Güzel tablet, ancak şu Casper sırf adı yüzünden ağzıyla kuş tutsa ürünlerini almayacağım bir markadır. Neredeyse 20 yıldır bana o dandik çizgi film karakterinden başka bir şeyi anımsatmıyor.
casper anakartları çok kalitesiz modeli markası ne olduğu bilinmeyen anakartları yüzünden yeterli performansı alamıyorsun adam gibi anakart kullansa hiç sorun çıkmayacak.hem masaüstü hemde dizüstü modellerinde aynı şeyi yapıyor markanın adı bir kere kötüye çıktıktan sonra ne yapsa boş bence Türk malına yakışan bir marka değil
tabley iyiye benziyor ama casper dedin mi alasim gelmiyor :@
quote:
Orijinalden alıntı: MxFxOx
casper anakartları çok kalitesiz modeli markası ne olduğu bilinmeyen anakartları yüzünden yeterli performansı alamıyorsun adam gibi anakart kullansa hiç sorun çıkmayacak.hem masaüstü hemde dizüstü modellerinde aynı şeyi yapıyor markanın adı bir kere kötüye çıktıktan sonra ne yapsa boş bence Türk malına yakışan bir marka değil
Son zamanlarda özellikle desktop anakartlarında pegatron kullanıyorlar fakat maliyet düşsün diye PCI slotlarını geçtim anakartın üstünede 2-3 katı kapasitörü bile normaliyle değiştirecekler nerdeyse.Power supply ları ayrı bir komedi peak değerini belirtiyorlar satarken ayıp gerçekten
daha önceki laptoplarım ibm, hp, casper, casper ve şimdi sony vaio! Emin olun casperdan döndüğüme acaip pişmanım..Sony diye aldık . Battlefield'ı bile oynatmıyor.. Takılma desen hp den daha fazla.. 2,47 sn de ancak açıyor bilgisayarı.. (tüm işlemler kapalı olduğu halde) bunu satabilsem döneceğim tekrar casper'a! Ürettiği tablet eminim samsung'tan daha iyidir..Bence kesinlikle casper dan şaşmayın alacaksanızda en üst modelini alın yani ürettiği bilgisayarlar içinde en pahalı olanını alın.Emin olun toshiba'dan bile daha iyidir. (çoğu bilgisayar biraz kapsamlı uygulamaları açamaz casper çok rahat açar)
güzel yapmışlar aslında... piyasadaki diğer aynı özellikdeki tabletlere göre daha iyi fakat casper yani. ne bileyim bi ısınamadım şu casper markasına. güvenemediğim bir marka.
hic bir zaman casper bilgisayar almam derdim sene 2004 te bir adet casper pc aldım ve ozman en üst modelinin ramini ve hdd sini artırarak aldım... alma sebebim ise istediğim aynı özelliklerdeki makinenin asus toshiba sony gibi markalarda bir mislinden bile daha yüksek fiyatlarda olma sebebidir... fakat ne yalan soyleyeyim makine taş gibi çıktı:) bir kaç kez düşürdüm hatta birisi kafa seviyemden düştü(boyum 186) sadece ekran tarafında kapaının kosesinde ufacuk bir kırık var ve onuda japonla yapıştırmıştım:)) zman içerisinde yaptığım tek modifikasyon ramlerini değiştirmek oldu ve şu an 2gb onuda sadece bir kere yaptım onun dışında birde şarz girişi bozuldu onuda bir serviste ben otururken değiştirdiler(sanırım geçen sene olmuştu) bugün sorsanız gene casper almam derim ama bunca senelik kullanımım sonucunda hiç bir sorun yaşamadım ve pc de win7 yüklü çatır çutur çalışıyor:)) Teknoloji olarak artık çok geri kaldığı için yeni bir pc aldım ve bu tercihimide ipad ve iphone daki memnuniyetimden dolayı denemek amaçlı apple dan yana kullandım su anda iş yerimde casper pcmin üzerinde koydum ve yaın zmanda bu pcyi eve götürcem kardeşim kullanacak sanırım oda daha uzun bir kaç sene kullanır..)
Neticede ben casper şöyle kötü böyle kötü diyenleri aslında pek normal karşılamıyorum elbette belli başlı sorunlar olacak ve yaşanacak ama bu o markanın çok kötü olduğun bir göstergresi olmamalı ben işim gereği ticaretle uğraşıyorum ve sattığım malzemelerde herkezin bildiği çok büyük markalarda bazen çok fazla sorunla karşılaşabiliyorum ve en kötüsü garantilerinin çok problemli oluşu...
zaten artık piyasaya baktığınız zaman dizüstü ve tabletlerde neredeyse içelerinde hepsi aynı marka malzemeler kullanıyor (aynı alt yapıları kullanıyor demek daha doğru olacak sanırım) bu sebeple en büyük farklar tasarım ve fiyat ve tabi bizim insanımızın hiç dikkat etmediği garanti sistemi.. casper en azından yerli bir şirket yani düşüncem onlarla sorunların daha rahat çözüleceğinden yana bir cihaz alırken bunuda düşünmek gerek.
izlerken beğendim, özellikleri falan hoşuma gitti f/p olarak exper easypad e sağlam rakip geldi diyordum ki yorumlarda fiyatı gordum allah aşkına casper o fiyat ne? pek tercih edilesi bir tablet olmamış gibi
ürünün o fiyatıyla donanımhaber takipçisinin ilgisini çekmeyeceği kesin.
gayet başarılı bir ürün olduğunu söylemeliyim. sınıfının en iyisi olmasa da en iyilerle yarışabilicek düzeyde bir cihaz olmuş. burada asıl sorun, montajı ve bir kaç parçası bize ait olan aletin dahi kötülenmesidir. türkiye'nin işlemci üretemediği aşikâr. ancak kasa, montaj ekran v.b lerini yapabiliyoruz. tabi insanımız yerli üretime, yerli markaya o kadar karşı ki kullanmadan bile rahatça cihazı kötüleyebiliyor.
6 yıllık casper neo masaüstü bilgisayarım bırakın arıza çıkarmayı, klavye, mouse gibi donanımları dahi bozulmadı. he bozulanlar olabilir mi ? olabilir. olmuştur da. ancak elektronik cihaz işi birazda şans işi. 5 liralık saat alırsın 2 sene kullanırsın, 150 lira verirsin 2 ayda dağılır. bunun gibi.
Bırakın casper ı İvy bridge nerede
açıkcası caspera bende güvenemiyorum. yazın bilgisayar almaya gitmiştim. casper bilgisayarları inceliyordum alacaktım da diğer markadan daha pahalı olmasına rağmen satıcı tavsiye etmedi. casperın üretim yaptıkları yere gittiklerini cihazların özensiz bir şekilde yapıldığını söyledi. bir daha söylüyorum casper la packard bell arasında kalmıştım packard daha ucuz olmasına rağmen adam packard al casper sıkıntı yapar dedi. tabi doğru mu bilemiyorum bana anlatılanları yazdım. bu arada inceleme için teşekkürler herkese iyi forumlar.
quote:
Orijinalden alıntı: newmoon37
gayet başarılı bir ürün olduğunu söylemeliyim. sınıfının en iyisi olmasa da en iyilerle yarışabilicek düzeyde bir cihaz olmuş. burada asıl sorun, montajı ve bir kaç parçası bize ait olan aletin dahi kötülenmesidir. türkiyenin işlemci üretemediği aşikâr. ancak kasa, montaj ekran v.b lerini yapabiliyoruz. tabi insanımız yerli üretime, yerli markaya o kadar karşı ki kullanmadan bile rahatça cihazı kötüleyebiliyor.6 yıllık casper neo masaüstü bilgisayarım bırakın arıza çıkarmayı, klavye, mouse gibi donanımları dahi bozulmadı. he bozulanlar olabilir mi ? olabilir. olmuştur da. ancak elektronik cihaz işi birazda şans işi. 5 liralık saat alırsın 2 sene kullanırsın, 150 lira verirsin 2 ayda dağılır. bunun gibi.
KARDEŞ SANA SONUNA KADAR KATILIYORUM BİRDE ŞU ÖN YARGIDAN KURTULALIM ARTIK
Küçükten bu işe girmesi iyi olmuş,inş akıllı telefon yapan bir Türk firmasıda çıkar yoksa ülkede para mara kalmayacak hepsi dışarıya gidiyor,Güçlü bir masaüstü oyun makinası topladım bazen laptop'da lazım oluyordu gittim ucuza core i3 casper aldım oldukça şık ve bugune kadar hiçbir sorun çıkarmadı ses kalitesi yüksekliği vs piyasadaki 1500-2000 liraya satılan çoğu makinadan iyi tek kötü yanı casper sitesinde driverları vs'leri düzgünce sunamıyor onu düzeltmesi gerek
aslında artık notebook ve tablette de toplama ürünler çıksa güzel olacak ekranı kasayı işlemciyi kendin seç kendin topla olmadıktan sonra hiçbir ürün benim ihtiyacımı karşılamıyor, casper malzemeyi getirtip toplayacağına biz kendimiz toplayalım
Bazı noktalara anlam veremedim. İlk olarak neden Tegra 3 yok? Tegra 2 eskimedi mi? Artık birçok tablet üreticisi ICS güncellemeleri yayınlarken Android 3.2 tabletle piyasaya girmek ne kadar doğru? Bu haliyle cihaz birkaç sene önce çıkmışa benziyor sanki.
ben beğendim ama biraz kalın
quote:
Orijinalden alıntı: sertacarslan
Fiyatı çok saçma, 600-700 TL civarında olmalıydı. 1.100 TL ile hiç şansı yok...
Gerçekten çok doğru.Fiyat olarak daha ucuz olmalıydı.Sahip olduğu donanımlara göre hiç uygun değil.
casperIn yaptığı ürünler leş gibi, üzerine yumurta kır omlet yap, üzerinden yağ eksik olmuyor çünkü bilen bilir :D
Herkes Tegra 3 Geçer Biz Tegra 2 Deyiz Herkez Tegra 4 Geçer Tegra 5 Haırlanır Biz Tegra 3 Deyiz :)))))