Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende yani bir karizma sahibiyim, hepinizin yorumlarına tesekkur ediyorum baya işe yarıyo.

benim de bir sorum carisma 2001 comfortların el kitabı veya klavuzu varmı nasıl bulabiliriz.
    birde benim aracın çalışmasında bır sorun yoktu fakat gecen yağ değişimi için gittim eleman hava filtresinede bakalım derken orda bişeylere dokundu arabanın sistem gitti KISA DEVRE YAPTIRDI GALİBA
    sonra geldi ama rölanti düşük çalışmaya başladı acaba bi sıkıntımı oldu sizede aynısı oldumu hiç , yorumlarınızı bekliyorum.
  • aramıza yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz.

kullanım klavuzunu temsa global ile iletişime geçerseniz ücretsiz kargo ile adresinize yolluyorlar. aynı şekilde talebinizi Yıldızlar Mitsubishi'den Engin Bey'e de iletirseniz yardımcı olacaktır.

dilerseniz siz de rolantide çalıştırma yöntemini deneyin düzelmezse servise gidip bilgisayar ile ayarlattırırsınız. Daha büyük sorunlara yol açabilirdi. aracı her ustayım diyene kurcalatmamak lazım. büyük masraflara yol açabilir.

bu arada diğer mekanımız olan "mitsubishiclubturkey"e de buradaki arkadaşları da bekliyoruz.
  • hocam tesekkur ederim
    bende epey bi yorumlara baktım eve gidince söylediğinizi bi deneyecegım
    kolay gelsin
  • Herkese iyi akşamlar...1999 1.8 GDI carisma sahibiyim.GDI motorlar pistonlara direkt benzini püskürtme sistemi ile çalışıyorlar.Bundan dolayı zamanla motorda KURUMLANMA sorunu oluyor.Benim araba 230.000 km de. egsozdan koku geliyor.Çiğ benzin diilde sanki gözyaşartıcı karbon kokusu.Aracım şehir içi 300 krş şehirler arası 200 krş yakıyor.Kurumlanma sorunu için motorun üst silindir kapağı açılarak kurum temizliğini tavsiye ediyorlar GDI motorlarda.Bunu yaptıran arkadaş varmı?Performans ve yakıtı etkiliyormu?
  • Görduğüm lüzum üzerine sildim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 28 Nisan 2010; 23:55:26 >
  • 1.8 GDI cılarrrrrrrrrrr araçlarından memnunlarmı ?
  • İYİ Kİ ALMIŞIM .GDİ MERAK EDENLER İÇİN. GDI nedir?
    (Gasoline Direct Injection - Doğrudan benzin püskürtmeli)

Mitsubishi'nin motor teknolojisinde gerçekleştirdiği devrim niteliğinde bir gelişmedir. GDI motorun, yüksek gücü ve tutumluluğu bir araya getiren teknolojisi, bunu ikili yanma ayarıyla sağlıyor: Diyelim, şehir trafiğinde ya da düşük-orta hızla seyrettiğiniz başka bölgedesiniz; bu durumda GDI, benzin motoru gücünü ve zevkini size dizel tutumluluğuyla yaşatır. Ve otobanda (ya da başka bir yolda) daha fazla güce ihtiyacınız olduğu anda da, GDI otomatik olarak süper güce ulaşır.

GDI aynı zamanda temiz bir dünya için yeni bir adım.

GDI motor; tüketicilerin bireysel performans ve mutluluklarına katkı sağlamasının yanısıra, dünya içinde yeni bir şans.

Çünkü bir dizel kadar az yakabilme özelliğini, benzin kullanarak sağlıyor.Böylece zararlı gaz çıkış oranı minimuma iniyor. Artık hem siz kazanacaksınız hem dünya kazanacak.

Dizel ya da Benzinli'nin Avantajları ve Dezavantajları nelerdir?

Benzinli Motor:
    İlk kez Daimler tarafından 1883'te Almanya'da dört silindirli benzinli motor geliştirildi. Motor, benzinle havayı karıştırıyor ve bunu ateşleme için silindirlere gönderiyordu.

+Yüksek performans
    +Dizele göre daha düşük NOx üretimi
    -Yüksek yakıt tüketimi
    -Yüksek CO2 çıkışı

Dizel Motor:
    1892'de Rudolf Diesel tarafından geliştirildi.Özellikle ağır vasıtalar için düşünülmüştü.Motorin yakıtının silindire doğrudan püskürtülmesi esasına dayanır.
    +Yüksek yakıt ekonomisi
    +Düşük CO2 çıkışı
    +Daha az güçlü
    -Yüksek NOx çıkışı

GDI MOTOR:
    Benzinli motor kadar güçlü, dizel kadar tutumlu bir motor: GDI !
    Yukarıdaki tüm (+)ları alın ve (-)leri atın!
    İşte GDI !...
    +Yüksek Performans
    +Düşük Nox çıkışı
    +Daha az benzin tüketimi
    +Düşük CO2 çıkışı

--------------------------------------------------------------------------------

• Arkadaşlar 2003 model 1.9 dizel carisma aldım.Benim sorunum vitesi geçmedi dedim heralde 1.vitese gecmedı sonra denedım hıcbır vıtese gecmedı kenara yanasıp stop ettım.Stop ettınce vites cok guzel gecıor sonra calısıtırdım yıne gecmedı debraja 1-2 pompaladım bı turlu gecıremedım vitese 5-10 dkka stop ettım bekledım sonra calıstırınca duzeldı bu neden kaynaklıyor cevap yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilan58

Arkadaşlar 2003 model 1.9 dizel carisma aldım.Benim sorunum vitesi geçmedi dedim heralde 1.vitese gecmedı sonra denedım hıcbır vıtese gecmedı kenara yanasıp stop ettım.Stop ettınce vites cok guzel gecıor sonra calısıtırdım yıne gecmedı debraja 1-2 pompaladım bı turlu gecıremedım vitese 5-10 dkka stop ettım bekledım sonra calıstırınca duzeldı bu neden kaynaklıyor cevap yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkurler.

Debriyaj seti tamir takımınız arızalanmış. Panik yok.
    Olduğu yterde tamir takımını değiştirip yolunuza bakınız.
    Ortalama 20-30 TL fiyatı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 23 Mayıs 2010; 9:59:15 >
  • mrb arkadaşlar bnde carisma ya merak sardım 1.6 dusunuyorum hangı modelı iyidir bütçe max 12bin tl glx, avance, classic, comfort, gdı, gl bu modellerınden hangısı tüplü kullanmayı dusunuyorum.Birde otomatık vites tercıhım herhangı bı kronık sorunu varmıdır?tavsiyelerınızı alabılırmıym
    (Klima şart)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwy -- 26 Mayıs 2010; 0:31:14 >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-carisma-sahibinden-orjinal-carisma-yetkili-servis-bakimli/detay/?favorite=1

arkadaşlar şu araç hakkındaki düşüncelerinizi alabilirmiyim. sms ten sorgulattım bir hasar çıkmadı.
  • milletvekillerinin istifasına benzemiş " gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa ediyorum! (türkçesi; bana fazla ihale koklatmadınız, zaten imar planında benim arsa para etmedi, passatın da eski kasasını verdiniz e bizde eşek değiliz anladık hadi bana eyvallah)

umera hocam aramızdaki muhabbete binaen böyle bir latifede bulundum kızmamışındır umarım.

quote:

Orijinalden alıntı: umera

Görduğüm lüzum üzerine sildim...
  • ende bu günlerde Carızma almayı düşünüyorum.2.el otoda daha iyisini donanımlı sağlam modelli sini göremedim 1 aydır araştırıyorum yetere heralde
  • araç çok güzel zaten bu Comfortlae böyle donanımlı oluyor.Acaba otomatik olması avantajmı değilmi bende bunu merak ediyorumbu yüzden uygun bulduğum halde aynısını almaktan çekinip 1.6 glx aldım.Bunu takmassanız Fiatıda normal aın derim.
  • Ben de en sonunda '99 model mitsubishi carsima 1.6 glx aldım. Aracın ufak tefek iç aksamı haricinde bir sıkıntısı yok. Bir de bagajdaki "MITSUBISHI CARISMA GLX" yazısı düştüğü için önceki sahibi şu krom tarzı olanlarla yazmış. Şimdi bana orjinal puntoda olan "mitsubishi carisma glx" yazısı lazım.

Sahibinden'de veya diğer sitelerde bulamadım. Bu yazıyı temin edebileceğim bir yer söylerseniz çok memnun olurum.
  • merhaba arkadaslar (1.6 avance için konuşuyorum),

bu orta kısım için bi araçta gördüm teyp yerini genişletip büyük ekranlı naviasyon takmışlar.

nerde bulabilirim bi web sitesi bilen var mi?

teşekkürler ..
  • selamlar arkadaşlar 99 model 1.6gl carisma buldum sehir icinde ne kadar yakior kuruş hesabı olarak benzinde lpgde ayrica arka camlar otomatikmi tşkler..
  • Arkadaşlar merhaba bizde bir 2002 model carisma sahibi olduk caharole kalos aracımızı (2004 model) sattık ve spriz bi şekilde bu aracı aldık 160.000 km bi araç
    doğrusu kalos gibi bi araçtan sonra böleyle bir araca binemek çok daha keyifli aracımız lpg li tam hasaplayamadım ama otomatik olmasına rağmemn 200 kr/km yakacak gibi gözüküyor ancak aracı daha önce kullanan biraz hor kullanmış iç aksamonda eksikleri var onları tamamlarsak sorun kalmaycak aracın cam otomatikleri başka bi cam otomatikleri kumanda takımı uydurulmuş ve çok kötü olmuş bunların orjinallerinin nerden bulabilirm bilmiyorum bu konuda banayardımcı olursanız sevinirim ben carısma aldığımıa çok memnunum bu paraya buladar keyifli ve dolu araca banmek çok güzel. teşkürler.
  • şimdi forumdan bi arkadtan okudum benim aldığım aracnında motor arza lambası yanıyor sevise sordum lpg li olan aeaçlarda bu olur dediler. siz nedesiniz konu hakında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim iyi akşamlar.
  • Arkadaşlar,
    1 ay kadar önce 99 model mitsubishi carisma aldım. Carisma'ların kronik sorunu olan cam açma düğmesi sorunu bende de var, ancak sadece düğmeler biraz gevşek duruyor ama camlar açılıp kapanıyor.

Neyse, aracımda lpg var ancak sıralı değil de emülatörlü dedikleri sistem var üzerinde. Ölçümlerimde şehiriçi 280 civarı tüp yakıyor. Şehir dışı da 200 civarına düşer diye tahmin ediyorum. Diğer bir tabirle 20 TL'lik 10 litre lpg ile şehir içinde 70 km falan gidiyor. Şehir içimiz de dümdüz değil bayırlı, tümsekli, çukurlu. Yani 1,2 ve en fazla 3. vites. Onun hesabını tam olarak yapamadım.Sizce normal mi? Sıralı sisteme geçsem yakıtta ciddi bir fark oluşur mu yoksa,yakıt tüketimini artıran başka unsurlar mı var onları mı kontrol ettirmeliyim?

Yakıt tüketimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ekleme: Bu arada arabam 1.6 glx.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 11 Temmuz 2010; 2:19:10 >

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.