Şimdi Ara

Casper Laptop windows 8 den 7 ye geçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben Windows 8 den 7 ye geçmek istiyorum lakin ne yaptıysam başaramadım.Bios ayarlrından Secure Boot Managent e girip ordaki ayarı enable etmem gerektiğini biliyorum.Fakat Secure Boot Managent yazısı var giriş yok yazının üzerine gelemiyorum.Bana bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim

• Secure boot disable, fast boot disable, cms miydi neydi enable olacak. Varsa bir de Windows boot manager ı disbable yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biosa giriyorum, dısable veya enable edebileciğim yazıları görüyorum fakat üstüne gelemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Santiago_ -- 28 Mayıs 2017; 2:46:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Santiago_

Biosa giriyorum, dısable veya enable edebileciğim yazıları görüyorum fakat üstüne gelemiyorum EfeYakupKarahanlı

Biosu default yapabiliyor musun?

Bir de her sekmenin resmini ekle bi bakalım. Belki elimizden bişey gelir?

• F2 ile biosa girilir. Security sekmesinden >Secure boot management’a girilir. Secure boot=Disabled Default Key Provisioning=Disabled olarak seçilir.Clear Secure Boot Keys Seçilerek, keys enter ile devredışı bırakılır.Boot sekmesine gelip Launch CSM=Enabled olarak seçilir F10 yapıp çıkılır.Tekrar Biosa girildiğinde Optik sürücü görülecektir.

Alıntıdır..

• Secure boot management’a giremiyorum işte resimleri atıyorum.Casper Laptop windows 8 den 7 ye geçme
    Casper Laptop windows 8 den 7 ye geçmeCasper Laptop windows 8 den 7 ye geçmeCasper Laptop windows 8 den 7 ye geçme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Santiago_ -- 28 Mayıs 2017; 3:2:51 >

• Admin şifresi ile korunuyor anladığım kadarıyla? Orada erişebildiğin ayarlara girmeye çalış. Şifre sorunca da 00000 veya 1234 tarzı şifreleri dene bakalım. Ben bikaç kez bu yolla Secure boot u devre dışı bırakmıştım. Veya biosu default ayarlara al, ya da bios pilini çıkar bi kaç dakika sonra tekrar tak ve başlat. Bios sıfırlanmış olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 mi Windows 7 mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biosta her yere girdim bu gun sabahtan beri uğraşıyorum ama işe yarar bir şey olmadı.Şifre koruması ekranı girişte geliyor onunda şifresini bildiğim için biosa giriyorum.Biosun nasıl default edildiğini bilmiyorum anlatırsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Santiago_

biosta her yere girdim bu gun sabahtan beri uğraşıyorum ama işe yarar bir şey olmadı.Şifre koruması ekranı girişte geliyor onunda şifresini bildiğim için biosa giriyorum.Biosun nasıl default edildiğini bilmiyorum anlatırsan sevinirim.

Tam nerde bilemem, ama karıştır biraz. Default settings, default optimized gibi bir seçenek var mı bi bak.

• Üçüncü resimde sağ altta default için f9 diyor. O sayfada f9 a bas bakalım. Ve kontrol et her sayfada mı basman gerekiyor yoksa tüm ayarlar tek seferde sıfırlanıyor mu?

Bir de alıntı yaparak cevap ver.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Üçüncü resimde sağ altta default için f9 diyor. O sayfada f9 a bas bakalım. Ve kontrol et her sayfada mı basman gerekiyor yoksa tüm ayarlar tek seferde sıfırlanıyor mu?

Bir de alıntı yaparak cevap ver.

Dediklerini yaptım hatta laptobu açıp.Bios pilini bile çıkardıp taktım gene olmadı.
  • Şurayı okudun mu bilmiyorum ama bi bak istersen :https://forum.donanimhaber.com/casper-nirvana-nb-15-6-boot-sorunu--68406227-1

Bir de boot kısayol tuşu yok mu? Yani açılışta logo ekranında bios için f2, boot menü için esc falan yazıyor mu? Yani biosla uğraşmadan direkt boot menü..?

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Şurayı okudun mu bilmiyorum ama bi bak istersen :https://forum.donanimhaber.com/casper-nirvana-nb-15-6-boot-sorunu--68406227-1

Bir de boot kısayol tuşu yok mu? Yani açılışta logo ekranında bios için f2, boot menü için esc falan yazıyor mu? Yani biosla uğraşmadan direkt boot menü..?

Okudum bendeki mesele saten Security sekmesine gelmemesi olmayacak gibi ben bunu en iyisi yıllar sonra bir bilgisayar tamircisine format attırayım.Burada ilginize teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Santiago_ -- 28 Mayıs 2017; 14:5:48 >

• Önemli değil hocam. Buradan ancak bu kadar oluyor. Casper ı bi arasaydın..?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.