Şimdi Ara

Carrefour'da Hırsızlık -------- Çikolata---- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
19.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrerok_rc

Son satırı okuyuncaya kadar içimden "helal olsun" diye geçiriyordum ama son satır kafamı karıştırdı biraz. Yine de tepkisiz kalmadığınız için tebrik ederim. Çocuk kaç yaşındaydı?

quote:

güvenlik yanımdan 17 yaşlarında bir genci götürüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nosferatu*

Helal olsun sana. Adam gibi cezasını verseler bişey olmazda buzdolabına kapama falan cok kötü işler.
    Gerçi böylede alışır insan hırsızlığa paçayı kurtara kurtara.

Alıntıları Göster
    Bi çikolatayla o çocuğun zengin olacağını sanmıyorum. Sizide tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdaisY

Genç hata yapmış.
    Alıp yemeliydi içerdeyken

güvenliğin yaptıgına bakarsak durum normal , başka ne yapabilirdiki ? bi çikolata yada başka bişey fark edermiki . herşey ufağıyla başlamıyomu
  • quote:

Orijinalden alıntı: choicee

quote:

Orijinalden alıntı: k a m i l

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MustafaYılmazcan

yanlış bir davranış bence. her ne kadar çocukda olsa kurtarmak çözüm değil. siz kurtardığınız zaman o nasılsa beni kurtarıyorlar diye bir daha yapacak. sonra daha büyük şeylere yönelecek.

kim ne olursa olsun ne yaparsa yapsın karşılığında cezasını çekmelidir. ufak bir fire kötü sonuçlar doğurabilir. hukuk sistemi olmadığı için zaten o çocuk için verilecek gerçek cezanın o güvenlik tarafından yapılacak şiddet olduğunu hepimiz biliyoruz. bazı şeylerin önüne geçmek çözüm değil sorun yaratabilir. bu yüzden görmezden gelmek gerekiyor. haksız olunan bir durum haricinde müdahale edilmesinden yana değilim.

iyi forumlar..

Asıl amacım kurtarmak değildi aslında, MCdonalds olayı benzeri bir olayın yaşanmaması idi.

MCdonalds olayı nedir?
    bence kurtarmakla yanlış yaptınız, 17 yaşındaki bir çocugun çalmayla cırpmayla kolay yoldan para kazanılmayacağı bilincine erişmiş olması gerekirdi, erişmemiş ise o çocuktan hayır gelmez. Parası olmayabilir, o zaman çukulata yemeyecek demektir.

Eskiden, Buzluktan Çocuk menüsü vardı

Alıntıları Göster
    Hangi Carrefour şubesinde oldu bu olay?

Yaptığınız doğru mu, yanlış mı bilemiyeceğim; ama en azından duyarlılığınızı takdir ettim. Özellikle de, insanların gitgide bencilleştiği bir dönemde!

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Alıntıları Göster
    Abi o mübarek insan senmişsin demek. Keşke gitmeseydin ya sen gittikten sonra çok pis dövdüler

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Alıntıları Göster
    sonuçta onlar marketin güvenliğinden sorumlu calmışsa suçludur kim olduğu önemli değil. burda ailenin önemi ortaya cııyor aileside demekki calıyor i cocuk ailede gördüğünü yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinsar

quote:

Orijinalden alıntı: EdaisY

Genç hata yapmış.
    Alıp yemeliydi içerdeyken

güvenliğin yaptıgına bakarsak durum normal , başka ne yapabilirdiki ? bi çikolata yada başka bişey fark edermiki . herşey ufağıyla başlamıyomu

Alıntıları Göster
    Biz Türkler olarak boş bir delik bulunca sokmak için çok çaba sarf ediyoruz.

Yanlış olabilir ancak olaya şu şekilde bakmak lazım;"Ya alamıyorsa?" işte işin can alıcı noktası burada.Bilmeyen anlayamaz.Genç bir insan.Çevresinde yine arkadaşları var,geziyorlar,yemek yiyorlar,eğleniyorlar...Parası yok ise o ne yapıyor?"Ben tokum..." diyor.Ancak iç yüzünü bilemeyiz.Gerçekten canı çekti ise yazık.Allah kimseyi açlık ile terbiye etmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Plunder

Abi o mübarek insan senmişsin demek. Keşke gitmeseydin ya sen gittikten sonra çok pis dövdüler

Olm sen hala akıllanmadın mı? Lan vurduğum yumruğa yazık. Bu arada, rüşvet müşvet noluyor kardeş? Alırım façanı akıllı ol! Orada işimi yapıyorum dimi lan? Sanane olm!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantaxy -- 21 Mart 2010; 20:44:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Plunder

derdim ama sadece şimdilik.
  • bana yapacaklar var ya sürüm sürüm süründürürüm onları! ne demek ortak çalışıyorsunuz ya bunu mahkemeye veya tüketici haklarına gotursen var ya dibine vurursun carrefour'un
  • Roman tadındaydı.
  • quote:

1 saat kadar önce kasada ödeme yapmış tam çıkıyordum ki, güvenlik yanımdan 17 yaşlarında bir genci götürüyordu.
    Genç "Abi bi çikolata sadece" kusura bakmayın diyordu.

Aklıma 2 dilim baklava olayı geldi. Yazık dedim.

Güvenlik ve genci içeri götürdü, depo gibi bir yere girdiler. Bu sefer de aklıma McDonald's daki olay geldi.
    Banane deyip gitmektense, tekrar içeri girip, o kapının önüne gittim. Bir kaç dakika bekledim. Hiç ses vs. duyulmuyordu.
    İyice endişelendim.
    Biraz sonra güvenlik dışarı çıktı.

Kendisine "o genç nerde, görmek istiyorum" dedim.

Sana ne!! deyince,
    Çocuğu buzdolabına kapatmadığınızı ya da dövmediğinizi nereden bileceğim, göstereceksiniz dedim.
    Biraz tartışmadan sonra içeri alındım.

Neyse ki delikanlı sağ sağlim odada duruyordu.

Benim çıkışıma sinirlenen (zoruna gitti tabi) güvenlik, beni de olaya dahil etmeye çalıştı.
    Efendim bereber çalışıyormuşuz felan, işte kurtarmaya çalışıyormuşum felan

Kimliğini ver, ikinizi polise vereceğim diyordu.

Her neyse, kimliğimi vermedim. Biraz daha tartışmadan sonra
    Çikolatanın parasını ödemeyi teklif ettim.

Olur ama 10 misli ödeme yap dediler. Ya da ikinizi polise vereceğiz. (rüşvet ister gibi, tehditle)

Anlaşamadık, kapıyı da kilitlemişler. Dışarıda bekleyen eşim de ortalığı ayağa kaldırınca, kapıyı açtılar çıktım.

Almaya çalıştım genci oradan ama olmadı. "Sabancı şirketlerinde öyle kötü şeyler olmaz, prosedürü uygalarız" dediler.

Hırsız, çikolata çalan bir genç. Parasını ödeme teklifim, onu oradan kurtarmaya çalışmam, Onu bu işe daha da mı cesaretlendirir? Kötü mü yaptım (gerçi yapamadım)

böyle 10misli ödemenizi falan istediklerinde rüşvet mi istiyorsunuz diye sert çıkın veya daha iyisi çaktırmadan telefonunuzun kaydını açın böylelikle oradan çıkınca polise kanıt olarak sunabilirsiniz veya daha insaflısı kaydı gösterin ve özür diletin öyle bir terbiyesizliğin altında kalınmamalı. prosedür şöyle böyle falan diye kıvırırlarsa prosedürü görmek istiyorum deyip yine üste çıkın.
    güvenlik görevlisi de fazla film izliyormuş bir çikolota için ortak çalıştığınızı sanması gerçekten ilginç bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Roman tadındaydı.
    hocam helal olsun diyorum

bu olay onu bence cesaretlendirmez zaten yakalanarak dersini almistir kanimca
  • quote:

Orijinalden alıntı: chuck billy

bana yapacaklar var ya sürüm sürüm süründürürüm onları! ne demek ortak çalışıyorsunuz ya bunu mahkemeye veya tüketici haklarına gotursen var ya dibine vurursun carrefour'un

şakamısın? tabiki öyle tepki vermesi normal adamın... düşün bi hırsız yakalıyorsun vericen haydarı biri çıkıo dur napıosun. ben veririm paranı masrafını neyse bırak adamı. ne düşünürsün böyle bir durumda? gayet normal öyle tepki vermesi. tepkinin dozu adamın zekasına göre değişir. bi adam anlar çocuk olduğu için koruduğunu bi adam anlamaz suç ortağı olursun laf yersin.

hemen mahkemeye git dünyanın parasını alırsın hayatın kurtulurdu moduna girmeyin bi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Roman tadındaydı.
    bir çikolata olsa olsa 1 tl değil mi? alacaktın madem 10 mislisini istiyorlar çarpacaktın o güvenlikçinin yüzüne 10 tl yi al diye. hatta 1er 1er yere atacaktın yerden toplasın

doğrusunu yapmışsın yine de. sinir oluyorum bu tür şeylere.
  • quote:

bana yapacaklar var ya sürüm sürüm süründürürüm onları! ne demek ortak çalışıyorsunuz ya bunu mahkemeye veya tüketici haklarına gotursen var ya dibine vurursun carrefour'un

hee karfurda size döker hemen paraları akıllı olun biraz millet hala hırsızı savunuyor günde kaç tane böyle hırsızlık olduğunu bilmiyorsunuz tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eRRoR_CT -- 21 Mart 2010; 20:55:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

bir çikolata olsa olsa 1 tl değil mi? alacaktın madem 10 mislisini istiyorlar çarpacaktın o güvenlikçinin yüzüne 10 tl yi al diye. hatta 1er 1er yere atacaktın yerden toplasın

doğrusunu yapmışsın yine de. sinir oluyorum bu tür şeylere.

Alıntıları Göster
    O çocuk sonuçta suçlu ama cezasını onlar veremez, böyle durumlarda polise haber verin...

Umarım o çocuk bir daha yapmaz, herkes hata yapabilir, umarım öğrenmiştir hatasını..

• quote:

Orijinalden alıntı: VoldroY

Biz Türkler olarak boş bir delik bulunca sokmak için çok çaba sarf ediyoruz.

Yanlış olabilir ancak olaya şu şekilde bakmak lazım;"Ya alamıyorsa?" işte işin can alıcı noktası burada.Bilmeyen anlayamaz.Genç bir insan.Çevresinde yine arkadaşları var,geziyorlar,yemek yiyorlar,eğleniyorlar...Parası yok ise o ne yapıyor?"Ben tokum..." diyor.Ancak iç yüzünü bilemeyiz.Gerçekten canı çekti ise yazık.Allah kimseyi açlık ile terbiye etmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaYılmazcan

quote:

şakamısın? tabiki öyle tepki vermesi normal adamın... düşün bi hırsız yakalıyorsun vericen haydarı biri çıkıo dur napıosun. ben veririm paranı masrafını neyse bırak adamı. ne düşünürsün böyle bir durumda? gayet normal öyle tepki vermesi. tepkinin dozu adamın zekasına göre değişir. bi adam anlar çocuk olduğu için koruduğunu bi adam anlamaz suç ortağı olursun laf yersin.

hemen mahkemeye git dünyanın parasını alırsın hayatın kurtulurdu moduna girmeyin bi.

sen şakamısın?

adam eşiyle alışveriş yapmış kasayı oduyor cocuk cikolata çalmış sence bi çikolata için örgütlenip kasaya gidip bi dünya para odemek mantıklı mı?? hiç bi güvenlik gorevlisinin elinde delil yokken bi müşteriye boyle muamele yapması hele ki 10 katını ver bırakiyim demesi kabul edilebilir bişe değildir adam resmen rüşvet istemiş savunacağınız seye dikkat edin

@error

benim dibine vurmaktan kastım para değildi tüketici mahkemesiyle yeterince içli dışlı olmuş birisi olarak bu olaydan carrefour'un çok zararlı çıkabileceğini soyleyebilirim sana(Tabi ugrasılırsa) burda hırsızı savunmuyorum olayı istediğiniz açıdan değerlendirmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Label Society -- 21 Mart 2010; 21:04:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JeiCeei

quote:

Orijinalden alıntı: madinina

acıma yetime döner koyar ..........

Yetimlere yardım edilmesi Kur'an-ı Kerim'de Yüce Allah (C.C.) tarafından emredildiği halde bu sözleri söylüyorsanız, herhalde müslüman değilsinizdir.Yoksa yanılıyormuyum?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.