allah işimizi gücümüzü elimizden almazsa, yada gönlümüze göre bir memuriyet tutturursak yaza yaparım düğünü inş

Vayyy, demek ki yenge windows a login olmuş bu durumda. Çok sevindim buna. Allah c.c. tamamına erdirsin Ali. Düğün arabası olarak bir lancer süsleriz artık he?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

Allah işimizi gücümüzü elimizden almazsa, yada gönlümüze göre bir memuriyet tutturursak yaza yaparım düğünü inş

Vayyy, demek ki yenge windows a login olmuş bu durumda. Çok sevindim buna. Allah c.c. tamamına erdirsin Ali. Düğün arabası olarak bir lancer süsleriz artık he?

Aynen öyle.

Arkadaşlar sizin haberiniz yok. Dün Ctesi gecesi Mustafa' yla telde konuşmuştuk. Hani kullanıcı profilini "Benimle Evlenir Misin", kullanıcı şifresini de "evet" yapmıştım ya. O ara tutup da "aşkım bu bilgisayar açılmıyor" filan derse artık laptopu kafasında kırarım herhalde demiştim Musti onun için yenge login oldu herhalde diyor

Genelde neticeler pm' den sorulduğu için buraya da yazalım. Bizim evlenme teklifi işi OK. Bizimkinin de çok hoşuna gitti.

Böylelikle evlenme teklifi metodları arasına Ali Kerimoğlu ve Carisma Forumdaşları... imzasıyla yeni bir teklif yöntemi girmiş oldu

Desteğiniz için hepinize teşekkürler...

• Bu gün sensörü yetkili serviste ben kendim bağlayacağım.Akşam dersime çalıştım.Sonra da arabayı makineye bağlayım parçayı test edeceğiz.Olmuşsa eğer (inşallah olur) carismacılar sensör problemini çok uyguna halledecekler.Gittiğim yetkili serviste benden sonuç bekliyor.Onlar da aynı uygulamayı yapacaklar.
    Ben bu işte gönüllü kobayım.
    İnşaallah sonuç hayırlı olur.
    Selam ve muhabbetle
  • quote:

Bu gün sensörü yetkili serviste ben kendim bağlayacağım.Akşam dersime çalıştım.Sonra da arabayı makineye bağlayım parçayı test edeceğiz.Olmuşsa eğer (inşallah olur) carismacılar sensör problemini çok uyguna halledecekler.Gittiğim yetkili serviste benden sonuç bekliyor.Onlar da aynı uygulamayı yapacaklar.
    Selam ve muhabbetle

Hadi bakalım gazamız mübarek ola...
  • yürrü be komutanım kim tutar seni. biz arkandayız

• Satıcının bahsettiği Avometre ile denk gelen ucu bulma işi bence sonuç verir...
    Sökülen sensör arızalı olsa bile bu yöntemle sonuç alınabılır.
    4 kablo var. 4 kabloyu diğer 3 kabloyla eşleştirip kısa devre ve direnç kontrolu yaparak not alıp bu işi 4 kablo için tekrarlamak risk almamak adına faydalı olacaktır.
    Örnek :
    siyah-beyaz1= 3 ohm
    sşyah-beyaz2= 8 ohm
    siyah-gri= x ohm

Bu şekilde bütün olasılıklar denenerek dirençler yazılıp sonuç alınabılır kanaatindeyim.
    Mitsubishi kullanıcısı değilim ortak noktamız sadece aracımın motoru :)
    Son derece faydalı bir başlık olmuş ayrıca forumdaşlar arasında ki samimiyeti kıskanmamak elde değil:)

Night :
    Başka başlıkta yurt dışından parça getirme konusunda mesajlaşmıştık. Bu konuda bir iki şey söyleyeyım.
    Malezyadan getirtmek kargo konusunda sıkıntı yaratıyor. 75 dolar olan baskı seti 150 dolar kargo ucreti ödettiriyor.

Amerika alternatifimiz de kullandığımız araçlar Amerikada olmadığı için ürün bulmada sıkıntı var.
    Hyundai nin bizim araçlarla aynı baskıyı kullanan modeli hangisi ise onu bilen kişiler paylaşırsa(0.2 mm farklar sorun yaratır mı bilmiyorum) Amerikadan sipariş verilebilir
    Maliyet ise ortalama : 75 dolar set +35 dolar kargo ucreti.
    Set japon üretimi orj. daiken.
    Faydalı olacağını ümit ediyorum.

• kargo ücreti yüksek olmasa manuelleri workshopları kurcalaya kurcalaya bişiler bulacağız.

tüm parçaların OEM numarasını bulursak bir nebze de parça temininde kolaylık olur.

yetkili servis olmadığı halde motor ve şase no ile uyumlu parçayı tespit eden japoncu dediğimiz parçacılar var. forum olarak öyle bir sisteme ulaşmak çok kullanışlı olur. bir sensör için bile arkadaşımızın harcadığı emek, zaman ve benzin ortada.

bir yol bulmak lazım.
  • muadil ve orjinal parça denkleştirme zor değil.
    Tavsiyem Bosch un online kataloğunu incelemeniz.
    Arkadaşın aracı kataloklarda nasıl geçiyor bilmiyorum orjinal adı.
    1.6 103 beygirlik olanı girdim lambda da sonuç çıkmıyor.

http://ecat-online.bosch.de/toc/tr/0000312-JkehMi7HA97G_kmCv1P:-1.srv?view=VIndexFramesetJsp

Bu katalogdan boschun urun gamında bulunan bütün parçaların orjinal parça numaralarını bulabılırsınız.

Baskı setleri içinde üreticilerin online katalogları incelenerek netice alınabilir.
    Üretici online katalog linkleri:
    aisin (asco)http://www.be.aisin-europe.com/uk/selectBrand.php
    Sachs http://webcat.zf-trading.com/index.asp?LKZ=D&PKW=1&SPR=4&EINSPNR=32,14,1632,1614
    exedy(daiken) http://www.exedy.adc-cat.com/index.php?page=applications&man_id=51&model_id=50051&sid=e27f724e32e48ce2c1e878ffe1ada356
    buda bağımsız kodları içeren ebay de bir satıcının linki:
    http://www.kimberleys.biz/
    Aciliyetten yazım düzen,noktalama açısından iyi olmadı. Hoş karşılayacağınızı ümit ediyorum.

• @akerimoglu

Evlenme teklifiniz harika olmuş, 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.. :) Bizim Colt sayfası duraklama dönemine geçtiğinden yaklaşık 50 dakkadır Carisma forumunu okuyorum.. bi kaç kez girmiştim daha önce ama genelde diğer taraftaydım hep.. burdaki muhabbet de süpermiş.. önceden ne zaman girsem amfi, kolon muhabbetine denk geliyormuşum onu anladım.

@av.ilhami

Size de geç olacak biliyorum ama geçmiş olsun. Sizin de Ali Bey'le olan amortisör muhabbetinde de kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum. Dört tane al da bagaja koy tarzı atışmalarınız beni kırdı geçirdi..

@nightmare

Hemşerim de maaşallah uzaktan da olsa işi gücü teyp, tesisat kolon ama az kaldı, şunun şurasında Mart'a ne kaldı.. Sizin torunlarınız burda heyecanla beklemekte (kendimden bahsetmiyorum, biz 2000'deki işimizi poşet babından 2006'da halletik)

@simrug
    Hiç alakam ve bilgim olmasa da o2 sensörü konusunda neticenin olumlu olmasını diliyorum. ÇEktiğiniz ızdıraba değer umarım. Ayrıca HB Carisma'nız da cidden çok güzel duruyor.

Bu forumda en beğendiğim Carisma'lar

1. Simrug'un HB'i
    2. akerimoglu'nun Kum Beji Sedanı (nam-ı diğer "Türkiye'deki en temiz Carisma")
    3. Kaf_kaftr'ın eski yeşil katırı
    4. Resimlerini göremesem de hemşimin Carisma'sı da listeye girer

Bence Mitsubishi buluşmasına Carisma'cılardan daha çok kişi katılmalıydı.. Gerçi "dinime küfreden müslüman olsa" babından katılmamış bir kişiliğin bu sözleri muhattabların gönlünde makes bulmayacaktır ama olsun..

Selametle..

• Aldığınız bosch o2 sensörünün üretici kodunu yazmanız mümkün mü acaba?
    quote:

Bu gün sensörü yetkili serviste ben kendim bağlayacağım.Akşam dersime çalıştım.Sonra da arabayı makineye bağlayım parçayı test edeceğiz.Olmuşsa eğer (inşallah olur) carismacılar sensör problemini çok uyguna halledecekler.Gittiğim yetkili serviste benden sonuç bekliyor.Onlar da aynı uygulamayı yapacaklar.
    Selam ve muhabbetle
  • Merhabalar,
    Sensörü bağladım.
    Bilgileri paylaşacağım.
  • Merhaba Sevgili Arkadaşlar,
    Başıma dolandırıcılıkla ilgili bir iş geldi.O yüzden sık ve ayrıntılı yazamıyorum.Adliye, karakol,banka derken biraz yoğunluk var.
    Sensörü bağladım sanırım oldu, ama deneme sürecinde olduğumu da ifade etmeliyim.
    Bosch un yeni kataloğunda yukarıda resimleri ve kodu olan sensörün Hund. Elentra, Mitsub. Spy. Star, Pajero, Carisma vb modellerine uyumlu olduğu belirtiliyor.Bu yeni bir katalog.
  • selam beyler ya ben zonguldaktan caırsma sahıbıyım bobinde sorun varmış bobin fiyatlarını bilen warmı?
  • Carisma bobinlerin içinde 2 tane çubuk var genelde onlar değişiyor.
    tanesi 100 TL servislerde fiyatı var
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.