Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ooo komşum, gerçekten çok memnun oldum.

Bizim sokakta ilk Carisma' yı ben aldım. Umarım ben örnek olmuşumdur, üst sokakta 2 kişi daha aldı. Geçtiğimiz haftasonu da bir tane daha mavi renk gelmiş. Resmen sevinçten köşe oldum Denk getiremedim ki tanışayım. Umarım sizinle en kısa zamanda tanışma fırsatı buluruz.

120 KM' yi geçince her aracın çok yaktığını ben de dünyadaki tüm sürücüler gibi çok iyi biliyorum. Ama ben size, sizin araba diğer arabalar gibi 120 geçince çok yakar demedim dikkat edin. 120 geçince benzini içer dedim.

Benim Carisma ile ilk tanışıklığım 2003 yılında 1.8 GDI ile oldu. 800 KM civarı uzun yol geldim (Ordu-Bolu). Yol boyu 90 KM/h' yi geçmedim, resmen kokladı. Biraz da basayım dedim, çeyrek depoyu dakikalar içinde tükettim

Tekrar ediyorum, 120' den sonra çok yakıyor diyen, Türkçe' yi ya hakkıyla kullanmıyor, ya da cümlenin hangi manaya geldiğini tam kestirmeden konuşuyor. 1.8 GDI 120' den sonra benzini çok yakmaz, direkt olarak benzini içer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 23 Şubat 2010; 23:57:28 >

• Israrla yine tekrar ediyorum, Ford Focus (1.6 benzinli) 1.8 GDI Carisma ile, alt devirlerde oynar...

Siz aracı yeni aldığınız için size öyle geliyor... Bir zaman sonra, eski aracınız değil de bir başkasının Ford Focus' unu kullanma fırsatınız olursa beni çok iyi anlarsınız
  • akerimoğlu bey neyse ben çok yol yapan biri değilim zaten olsada farketmez her rahatlığın bir külfeti olacaktır tüplü aracı korkumdan zaten kullanamam Chevrolet Cruze alacaktım. carismadan vazgeçmiştim ama abim o kadar para verme sokakta bırakacaksın deymez dedi bende hak verdim focusumu sıfır almıştım dört sene de 19 bin km yaptım belediye otoparkında dört sene aidat ödedim sıkıldım ve alacağım aracı kapımın önünde bırakacağım dedim carismayıda ucuz bir fiyata ilk sahibinden vede bukadar dolu bir araç olduğu için aldım yoksa tercihimi Chevrolet Cruze den yana kullanacaktım ve gene otoparka her ay aidat ödeyip sinir olacaktım umarım allah pişman etmez ben bayrampaşa merkezde oturuyorum carismayla ilgili deneyimlerinizden faydalanmak isterim teşekkürler
  • Yahu devlet sırrı mı? Arabayı ne kadara aldığınızı niye saklıyorsunuz?
  • Aliciğim ben mevcut malzemelere bir bakıp listeyi güncellemeye çalışayım.
    Hazır listeyi size bildireyim ona göre hareket ederiz inşaallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simrug

Aliciğim ben mevcut malzemelere bir bakıp listeyi güncellemeye çalışayım.
    Hazır listeyi size bildireyim ona göre hareket ederiz inşaallah.

Tamamdır, bekliyorum.
  • Arkadaşlar merhaba ben carismaların triger kayışlarının 80 bin km de değiştirildiğini öğrendim. İstanbul içinde en ekonomik olarak nerede yaptırabilirim gerçi arabam daha 70 binde ama bir arkadaşım korkuttu değiştir yoksa koparsa motor yanar falan dedi bende huzursuz oldum .öneredileceğiniz usta yada servis varmı teşekkürler
  • hemen endişeye kapılmayın değiştirmekte tabi ki fayda var. ben 110 000 km de değiştirdim yine de yıpranma gibi bir belirtisi yoktu. gergi rulmanı ve devirdaimi de değiştirmeyi tavsiye ediyorlar. yıldızlar otomotiv yardımcı olacaktır. muadil ürün (dayco) temin edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tulii

Arkadaşlar merhaba ben carismaların triger kayışlarının 80 bin km de değiştirildiğini öğrendim. İstanbul içinde en ekonomik olarak nerede yaptırabilirim gerçi arabam daha 70 binde ama bir arkadaşım korkuttu değiştir yoksa koparsa motor yanar falan dedi bende huzursuz oldum .öneredileceğiniz usta yada servis varmı teşekkürler

Yıldızlar Otomotiv.

Forumda geriye yönelik okuma yapabilirseniz, daha faydalı olacaktır.

Benim araban da 70.000' de, ama acelem yok. Siz de acele etmeyin, hele bi 80.000 olsun.
  •  Carisma Sahipleri Buraya...

Arka kolonlar
  • Arkadaşlar bugün LPG kitini taktırdığım yere 10.000 bakımına gittim.

Usta direkt olarak filtreleri yenileriyle değiştirdi. Benim alnımda zaten direkt "aptal" yazıyor ya, şunu güzelce bi kandırayım dedi herhal. Aslında dişimi hep sıkacaktım ama kendimi tutamadım. Dedim usta bu filtreler çok mu tıkanmış? Yani nihayetinde bu bir filtre. Önce tıkanıp tıkanmadığına, durumuna, kullanılabilirliğine bakılır diye biliyordum, sanırım yanlış biliyorum. Yav işte, kem, küm. Bu fazla tıkalı olmasa bile enjektörlere pislik kaçarsa enjektörü bozar. O da çok pahalıdır filan. Yani ben o kadar aptalım ki, tıkanmış filtreden gaz bile geçmezken pislikler yol bulup geçecek, enjektörü bozacak. Buna hemen inanacak kadar aptalım.

Neyse. İnternette iyi bi araştırdım, forumlara da gözattım. Atiker' in iki tane filtresi var. bi tanesi kaputu açar açmaz görünen, silindirik siyah satıg üzerine sarı Atiker yazan filtre. Diğeri ise küçücük bi parça var, onun içindeki minik filtre. Bizim usta ikisini de hemen değiştirdi. Şunlara bi bakmak istiyorum, acaba gaz aldığım yerin gazı pis mi dediğimde engel olmak istedi ama ben çoktan elimi attım. İkisi de oldukça temizken, küçük olan resmen sıfır gibiydi. Neyse, buraları da geçtik.

Neticede bu işlemin karşılığı olarak benden 60 TL istendi. Dedim ki, bu filtreler piyasada 4-5 TL' ye işlem görüyorlar. Kaldı ki, o fiyat bile karlı fiyat.

- Abi kem küm, ıh mıh
    - Beyefendi buyrun, kartımdan ücretinizi alın, faturamı da Ali Kerimoğlu adına düzenleyiniz.
    - Abi ohooo sen de çok şey istiyon. 70 alırız o zaman
    - Neden
    - KDV var, banka komisyonu var, sen 50 TL ver halledelim gitsin
    - 50 TL ise, KDV %18den 9 TL eder. O zaman 59 al gideyim, işim gücüm var.
    - Abi komisyon çok fazla
    - Birader komisyon dediğin %40 mı ki 50 TL' yi 70 TL' ye çıkarıyor? Kaldı ki bu senin problemin, ben hiçbiryerde fiyatlarımıza KDV ve banka Komisyonu dahil değildir diye bir ibare göremedim. Üstelik fiyat listeniz de yok, bu da başlı başına tüketiciyi dolandırma manasına gelir. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun diye birşey var, hiç duymadınız sanırım
    - Abi tamam 60 çekiyorum, fatura isteme
    - Birader ben Mali Müşavirim!
    - Tamam abi

Aramızda bu diyalog geçtikten sonra, eski filtreleri, Pos slibini, Faturamı alıp oradan ayrıldım. Ardından KDV' nin son günü olmasa doğru İlçe Hakem Heyeti' ne, onun peşi sıra da Zabıta' ya gidecektim. Ama yarına erteledim. Az önce de Atiker' e bir mail attım. Bakalım durumu ne derece ciddi karşılayacaklar.

Gazı taktırdığım yerin adını merak edenlere PM atarım.

Dünyada tüm ustalar Cin, tüm tüketiciler Aptal sanırım. Usta olmak varmış!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 24 Şubat 2010; 23:55:50 >

• Ciğerim Ali, piyasadaki "Usta(!)" ların çoğu böyle maalesef.Atiker'in yetkili servisi miydi gittiğin yer?
  • Evet Hocam, ATİKER yetkili servis.

Taktırmadan önce Atiker' in sitesinden, bayilerimiz arasından arama yaptırıp durumu teyit etmiştim.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba ben carismaların triger kayışlarının 80 bin km de değiştirildiğini öğrendim. İstanbul içinde en ekonomik olarak nerede yaptırabilirim gerçi arabam daha 70 binde ama bir arkadaşım korkuttu değiştir yoksa koparsa motor yanar falan dedi bende huzursuz oldum .öneredileceğiniz usta yada servis varmı teşekkürler

aramıza hoşgeldin. bence AMORTİSÖRLERİ DE MUTLAKA DEĞİŞTİRMELİSİN ben sana yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 25 Şubat 2010; 12:45:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

quote:

aramıza hoşgeldin. bence AMORTİSÖRLERİ DE MUTLAKA DEĞİŞTİRMELİSİN ben sana yardımcı olurum

• quote:

Carisma Sahipleri Buraya...

Arka kolonlar

Hocam kolonların yuvaları plastik gibi görünüyor. Derinlikte de problem çıkmazsa, muhtemelen kasnağa ihtiyaç yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

Evet Hocam, ATİKER yetkili servis.

Taktırmadan önce Atiker' in sitesinden, bayilerimiz arasından arama yaptırıp durumu teyit etmiştim.

ARKADAŞLAR YAKINDA TAMİRCİLİĞE BAŞLAYACAĞIM. NEDİR BU USTA/YETKİLİ SERVİS GEÇİNENLERDEN ÇEKTİĞİMİZ .bende sık kullanılanların içinde başka bir forum var. bizim foruma şimdi girince yanlışlıkla o sayfaya mı girdim diye kontrol etmek zorunda aldım. forum açan çetinsay otogaz var 2 tane forum açmış BOSTANCIDA hem prins baysi olarak hem de atiker olarak. tüm sorularınız cevaplanır diye. ama her iki sayfa da da ilk yazı hariç hiçbirşey cevap vs. yok. ben de adama hergün yazıyorum isteyen lpg forumdan alt forumu bulabilir. şimdilik foruma bir gidin PRİNS başlıklıya. daha sonra yine bilgilendirirm. forumu USTALARA SAYGI olarak devam ediyorum. sizlerinde katkılarını ustalar hakkında bekliyorum.
    maksat tüm ustalar değil elbet alpay usta gibilerin kıymetini bilelim diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 25 Şubat 2010; 13:06:04 >

• Kurda demişler :Neden boynun kalın?
    O da "kendi işimi kendim yaparım" demiş.Malumunuz böyle bir söz vardır.Onlar da bu işte para kazanıyorlar ancak, keşke işler güzel yapılsa...
    İnsan kendi işini -eğer elinden geliyorsa- birçok ustadan daha özenli ve temiz yapıyor.
  • Arkadaşlar bugunler bir sorunla uğraşıyorum arabam 2. vitesde düşük devirde arada tekleme yapıp sonra devir alıyor sizce sorun ne olabilir bunu yaşamış olan arkadaşımız varmıdır? Şimdiden tşkler..
  • quote:

Kurda demişler :Neden boynun kalın?
    O da "kendi işimi kendim yaparım" demiş.Malumunuz böyle bir söz vardır.Onlar da bu işte para kazanıyorlar ancak, keşke işler güzel yapılsa...
    İnsan kendi işini -eğer elinden geliyorsa- birçok ustadan daha özenli ve temiz yapıyor.

Aynen katılıyorum.

Siz benin arabamdaki müzik tesisatının bağlantılarını görseniz... İğne oyası gibi...

Mustafa982' de iyi bilir
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.