Şimdi Ara

Casper Cpr2200 Ekran kartı sorunu 6ya bölünme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık bi senedir casper nirvana CPR 2200 model laptop kullanıyorum.iki haftadır. Ekran pembe renk tonlarına geliyor ve kilitleniyor laptop . Reset atıp açınca 6 adet goruntu geliyor . Fn+F3 tusları ile duzeliyor fakat yine acılınca donuyor pc. Araştırdım ama tam çözum bulan yok.şuan laptopdan yazıorum ve bi sure resetten sonra duzeldigi de oluor.Muhtemeln ekran kartı çipinde fiizksel bi problem var. Çunku suruculeri kaldırıp denedim kurdum . daha cok oyunlarda mavi ekran cıkıp atıor ve özellikle firefox 3 de cokca sekme acıkken bunu yapıor. nvdia surucusu kaldırınca bi sorun olmadı. ama tabi surucusuzde ne oyunlar ne de bazı programlar acılmıor.
    Burda bi konu vardı geforce 7400 u olan bi casper laptopda 4 e bolunme sorunu acaba bu da ona benzer bir sorun mudur. Ekran kartı çipini ısıtmamızı tavsiye etmiş. bende servise pek goturmek istemiorm .Ya gidiecek gunlerce gelmeyecek , ya geldiginde o laptop benm eski laptop olmayacak .Sorunla karsılasıp çözen yada tavsiyesi olan varsa cevaplar sa sevinirm .Ekran kartı Geforce 8400M GS 256 mb
    ayrıca Casperin driver olark verdigi surucu 2007 den kalma
    arastırıp packard bell in aynı model ekran kartı kullanan modelini buldum onun ekran kartı surucusu nu kurmustum bunda 6 ay once . ondan da oldugun sanmıorm olsa 5 ay once olrdu.

Cevaplarınızı bekliorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vercer2005 -- 29 Ocak 2009; 13:20:21 >

• Merhabalar.. Aynı sorun bizde oldu. Sorunu giderebildinizmi?
    Casper nirvana CPR 2100 model ve ekran kartı sizdeki gibi nVidia 8400M GS... Laptop u anneme almıştık. Annem problemden bahsedince Elektriği kestirip pilini çıkarttırdım 5 dakika sonra tak dedim ve düzgün çalışmış.. Şimdi telefon etti yine aynı sorun ve bu sefer pil çıkartmada işe yaramıyormuş.. Laptop 2 sene boyunca problemsiz çalışmıştı. Şimdi arkadaştaki gibi ekran 6 ya bölünmüş.. En az masrafla çözümü nedir acaba??
  • arkadaşlar bendede aynı sorun var 6 ya bölünüyor zaman kaybetmeden tüketici haklarına başvurulmalı bu sorun çok fazla görünüyor ..üretim hatası olma olasılığı yüksek..
  • Takma kafana.. Servis ücretsiz olarak halletti. Servise götürdüğümde Ben EKRAN dedim görevli "6 ya bölündü dimi" dedi cümlemi tamamladı. :) İstanbula ücretsiz gönderip düzelttirdiler. Şimdilik problem yok..
  • Benim Hp pavilion dv2700 leptopum var! 6 ya bölünmüştü.ugraştık 2-3 sefer servis felan derken 500 tl uçtu.! şimdi harici ekranda driverini kuramadan kullanıyorum. 14mb Standart vga ekran bagdastırıcısı olarak.Drivir yuklendiqinde bilgisayar başlatılamıyo duzqun onarmam gerekiyo.ekran kartımda NVİDİA 8400m GS Bu ekran kartlarında sorun var bence coqu yerde aynısını gordum!!.. Birleşelim.!!!
  • Casper Alacaklarının Dikkatine.Kurumsal bilinen servis ve yedek parça sorunu yok diye Casper nirvana dizüstü aldım. 1 yıl geçince birkaç gün sonra anakart iflas.Servise gönderdim 15 gün sonra daha bilgisayarım gelmedi müşteri hizmetlerini, aradığımda parça problemi ve gümrük problemi var dediler.Gümrükte problem yok biliyorum ben gümrükçüyüm.ve Muadil emanet bilgisayar hakkımı istedim 1 haftada sonuçlandıramadılar.Casper alacak ve satmak isteyenlere söylüyorum eminmisiniz???????Ben firmamda kullanmak için aldığım bilgisayar 20 günü geçik serviste ve sonucu belli değil işletmenizin ve kendi geleceğiniz için CASPER ALMAYIN!!!!!
    Kesinlikle bir dost
  • İki ay kadar önce ekran altıya bölünme muhabbeti yine çıktı. Fakat garantisi olmadığından öylece duruyor. Mail attım geneol bir problem olması bir üretim hatasının göstergesidir vs.. falan filan.. Adamlar böyle bir genel problem yok dediler. Oysa forumlarda bakıyorum heryerde buna benzer problemlerden bahsediyor.. Göndersek kargo yol parası geliş gidiş.. birde onarım derken kesin 300TL yi rahat geçer.. Hatalı kullanım yüzünden olsa gam yemicem güzel kullanmadım arızalandı vs.. Ama Laptop bu nazik olmak gerekir tabiki. Bizde ona göre kullandır.. Uretimden mi malzemedenmidir nedendir bilmem ama benim hatam değil. Tek hatam Casper Almak.... Gerçekten casper markası almayın.. Eğer casper bu üretim yada tasarım hatası her ne ise bunları geri çağırıp gerekeni yapsa idi müthiş bir prestije sahip olurdu.. Ürününü tam arkasında imajı olurdu..
    Ben fiyat performans yönünden bu Casperi seçtim. ve 3 yıl sonra elimde kaldı netbook.. Kullanılmadan öylece duruyor.. Özellik olarak hala güzel ama kullanamadıktan sonra ne edecen özelliği..
    Yani Üzün süre kullanama isteyenler Casper almasın... Ama zaten 2-3 yılda bir kesin değiştiririm eldekinide çoluk çocuğa veririm diyenler Alabilirler.. Tecrübe tavsiyesidir.

Birde Genel arıza değil diyorlar ona sinir oluyorum. Bir üstteki mesajımı okursanız. Yetkili satıcı/servis (Servisliği istanbul a göndermekten ibaret) ilk defa laptop u götürdüğümde; Ekran dedim cümlemi tamamlamadan o demişti "6 ya bölündü dimi?" Genel olmayan bir problem için harika bir tahmindi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 7 Şubat 2011; 16:24:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop 2. Ekran uyumsuzluğu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kalite başka birşey ... tw9 serisinin kronik hatası.

temel sorun; casper in bu modellerinin üreticisi olan clevo (clevo.com.tw) şirkerinin ürünün fiyatını düşürmek için soğutucu ve beslemede dandik / yetersiz ürünler kullanması.
    her nasılsa casper bilgisayarların bir çoğu garanti süresi bitiminde ağır hasara uğruyor. arıza verme durumu kullanıcının bilgisayarı ne kadar kullandığı ile alakalı.
    bu sorunun giderilmesi ekran çipinin anakart bağlantılarının kontrol edilmesi, gerekiyorsa değiştirilmesi ve mosfetlerin kontrol edilmesi gerekiyormuş.

geçici olarak fn+f3 kombinasyonu işe yarıyor ama bilgisayar zorlandığında çökmeler ve performans sorunları yaşanıyor.

http://img132.imageshack.us/i/casperariza.jpg/

• Arkadaşlar yaklaşık 8 aykadar önce laptopuma bios update yaptım.dahasonradan oyun oynarken aniden makina kilitlendi.tekrar açtıgımda ekran dörtparça pempe renk ama herşey görünüyor yabancı sitelerden baya bi araştırma sonucu sorunu hallettim.
    nasılmı eski biosa tekrar döndüm.makina ilk açılışta hala 4 parça görünüyordu.biosa girdim.fabrika ayarına load optimezed default.f10 kaydet çık.makina aynı yaklaşıkbatarya ve bütün eklentiler ethernet kablosu fare falan sökülü yarım saat bekledim.makinayı açtım.birde baktım.ekran normale döndü.şu anda canavargibi çalışıyor.
    kesinlikle ekran kartı veya anakartla alakalı degil.(medion md 96642 model phoenix bios) Paylaş:
  • Arkadaşlar bu nvidia 8400m ve 8600m gpu chiplerinde üretimden kaynaklanan bir sorundur. Nvidia bu durumu kabul etmiş ve amerika ve dünya geneli büyük üreticiler için geridönüşüm çağrısı yapmıştır. O kadar çok chip satılmıştırki, bu nvidia ya çok pahalıya patlamıştır. Bu geri dönüşümden hp, dell, asus, sony gibi firmalar haberdardır ama Casper bu konuda ne yapmıştır belli değil. Ve geridönüşüm süreci artık bitmiştir. Bu sorunu geçici olarak çözümlemek isterseniz, anakart üzerindeki gpu chipini yüksek sıcaklıklarla ısıtmak yeterlidir. Düzelir ama bir ama iki hafta ama bir iki ay idare eder.

Piyasada tamire verirseniz yapacakalrı işlem chipi söküp tekrar lehimlemektir. Çünkü birçok bilgisayar tamircisi lehimlerden kaynaklanan bir temassızlık sonucu bu problemin ortaya çıkdığını düşünüyor. Siz anakartınızı veririsiniz, derlerki chip değişti, halbuki varolan chipi çıkarıp yeniden yerine lehimleyerek size teslim etmişlerdir. Bir müddet sonra tekrar gümler. Çünkü sorun chip içerisinde fabrika üretimnden kaynaklana bir hatadır.

Alıntıdır: "California Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda hatalı GPU’larını değiştirmesi gereken Nvidia, kullanıcıların başvurularını bir site üzerinden kabul ediyor.
    Dell, HP ve Apple markalı dizüstü bilgisayarda (Eski modeller) kullanılan Nvidia GPU’lardan hatalı olanlar, Nvidia tarafından tamir edilecek, değiştirelecek ve eğer maddi zarar oluştuysa geri ödenecek.
    Dell ve Apple MacBook Pro kullanıcıları ekran kartlarını bedelsiz değiştirme hakkına sahipken HP kullanıcıları yeni bir dizüstü bilgisayar talep edebilecek. Ayrıca daha önceden tamir ya da değiştirme için bir ücret ödediyseniz gerekli dökümanları göstermeniz halinde paranız geri ödenecek.
    Nvidia, bu işlemler için 2 milyon Dolar bütçe ayırmış."

Çözümü ise şudur. Nvidia bu sorunu farkettikten sonra üretilern 8400m ve 8600m gpuları hatasızdır. Anakart üzerindeki gpu chip yeni sürümüyle değiştirlmelidir. Sorun şu ki türkiyede yenisiyle değiştiririrz diye laptop servisleri bile, piyasadan 2. ele düşmüş çıkma ve büyük ihtimalle arızalı sürüm olan chiplerler değiştirmektedir. Oysaki 2010+ üretim yeni sürüm chipler ebayda satılmaktadır. Bunlardan temin eden güvenilir bir notebook servisi çözüm üretebiir. Yeni chip fiyatı60 tl civarındadır. Bu değişim 20000 tl civarındaki BGA rework makinasına sahip bir seris tarafından yapılmalıdır. Yoksa sıcak hava üfürmeli havyalarla sökim takim derken içine ederle ve derlerki anakart gitmiş yenisi lazım.

Eğer BGA rework makinasıyla böyle 2010+ yeni versiyon gpu chipi değişimi yapan güvenilir bir notebook servisi bulursanız, bizlerlede paylaşın. Umarım yardımcı olabilmişimdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exelsior -- 5 Eylül 2011; 22:14:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: exelsior

Arkadaşlar bu nvidia 8400m ve 8600m gpu chiplerinde üretimden kaynaklanan bir sorundur. Nvidia bu durumu kabul etmiş ve amerika ve dünya geneli büyük üreticiler için geridönüşüm çağrısı yapmıştır. O kadar çok chip satılmıştırki, bu nvidia ya çok pahalıya patlamıştır. Bu geri dönüşümden hp, dell, asus, sony gibi firmalar haberdardır ama Casper bu konuda ne yapmıştır belli değil. Ve geridönüşüm süreci artık bitmiştir. Bu sorunu geçici olarak çözümlemek isterseniz, anakart üzerindeki gpu chipini yüksek sıcaklıklarla ısıtmak yeterlidir. Düzelir ama bir ama iki hafta ama bir iki ay idare eder.

Piyasada tamire verirseniz yapacakalrı işlem chipi söküp tekrar lehimlemektir. Çünkü birçok bilgisayar tamircisi lehimlerden kaynaklanan bir temassızlık sonucu bu problemin ortaya çıkdığını düşünüyor. Siz anakartınızı veririsiniz, derlerki chip değişti, halbuki varolan chipi çıkarıp yeniden yerine lehimleyerek size teslim etmişlerdir. Bir müddet sonra tekrar gümler. Çünkü sorun chip içerisinde fabrika üretimnden kaynaklana bir hatadır.

Alıntıdır: "California Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda hatalı GPU’larını değiştirmesi gereken Nvidia, kullanıcıların başvurularını bir site üzerinden kabul ediyor.
    Dell, HP ve Apple markalı dizüstü bilgisayarda (Eski modeller) kullanılan Nvidia GPU’lardan hatalı olanlar, Nvidia tarafından tamir edilecek, değiştirelecek ve eğer maddi zarar oluştuysa geri ödenecek.
    Dell ve Apple MacBook Pro kullanıcıları ekran kartlarını bedelsiz değiştirme hakkına sahipken HP kullanıcıları yeni bir dizüstü bilgisayar talep edebilecek. Ayrıca daha önceden tamir ya da değiştirme için bir ücret ödediyseniz gerekli dökümanları göstermeniz halinde paranız geri ödenecek.
    Nvidia, bu işlemler için 2 milyon Dolar bütçe ayırmış."

Çözümü ise şudur. Nvidia bu sorunu farkettikten sonra üretilern 8400m ve 8600m gpuları hatasızdır. Anakart üzerindeki gpu chip yeni sürümüyle değiştirlmelidir. Sorun şu ki türkiyede yenisiyle değiştiririrz diye laptop servisleri bile, piyasadan 2. ele düşmüş çıkma ve büyük ihtimalle arızalı sürüm olan chiplerler değiştirmektedir. Oysaki 2010+ üretim yeni sürüm chipler ebayda satılmaktadır. Bunlardan temin eden güvenilir bir notebook servisi çözüm üretebiir. Yeni chip fiyatı60 tl civarındadır. Bu değişim 20000 tl civarındaki BGA rework makinasına sahip bir seris tarafından yapılmalıdır. Yoksa sıcak hava üfürmeli havyalarla sökim takim derken içine ederle ve derlerki anakart gitmiş yenisi lazım.

Eğer BGA rework makinasıyla böyle 2010+ yeni versiyon gpu chipi değişimi yapan güvenilir bir notebook servisi bulursanız, bizlerlede paylaşın. Umarım yardımcı olabilmişimdir?

Eğer b öyle bir yer varsa ve birileri paylaşırsa çok sevinirim ben de?benim laptop casper değil ama msi...ama aynı sorun ve basit bir bilgisayarcı chipi değiştirebileceğini söyledi.aslında hiç güvendim.zaten 120 lira ile 150 lira arası bir maaliyeti varmış.tamam bilgisayar eski ama en azından bu fiyatlara sağlam bir tamir geçirsin.

• yavv arkadaşlar o kadar kişinin canı yanıyor neden halen sadece tr de bulunan universal olmayan markalara yatırım yapıyorsunuz.. fiyatlarıda öyle ahım şahım ucuzda değil. dell-toshiba-acer-ibm ler dururken

yurt dışındaki bir tanıdığınıza sorun bu markaları tanıyormusunuz diye yada kurumsal firmalara bakın satış görevlilerine personellerine hp-dell den başka ürün alıyorlarmı casper- crea- exper -grundıg- akai v.b. no name gelip burda markalanan ürünlerdir kurumsal bir garanti otomasyonları yoktur teknik servisleri bile asgari ücretle zar zor çalışan akşam olsada gitsek diye bakan insanlarla dolu..
  • kesinlikle doğru fakat biz artık olmuş bir olayın çözümünden bahsediyoruz.Tabiki bir dahaki sefere tercih edilmememsi gerekiyor bu markaların ama şu an durum bu ve çözümünü arıyoruz.
  • Geçmiş olsun, bu sorun Casper'in kronik sorunudur.

Sıkıntı chipset den yanadır.
  • selamlar beyler. casper nirwana twt bilmem kac zikkimini kullaniyordum. klasik sorun haline gelmis ekran karti arizasina care olarak aramadigim sayfa kalmamisti. yaklasik 1 yildir kullanmadigim bilgisayarimi yapacak bir sey olmadigi icin sikintidan henuz yaptim. yapilacak tek basit yontemi denedim ve oldu. sicak hava tedavisi.

evet olay bu. aslinda herkesin benim gibi dusundugunu anliyorum. "bu, olsa bile ne kadar sureligine care olacak!" hic yoktan iyidir diye giristim ise...

arka kapagi soktugunuzde karsiniza dogrudan ekran karti cikacak. dilerseniz vidalari cikarip elinizde deneyin / (ben oyle yaptim.) kartiniza 1-2 dakika kadar sac kurutma makinasi ile sicak hava ufletin. mesafe 1-2 cm olmali. denediniz olmadi diyelim, bu kez ayni yontemi uygulayip kartiniza masaj yapar gibi verdiginiz havayi yedirmeye calisin. hepsi bu. cam gibi makinayi yeniden kullanima almis oldum. umarim uzunca bir sure gider. yardimci olabildiysem ne mutlu bana...
  • bende Casper Nirvana CNK.P610-2H25S var aynı ekran sıkıntısını yaşadım en son gözden çıkartıp açtım içini fön machine ile üfledimardından tamamen bitmese de bi nebze olsun rahatladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemd

selamlar beyler. casper nirwana twt bilmem kac zikkimini kullaniyordum. klasik sorun haline gelmis ekran karti arizasina care olarak aramadigim sayfa kalmamisti. yaklasik 1 yildir kullanmadigim bilgisayarimi yapacak bir sey olmadigi icin sikintidan henuz yaptim. yapilacak tek basit yontemi denedim ve oldu. sicak hava tedavisi.

evet olay bu. aslinda herkesin benim gibi dusundugunu anliyorum. "bu, olsa bile ne kadar sureligine care olacak!" hic yoktan iyidir diye giristim ise...

arka kapagi soktugunuzde karsiniza dogrudan ekran karti cikacak. dilerseniz vidalari cikarip elinizde deneyin / (ben oyle yaptim.) kartiniza 1-2 dakika kadar sac kurutma makinasi ile sicak hava ufletin. mesafe 1-2 cm olmali. denediniz olmadi diyelim, bu kez ayni yontemi uygulayip kartiniza masaj yapar gibi verdiginiz havayi yedirmeye calisin. hepsi bu. cam gibi makinayi yeniden kullanima almis oldum. umarim uzunca bir sure gider. yardimci olabildiysem ne mutlu bana...

ekran kartinin neresine ufluyoruz sicak havayi sadece baglantili bakir yerleremi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.