Şimdi Ara

Carrefour'da Hırsızlık -------- Çikolata---- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
19.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: choicee

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Senin cebindeki parayı çalsalar da aynı şeyi yapabilir miydin?

Bence aynı şey değil, 17 yaşlarındaki bir çocuk çikolatayı ne için çalmış olabilir? Satıp ticarete atılmayacak herhalde.

quote:

Orijinalden alıntı: VoldroY

Biz Türkler olarak boş bir delik bulunca sokmak için çok çaba sarf ediyoruz.

Yanlış olabilir ancak olaya şu şekilde bakmak lazım;"Ya alamıyorsa?" işte işin can alıcı noktası burada.Bilmeyen anlayamaz.Genç bir insan.Çevresinde yine arkadaşları var,geziyorlar,yemek yiyorlar,eğleniyorlar...Parası yok ise o ne yapıyor?"Ben tokum..." diyor.Ancak iç yüzünü bilemeyiz.Gerçekten canı çekti ise yazık.Allah kimseyi açlık ile terbiye etmesin.

quote:

Orijinalden alıntı: deluhanlu

quote:

Yanlış olabilir ancak olaya şu şekilde bakmak lazım;"Ya alamıyorsa?" işte işin can alıcı noktası burada.Bilmeyen anlayamaz.Genç bir insan.Çevresinde yine arkadaşları var,geziyorlar,yemek yiyorlar,eğleniyorlar...Parası yok ise o ne yapıyor?"Ben tokum..." diyor.Ancak iç yüzünü bilemeyiz.Gerçekten canı çekti ise yazık.Allah kimseyi açlık ile terbiye etmesin.

Hocam süper yazmışsınız içimden geçenleri teker teker ifade etmişsiniz.Bizler o çocuğun ne kadar aç olduğunu veya çevresinde görünce canının ne kadar çektiğini sadece ufak bir empatiyle anlayabiliriz ki yine de kelimeler kifayetsiz kalır çok kötü bir durum.Allah kimseyi o duruma düşürmesin.Ayrıca yukarıdaki bazı arkadaşlar çikolata çalmakla paranın kolay yollardan kazanılacağını mı sanıyor gibilerinden birşeyler yazmışlar.Yazık çok yazık.

quote:

Orijinalden alıntı: cagkan90

Bukadar taş kalpli olmanız beni oldukça şaşırttı sadece bir tane çikolata için o adamların eline atıyosunuz sadece ekmek çaldığı için bile 2 sene yatan biliyorum sizce 17 yaşında bir çocuğa verilcek ceza biraz ağır olmazmı zaten çaldığı şeyde çikolata mesele ufaltma meselesi diğil ama çaldığı çikolata cep telefonu mp3 çalar gibi bişey diğil emin oldunki onu o an ordan kurtarsaydıda o çocuk bidaha yapmazdı bunu çaldığı şey sadece küçük bir gıda maddesi
    ceza vermekmi istiyolar üstününden küçük bişeyi alabilirler aldığı çikolatanın 2 katı vs bu arada güvenliğin yaptığı çok büyük bi terbiyesizlik 10 katı demişler size ve sizide iş ortaklığıyla suçlamışlar ki beni suçladıkları an biterdi orda olay daha önce suçladılar hırsızlıktan elimdeki çantaya attımı idda edip herkezin içinde bakmaya çalıştılar sonucunda olay çıkarmıştım açmıyorum dedim açmadım bağardım çağardım sonunda adamlar bıraktı beni bu sefer alın şimdi bakın bakalım bu çantada mağzanıza ait bişey varmı neyse çok uzattım sizi tebrik ediyorum en doğru şeyi yapmışsınız o kapının ardında ne olcağnı kimse bilemezdi

17 yaşında nefsine hakim olamıyorsa cezasını çekecektir. Zaten o çocuk muhtemelen adalete teslim edilmemiştir, edilse de ceza alacağını sanmıyorum. 17 yaşında evlendirilen çocuklar var onun yaşında, yani 17 yaşında birisiyle 18 yaşındaki birisinin arasında ne fark görüyorsunuz anlamıyorum.

Gel gelelim iyi niyetli yorumlarınıza, görünen o ki pek fazla hayattan tokat yememişsiniz umarım da yemezsiniz. Ama şöyle bir de durum var dikkat ettiğinizi sanmıyorum. Karfursa'nın içinde elektronik cihazların da bulunduğunu varsayalım. Şimdi bu çocuk paraya ihtiyacı olan birisi olabilir, çocuk oradan aslında bir tane cep telefonu veya müzikçalar çalmak için gitmişti, ama ön hazırlık adına bir çikolata çalayım bakalım anlayabilecekler mi tarzında bir deneme faslı olabilirdi bu. Bunu hiç düşündünüz mü, o çocuk Karfursa'nın içerisinde o ürünün sorunsuz bir şekilde tüketebilir, olayın pazar günü gerçekleştiğini düşünürsek muhtemelen olayın vuku bulduğu saatlerde o reyonlarda "yeni ve değişik tatların denenme-promosyon reyonu" da vardır, mesela bir makarna firması makarnaların tanıtımı için promosyon yapıp herkse 1 tabak makarna ikram ediyordur, hiç yoktan o tarz alış veriş merkezlerinde "tatmak" amacıyla çiğ köfteden peynire kadar birçok ürünü denemeye izin veriyorlar.

Ben o çocuğun masum olduğunu sanmıyorum. Ceza hukukunda hiçbir şey göründüğü gibi değildir, ünlü bir ceza hocasının sözüdür. O çocuk o kadar masum değildir.

• zaten özel güvenliklerin hepsi (çoğu) ezik taşeron elemanlarıdır hepsinde bir polis tribi ve özentisi vardır ama ben asla takmam bunları
  • Çocuğun durumunu görmek için yanına gitmeniz harika bir davranış. Güvenlik görevlierinin kendilerini kral gibi hissetmelerinin önüne geçmiş oldunuz. Egolarını tatmin edemediler.

Ama siz olayın tarafı değilsiniz, "parasını vereyim de bırakın" tarzı bir yaklaşım uygun olmamış
    Eğer çaldıysa cezasını çekmelidir. Hiçbirşey yapılmadan serbest bırakılırsa, görmezden gelinirse ileride sizin arabanızı da çalabilir, evinize girip hırsızlık yaparken size veya ailenize de zarar verebilir.

Güvenlik görevlilerinin yapması gereken de polise teslim etmektir. Dövüp bırakmak değil... Onların yetkileri engellemek ve yakalayıp polise teslim etmekle sınırlı, cezasını vermekle değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madinina

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: gkhnzn

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: JeiCeei

quote:

acıma yetime döner koyar ..........

Yetimlere yardım edilmesi Kur'an-ı Kerim'de Yüce Allah (C.C.) tarafından emredildiği halde bu sözleri söylüyorsanız, herhalde müslüman değilsinizdir.Yoksa yanılıyormuyum?

Birisine kafir demek farklı bişey sanki emin ol senden daha iyi müslümanımdır

Birisinden daha iyi müslüman olduğunu iddia eden ne kadar müslüman olabilir ki

+1 hem bu arkadaşın dediği doğru hem de benim demek istediğimi anlayamamışsın.O söylenen söz Kur'an-ı Kerim ile çelişiyor.Bunu söylemek istedim size.Bilmeden kullanıyor olabilirsiniz.Ben kimseye kafir demedim tekrar oku.

Büyük ihtimal aynı görüşlere sahibiz.. Siz o lafımı yanlış anladınız ben yetime yardım etmeyin demek istemedim orda ki yetim anası babası olmayan kendi halinde hırsızlık vs. yapmayan kişi olarak almayın.

ulan hala başkalarının dininii sorgulayan insanlar var. Sanane elalemin müslümanlığından !! Bir de açık açık sormadan çakalca "Yanılıyor muyum?" gibi kasışlara girmiş.

• Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ancak bu din meselesi nasıl bu işin içine girdi anlamadım.
  • MCdonalds ve Baklava olayı nedir ? Ne kaçırdım pm yada cevap lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

MCdonalds ve Baklava olayı nedir ? Ne kaçırdım pm yada cevap lütfen

"Baklava çalan dört çocuk, toplam 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı" ayrıntı

"McDonald’s önünde mendil satan Leyla Alkış’ı derin dondurucuya kapatmışlardı" ayrıntı

• sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

quote:

Bence aynı şey değil, 17 yaşlarındaki bir çocuk çikolatayı ne için çalmış olabilir? Satıp ticarete atılmayacak herhalde.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deluhanlu

quote:

Hocam süper yazmışsınız içimden geçenleri teker teker ifade etmişsiniz.Bizler o çocuğun ne kadar aç olduğunu veya çevresinde görünce canının ne kadar çektiğini sadece ufak bir empatiyle anlayabiliriz ki yine de kelimeler kifayetsiz kalır çok kötü bir durum.Allah kimseyi o duruma düşürmesin.Ayrıca yukarıdaki bazı arkadaşlar çikolata çalmakla paranın kolay yollardan kazanılacağını mı sanıyor gibilerinden birşeyler yazmışlar.Yazık çok yazık.

quote:

Orijinalden alıntı: cagkan90

Bukadar taş kalpli olmanız beni oldukça şaşırttı sadece bir tane çikolata için o adamların eline atıyosunuz sadece ekmek çaldığı için bile 2 sene yatan biliyorum sizce 17 yaşında bir çocuğa verilcek ceza biraz ağır olmazmı zaten çaldığı şeyde çikolata mesele ufaltma meselesi diğil ama çaldığı çikolata cep telefonu mp3 çalar gibi bişey diğil emin oldunki onu o an ordan kurtarsaydıda o çocuk bidaha yapmazdı bunu çaldığı şey sadece küçük bir gıda maddesi
    ceza vermekmi istiyolar üstününden küçük bişeyi alabilirler aldığı çikolatanın 2 katı vs bu arada güvenliğin yaptığı çok büyük bi terbiyesizlik 10 katı demişler size ve sizide iş ortaklığıyla suçlamışlar ki beni suçladıkları an biterdi orda olay daha önce suçladılar hırsızlıktan elimdeki çantaya attımı idda edip herkezin içinde bakmaya çalıştılar sonucunda olay çıkarmıştım açmıyorum dedim açmadım bağardım çağardım sonunda adamlar bıraktı beni bu sefer alın şimdi bakın bakalım bu çantada mağzanıza ait bişey varmı neyse çok uzattım sizi tebrik ediyorum en doğru şeyi yapmışsınız o kapının ardında ne olcağnı kimse bilemezdi

17 yaşında nefsine hakim olamıyorsa cezasını çekecektir. Zaten o çocuk muhtemelen adalete teslim edilmemiştir, edilse de ceza alacağını sanmıyorum. 17 yaşında evlendirilen çocuklar var onun yaşında, yani 17 yaşında birisiyle 18 yaşındaki birisinin arasında ne fark görüyorsunuz anlamıyorum.

Gel gelelim iyi niyetli yorumlarınıza, görünen o ki pek fazla hayattan tokat yememişsiniz umarım da yemezsiniz. Ama şöyle bir de durum var dikkat ettiğinizi sanmıyorum. Karfursa'nın içinde elektronik cihazların da bulunduğunu varsayalım. Şimdi bu çocuk paraya ihtiyacı olan birisi olabilir, çocuk oradan aslında bir tane cep telefonu veya müzikçalar çalmak için gitmişti, ama ön hazırlık adına bir çikolata çalayım bakalım anlayabilecekler mi tarzında bir deneme faslı olabilirdi bu. Bunu hiç düşündünüz mü, o çocuk Karfursa'nın içerisinde o ürünün sorunsuz bir şekilde tüketebilir, olayın pazar günü gerçekleştiğini düşünürsek muhtemelen olayın vuku bulduğu saatlerde o reyonlarda "yeni ve değişik tatların denenme-promosyon reyonu" da vardır, mesela bir makarna firması makarnaların tanıtımı için promosyon yapıp herkse 1 tabak makarna ikram ediyordur, hiç yoktan o tarz alış veriş merkezlerinde "tatmak" amacıyla çiğ köfteden peynire kadar birçok ürünü denemeye izin veriyorlar.

Ben o çocuğun masum olduğunu sanmıyorum. Ceza hukukunda hiçbir şey göründüğü gibi değildir, ünlü bir ceza hocasının sözüdür. O çocuk o kadar masum değildir.

Parası olan anlamaz,sen de anlayamazsın ancak ben 20 gün 50 lira ile dolaştığımı bilirim,günlük en fazla 1 2 ekmek ve kahvaltılıklar ile idare ediyordum.Canım belki et yemek istedi ama olmadı?Bir de bu genç biri arkadaşları var.Eğer alamıyor ise onun halini düşünebiliyor musun?Delikanlı yıllar,herkes bir seyleri keşif eder ve cok fazla gezerler.Ben evde yedim yalanını söylemeyi bilirim emin ol iyi bir duygu değildir.Allah kimseyi açlık ile terbiye etmesin.

• quote:

"Baklava çalan dört çocuk, toplam 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı"

Alakası yok. Olay 17 yıl önce gerçekleşti. Gaziantep'de 1 kilo fıstık çalan çocuk 7 yıl hüküm yedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi döküntü -- 22 Mart 2010; 12:03:45 >
  • quote:

Parası olan anlamaz,sen de anlayamazsın ancak ben 20 gün 50 lira ile dolaştığımı bilirim,günlük en fazla 1 2 ekmek ve kahvaltılıklar ile idare ediyordum.Canım belki et yemek istedi ama olmadı?Bir de bu genç biri arkadaşları var.Eğer alamıyor ise onun halini düşünebiliyor musun?Delikanlı yıllar,herkes bir seyleri keşif eder ve cok fazla gezerler.Ben evde yedim yalanını söylemeyi bilirim emin ol iyi bir duygu değildir.Allah kimseyi açlık ile terbiye etmesin.

Üniversite öğrencisiyim, her ne kadar ailemin maddi durumu iyi olsa da ben de anlarım açlık ne demektir. He ne olursa olsun 17 yaşındaki birisinin yaptığı hırsızlığı meşru kılmaz.
  • quote:

1 saat kadar önce kasada ödeme yapmış tam çıkıyordum ki, güvenlik yanımdan 17 yaşlarında bir genci götürüyordu.
    Genç "Abi bi çikolata sadece" kusura bakmayın diyordu.

Aklıma 2 dilim baklava olayı geldi. Yazık dedim.

Güvenlik ve genci içeri götürdü, depo gibi bir yere girdiler. Bu sefer de aklıma McDonald's daki olay geldi.
    Banane deyip gitmektense, tekrar içeri girip, o kapının önüne gittim. Bir kaç dakika bekledim. Hiç ses vs. duyulmuyordu.
    İyice endişelendim.
    Biraz sonra güvenlik dışarı çıktı.

Kendisine "o genç nerde, görmek istiyorum" dedim.

Sana ne!! deyince,
    Çocuğu buzdolabına kapatmadığınızı ya da dövmediğinizi nereden bileceğim, göstereceksiniz dedim.
    Biraz tartışmadan sonra içeri alındım.

Neyse ki delikanlı sağ sağlim odada duruyordu.

Benim çıkışıma sinirlenen (zoruna gitti tabi) güvenlik, beni de olaya dahil etmeye çalıştı.
    Efendim bereber çalışıyormuşuz felan, işte kurtarmaya çalışıyormuşum felan

Kimliğini ver, ikinizi polise vereceğim diyordu.

Her neyse, kimliğimi vermedim. Biraz daha tartışmadan sonra
    Çikolatanın parasını ödemeyi teklif ettim.

Olur ama 10 misli ödeme yap dediler. Ya da ikinizi polise vereceğiz. (rüşvet ister gibi, tehditle)

Anlaşamadık, kapıyı da kilitlemişler. Dışarıda bekleyen eşim de ortalığı ayağa kaldırınca, kapıyı açtılar çıktım.

Almaya çalıştım genci oradan ama olmadı. "Sabancı şirketlerinde öyle kötü şeyler olmaz, prosedürü uygalarız" dediler.

Hırsız, çikolata çalan bir genç. Parasını ödeme teklifim, onu oradan kurtarmaya çalışmam, Onu bu işe daha da mı cesaretlendirir? Kötü mü yaptım (gerçi yapamadım)

inş şimdi o koruduğun çocuk ilerde karını çoluğunu çocuğunu bıçaklamaz,gaspetmez vs vs....

parasını ödemek ne demek ya ?
    bu gün sen ödersin sonra başkası çocuk alışıncada vay anam memlekette çok suç işleniyo dersiniz buna sebep sizsiniz...

• Saçmalamayın o zaman 17 yaşında her hırsızlık yapan biri ileri de potansiyel suçlu mu olacak böyle bir şey yok.Bence davranışınız yerinde bir davranış olmuş hocam.Kimse kimseyi depoya felan kapatamaz.Madem çocuk çalmış çağırırlar polisi işlem uygulatırlar.Depoya kapatmak ne demek oluyor.
  • choicee arkadaşa helal olsun duyarsız kalmadığı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DeserTEagLe_

Saçmalamayın o zaman 17 yaşında her hırsızlık yapan biri ileri de potansiyel suçlu mu olacak böyle bir şey yok.Bence davranışınız yerinde bir davranış olmuş hocam.Kimse kimseyi depoya felan kapatamaz.Madem çocuk çalmış çağırırlar polisi işlem uygulatırlar.Depoya kapatmak ne demek oluyor.

17 yaşında hırsızlık yapıp hiç ceza almadan devam ederse ilerde ya hırsız yada dolandırıcı tarzı bişey olacaktır.
    desenizki çocuk 10-12 yaşıdna tmm dersin çocukluk etmiş
    17 yaşında eşşek kadar adam yani neyini koruyonuz
  • arkadaşlar herkes bişeyler yazmış ama bu kadar acımasız olmayın.Hayatında ilk defa belki böyle bişey yapmıştır yakalnmıştr.Hemen kestiniz biçtiniz.Bu hatadan tüm ömür boyumu ceza çekmesi lazım biraz hoşgörülü olun lütfen.Parasını ödedip kimlik bilgilerini aldılarsa daha sonra verebilirlermi peki polise.Bu tip olaylardan bilgisi olan böyle alışveriş merkezlerinde çalışan arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatice1555

arkadaşlar herkes bişeyler yazmış ama bu kadar acımasız olmayın.Hayatında ilk defa belki böyle bişey yapmıştır yakalnmıştr.Hemen kestiniz biçtiniz.Bu hatadan tüm ömür boyumu ceza çekmesi lazım biraz hoşgörülü olun lütfen.Parasını ödedip kimlik bilgilerini aldılarsa daha sonra verebilirlermi peki polise.Bu tip olaylardan bilgisi olan böyle alışveriş merkezlerinde çalışan arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim..

Daha sonra veremezler. Neticede anlaşılıp parası alınmış, şikayet ortadan kalkmış olur.
  • tanıdığımın başından geçti buna benzer bir olayda kimlik bilgilerini almışlar polis çağırcaz demişler ama sonra parasını ödetmişler.Kimlik bilgilerini aldıkları için çopk korkuyo şikayet ederler diye neden kimlik bilgillerini almışlarıdr peki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vaio

quote:

Orijinalden alıntı: _DeserTEagLe_

Saçmalamayın o zaman 17 yaşında her hırsızlık yapan biri ileri de potansiyel suçlu mu olacak böyle bir şey yok.Bence davranışınız yerinde bir davranış olmuş hocam.Kimse kimseyi depoya felan kapatamaz.Madem çocuk çalmış çağırırlar polisi işlem uygulatırlar.Depoya kapatmak ne demek oluyor.

17 yaşında hırsızlık yapıp hiç ceza almadan devam ederse ilerde ya hırsız yada dolandırıcı tarzı bişey olacaktır.
    desenizki çocuk 10-12 yaşıdna tmm dersin çocukluk etmiş
    17 yaşında eşşek kadar adam yani neyini koruyonuz

Korumuyorum sadece yapılan muamele yanlış .

• quote:

hayır ama yüzlerce şirketim olsa, türkiyenin en zenginlerinden biri olsam ve bu parayı halk sayesinde kazanmış olsam, benden çalsa bile böyle küçük olaylarda 17 yaşında bir çocuğun dövülmesine izin vermezdim

@choicee

hocam yukarıda bir arkadaş da yazmış. çocuğun şiddete maruz kalmadığını öğrenmeniz iyi olmuş. ama sizin yerinizde olsam polis çağırırdım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.