Şimdi Ara

Çarpan Kilitsiz Intel® Pentium® G3258 Kullanıcıları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
14
Favori
14.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gringo01

quote:

Orijinalden alıntı: amlodis

Tahmin etmiştim. Hocam ben de fsx oynarım, tek çekirdek performansı yüzünden tercih ettim bu işlemciyi, tabi bir 4690k alacak bütçeyi denklestirene kadar
    Ben 4.0ghz üstü yeter diyordum 4.2 falan yeterli gelmiyor mu yani uzun zamandır denemedim fsx i de

Yukleyebilecegim tum eklentileri yukledim. Texture packlerden , payware ucaklara , trafik , passengers , fs commander, weather eklentilerinden, havalimani eklentilerine kadar. Kalabalik ve bulutlu havalimanlarindan fps 12 civarina dusuyor fakat havalaninca vs 25-30 un altina inmiyiyor. 5am sinirda diyebilirim 4.2. 4.5 yapabilsem ideal olacak

Anladım hocam teşekkürler, gene de o kadar eklentiye rağmen fena değil değerler fsx in optimizasyon özürlü olduğunu da göz önüne alırsak İyi bile sayılır. 4.5 ghz ideal olur dediğin gibi de bize takozlar denk gelmiş malesef. Gerçi 1.35v ile falan 4.5 u görürüm ben heralde de değer mi onu bilemedim.

Şu load line calibration vs ayarları kurcaladin mı hiç hocam 1.4 volt altında 4.5 görmen lazım aslında her ne kadar takoz olsa da, en kötü 1.4voltta falan olması lazımdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gringo01

quote:

Tahmin etmiştim. Hocam ben de fsx oynarım, tek çekirdek performansı yüzünden tercih ettim bu işlemciyi, tabi bir 4690k alacak bütçeyi denklestirene kadar
    Ben 4.0ghz üstü yeter diyordum 4.2 falan yeterli gelmiyor mu yani uzun zamandır denemedim fsx i de

Yukleyebilecegim tum eklentileri yukledim. Texture packlerden , payware ucaklara , trafik , passengers , fs commander, weather eklentilerinden, havalimani eklentilerine kadar. Kalabalik ve bulutlu havalimanlarindan fps 12 civarina dusuyor fakat havalaninca vs 25-30 un altina inmiyiyor. 5am sinirda diyebilirim 4.2. 4.5 yapabilsem ideal olacak

Anladım hocam teşekkürler, gene de o kadar eklentiye rağmen fena değil değerler fsx in optimizasyon özürlü olduğunu da göz önüne alırsak İyi bile sayılır. 4.5 ghz ideal olur dediğin gibi de bize takozlar denk gelmiş malesef. Gerçi 1.35v ile falan 4.5 u görürüm ben heralde de değer mi onu bilemedim.

Şu load line calibration vs ayarları kurcaladin mı hiç hocam 1.4 volt altında 4.5 görmen lazım aslında her ne kadar takoz olsa da, en kötü 1.4voltta falan olması lazımdı.

Load line calibration u medium yaptim hep. 4.5 u hic goremedim, anca 1.45 voltta 4.4 u gordum oda dedgim gibi tam stabil degil. Fazla tecrubeli degilim overclock hakkinda.

• bu şahane bir işlemci inanın eğer bunu 2çekirdek değilde 2gerçek 2sanal yapsalardi kimse i5 almazdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 15 Mayıs 2015; 22:57:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

bu şahane bir işlemci inanın eğer bunu 2çekirdek değilde 2gerçek 2sanal yapsalardi kimse i5 almazdi

O zaman çarpanı açık i3 oluyor zaten.
  • Merhaba;

Sadece çarpan ile oc yaparsanız cpuya gereğinden fazla voltaj vermek gerekir. Kanımca 43x116 ve daha az voltaj ile 5 ghzye çıkar çarpanla aldığınız değerlerden çok fazlasını görürsünüz...

Kolay gelsin.

• Arkadaşlar g3258 alacağım bugun gittim vatana h81 p33 de alıcaktım dedim biosuda güncellermisiniz yapamayız uyan işlemci yok dedi nolcak ben taksan çalışmazmı illa güncellicezmi istanbulda olan varmı yapalım şu işlemci anakart olayını eksende bios update yapıyorlarmı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TGuveNs -- 21 Mayıs 2015; 22:24:30 >
  • Bu işlemci piyasadaki birçok i5 işlemciden iyi mi yoksa ben mi yanlış anladım?
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    k sız 3. nesil i5 bile alsanız bence bu işlemciden iyidir. kullandığınız uygulamaya göre değişir perfomansı. 4 çekirdek isteyen uygulamada i5 3 ghz hızıyla her türlü öne cıkar. ben olsam ucuz yollu çarpan kilitlide olsa h81 anakart ile i5 alırdım. stok fanla kullanırdım. overclock meraklısı insanlarda 3258 alıp overclock etmek için maraf ediyorlar bence değmez. stok fanlı i5 iyi gelir bence. fiyatlarına bakmak şart :D

g3258 fiyat olarak i5 lerden çok iyi bir işlemcidir. fiyatlara baktım 550 liradan aşağıya i5 yok. fiyat anlamında rakipsiz bence bu pentium.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nysarac -- 22 Mayıs 2015; 1:02:52 >
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    daha doğrusu 450 lira civarı çarpanı kilitli bile olsa ksız 3 ghz 4. nesil bir i5 400 serisi cpu olsa en çok satılan model o olurdu :)
    overclock yapmayan kullanıcı buna bakar :) fiyat perfomans önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nysarac -- 22 Mayıs 2015; 1:06:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nysarac

k sız 3. nesil i5 bile alsanız bence bu işlemciden iyidir. kullandığınız uygulamaya göre değişir perfomansı. 4 çekirdek isteyen uygulamada i5 3 ghz hızıyla her türlü öne cıkar. ben olsam ucuz yollu çarpan kilitlide olsa h81 anakart ile i5 alırdım. stok fanla kullanırdım. overclock meraklısı insanlarda 3258 alıp overclock etmek için maraf ediyorlar bence değmez. stok fanlı i5 iyi gelir bence. fiyatlarına bakmak şart :D

g3258 fiyat olarak i5 lerden çok iyi bir işlemcidir. fiyatlara baktım 550 liradan aşağıya i5 yok. fiyat anlamında rakipsiz bence bu pentium.

Anladım hocam güncel i5'ler daha iyidir ama f/p oranı olarak G3258 rakipsiz diyorsunuz.

Biraz alakasız olacak ama i5-2450m (2.5-3.1ghz) ile G3258 @4.0 ghz kıyaslarsak nette dolaşırken sayfaları hangisi daha hızlı açar? İkiside aynı interneti kullancak 25 mbit fiber. Sayfa yükleme hızında çok fark olurmu? Olursa hangisi önde olur acaba? Teşekkür ederim şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 22 Mayıs 2015; 14:42:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

o iş bence ssd ye bakar bence birazda birazda gpuya bakar flaş ve html5 formatlı videolar için ramlerde önemli tabi 1600cl9 yerine cl8 olabilir mesela.
    işlemci ikini planda kalır biraz ama ssd önemlidir o konuda sata3 olup iyi iops değerleri vermesi gerekir okuma yazma hızlarına pek bakmayın.
  • nysarac kullanıcısına yanıt
    Hocam çoğu kişi ssd'nin sayfa yüklenme hızına etkisi olmaz diyor ama bende sizin gibi düşünüyorum. Uzun zamandır sizin gibi düşünen çıkmamıstı karsıma. O yüzden bu fikrim geri canlandı. SSD alcaktım zaten bu da yeni bahanem olur :)

Şuan benim tek ram var 4gb Cl9 ve 1333 mhz'de çalışıyor. Cl8'in avantajı nedir rica etsem kısaca özetlermisiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ama rame fazla para verme derim 1600 cl9 ların yanında eğer varsa cl8 fark yoksa fiyatta al derim cl denilen olay tepki süresi timing yani zamanlama ne kadar düşük olursa o kadar iyidir. nanosaniye olarak etkiler sadece arada uçurum olmaz özelliklede oyunlarda ama sistem açılışı kapanışı ve render çizimleridne ssd den sonra etkileyen 2. parçadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nysarac -- 23 Mayıs 2015; 1:31:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Hocam çoğu kişi ssd'nin sayfa yüklenme hızına etkisi olmaz diyor ama bende sizin gibi düşünüyorum. Uzun zamandır sizin gibi düşünen çıkmamıstı karsıma. O yüzden bu fikrim geri canlandı. SSD alcaktım zaten bu da yeni bahanem olur :)

Şuan benim tek ram var 4gb Cl9 ve 1333 mhz'de çalışıyor. Cl8'in avantajı nedir rica etsem kısaca özetlermisiniz.

Hocam ssd ler sayfa açılış hızını hızlandırmaz yanlış biliyorsunuz. Sadece ilk browser açılışını hızlandırır, örnek olarak masaüstünde explorer veya Chrome vs simgesine tıkladınız, anasayfaniz çok hızlı biçimde önünüze gelir ama ondan sonraki sayfa açılışları internet performansına ve sistemin genel performansına bağlıdır.

Sonuçta sayfa açılışları için netten data çekiyorsunuz, harddiskin içindeki dosyalari okumuyorsunuz nasıl hizlandirsin ama ilk açılışta kisayola tıkladığınızda harddiskteki gerekli dll dosyaları cagiriliyor ve ssd ler bu okumayı çok hızlı yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nysarac

ama rame fazla para verme derim 1600 cl9 ların yanında eğer varsa cl8 fark yoksa fiyatta al derim cl denilen olay tepki süresi timing yani zamanlama ne kadar düşük olursa o kadar iyidir. nanosaniye olarak etkiler sadece arada uçurum olmaz özelliklede oyunlarda ama sistem açılışı kapanışı ve render çizimleridne ssd den sonra etkileyen 2. parçadır.

Anladım hocam dolar kendine gelsin artık cl8 veya cl9, artık hangisini f/p açısından uyguna getirebilirsem onu alacağım teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Hocam ssd ler sayfa açılış hızını hızlandırmaz yanlış biliyorsunuz. Sadece ilk browser açılışını hızlandırır, örnek olarak masaüstünde explorer veya Chrome vs simgesine tıkladınız, anasayfaniz çok hızlı biçimde önünüze gelir ama ondan sonraki sayfa açılışları internet performansına ve sistemin genel performansına bağlıdır.

Sonuçta sayfa açılışları için netten data çekiyorsunuz, harddiskin içindeki dosyalari okumuyorsunuz nasıl hizlandirsin ama ilk açılışta kisayola tıkladığınızda harddiskteki gerekli dll dosyaları cagiriliyor ve ssd ler bu okumayı çok hızlı yapıyor.

Hocam ssd'ler programların açılış hızını kesinlikle artırıyor. Orada hem fikiriz zaten.

Sayfa açma hızına gelinca açılan sayfanın verileri nereye yazılıyor? Ram'e yazılıyor sanırım ama hdd'e yazıldığını söyleyenler de var. Hdd'e yazılıyorsa ssd taktığımız zaman yazma hızı daha yüksek olacağından sayfanın açma hızını artırabilir diye düşünmüştüm.

• 1.3 voltaj ile 4.5 ghz'e ulaştı
    aıda 64 ile stabilite testi yaptım fazla yükselmedi

Çarpan Kilitsiz Intel® Pentium® G3258 Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airkan94 -- 26 Mayıs 2015; 20:04:09 >
  • Oc. yolunda başarılar :) Kasa toplamaya çalışıyorum da; bu işlemciyle GIGABYTE H81M-S2PV alıp kullanan arkadaşlar bios güncellemesine gerek duydular mı acaba. Intel in sitesinde anakart uyum listesinde GIGABYTE H81M-S2PV için bios :f1 den itibaren tanıdığını belirtiyor ama pratikte de böyle mi? Ayrıca Anakartın sitesinde ise bu işlemciyi bios: f7 den itibaren tanıdığını yazmışlar. Gerçi listedeki tüm işlemcilerin karşısında f7 yazmışlar. Şimdi Gigabyte mı doğru söylüyor yoksa Intel mi?

Intel sayfası

Gigabyte sayfası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HawrecT -- 28 Mayıs 2015; 22:51:25 >

• g3258 ve h81m-p33 ile ben de katıldım aranıza. işlemci overclock bilmiyordum ama bios güncelledim. her şey autoda iken çarpanı 38 yaptım yani 3.8 oldu şu an sıcaklık 65 derece aida64de. voltaj hwmonitöre de 1.16 ve 1.18 var. acaba voltajı manüel ayarlasam daha iyi sonuç alır mıyım? stock fanla 4.0 ghz yapayım mı auto modda olması bi sıkıntı yaratır mı?

sadece skyrim açtım baya mod yüklü enb de var. işlemci %100 olmuyor hiç r7 265 ekran kartı ile darboğaz yok. ekran kartı da ocli ultra ayar 40 fps sabit. bence gayet iyi.
    enb kapatınca 60 fps sabit.
  • 4.2 oc li g3258 mi yoksa oc siz i5 4690k mi daha iyidir arkadaslar?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.