Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim sisteme nazar değdi sanırım. Sol taraftaki tizden ses gelmiyor. Muhtemelen yandı. Amfiden de gain çok kısık gerçi ama, canımı sıktı.

Tiz yanması mevzusundan ikrah ettim artık. Pıoneer de hemen yanmıştı Hafta sonuna kadar bekleyip kapıyı söküp bakacağız artık. İnş bağlantılarda birşey vardır. Gerçi ihtimal vermiyorum, benim yaptığım bağlantıyı Hocam' da gördü, zırh gibi oluyor
  • Ali Baba, JBL in mitlerini beğenmiyorsun ama gördüğün gibi kaç kere kapıya çarptım (senden önce de ben yapardım), sök tak, su baskını yer yine de taş gibiler.Montajı zor ama sağlam aletler vesselam.
  • Bu arada "fotograflı işkembe mesajı" alınmıştır.
  • Bir problem: İki musluk , bir havuzu.... pardon, problem sormaya alışmışım.

Araçımın çok yakmasına bir sebepte termostatın geç açması olabilir mi?Isınmayı geciktirince yakıt sarfiyatı olabilir mi?Ben sıcak ayarında iken 3 ve 4. kademelerde sıcak değil ılık hava alıyorum.
    Petek taşlandı.Problem yok dediler.Geriye termostat kaldı.Ustalar termostat ya açar ya da hiç açmaz bozuktur dediler.Benim ki geç açıyor ya da tam ısıtamıyor olabilir mi?
  • sahibinden.com Avance bölümünde ilk sırada Bal rengi bir helikopter var
  • Aracınızın çok yakmasına termostatın açmaması ya da geç açması neden olamaz.
    Termostat motor ısısının aynı derecede sabit tutulması konusunda önemlidir.
    Aracımızın çalışma sistemini etkileyecek bütün alet edevat termostattan önce ayrılıyor.Termostat etki edemez çok yakmasına aracınızın.
    Mesela aracımızı çalıştırdık termostat kapalı. Aracımız 82 dereceye gelince termostatımız yavaş yavaş açılmaya başlar. Bu şekilde de aracın hararet yapması önlenir. Özellikle bizim araçlar sabit ısıda çalışmaktadırlar eğer silindir kapağında ve soğutma aksamında arıza yoksa.
    Kaloriferin ısıtmaması bence hoş bir durum değil. Hararet yaptırdınız mı aracınıza? Bizim araçlarda kalorifer suyu termostattan önce ayrılıyor.Kalorifer düğmesine sıcakta bulundurduğunuzda termostat açık ya da kapalı fark etmez sıcak su kaloriferi dolaşır.
    Araclarımız lpg li ise sabah soğuk çalıştırmada kalorifer düğmesini soğuğa almak lpg ye geçişi yarım dk önceye alıyor.
    Bu bağlamda tespitlerine katılmıyorum ustalarınızın.
    Geçenlerde bir usta demişti conta da yanık olursa kalorifer ısıtmaz diye...
    İçinize korku salmayayım ama erken teşhis can kurtarır:)

İlhami bey amortisörleri değiştirdiniz mi?
    Bir ricam olacaktı sizden.
    Arka amortisörlerin parça numarası ve hatta imkanınız var ise amortisör tam açıkken kaç cm olduğunu soracaktım size.
    Tşk.

edit:yazım hatası
    quote:

Orijinalden alıntı: simrug

Bir problem: İki musluk , bir havuzu.... pardon, problem sormaya alışmışım.

Araçımın çok yakmasına bir sebepte termostatın geç açması olabilir mi?Isınmayı geciktirince yakıt sarfiyatı olabilir mi?Ben sıcak ayarında iken 3 ve 4. kademelerde sıcak değil ılık hava alıyorum.
    Petek taşlandı.Problem yok dediler.Geriye termostat kaldı.Ustalar termostat ya açar ya da hiç açmaz bozuktur dediler.Benim ki geç açıyor ya da tam ısıtamıyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 1 Mart 2010; 13:06:08 >

• quote:

sahibinden.com Avance bölümünde ilk sırada Bal rengi bir helikopter var

Dün Murat' la görüştük, ilanı yenile dedi ben de yeniledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

Sn. Umera,

Şikayeti Cuma günü yetişemedim için yapamadım. Nasipse Pazartesi gideceğim artık. Muhtemelen geri ödeme yapmazlar, ama %99 fiyat listesi asmamaktan idari para cezası aldıracağım.

TürkiyeW deki Carisma adedi hakkında bilgim yok ama, şöyle hasbelkader bi istatistik yapabiliriz. Örneğin Ben Bayrampaşa ilçesinde oturuyorum. Nüfusu 300.000. Toplasan 30-35 tane Carisma ya var, ya yoktur. İthalatçısı da tek başına TEMSA. Genelde stoklu da çalışmıyor. Tedarikçi firmalarla da anlaşması yok bildiğim kadarıyla. Lüzumlu parçayı kendisi getiriyor. Bir nevi tekel. Dolayısıyla 10 liralık parça 150 lira...

Tşk.ediyorum Ali bey.
    Benim dikkatimi bir şey daha çekti.
    Türkiye de mivec motor kullanılmış hiç araç var mı?
    Şayet yoksa bu işte yine temsanın cinliği ve üvey evlat muamelesi var diye düşüneceğim.
    Yurt dışında çokça var.Ayrıca Melezyada da Proton un birçok arabasında mevcut.
    Dün verdiğiniz linkten bütün carismaları inceleyince fark ettim bu durumu.
    Mivec i merak edenler için linkler.
    1:vtec ve diğer motorlarla karşılaştırma video youtube
    http://www.youtube.com/watch?v=mgDdbrMh6bo
    1:wiki den motor hakkında bilgi ve kullanıldığı araçlar.
    http://en.wikipedia.org/wiki/MIVEC

• Ali hocam, inşallah yanmamıştır. ben yandığına ihtimal vermiyorum veremiyorum daha yeni ve JBL den pioneerden daha az dayanıklı olduğuna dair hiç yoruma da rastlamadım. kapının içinde crosover su falan almış olabilir mi. arada cros olmadan bir bağlayıp deneyin. eğer yandıysa benimkiler hiç mi hiç dayanmaz malum amfi gaini full ve amfi 75.4. arabada aile halkı varken teyp 2 de sevrediyorum 3 bile fazla demiştim. ocakta izne gidince kıstım gainleri. benimkiler de yanarsa paraya kıyıp tek tizlerden alırım 80 lira civarı sanırım fiyatları.

5950 için düşündüğüm fiyat 200 TL'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umera

Aracınızın çok yakmasına termostatın açmaması ya da geç açması neden olamaz.
    Termostat motor ısısının aynı derecede sabit tutulması konusunda önemlidir.
    Aracımızın çalışma sistemini etkileyecek bütün alet edevat termostattan önce ayrılıyor.Termostat etki edemez çok yakmasına aracınızın.
    Mesela aracımızı çalıştırdık termostat kapalı. Aracımız 82 dereceye gelince termostatımız yavaş yavaş açılmaya başlar. Bu şekilde de aracın hararet yapması önlenir. Özellikle bizim araçlar sabit ısıda çalışmaktadırlar eğer silindir kapağında ve soğutma aksamında arıza yoksa.
    Kaloriferin ısıtmaması bence hoş bir durum değil. Hararet yaptırdınız mı aracınıza? Bizim araçlarda kalorifer suyu termostattan önce ayrılıyor.Kalorifer düğmesine sıcakta bulundurduğunuzda termostat açık ya da kapalı fark etmez sıcak su kaloriferi dolaşır.
    Araclarımız lpg li ise sabah soğuk çalıştırmada kalorifer düğmesini soğuğa almak lpg ye geçişi yarım dk önceye alıyor.
    Bu bağlamda tespitlerine katılmıyorum ustalarınızın.
    Geçenlerde bir usta demişti conta da yanık olursa kalorifer ısıtmaz diye...
    İçinize korku salmayayım ama erken teşhis can kurtarır:)

İlhami bey amortisörleri değiştirdiniz mi?
    Bir ricam olacaktı sizden.
    Arka amortisörlerin parça numarası ve hatta imkanınız var ise amortisör tam açıkken kaç cm olduğunu soracaktım size.
    Tşk.

edit:yazım hatası
    quote:

Bir problem: İki musluk , bir havuzu.... pardon, problem sormaya alışmışım.

CIK.
    (İNŞAALLAH BU HAFTA)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 1 Mart 2010; 22:09:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

Ali hocam, inşallah yanmamıştır. ben yandığına ihtimal vermiyorum veremiyorum daha yeni ve JBL den pioneerden daha az dayanıklı olduğuna dair hiç yoruma da rastlamadım. kapının içinde crosover su falan almış olabilir mi. arada cros olmadan bir bağlayıp deneyin. eğer yandıysa benimkiler hiç mi hiç dayanmaz malum amfi gaini full ve amfi 75.4. arabada aile halkı varken teyp 2 de sevrediyorum 3 bile fazla demiştim. ocakta izne gidince kıstım gainleri. benimkiler de yanarsa paraya kıyıp tek tizlerden alırım 80 lira civarı sanırım fiyatları.

5950 için düşündüğüm fiyat 200 TL'dir.

Biz alacak olsak böyle fırsat bulamayız anasını satayım

Amfi Rca kablolarına baktım yerli yerinde, ardından mid hoparlöre baktım o çalışıyor. %90 yanmış.

Ben de epey araştırdım, tizleri dayanıksız diyorlar. Amfi 60w RMS, DSK 80 RMS. Fule yakın açsam bile yanmaması gerekir. Nedir bu gudubetlik anlamadım.

Kesin yandıysa Ts s20 alacağım. Nereye bağlayacağımı bulamadım henüz ama. Bi de, hertzin midleri resmen arabaya aksesuar olmuşlardı. O kadar güzel bi görüntüleri var ki montajladığım yerde, her binen hasta oluyor. En sonunda nazar değdi

• Tşk. ilhami bey!
  • Ali bey aracınıza ilandan baktım gerçekten güzelmiş.
    Dediğiniz gibi de epey masraf etmişsiniz.
    Nasıl arayan soran oluyor mu? fiyat piyasaya göre biraz yüksek gibi.
    Klima gazı dolumu ve baskı balata değişim ücretleri hakkında bilgi verir misiniz?

Arkadaşlar bir de: kim ne sorun yaşadı,sorunun belirtileri ve çözümü hakkında alıntılı bir şekilde bir arada toplarsak sorun yaşayacak arkadaşlara yardımcı oluruz.
    Mesela Ali bey rolanti motorunu değişti,sorunun belirtlileri nelerdi?
    Night'ın lambda sorunu var, belirtileri nedir alıntılı cevap verirsek faydalı olacağını düşündüm.
  • burda belli bir seviyede dostluğumuz arkadaşlığımız var. başkası alıcı olsa daha yüksek bi fiyat derdim. sonuçta sıfır değil taktık kullandık. kutusu dahi duruyor. eve dönünce GG'ye koyacağım.

@ali. yanmaması lazım dediğin gibi. kesin nazar. ilk benimkilerin yanması lazım normal şartlarda. montaj da süperdi. görüntüyü bozmamak için bi sargı vs bişi uydurursun sen oraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umera

Ali bey aracınıza ilandan baktım gerçekten güzelmiş.
    Dediğiniz gibi de epey masraf etmişsiniz.
    Nasıl arayan soran oluyor mu? fiyat piyasaya göre biraz yüksek gibi.
    Klima gazı dolumu ve baskı balata değişim ücretleri hakkında bilgi verir misiniz?

Arkadaşlar bir de: kim ne sorun yaşadı,sorunun belirtileri ve çözümü hakkında alıntılı bir şekilde bir arada toplarsak sorun yaşayacak arkadaşlara yardımcı oluruz.
    Mesela Ali bey rolanti motorunu değişti,sorunun belirtlileri nelerdi?
    Night'ın lambda sorunu var, belirtileri nedir alıntılı cevap verirsek faydalı olacağını düşündüm.

Sevgili umera,

Geçmiş sayfalarda ben yaşadığım tüm sorunları ayrıntılarıyla, bulduğum tüm çözümleri de ayrıntılarıyla paylaştım.

Rölanti motoru, debriyaj seti, müzik sistemi, abs... Ne varsa. İlk önce sorunlar, ardından çözümler...

Araba için arayan çok. Ciddi alıcı iki tane var. Birisi fiyatta birşey söyle ben arabayı alacam diyor, ben 16900 olmaz diyorum, tavrını pek beğenmedim bunun. Diğeri ise motor ustasıymış. Genç bir çocuk. 15.000 TL vereyim, gözünü seveyim ver arabayı bana diyor Ben de diyorum ne güzel bak iyi biriktirmişsin, az daha sık dişini araba senin diyorum Bu çocuk hakikaten samimi, fiyatta kırarsam bir tek buna kırarım herhalde...

Bizim caramurat da benim arabayı benden sonra en iyi bilenlerden biri olduğu için fiyatı kırma, illa ki gider, çok soran var diyor. Ben de zaten daha alacağım arabayı bile bulmadığım için fiyatta kuruş inmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 1 Mart 2010; 22:55:06 >

• @Umera Bey,
    Ben bosch lamda sensörünü 15 gün oldu alıp taktım.Şu anda bir sorun yok.Koyduğunuz resimdekinin aynısıydı.
    Bir de araba hararet yapmışsa nasıl anlaşılacak ve olası sorunlar neler olabilir?Mesela fazla yakmasına sebep olabilir mi?

@Aliciğim bizim teybin tetikleme çıkışından şüphelendim tamirciye götüm.Orj. kolon çıkışlar ve tetikleme çıkışı berabermiş ve o entegre yanmış.Orjinal entegresinden bulup taktırdım.35 TL sıkışmış
    Gerisi kolay zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

burda belli bir seviyede dostluğumuz arkadaşlığımız var. başkası alıcı olsa daha yüksek bi fiyat derdim. sonuçta sıfır değil taktık kullandık. kutusu dahi duruyor. eve dönünce GG'ye koyacağım.

@ali. yanmaması lazım dediğin gibi. kesin nazar. ilk benimkilerin yanması lazım normal şartlarda. montaj da süperdi. görüntüyü bozmamak için bi sargı vs bişi uydurursun sen oraya.

Ben bizzat Alpay abi' den senin titizliğini duydum. Siz de dedi birbirinizi nasıl buldunuz. O da senin gibi pimpiriklinin teki dedi Onun için dikkat ettiysen ilk olarak amfine talip çıktım, 2. olarak da teybine. Hiç sormam etmem, sözü bile olmaz senden gelene kefilim. Hala diyorum amfiyi değiştirme durumun olursa ben seni beklerim. Benim absolute' ları alıp İstanbul' a geldiğinde getirirsin ne olacak

• quote:

@Umera Bey,
    Ben bosch lamda sensörünü 15 gün oldu alıp taktım.Şu anda bir sorun yok.Koyduğunuz resimdekinin aynısıydı.
    Bir de araba hararet yapmışsa nasıl anlaşılacak ve olası sorunlar neler olabilir?Mesela fazla yakmasına sebep olabilir mi?

@Aliciğim bizim teybin tetikleme çıkışından şüphelendim tamirciye götüm.Orj. kolon çıkışlar ve tetikleme çıkışı berabermiş ve o entegre yanmış.Orjinal entegresinden bulup taktırdım.35 TL sıkışmış
    Gerisi kolay zaten.

Abi vallahi seni anlamak zor Teybin 2. dünya savaşından çıkmış alman tanklarından beter Tamam, 8800 çok güzel teyp ama, seninkinin görüntüsü aklıma geldikçe gülüyorum. Bi de elinde kürdan sana diyorum ya abi sesi aç, az biraz bas ver filan, sen de dur bi bulayım deliği filan

Adam cıllop gibi makinayı 200' e veriyor, sen 35 TL gidip bilmemneye veriyorsun, vallahi antika adamsın Hocam

• Ali bey değerinde satabilmenizi temenni ediyorum.

Simrug hocam hararet yapmış aracın belirtileri bildiğim kadarıyla:
    1- Motor çekişten düşer ısındıkça(çekişi iyi olmayan motor haliyle yakıtı çok harcar)
    2-Hararet göstergesi yüklerde seyreder
    3-Daha önce de dediğim gibi(usta demişti)kalorifer ısıtmaz.
    Bir göz atın:)
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=motorun%20hararet%20yapmas%C4%B1

Sizin lambda arızalı iken belirtisi neydi?
  • @Umera,
    Araç yetkili serviste makineye bağlandığında sensör hatası veriyordu.İlk çalışmada benzin kokusu akzos da hissediliyordu.Yakıtta çok farkediyordu.
    Bosch un sensörünü aldım.Renkler ve soketi uyumlu değil zaten.Orjinal sokete verilen ara parça ile bağladım.Renklerini de bomba uzmanı olmayanların kablo kesmesi gibi ben de bağladım
    Sonra tekrar servise götürdüm makine hata bulamadı
    Ancak yakıt konusunda hâlâ şüpheliyim.LPG li ancak ilk 1 km civarı benzinle gidiyor ve bu sırada çok yaktığı kaanatindeyim.
    Selam ve muhabbetle
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.