Umera hocam büyüksün. www.cihazat.com'a da baktım çok faydalı bilgiler vermişsin. Emeğine sağlık. Sitende ilgimi kapı gergilerinin tamiri vidyosu çekti. En kısa zamanda onu da uygulayacağım. Sizin gibi bilgili ve paylaşımcı bir arkadaşımızın forumumuzda olması biz carisma-ist'ler için büyük şans.
Bir de, sabah motoru çalıştırdıktan sonra vites boştayken gaza basmazsam motor stop ediyor. Isındıktan sonra böyle bir sorun kalmıyor, ayrıca daha önceden olmamakla birlikte rölanti de dalgalanma yaşıyorum. 1 ay öncesine kadar benzindeyken rölantide hiçbir dalgalanma olmuyordu, ama şimdi lpg olmamak kaydıyla benzinde motor ısındıktan sonra bile dalgalanma yaşıyorum. Sorun nedir acaba.
Hava filtrem oldukça kötü durumda, bu sebepten biraz sonra netten sipariş vereceğim. İlçede bulunduğum için buralardaki parçacılarda hava filtresi bulamadım.
Umera hocam, bu konudaki tecrübelerini paylaşırsan sevinirim. Kolay gelsin.
Aldığınız bosch o2 sensörünün üretici kodunu yazmanız mümkün mü acaba?
aracınızın özelliklerini yazarsanız yardımcı olurum
oksijen sensör kablo renk leri uyuşmazlığına çözüm buldum orjinalde siyah siyah mavi beyaz uçlar üniversal bosch da beyaz beyaz gri siyah
orjinaldeki mavi >>>bosch daki siyaha + sinyal 0.45 volt orjinaldeki beyaz>>>boschdaki gri yr - sinyal orjinaldeki siyahlar >> boschdaki beyazlara (ısıtıcı uçlar)
bağlanacak not orjinal sensör denso marka serviste 712 tl hadi geçmiş olsun iyiki varsın BOSCH
MITSUBISHI > CARISMA
litre: 1.6
kW: 73
Model: 05.97-
Motor kodu: 4G92
ngk oksijen sensör kodu tip OZA448-E52 sipariş no:0437
quote:
Orijinalden alıntı: tulii
quote:
Orijinalden alıntı: fatallione
ben de bu aralar carismalara bakıyorum, 2007 otomatik colt aracımı satıp alacağım inş. avance en donanımlı olan modeli sanıyorum, temiz uygun fiyatlı bulabilirsem, hemen alacağım.
MERHABALAR AVANCE EN AZ DONANIMLI MODELDİR EN DOLU DONANIMLI MODEL 1.8 GDİ ELEGANCE MODELİDİR .Kİ ARAÇTA HERŞEY VARDIR KULANILAN MALZEME KALİTESİ DONANIM AVNCEDE YOKTUR .
Avance ların en donanımsız model olduğuna emin misiniz? Ben en donanımlı biliyorum..Bu konuda forumdan kimseden de ses çıkmamış..
En donanımlısının Elegance oldugu dogru ama Avance'ın en donanımsız oldugu bılgısı yanlıs. Avance, Elegance'dan sonra en donanınmlı olan. Ondan sonra comfort vsç geliyor...
Doğrusu avance 1.6 ların en donanımlısı 1.8 gdi lerin en donanımsızıymış..
Selamlar...Bende cumartesi itibari ile Mersindeki cok yakın bir arkadaşımın yeşil 2000 1,6 GLS otomatik sedan 'ını alarak aranıza katıldım...Daha once google da aratmalar yaparken sanırım sizin yorumlarınızdan epey etkilendim ki renault ya da hyundai ile ugrasacagıma bir karizmam olsun istedim...Aslında en başta otomatik vites ve çok yakmasından acayip korkuyordum ama uzun yoldaki performansı 100 TL ile 485 KM ortalama 0,21 KR (sanırım bende yol bilgisayarı yok tuketımı lt bazında bılmıyorum) ile ve otomatik vitesinin rahatlığı ile hemen kanım ısında..Ayrıca yol boyunca bana yaşattığı konfor senelerce şirket arabalarında clio,fiesta,focus kullanan biri olarak çok ama çok üst seviyedeydi...Yalnız pazar gunu şehir trafıgının ortasında ibrenın tıkır tıkır aşağı ındıgını gorunce biraz içim sızladı..sanırım LPG çözümünü ben de deneyeceğim...sık sık forumda olmaya calışacagım once eski başıkları bir bıtıreyım ogrenmem gerekenleri ogreneyım yeni paylasımlarımla burada olurum...Şu an tam olarak sormak istediğim bir şey yok ama anlatmak istediğim durumum var diyebilirim...Tabii işlerim biraz meşakkatli hafta içi izin alamadığım için aracın devrini hala üzerime yapamadım; sanırım bugun yarın noterden vekaletname cıkartıp aracın ruhsatı ile birlikte yollayacagım...Sonra ankara plakalı bir arabam olacak...Bu arada şu afilli yazılan plakalardan alsam dıye dusunuyorum onu da biraz arastırmam lazım..Şu an muyane tarihim 11 Mayıs gozukuyor ama sanırım o tarihe kadar bir atiker lpg taktıracağım..Onun dışında lpg taktırmadan önce bujileri değiştiririm filteleri temizletirim ; ondan sonrada kar lastiğine param kalmaz...A birde sigorta olayı var..Onuda üzerime aldırma diye bir durum varmış sanırım onu araştıracağım...Acaba bu arabaya kasko yaptırsam mı diye de dusunmuyor değilim...Ama sanırım ben işe servisle gıdıp gelırken arabamı oylece gormek beni uzecek gıbı gozukuyor...
arkadaslar 1.6 avance, 2001 model, 129 bin km.de, nasıldır bu araç? carismaları biliyorum az çok. önerirmisiniz bu aracı alayım mı?
ARKADAŞLAR MERHABA BEN DE YENİ KATILDIM ...BENDE DE 200 MODEL CARİZMA 1.8 GDI VAR GECENLERDE BİRADER KALDIRMA CIKMIŞ VE BAYA MASRAF CIKTI ŞİMDİ ÖN TAMPON HAVA YASTIKLARI SUNROOFUN KULAKCIKLARI KIRILMIŞ İLERİ GERİYE GİDEN KOLLAR KIRILMIŞ BUNLARI ARADIM AMA BULAMADIM BULMAMA YARDIMCI OLURMUSUNUZ CEVABINIZI BEKLİYORUM ACİLL SAYGILARIMLA
Selam arkadaşlar, Bugün itibariyle carisma olayına girmiş bulunmaktayım izlenimlerimi buraya yazıcam aracım 99 mod. tüp atılmamış araçım oldukça dolu aracımın eksikleri
Cam düğmeleri (kronikmiş) Tavan aydınlatıcı düğmesi Arka kapının kilit sopası(ince uzun sap varya) Arka stop lanması çatlak Ön lamba catlak Ön cam çatlak
Böyle olduğunu bile bile aldım srvise soktum motorunda yüryünende sorun yok 9000 tl diyor anlaştık sayılır fikrinizi alabilirmyim 120000 de (ayrıca ilk izlenimim çok konforlu ve keyifli)
@crz glx,
9.000'e daha iyi bir araba bulamazsın emin olabilirsin. Mekanik olarak sorunsuz ancak ufak tefek lamba, kapı kolu gibi şeyler sıkıntı verebiliyor. Güle güle kullan.
aracın hayırlı olsun allah kaza bela vermesin yerli parasına orjinal japon aracın büyük kazası darbesi yoksa o paraya bedeava güle güle kullan...
1999 model 1.6 glx otomatik vites.aracın muayenesi 9.ayda yapıldı 2 sene daha var.hiç lpg takılmamış.bütün bakımları yapılmış bir araç.şehir içi 0,30-0,35 şehir dışı 0,20 yakıyor.birazda kullanıma bağlı tabi.aracın sadece sorunu toplam km göstergesi çalışmıyor.ama trip A ve trip B (yani sıfırlayabildiğimiz km)ayrıca derece göstergesi çalışıyor.servise gidecek zamanım olmadığı için baktıramadım.ama kablo ve sensörlerden şüpheleniyor servise telefonla sorduğumda.ayrıca çıkmacıda buldum 350 tl ye hallediyor bütün km hız ve gösterge konsolunu 1 yıl garanti ile.otomatik gösterge olduğu için biraz pahalı sanırım.normal göstergeler daha ucuz sanırım.neyse aracımı dediğim gibi ihtiyaçtan satıyorum.hiçbir eksik ve çalışmayan yeri yok.herşeyi açık yazıyorum.araç sağ ön çamurluktan çamurluğun değişmesine bile gerek kalmadığı şekilde ufak kazalıdır.okadar önemli bi kazası yoktur yani.tabi yaptırıp ve boyatıldı. km.bozulmadan önce 270.000 idi ama şimdi olsa olsa 272,000 i geçmemiştir.ben devamlı wolkswagen kullanıcısıyım fakat carismada arabada aldığım konfor onlarda yok.ihtiyacım olmasa kesinlikle satmayacağım bi araba.resimleri istenildiği taktirde mail adresinize gönderebilirim.
aracın özellikleri:
ABS KLİMA(GAZI YENİ DOLDURDUM) HAVA YASTIĞI 4 CAM ELEKTRİKLİ (CAM DÜĞMELERİ SIFIR DEĞİŞTİ) ELEKTRİKLİ AYNALAR OTOMATİK VİTES (ŞANZIMAN BAKIMI 1 AY ÖNCE YAPILDI) VE BİLDİĞİNİZ BÜTÜN CARİSMA ÖZELLİKLERİ KUSURSUZ BİR BİÇİMDE MEVCUTTUR.ARACIN KM ALDANMAYIN.BENDE ALIRKEN SERVİSE GÖSTEREREK ALDIM TABİKİ.200 BİNİN ÜZERİNDEYDİ ALDIĞIMDA.
FİYAT MASRAFLARI DÜŞÜLMÜŞ ŞEKİLDE 10.000 TL DİR. (İHTİYACIM OLAN PARA OLDUĞU İÇİN) bana 0533 389 63 59 dan ulaşabilirsiniz. mail im omer@sarfmarket.com.tr
Halaa bulamadık düzgün bi 1.6 carisma
@Bekir,
Hor kullanılmamış carismalara, motor ve diğer mekanik olarak güvenebilirsin. Sorunsuzluk olarak bi corolla'dan farkı yok zannımca.buna ters orantılı olarak piyasası da coralla kadar yok tabii ki.
Bir de carisma sahiplerine bir tavsiyem olacak,
Kesinlikle LPG bujisi olayına girmeyin. Ben Bosch marka en iyisinden platin buji aldım, 4x11 küsür =45 TL'ye geldi. Çekiş olarak gerçekten fark yaratıyor ancak yakıta da olumsuz etkileri olduğunu gördüm.
Bunları yaşadıktan sonra eski Denso marka standard bujilerime döndüm ve araba şuan hem yakıt olarak daha makul, hem de gazı daha yumuşak yiyor.
9-13 bin seviyesinde alınacak en iyi araba carisma bence. Konforu, genişliği, sağlamlığı, düşük yakıt tüketimi ile ideal bir araç. Ama son bir tavsiyem de mümkün olduğu kadar yüksek modelli bir araç bakmanız yönünde arkadaşlar.
arkadaşlar yukarda yazdığım gibi aracım satılıktır. hiçbir ilana koymadım. carisma yı bilen bu sitede daha iyi bilir diye. varsa alacak yardımcı olurum.
quote:
Orijinalden alıntı: ozyurts
arkadaşlar yukarda yazdığım gibi aracım satılıktır. hiçbir ilana koymadım. carisma yı bilen bu sitede daha iyi bilir diye. varsa alacak yardımcı olurum.
buraya kimsenin baktığı yok . sen ilan sitesine koy senin arabayı bence