Şimdi Ara

Casper Nirvana Notebook Format Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ara 2 farklı bilgisayara daha aynı yöntemle format attım ve ikisinde de hiçbir sorun yaşamadım. Biri küçük netbook'du diğer ise PC. Fakat konu kendi notebook'uma gelince problemler yaşamaya başladım.

i7 işlemcili Casper Nirvana Notebook'um var ve buna dün Windows 7 Ultimate 64 Bit yükleyerek format attım ve atarken C sürücüsünü tamamen sildim. D sürücüsünde yazılım eklentileri diye bir klasör vardı ne olur ne olmaz yedekte bıraktım onu.

Diğer bilgisayarlarımda formattan sonra hiçbir sorun yaşamadım, Windows Update kullanarak güncelleştirme yapmam gerekti. Fakat buda formattan sonra bir haller oldu. Formattan sonraki ilk masaüstü ekranı 800x600 çözünürlüğünde geldi, Windows Aero temasını oynatacak grafik desteklenmiyor tarzı bir hata aldım, Wi-Fi kapalı görünüyordu vb. gibi bir sürü aksaklık oldu.

Yazılım eklentilerini kurarak bunları şimdilik giderdim. Daha önce yüklü olmayanları bile kurdum ne olur ne olmaz diye. Fakat yine de ben bu işten pek tatmin olmadım. Bir aksaklık var gibi bilgisayarda. Mesela kapatırken veya yeniden başlatırken ekran 1 saniyeliğine kapanıp açılıyor. Bunlar ufak şeyler ama gözüme batıyor işte. dxdiag'a baktığımda Ekran'da sadece Intel HD Graphics 3000 yazıyor normalde ekran kartı GT540M, böyle yazması normal mi bilmiyorum ama o bile midemi bulandırdı acaba ekran kartını da mı tanımıyor, görmüyor falan diye tedirgin oldum.

Daha önce bunu tecrübe eden veya bilgi sahibi olan birileri varsa aydınlatırsa sevinirim böyle aksaklıklar yaşamam normal mi? Başka bir arkadaşıma i5 işlemcili Casper Nirvana var ve o formattan sonra hiçbir şey yapmasına gerek kalmadığını söyledi. Çıkamadım ben bu işin içinden ben mi bir şeyleri hatalı yaptım acaba?

• aygıt yöneticisinden 2 ekran kartının driverları kurulumu kontrol ederek çözebilirsin. Dxdiag ya da başka bir yerde graphic kartının intel hd yi görmesi normal bir durum. Bilgisayarında 2 ekran kartı var biri gündelik işleri kullaırken bilgisayarın daha az güç kullanması için intel hd digeri de oyunlarda yüksek performans almak için nvidia.
  • İkisi de yüklü görünüyor ve ikisinde de bu aygıt sorunsuz çalışıyor yazıyor. Valla bir format atayım dedim elime yüzüme bulaştı. Masaüstünde böyle olmuyordu hiç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla bence bir sıkıntı görünmüyor gibi. PErformansda atıyorum oyun oynarken film izlerken vs vs. kullanımda bir sıkıntı yoksa dert etme.
  • Tek canımı sıkan şimdilik kapatırken ekranın saniyelik kapanıp açılması bir de sanki geçişlerde bir yavaşlık var gibi. Onun dışında bir sorun yok şimdilik.

• bi çok şey kurdum demişsin. Elin alışmış tekrardan temiz bi kurulum yap. Önce intel sonra nvidia ekran kartını kur için rahat etsin :D
  • Bir çok şeyden kastım mesela Wi-Fi driverı da var. Onu yüklemeden önce ağları görmüyordu. Card Reader var mesela onu yapmadan BIOS içinde USB'yi görmüyordu falan. Yüklediklerim hep mecburi şeyler sanırım.

• tamam onlar gerekli şeyler. bence cok dert etmemelisin zaten yine format atarsın yakın zamanda eger donanımsal bir arıza yoksa sıkıntı yoktur.
  • pocoloco P kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunun kaynağını buldum. NVIDIA'nın driverını yüklediğimde cihaz kapanırken ekran saniyeliğine kapanıp açılıyor. Aygıt yöneticisinden aygıtı uninstall yaptım tekrar ve sorun kayboldu. Eskiden böyle bir şey olmazdı acaba nasıl giderebilirim bu sorunu?
  • eski bir sürücü kurmayı deneyebilirsin. Hatta bulabilirsen casperın kendi sitesinden ekran kartı driverını kurup denemek lazım gelebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.