Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gdi yı kullanıyorum yıllardır. Hiçbir sorunu çıkmadı. Herkes kafasından sallıyor. Usta kime denir onu bir tarif etmek lazım !
  • Valla ben bu ülkede iki adet kazalı Uno'nun sağlam kalan ön ve arkasının kaynaklanarak normal fiyata satıldığını bile bizzat gözlerimle gördüm. Yani bırakın fiyatı düşük tutulan araç kötüdür diye bir genelleme yapmamızı, fiyatı normal olan araç iyidir bile genelleme yapılamaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacyab

Gdi yı kullanıyorum yıllardır. Hiçbir sorunu çıkmadı. Herkes kafasından sallıyor. Usta kime denir onu bir tarif etmek lazım !

AYNEN KATILIYORUM
  • bu ülkem insanı böyledir işte kardeş...pertten çıkan unoları fiatları tofaşları renoları bilmem neleri piyasa fiyatına alır bizim arabaların çamurluğu boyansa gözüne batar...onun için ilk arabamı satarken fazla cart curt eden vatandaşları hadi abicim pazar geniş dolaş kendine başka araba bak diyordum...rahat hatıcıydım anlicanız...adam geliyor boyası varmı değişeni varmı cartı varmı curtu varmı...abicim diyorum inanacaksan sor inanmicaksan soru sorma...soruyor cevaplıyoruz buseferde yok parçası pahalı yok 2.eli yok falan boş muhabbetler...böyle tipik alıcıları hemen git kendine hiç bi özelliği olmayan 96 97 corolla bak abicim clio falan
    hadi abicim diyip gönderiyorum...adam zannediyorki öyle konuşarak 12 13 liralık arabayı 9 liraya alırım bundan...99 model glx imi 12500 tl istemiştim 12 ye bıraktım... avrupa görmüş bi adam pazarda benim arabayı görünce hemen pazarlığa girişti 4 kişiydiler...adam arabayı tanıyor eniştesine bu arabayı al kaçırma
    dedi..o dört kişiden birinin corollası varmış adam dedi bu araba senin corollayı düdükler dedi benim koltuklar kabardı...helal olsun be dayı dedim dayım arabadan anlıyor dedim...öyle verdik gitti arabayı...yani dicem şuki cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor...azbuçuk milleti tanıdık şimdiki arabamıda pazara
    çıkarırsam eğer boş muhabbet yapanla hiç vakit kaybetmem...alıcısı bulsun beni...

• arkadaşlar merhaba

2001-2002-2003 carisma 1.6 avens otomatik vites hatchback sanruflu bir araç arıyorum.içinizde aracını satmak isteyen etrafında bir arkadaşı yada tanıdığı satan varsa bana yardımcı olursa sevinirim.tşkrlr
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay coskun

bu ülkem insanı böyledir işte kardeş...pertten çıkan unoları fiatları tofaşları renoları bilmem neleri piyasa fiyatına alır bizim arabaların çamurluğu boyansa gözüne batar...onun için ilk arabamı satarken fazla cart curt eden vatandaşları hadi abicim pazar geniş dolaş kendine başka araba bak diyordum...rahat hatıcıydım anlicanız...adam geliyor boyası varmı değişeni varmı cartı varmı curtu varmı...abicim diyorum inanacaksan sor inanmicaksan soru sorma...soruyor cevaplıyoruz buseferde yok parçası pahalı yok 2.eli yok falan boş muhabbetler...böyle tipik alıcıları hemen git kendine hiç bi özelliği olmayan 96 97 corolla bak abicim clio falan
    hadi abicim diyip gönderiyorum...adam zannediyorki öyle konuşarak 12 13 liralık arabayı 9 liraya alırım bundan...99 model glx imi 12500 tl istemiştim 12 ye bıraktım... avrupa görmüş bi adam pazarda benim arabayı görünce hemen pazarlığa girişti 4 kişiydiler...adam arabayı tanıyor eniştesine bu arabayı al kaçırma
    dedi..o dört kişiden birinin corollası varmış adam dedi bu araba senin corollayı düdükler dedi benim koltuklar kabardı...helal olsun be dayı dedim dayım arabadan anlıyor dedim...öyle verdik gitti arabayı...yani dicem şuki cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor...azbuçuk milleti tanıdık şimdiki arabamıda pazara
    çıkarırsam eğer boş muhabbet yapanla hiç vakit kaybetmem...alıcısı bulsun beni...

Kesinlikle ve kesinlikle haklısınız. Alıcı gerçekten buluyor. Hyundai Accent alıcısı gibi 2 günde bulmuyor ama buluyor. Allahtan Türkiye'de bile kaliteden anlayanlar var :)

Toyota Corolla için dediklerinize de katılıyorum. O çirkin kasayla nasıl böyle tutulan bir araba olmuştur anlaşılır şey değil. Tamam arızasızlığı falan ama o da bir yere kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: shi_bumi

quote:

bu ülkem insanı böyledir işte kardeş...pertten çıkan unoları fiatları tofaşları renoları bilmem neleri piyasa fiyatına alır bizim arabaların çamurluğu boyansa gözüne batar...onun için ilk arabamı satarken fazla cart curt eden vatandaşları hadi abicim pazar geniş dolaş kendine başka araba bak diyordum...rahat hatıcıydım anlicanız...adam geliyor boyası varmı değişeni varmı cartı varmı curtu varmı...abicim diyorum inanacaksan sor inanmicaksan soru sorma...soruyor cevaplıyoruz buseferde yok parçası pahalı yok 2.eli yok falan boş muhabbetler...böyle tipik alıcıları hemen git kendine hiç bi özelliği olmayan 96 97 corolla bak abicim clio falan

Kesinlikle ve kesinlikle haklısınız. Alıcı gerçekten buluyor. Hyundai Accent alıcısı gibi 2 günde bulmuyor ama buluyor. Allahtan Türkiye'de bile kaliteden anlayanlar var :)

Toyota Corolla için dediklerinize de katılıyorum. O çirkin kasayla nasıl böyle tutulan bir araba olmuştur anlaşılır şey değil. Tamam arızasızlığı falan ama o da bir yere kadar.

Allahtan Türkiye'de bile kaliteden anlayanlar var

Bile derken ne demek istediniz ?

(düzeltme: imla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahattintopaloglu -- 24 Nisan 2010; 8:43:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

Allahtan Türkiye'de bile kaliteden anlayanlar var

Bile derken ne demek istediniz ?

Sayın Bahattin Topaloğlu, siz "Allahtan Türkiye'de bile kaliteden anlayanlar var" cümlesinin içindeki "bile" kelimesiyle ne kastetmek istediğimi neden öğrenmek istediniz ?
  • Siz burada bilgi paylaşmak için varsınız. (herkes gibi)
    Ve kurduğunuz cümleyi anlayamadım. ne kastetmek istediğinizi anlamak istiyorum. Ne gariplik varda böyle bir soru sordunuz ???
  • quote:

Siz burada bilgi paylaşmak için varsınız. (herkes gibi)
    Ve kurduğunuz cümleyi anlayamadım. ne kastetmek istediğinizi anlamak istiyorum. Ne gariplik varda böyle bir soru sordunuz ???

Yanlış anladıysam özür dilerim. Bende bilgi paylaşmaktan öte bir şey yapmıyorum. Geçimiş mesajlarıma bakarsanız bence kayda değer paylaşımlar yaptığımı görürsünüz.

Neyse cümlemde bir ironi var. Türkiye'de bu araç alım-satım işlerinde (ve daha birçok alanda) kaliteye pek önem verilmediğini, insanların bilinçsizce moda olmuş marka ve modellere yöneldiğini, bu yüzden avrupa veya amerikada satış rekorları kıran araçların maalesef ülkemizde yüzüne bakılmadığını söylemek istiyorum sadece. (Aynı şey motosikletler için de geçerlidir)

Mesela Mazda, Mitsubishi, Daihatsu, Subaru gibi firmaların modelleri Türkiye'de satmaz. Çünkü Türkiye'de Honda satar, Toyota satar.

Başka bir yaman çelişki sedan-hatchback araba ikileminde yaşanır. Özellikle Avrupa'da sedan araba görmeniz çok çok zordur. İnsanlar bagaj hacmi çok farketmediği gerçeği, park kolaylığı ve estetik kaygılarla hatchback araba kullanırlar. Ancak Türkiye insanı Honda City (Jazz), Fiat Albea (Palio), Renault Symbol (Clio) gibi hilkat garibesi sedan arabalarla avutulur.

Yurt dışında taksiler en dayanıklı ve en arızasız araçlardan seçilir. Yurdum için bunun çok geçerli olduğunu söyleyemeyiz herhalde.

Liste uzar gider. Parayı kaliteye değil, bilinçsizce ve bilgisizce oluşturulmuş pazar populerliğine sahip araçlara veriyoruz. Aksi olsaydı bir Broadway, araba pazarının önünde en çok alıcı adayı biriken arabası olmazdı. Aksi olsaydı bir Mitsubishi Carisma sahibi, araba pazarının en yorgun insanı olurdu, alıcı adaylarına arabasını anlatmaktan . Gerçi Carisma'nın donanımını sayarken bile yoruluyor insan ama

• quote:

Orijinalden alıntı: shi_bumi

quote:

Siz burada bilgi paylaşmak için varsınız. (herkes gibi)

Yanlış anladıysam özür dilerim. Bende bilgi paylaşmaktan öte bir şey yapmıyorum. Geçimiş mesajlarıma bakarsanız bence kayda değer paylaşımlar yaptığımı görürsünüz.

Neyse cümlemde bir ironi var. Türkiye'de bu araç alım-satım işlerinde (ve daha birçok alanda) kaliteye pek önem verilmediğini, insanların bilinçsizce moda olmuş marka ve modellere yöneldiğini, bu yüzden avrupa veya amerikada satış rekorları kıran araçların maalesef ülkemizde yüzüne bakılmadığını söylemek istiyorum sadece. (Aynı şey motosikletler için de geçerlidir)

Mesela Mazda, Mitsubishi, Daihatsu, Subaru gibi firmaların modelleri Türkiye'de satmaz. Çünkü Türkiye'de Honda satar, Toyota satar.

Başka bir yaman çelişki sedan-hatchback araba ikileminde yaşanır. Özellikle Avrupa'da sedan araba görmeniz çok çok zordur. İnsanlar bagaj hacmi çok farketmediği gerçeği, park kolaylığı ve estetik kaygılarla hatchback araba kullanırlar. Ancak Türkiye insanı Honda City (Jazz), Fiat Albea (Palio), Renault Symbol (Clio) gibi hilkat garibesi sedan arabalarla avutulur.

Yurt dışında taksiler en dayanıklı ve en arızasız araçlardan seçilir. Yurdum için bunun çok geçerli olduğunu söyleyemeyiz herhalde.

Liste uzar gider. Parayı kaliteye değil, bilinçsizce ve bilgisizce oluşturulmuş pazar populerliğine sahip araçlara veriyoruz. Aksi olsaydı bir Broadway, araba pazarının önünde en çok alıcı adayı biriken arabası olmazdı. Aksi olsaydı bir Mitsubishi Carisma sahibi, araba pazarının en yorgun insanı olurdu, alıcı adaylarına arabasını anlatmaktan . Gerçi Carisma'nın donanımını sayarken bile yoruluyor insan ama

Size katılıyorum.
    Bu çoğu şeyde böyle. Cep telefonundan tutun, araba ve motora, Bilgisayardan tutun, saate vs kadar aynı olay.

Ama unutmamak lazımki TÜRKİYE dede bilinçli kullanıcı sayısı çok. örneğin sizler ve forumdaki diğer arkadaşlar gibi.
    Arabayı satmak için alıyor sanki bu millet. Arabayı alacak adamda ticaret yapacak gibi bir düşünce var.
    Kalite unutuluyor tabi. Ben insanlara CARİSMA dediğim zaman, yarısı "2.eli yok, zarar edersin" dedi, diğer yarısı ise "çok iyi araba" dedi. 2. eli yok zarar edersin diyen insanların vay aklına derim ben....

SEBEP: aynı fiyata Aldığı arabanın (carismaya göre) sık çıkardığı problemleri hesap etmiyor. carisma yı 2 sene kullandığında çıkacak (yada çıkmayacak) problemlerle, aynı fiyata aldığı arabada çıkacak problemleri karşılaştırmayı düşünmeyen bir düşünce yapısı... Çünkü aracın 2.eli yok. çünkü aracı Ticaret içi alıyor adam

• evet arkadaşlar hepimiz aynı dertten muzdaribiz...ben şahsen pazara çıktığım zaman arabama güvendiğim için çok rahatım ...bazıları gibi arabamdan utanmıyorum...acaba millet neder diye bi endişem yok.. satamazmışım yok cart yok curt...benim şu anki carisma gdi ls nin değeri 15.000 tl...14.990 olmaz...işine gelen alır...
  • quote:

evet arkadaşlar hepimiz aynı dertten muzdaribiz...ben şahsen pazara çıktığım zaman arabama güvendiğim için çok rahatım ...bazıları gibi arabamdan utanmıyorum...acaba millet neder diye bi endişem yok.. satamazmışım yok cart yok curt...benim şu anki carisma gdi ls nin değeri 15.000 tl...14.990 olmaz...işine gelen alır...

Tebrik ederim. Çok iyi bir tutumluluk. (ama benim gibi alıcılar için fazla iyi değil )
  • sağol arkadaşım.. aslında bu para bile az bana göre bu özellikte bu temizlikte bi araba için... yakında fotolarını eklerim meşhur carismamın sizde bi değer biçersiniz......
  • bu arada umera abi arkadaşın aradığı arabayı bulabildimi...??
  • Turgay araştırıyoruz.
    Aracım temiz falanca serviste bakımlarını yaptırıyorum diyor eleman.
    Servisi arıyorum orda ki arkadaş,abi araçta değişmeyen yer bir iki tane kalmış diyor:)Ön camdan kurşun girmiş torpido değişmiş.
    Millet resmen 3 kuruş için yalan söyluyor.
    Geçen hafta yaşlı bir amcada 2003 comfort vardı.
    Baktık aracın döşeme falan gayet güzel.amca değişen boya varmı?
    Amcam bir iki parçada ufak boya var dedi.
    Tamam bu aracı alalım dedik ve baktırmaya götürdük.
    Sonuç kaput dahil 6 parça boyalı çıktı.
    Vatandaş resmen kekleyecek adam arıyor.
    Bugün pazara gideceğiz duruma göre megane da alabilir.

Yalnız şöyle bir not düşeyim.
    Carisma baktığımız arkadaşım sana carisma alalım çok iyi falan dediğimde bir kulağından girer diğerinden çıkardı.
    Pazarda bir tane gördu,inceledi , denedi resmen sarhoş oldu.
    Carisma çarptı seni diye takılıyorum artık.

• nasıl yani aşıkmı oldu carismaya...evet carismanın temizi çarpar adamıeski kasa meganlardanmı??? ya abi ne meganı...bende bugün pazara çektim arabamı öylesine bi bakayım dedim millet ne alemde... bazıları arabadan anlıyor araban hakikaten güzelmiş diyorlar ...bazılarıda kıl dı yündü cins cins sorular soruyor...baya bi inceleyen oldu 3 5 kişi numaramızı aldı bakalım ararsa arar aramazsa canları sağolsun...abi senin arkadaşında hem ucuz olacak hem tertemiz olacak hem kazasız değişensiz olacak...tamam hepten pert araba alınmazda fazlada incik boncuk şeylere kafayı takmamak lazım...
  • Evet sanırım aşık oldu.
    ya Turgay biz bedava araba aramıyoruz araba temiz olursa hakkını veririz.
    Comfort çok hoşumuza gitmişti 16000 lira veriyorduk taki yalanlar çıkana kadar.

Eski kasa megane ve focus ama yanlarına yaklaşılmıyor çok pahalı.
    Boş döndük yine.
    Pazarda 3 adet carisma görduk. Bir adet gdi bir adet DID birde comfort vardı.
    GDI de müşteri vardı adam aldı sanırım entel bir tipti ama araç temiz değildi.
    Araştırmaya devam ediyoruz.

Bu arada lpg ayarlarımı kendim ayarladıktan sonra ölçüm yaptım.
    Araç Proton 1.6
    Motor 4G92
    Lpg kiti Milano

Depoyu fulledim 32 litre
    190 km yol yaptım tekrar fulledim 13 litre gaz aldı
    Şamandırayı denemek için 80 km yol yapınca tekrar fulledim 5.5 litre aldı
    Ankaradan dönuşte bıraz hızlı geldım o yuzden yakıt ıkıncı de fazla.
    Total 18.5 litre lpg ile 270 km yol yaptım.
    270/18.5=14.5 Bir litre lpg ile 14.5 km yol yaptım yarım km hata payı çıkarsak 14 km.
    1.79X18.5=33 tl.
    33Tl/270KM=12.2 kuruş

Değişiklikleri paylaşacağım.
    190 km sakin kullanım 30 km yakın ş.içi.
    80km 10 km ş.içi gerisi uzun yol(100-120km)

Edit: Aracımın orjinal lastik ebatı 185/60/14
    Şu an üzerinde ki lastikler 185/65/14 Km saatinde 5 km düşük gösteriyor hızı.
    Bu şu demektir 100km yol gittiğimde 5 km eksik gösteriyor km saati yaklaşık olarak.
    Bunu yaptığım hesaba katmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 25 Nisan 2010; 22:07:50 >

• selam carismacılar.bende 97 broadwey vardı sattım. eve gelirken galerinin birinde mitsubishi karizma 2001 modal hb gördüm.çok hoşuma gitti hiç aklımda olmayam carismaya aşık oldum birden:)) biraz pazarlıkla 13 e aldım hiç kimseye göstarmeden!!!.daha önce hiç arç kullanmamışım gibi geldi carisma. ne carizmaymış 7 aydır kullanıyorum maşallahı var. evlenecekler eşini nasıl seçerse araba alanlarda arca ısınsın yeter diyorum.ve carismayı herkese tavsiye ediyorum.parçaları pahalıymış? carismaya değer diyorum. tek sorunnum var. 2 ayda bir marş basmıyor.1 saat bekle sonra çalışıyor acaba sebebi ne olabilir bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim.saygılarımla.
  • manroland707 öncelikle hayırlı olsun. Bizim Carisma 11 yıldır bizde, şuana kadar yalnızca bir kez marş sorunu yaşadık. Onda da tanıdık bir oto elektrikçiye gidip marş motorunun kömürlerini değiştirmişti ve sorun tamamen giderilmişti. Sanırım sende de buna benzer bir sorun vardır.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.