Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nightmare115

bu amfi içi boş olanlardan olmasın benim pek içime sinmedi açıkçası. hem sende 2 amfi var 3.yü ne yapacaksın. hoş ben de 755.6 olsa birde 250 tl gibi bir fiyata hemen yapışırdım.

Bu amfi EARTHQUAKE. MArka boş değil. Çok eski bir marka. Diyebilirim ki Türkiye' de Pıoneer' den eskidir. Zira, eskilerde tüm ürünlerin ülkeye girişi zor olduğu için fiyatları uçuktu. Dolayısıyla ürünleri zengin insanlar alıyorlardı. İlk EARTHQUAKE markasını ilkokuldayken amcamların komuşusunun oğlunun arabasında görmüştüm

Şimdilerde bu fiyat olmasının nedeni bu amfi biraz eski model. Bi de JBL, Pıoneer, Kicker gibi markalar çok tercih edildiği için bunlar basık kaldı. Ne markalar var, adı bile duyulmamış.

Örneğin Harman Kardon. Dünya devi. Porsche arabalarda fabrika çıkışı sistem olarak sunuluyor. Türkiye' de kim biliyor? Hiçkimse.
    Focal, Audison ona keza...

Ben JBL' i değiştirecem. Yerine bunu alacam. JBL 4x60, bu ise 4x100

Baksana DSK' lar güzel beslenince nasıl ötüyor,

http://www.youtube.com/watch?v=gZAW7h6DlKg&feature=related

Ben 80w RMS DSK' yı 60w RMS ile besliyorum. Hatta aküden dolayı 50w RMS ancak güç üretiyordur. Buna 100' le girersem, woofera gerek yok

• Yok hani illa amfimi değiştirecem diyorsan, ben yeni amfi almayayım seninkini alırım Ama az önce senin değerlere baktım, 2ohm' da 140w RMS var. Yani 2 takım DSK' yı seri bağlayıp girersen bile, şu an benimkinin çaldığından daha iyi çaldırır senin amfi.
  • kararsızım ne yapsakki. kapıda iyi ötmüyor bile arkadakilerin yerine dsk taksak zaten kabinli gibi yuvanın altı çok güzel çalar.

videoyu izledim gayet güzel olmuş. bir de ilgili videolarda ızgarasız montaj yapılan mavi kapı kaplamalı var onu da beğendim.
  • Bak bahsettiğim amfi kendi sitesinde 275$

http://www.earthquakesound.com/tnt.htm

Şimdi çıkıyorum. Simrug Hocam' ın arabasına tesisatı döşeyeceğiz. Midleri arka taraftaki yeri görünce ses kalitesi hakkında görüşümü söylerim.
    Orjinal teybi aşağı alıp yeni teybi yukarı takmak çok zor. Allah bana kolaylık versin

Görüşmek üzere...
  • Yetenekli el becerisi olan adamsın yaparsın sen.

çerçeveyi sökerken de foto bekliyorum. ben de benim alpine'yi kendim takmak istiyorum. bir de yol bilgisayarının bi soketini takmamış montajcı. orjinal yeybi öne çekince ulaşmıyor kablo mecbur açacam.
  • Ali bey şikayette son durum ne?
    Memleketimde bu tür işlerde sonuç almak çok zor. Herkes dolandırıcıdan yana.
    Lpg kitlerine ödenen onca parada da var sıkıntı. Garip geldik garip gideceğiz.
    Avrupa da kralı 400 avro bizde vasatı 1000 lira...

Arkadaşlar birde D.haberden bu mesajları bildiren mailler çoğu zaman gelmiyor bana. Buda konu takibini zorlaştırıyor.
    Sizde de bu sorunu yaşayan var mı?

Bir konu daha: Geçenlerde parça fiyatlarına göz atayım dedim..
    Parçatreni,otostart vs. gördüğüm şu carismaların parça gerçekten pahalıymış.
    Bunun nedeni ne ola ki?
    Türkiye de satılan carisma adedi hakkında malumatı olan var mı?
  • Sn. Umera,

Şikayeti Cuma günü yetişemedim için yapamadım. Nasipse Pazartesi gideceğim artık. Muhtemelen geri ödeme yapmazlar, ama %99 fiyat listesi asmamaktan idari para cezası aldıracağım.

TürkiyeW deki Carisma adedi hakkında bilgim yok ama, şöyle hasbelkader bi istatistik yapabiliriz. Örneğin Ben Bayrampaşa ilçesinde oturuyorum. Nüfusu 300.000. Toplasan 30-35 tane Carisma ya var, ya yoktur. İthalatçısı da tek başına TEMSA. Genelde stoklu da çalışmıyor. Tedarikçi firmalarla da anlaşması yok bildiğim kadarıyla. Lüzumlu parçayı kendisi getiriyor. Bir nevi tekel. Dolayısıyla 10 liralık parça 150 lira...
  • quote:

kararsızım ne yapsakki. kapıda iyi ötmüyor bile arkadakilerin yerine dsk taksak zaten kabinli gibi yuvanın altı çok güzel çalar.

videoyu izledim gayet güzel olmuş. bir de ilgili videolarda ızgarasız montaj yapılan mavi kapı kaplamalı var onu da beğendim.

İlla da arka tarafa birşeyler koymak istiyorsan, 1 takım daha DSK alıp arkaya takacağız. Bahsettiğim gibi bir kanalda seri bağlayarak 2 ohmda süreceksin. Ya da illa daha orjinal birşey yapacam diyorsan (ki tavsiye etmem, sonu gelmiyor) bir mono amfi alıp bası direkt ondan süreceğiz, 75.4' le de 2 takım DSK süreceğiz.

Çerçeveyle ilgili mesajını almadan çıkmışım. Sökmesi çok kolay. Videoyla anlatırım. Kendi teybini kendin bağla tabi. Çok kolay.

Simrug Hocam' ın tesisatını yaptık, birçok eksiklikten dolayı bir türlü işi bitiremedik. Başlı başına amfi güç kablosunu arabanın içine almak için 1 saatten fazla uğraştık. Kapılara midleri taktım. Mid kısmı 4X4' lük oturdu ama tizleri çok büyük. Hiçbiryere sığdıramadık. Teyp de değiştirmeyi düşündüğü için güzel birşey yapamadık. Amfi tesisatını çekmeyi tarif edip diğer işlere giriştim. Şase alırken bir şekilde sorun olduğundandır sanırım amfi biraz çalıştı, ayarları yaptım sonra diğer amfi niye çalışmadı derken ilki de gitti. Vakit de çok geç olunca etrafı toparlayıp bıraktık. Haftaya devam edeceğiz artık.

Bu arada, JBL' in midlerinin sesini zaten hiç sevmiyordum. Kalitelerini de elime alıp gördükten sonra iyice nefret ettim. Berbat malzemesi ve işçiliği var.

• Unutmadan, HB' lerin arka hoparlör yuvaları gerçekten müthiş. Oraya ne koysan güzel çalar. Adamlar resmen kabin yapmışlar. Yani senin yerinde olsam ben de 2. mid takımı için kaşınır dururdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 27 Şubat 2010; 22:45:10 >
  • Arkadaşlar 4g92 1.6 16v motor için lambda sensörü parça bilgisi arayanlar vardı.
    ebay de dolaşırken şu numarayı buldum.
     Carisma Sahipleri Buraya...

Bu bilgilerde webcat dan.

0258003556 bu numarayla herhangi bir boschcar dan alabilirsiniz.
    Bu sadece volvo ve mitsu için.

Bu ise üniversal tip hemen hemen bütün araçlara uyuyor liste kabarık oldugundan listeyi koyamıyorum.

Üniversal tip olanın resmi.

Linki de koyayım ilanın süresi dolunca kalkar diye resimleyip koydum.

Link:http://cgi.ebay.co.uk/Lambda-Sensor-MITSUBISHI-Carisma-Hatchback-03-99-06-00_W0QQitemZ400102944096QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item5d27fe6d60

Birde dikkatimi çeken şu husus var: Bu sensörün açıklamasında katalizörün önünde diyor. Tek sensörolanlar da acaba durum nasıl olacak? Mesela bizde bir tane var ve o da katalizörden sonra..
    Yüksek ihtimalle 99 a kadar olanlarda da tek var emin değilim ama.
    Saygılar.

• Üniversal tipin uyumlu olduğu mitsu parça numaralarının bir kısmı.
  • Arkadaşlar merhaba, merak ettiğim bir şey var. Sizin de Carismalar çok ses yapıyor mu? Ben rahatsız oluyorum baya
  • sensör numarası için çok teşekkürler. NGK buji baktım iridyum olanlardan amazonda 8 dolar civarı. adresi kabul ettiremedim bir türlü. alışveriş yapan varsa bi yardımcı olsun. sensörü de artık yurtdışında alırım.

eve döneyim ilk iş bir takım daha DSK alıp arkaya takacağım. sonraki adım olarak eğer hızımı alamazsam mono amfi 300.1 falan alırım.

epey bi para yiycek LPG sensör gıcırtı derken.
  • İşte bu işler böyle. Kıyıdan köşeden harcamaya bi başlıyorsun, bir bakmışsın binlerce lira dökmüşsün...

Tezkereye de bişey kalmadı gibi

Bu arada, dün Halit Hoca' nın arabasını yaparken biraz üşüdük. Heryerim dökülüyor. İnşallah gribe çevirmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 28 Şubat 2010; 19:41:41 >
  • Aliciğim nasılsın?
    İnşaallah hasta olmazsın.Gerçekten hava sertti."Eşya ve hadiselere sert davranmak" gibi.
    Bu arada pazar günü kalan yerleri topladım.
    Göğüs panelini taktım(sinyaller ve dörtlü çalışmıyordu), ses kablosunu gizledim, arka kolonların yerini yaptım.Anfileri tekrar denedim.İkisi de çalışıyor ancak 12+ dan tetik almak kaydıyla.
    Arka kolonlar da çok rahat oturuyor önlerden daha rahat ve güzel.Ali'nin dediği gibi kabinli gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simrug

Aliciğim nasılsın?
    İnşaallah hasta olmazsın.Gerçekten hava sertti."Eşya ve hadiselere sert davranmak" gibi.
    Bu arada pazar günü kalan yerleri topladım.
    Göğüs panelini taktım(sinyaller ve dörtlü çalışmıyordu), ses kablosunu gizledim, arka kolonların yerini yaptım.Anfileri tekrar denedim.İkisi de çalışıyor ancak 12+ dan tetik almak kaydıyla.
    Arka kolonlar da çok rahat oturuyor önlerden daha rahat ve güzel.Ali'nin dediği gibi kabinli gibi.

Abi bugün seni arayacaktım unuttum.

Bizim tesisattaki tek sıkıntı tetikleme kablosu. Akşam eve geldiğimde düşündüm, tek sorunun orada olacağına kanaat geldim. Hatırlarsan farklı bir kabloyla yürüyüp tetikleme alalım, bu çok ince ve eski demiştim. Sen, Toyota' da ben bununla tetikleme aldım, çalışıyor deyince OK o zaman bununla alalım dedim.

Amfinin bi gelip bi gitmesini de ona bağladım. Muhtemelen yükü kaldırmayıp yıpranmışlığının etkisiyle bir yerinden atıverdi

Nihayetinde iki amfi de çalışır durumda ise, Önümüzdeki hafta Pazar sabahı tesisatı şöyle bi elden geçireyim, heryeri bi kontrol edeyim, ayarları da yapayım kafan rahatlasın.

Lakin tek sıkıntı ana ünite. Ona da çözüm yeni bir kafa almak. Ben şimdi nette araştıracağım senin teybin kafasını. Sadece kafa satanlar oldukça fazla, inşallah ucuza bulup bu işi hallederiz.

Sen de tizleri koyacak yeri iyi bi düşün Hocam. Ayrıca arabanın sigortasında aklım kaldı. Orayı da bi elden geçireydin keşke...

• Bi de belim çok ağrıdı. Güç kablosunu arabanın içine sokmaya uğraşırken epey bi yormuşum beli. Bel fıtığım da var ya hani.

Bu sıkıntım ancak sağlam bi kelle paça içersem geçer diye düşünüyorum
  • rca kablolarındaki o ince tetikleme kablosu çok dandik yeni bile olsa sıkıntı yapabilir çok kolay kopuyor. elektrik kablusundan oraya da verince amfi hiç kapanmaz. teyp ile birlikte çalışmadığı için. Bu yüzden akü bitebilir aman dikkat.

@simurg boşver teyp kafası falan gel sana pioneer verelim. DEH 5950-IB. 3 rca ipod control aux in vs.
  • quote:

rca kablolarındaki o ince tetikleme kablosu çok dandik yeni bile olsa sıkıntı yapabilir çok kolay kopuyor. elektrik kablusundan oraya da verince amfi hiç kapanmaz. teyp ile birlikte çalışmadığı için. Bu yüzden akü bitebilir aman dikkat.

@simurg boşver teyp kafası falan gel sana pioneer verelim. DEH 5950-IB. 3 rca ipod control aux in vs.

Ha Hocam bak ben sana dün bunu söyleyecektim unuttum.

Emin' e ye Alpine aldırdık, onun teyp boşa çıktı. Cıllop gibi makinası var. Şu anda piyasada bulmak da imkansız gibi birşey. Hiç polemiğe gerek yok hocam, direkt alalım sana bu teybi durumlar müsaitse.

Sninki şu haliyle ömür törpüsü Elimizde kürdan, ayar yapmaya çalışıyoruz

• Ali Hocam ben benim kürdanlı çivili "sert" cisimlerle ayar gerektiren pioneer imi çok seviyorum.Aslında almak istiyorum ancak Kredi kartı meselesinden bu ay ne olacağımız belli değil.Fiyatı yine de bir duyalım.
    Ayrıca Aliciğim tizlere bir yer buldum, süper.Senin helikopterinkilerden daha orjinal bir yer. Bakalım yerini bulabilecek misin?
    Ben de seni pazar arayacaktım ama rahatsız etmek istemedim.Zaten c.tesini yedik ve birşey yiyemedik ve içemedik.
    Sigortayı da h.içi hallederim.Arka kolonları da yerleştirdim.Kabloları kaldı, halledeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.