Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
183.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar saydılar arkadaşlar. cümlenizin bayramını şimdiden kutlarım
  • ben de bu aralar carismalara bakıyorum, 2007 otomatik colt aracımı satıp alacağım inş. avance en donanımlı olan modeli sanıyorum, temiz uygun fiyatlı bulabilirsem, hemen alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatallione

ben de bu aralar carismalara bakıyorum, 2007 otomatik colt aracımı satıp alacağım inş. avance en donanımlı olan modeli sanıyorum, temiz uygun fiyatlı bulabilirsem, hemen alacağım.

MERHABALAR AVANCE EN AZ DONANIMLI MODELDİR EN DOLU DONANIMLI MODEL 1.8 GDİ ELEGANCE MODELİDİR .Kİ ARAÇTA HERŞEY VARDIR KULANILAN MALZEME KALİTESİ DONANIM AVNCEDE YOKTUR .
  • Maddi durumlar sebebiyle bende 99 carisma almayı düşünüyorum. Mümkünse lpgsiz:) Genellikle sorunsuz bir araç olarak gözüküyor. Motor ömrü de uzun gibi. Frenlerin çok iyi olmaması en büyük problem sanırım
  • 2001 1.6 carisma aldım süperrrrrrrrrrrrrrr harika konfor güvenlik yakıt çok iyi ama cam düğmeleri arızalı serviste pahalı uygun bulamıyorum yardım
  • Merhabalar arkadaşlar.

Öncelikle günahı boynunuza, akerimoğlu, nightmare ve ismini tam hatırlayamadığım
    carisma düşkünü arkadaşların forumdaki tüm yorumlarını okuya okuya, gözümü karattım
    dün akşam 2001 model carisma comfort, orjini Ankara olan 128.000 de bir araç aldım.
    Allah kaza bela vermesin. İnanın sizin samimi yorumlarınıza tamamen itibar edip, tabi araca
    eskiden de olan hayranlığım sayesinde 1 saatte alım satımı hallettik.
  • Araçla alakalı o kadar güzel detaylar vermişsiniz ki, yıllardır araç kullanmama rağmen,
    çapımız hep kullanıcı seviyesinde kaldı. Hiç araçların içini dışını, mekaniğini merak eden biri değilimdir.
    Ama dün aracı alırken özellikle akerimoğlu arkadaşın paylaşmış olduğu bir liste vardır. Carisma almaya
    giderken dikkat edilmesi gerekenleri belirten, direk o listeyle işe koyuldum araç sahipleri daha önce carisma
    kullandın mı diye sordular, şaşırdılar.

İzninizle araç hakkında birkaç bilgi verip birkaç da tavsiye isteyeceğim.

1-Aracın motoru, ön takım, frenler gayet iyi durumda.

2-Kaportada 2-3 yerde (sağ-sol ön çamurluklar, sağ ön kapı) boyalı. Kapı içlerinde, direklerde ve şase de boya, işlem yok.

3-Klima gazı yok, ve klimanın hortumu yok yani klima motoruna bağlantı yapan hava hortumu yok. Bunları adam kendi gösterdi ve teminine yardımcı olacak.

4-Aracın içi gayet temiz ve özenli kullanılmış, sadece bir carisma klasiği cam düğmeleri sorunlu.
    Sürücü panelindeki hariç, 3 kapının da cam düğmeleri bozuk. Camlar çalışıyor ama, sürücü panelinden.

5-Araca hiç LPG takılmamış. Lpg taktırmayı düşünüyorum acilen fiyat ve performans verirmliliği açısından
    bizim araca en uygun kit ne olur ve Ankarada bunu yapabilecek yetkin usta ya da servis hangisidir.

6- 4 lastik de değişmesi gerekiyor. Önümüz sert bir kış olacak ankara şartlarında ve sürekli şehir dışı yol yapacak bana, iyi bir kış lastiği ne önerirsiniz.

7-Yağ değişimi istiyor, hangi yağ tavsiye edersiniz.

Özellikle cam düğmeleri, klima hortumu ve lpg konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Minnettar olurum.
    Bunun dışında aracın kullanımıyla alakalı, detay, bilgi, tavsiye verecek her arkadaşıma şimdiden çok
    teşekkür ederim.

Not: Bazı arkadaşlar soru sorup kaçanlara doğal olarak kızmışlar, öyle bir karakter değilim. Hatta üye dahi
    olmadan yazılanların samimiyetine inanarak, yaklaşık bir hafta boyunca carisma hakkındaki yorumlarınızı okuyarak Carisma almaya karar vermiştim.

Tavsiyeleriniz ve vereceğiniz bilgiler beni çok mutlu edecek. Şimdiden teşekkürler.

• arkadaşlar merhaba bendede 2001 carısma 1,8 gdi vardı şu an yok ancak araç dört dörtlüktü diyebilirim zaten full versiyon tam bir yol arabası bunlar belki birgün yeniden carısmaya binerim.. herkese hayırlı günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tulii

quote:

Orijinalden alıntı: fatallione

ben de bu aralar carismalara bakıyorum, 2007 otomatik colt aracımı satıp alacağım inş. avance en donanımlı olan modeli sanıyorum, temiz uygun fiyatlı bulabilirsem, hemen alacağım.

MERHABALAR AVANCE EN AZ DONANIMLI MODELDİR EN DOLU DONANIMLI MODEL 1.8 GDİ ELEGANCE MODELİDİR .Kİ ARAÇTA HERŞEY VARDIR KULANILAN MALZEME KALİTESİ DONANIM AVNCEDE YOKTUR .

ben aracı lpg ile kullanmayı düşünüyorum gdi lerde problem var diye biliyorum,
  • Arkadaşlar bir husus hakkında acil bilgi gerekli, 2001 model carisma 1.8 gdi aracımın merkezi kilit kumandasının pili bitti ve anahtırcıda değişttirdim, artık kumanda merkezi kilidi çalıştırmıyor, anahtarla kilitliyorum ancak kumanda çalışıyor düğmeye basınca kırmızı led yanıyor, bu durumu nasıl düzeltebilirim servis çok uzak gidemiyorum, şimdiden teşekkürler...
  • arkadaşlar merhaba

ben aranıza yeni katıldım.hem forum a hemde carisma ailesine. hafta sonu 99 model carisma 1,6 glx otomatik aldım.aracımdan şimdilik memnunum fakat belki enterasan gelecek ama aracın dijital olan km göstergesinde aracın toplam km si yazmıyor.yani sıfırlayabildiğimiz 2 adet 1 de dereceyi gösteren yer var.göstergenin ortasındaki tuştan bunları görebiliyor ve değiştirip sıfırlayabiliyorum.fakat toplam km göremiyorum.acaba hala aracın yabancısı olduğum için başka bi formülümü var yoksa göstergemi arızalı.acil yardım bekliyorum.
  • 2001 1.6 avanceler nasıl yakıtı yedek parçaları rahatlıkla bulunabiliyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: saatkaç

2001 1.6 avanceler nasıl yakıtı yedek parçaları rahatlıkla bulunabiliyormu?

Çok sessiz kalmış:)
    Son mesaja cvp yazayım.
    Kaporta ve plastik aksamı dışında problem yok.
    Aslında kaportada da problem yok. Servis a'dan z'ye her parçayı getiriyor ama tuzlu oluyor.
    Araç olarak en uygun fiyata alınacak en güvenli,donanımlı arabadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

milletvekillerinin istifasına benzemiş " gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa ediyorum! (türkçesi; bana fazla ihale koklatmadınız, zaten imar planında benim arsa para etmedi, passatın da eski kasasını verdiniz e bizde eşek değiliz anladık hadi bana eyvallah)

umera hocam aramızdaki muhabbete binaen böyle bir latifede bulundum kızmamışındır umarım.

quote:

Orijinalden alıntı: umera

Görduğüm lüzum üzerine sildim...

Kızmak ne kelime:)
    Uyarı mailini kaçırmışım galiba görmemiştim bu mesajı.
    Geriye dönük okuyunca gördüm.
    Passat'ın eski kasaya da razıydık:)
    Mekanı değiştirdik biraz. Pek takılamıyorum buraya.

• merhaba aynı sorunu ben de yaşadım ama sorun kendiliğinden çözüldü diyebilirim. sorun hala devam ediyorsa aracı anahtarla açtıktan hemen sonra kumandayı söküp pilleri çıkarıp tekrar taktıktan sonra düğmeye bastığında çalışıtğını görecekseniz. yine olmazsa akü kutup başını söküp tekrar deneyin. ama ben de pili değiştirdiğimde çalışmadı ilk yöntemi tesadüfen buldum çok kereler de denedim bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalman

Arkadaşlar bir husus hakkında acil bilgi gerekli, 2001 model carisma 1.8 gdi aracımın merkezi kilit kumandasının pili bitti ve anahtırcıda değişttirdim, artık kumanda merkezi kilidi çalıştırmıyor, anahtarla kilitliyorum ancak kumanda çalışıyor düğmeye basınca kırmızı led yanıyor, bu durumu nasıl düzeltebilirim servis çok uzak gidemiyorum, şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlegend

quote:

Orijinalden alıntı: zalman

Arkadaşlar bir husus hakkında acil bilgi gerekli, 2001 model carisma 1.8 gdi aracımın merkezi kilit kumandasının pili bitti ve anahtırcıda değişttirdim, artık kumanda merkezi kilidi çalıştırmıyor, anahtarla kilitliyorum ancak kumanda çalışıyor düğmeye basınca kırmızı led yanıyor, bu durumu nasıl düzeltebilirim servis çok uzak gidemiyorum, şimdiden teşekkürler...

kumandayı aracın kapısı kilitli değilken söküp bir süre bekledikten sonra tekrar taktım ancak muaffak olamadım servis yolu gözüküyor sanırım ...
  • arkadaşlar merhaba

ben aranıza yeni katıldım.hem forum a hemde carisma ailesine. hafta sonu 99 model carisma 1,6 glx otomatik aldım.aracımdan şimdilik memnunum fakat belki enterasan gelecek ama aracın dijital olan km göstergesinde aracın toplam km si yazmıyor.yani sıfırlayabildiğimiz 2 adet 1 de dereceyi gösteren yer var.göstergenin ortasındaki tuştan bunları görebiliyor ve değiştirip sıfırlayabiliyorum.fakat toplam km göremiyorum.acaba hala aracın yabancısı olduğum için başka bi formülümü var yoksa göstergemi arızalı.acil yardım bekliyorum.

ARKADAŞLAR BU SORUNUMA CEVAP ALAMADIM.LÜTFEN ACİL BİLGİ BEKLİYORUM.
  • Toplam kilometre sürekli olarak hız göstergesindeki ufak ekranda görünüyor, düğmelerle bir alakası yok. Onlar trip A ve Trip B'yi sıfırlamaya yarıyor sadece.

Bende Carisma GLX '99 var. LPG'li, ama sıralı değil. Patlama yapması dışında öyle büyük bir sorun yok çok şükür. Araç enjeksiyonlu olduğu için sıralı taktırmak gerekiyor ama aracı aldığım kişi işin ucuzuna kaçmış. Neyse asıl sorum şu:

1.6'lara hangi buji uygun olur. Link verirseniz memnun olurum. Yeri gelmişken bosch'un lpg bujisini aldım ama pek memnun kalmadım alacak olan arkadaşlara da almalarını tavsiye etmiyorum. 2000 devire kadar araçta tekleme yapıyor ondan sonra bir sıkıntı olmuyor. Yakıt tüketiminde de artı yönde bir fark göremedim.

1.6'ya uyumlu bujileri söylerseniz sevinirim.

• Buji marka ve modelleri.
    Carisma 1.6 için.
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.