Şimdi Ara

CASPER PRESTIGE NOTEBOOK CPW2000-7685B (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
0
Favori
58.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: iasonion

Bugün teknosa'da inceledim Casper'ı..

Kasası çok kötü, plastik kalitesi çok kötü, klavyesi çok kötü..

Klavye'nin esnemesi ise olumsuz bir özelliktir. Her notebook'un klavyesi biraz esner (ki bu konuda da en başarılı notebook Vaio'lar) ama Casper'ınki çok iğreti duruyor.

Klavye'nin esnemesiyle ekranın çizilmesi arasında bir bağlantı yok. Klavye ekrana değiyorsa ister içeri girsin, ister semsert dursun kaçınılmaz çizecektir ekranı..

yani bir bilgisayar bu kadar aşşağılanır ellerine sağlık kardeşş..teknosada hangi modeli inceledin?neden yazmıyorsun he?sen hiç bişe bilmiyorsun ok?hadi sevgiler arkadaşlar..

• quote:

Orjinalden alıntı: wolkywolky

quote:

Bugün teknosa'da inceledim Casper'ı..

Kasası çok kötü, plastik kalitesi çok kötü, klavyesi çok kötü..

Klavye'nin esnemesi ise olumsuz bir özelliktir. Her notebook'un klavyesi biraz esner (ki bu konuda da en başarılı notebook Vaio'lar) ama Casper'ınki çok iğreti duruyor.

Klavye'nin esnemesiyle ekranın çizilmesi arasında bir bağlantı yok. Klavye ekrana değiyorsa ister içeri girsin, ister semsert dursun kaçınılmaz çizecektir ekranı..

yani bir bilgisayar bu kadar aşşağılanır ellerine sağlık kardeşş..teknosada hangi modeli inceledin?neden yazmıyorsun he?sen hiç bişe bilmiyorsun ok?hadi sevgiler arkadaşlar..

benim bildiğim teknosa casper satmıo en azından adapazarındaki kesinlikle satmıo sen nerden baktında bu kararı fersin amkineye kimse laf atmasın manyak bişiii

• quote:

Öncelikle.. Teknosa Casper satmıyor diyenlere kapak olması açısından;
    http://www.teknosa.com.tr/msib21/formlar/CategoryProducts.aspx?CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBAD_63_1662_444&T_Category=_NOTEBOOK63

Makineyi gördüğüm Teknosa'lar: Metrocity Teknosa, Profilo Teknosa.. MEtrocity'de açık şekilde sunuyorlardı, kasasına, ekranına bakma imkanım oldu (Profilo'da cam bölmedeydi) Çok merak ediyorsanız, gidin kendiniz görün..

Hiç birşey bilmediğimi iddia eden arkadaşlara da sözüm, biraz zeka pırıltısı göstermeleri.. Makinenin üzerinde model falan yazmıyordu, sadece etikete baktım, Casper'ın başka Sonoma'lı modeli varsa bilemem, benim gördüğüm model buydu..

Ha çok istiyorsanız gidip alın, paranızı boyası üzerinde pürüzler bırakacak kadar dandik yapılmış gri plastik kasayla ömür boyu mutlu yaşayın..

Beni yalancılık, palavracılıkla itham etmeden önce, hele ki aylardır gezmediğim bilgisayarcı, plaza kalmamışken bilgisizlikle suçlamadan önce, siz biraz kendinizi eğitmeye bakın..

sende casper ın hangi modelini incelediğini bilmeden makineye .ok atma ben samıyor zannediom dedim we adapzarında kesinlikle yok dedim gel bak emin olduğum bu we senin bilip bilmeden karalama yapman ok'

• Casper'ın modelini bilmekle kalitesini eleştirmek (b.k veya .ok yazınca çok mu farkediyor? madem yazıyorsun adam gibi yaz, veya rahatsız oluyorsan kullanma bu sözcüğü) arasındaki farkı anlayabilmiş değilim. Modeli farklı olunca kalitesi fersah fersah ileri gidiyorsa bu daha da fena!

"Ben satmıyor zannediyordum" demişsin.. Bir kere önce sen sadece zannettiğin için birisini töhmet altında bırakamazsın bu bir. Bırakırsan, aksi ispatlanır, aynen burdaki gibi kalır, ne diyeceğini bilemezsin.. Adapazarında satmıyormuş. Ben Adapazarında mı baktım dedim? İnsan teknosa'nın sitesine girip bakmayı akıl eder.

İkincisi topic'in konusu "Sonomalı Casper".. Baktığım model Sonamalı Casper.. Modeli çok mu önemli?.. Al o zaman baktığım model CPS 2000 diye bir modelmiş. Teknosa etikete sadece Casper diye yazmıştı, açıkçası almayı değil düşünmek aklımın ucundan bile geçmediği için modeline dikkat etmedim, sadece genel kalitesine ve özelliklerine baktım. Sonomalı bu modelin kasa kalitesi yerlerde sürünüyor. Özellikler ve fiyat olarak bakarsan burada anlatılan model de hemen hemen aynı.. Kasanın bugün gördüğümden çok daha kaliteli olacağına 3 yaşındaki çocuklar bile güler.. Bugün gördüğüm kasa, bana genel Casper kalitesi hakkında çok iyi fikir verdi.

Makineye kimse laf atmasın ne demek? Hele ki bilip bilmeden ne demek? Makinenin performansına falan birşey dedim mi? Sonoma'lı bir Casper modeli gördüm bugün, inceledim.. Kasası hakkındaki yorumlarımı yaptım. Sen mi karar vereceksin eleştirip eleştirmeyeceğime..

Neyse tartışmanın anlamı yok.. İsteyen gider, görür.. Seçim sizin, verilecek para sizin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 5 Eylül 2005, 0:48:19 >

• quote:

Casper'ın modelini bilmekle kalitesini eleştirmek (b.k yazınca çok mu farkediyor? madem yazıyorsun adam gibi yaz, veya rahatsız oluyorsan kullanma bu sözcüğü) arasındaki farkı anlayabilmiş değilim.

"Ben satmıyor zannediyordum" demişsin.. Bir kere önce sen sadece zannettiğin için birisini töhmet altında bırakamazsın bu bir. Bırakırsan, aksi ispatlanır, aynen burdaki gibi kalır, ne diyeceğini bilemezsin.. Adapazarında satmıyormuş. Ben Adapazarında mı baktım dedim? İnsan teknosa'nın sitesine girip bakmayı akıl eder.

İkincisi topic'in konusu "Sonomalı Casper".. Baktığım model Sonamalı Casper.. Modeli çok mu önemli?.. Al o zaman baktığım model CPS 2000 diye bir modelmiş. Teknosa etikete sadece Casper diye yazmıştı, açıkçası almayı değil düşünmek aklımın ucundan bile geçmediği için modeline dikkat etmedim, sadece genel kalitesine ve özelliklerine baktım. Sonomalı bu modelin kasa kalitesi yerlerde sürünüyor. Özellikler ve fiyat olarak bakarsan burada anlatılan model de hemen hemen aynı.. Kasanın bugün gördüğümden çok kaliteli olacağına 3 yaşındaki çocuklar bile güler.. Bugün gördüğüm kasa, bana genel Casper kalitesi hakkında çok iyi fikir verdi.

Makineye kimse laf atmasın ne demek? Hele ki bilip bilmeden ne demek? Makinenin performansına falan birşey dedim mi? Sonoma'lı bir Casper modeli gördüm bugün, inceledim.. Kasası hakkındaki yorumlarımı yaptım. Sen mi karar vereceksin eleştirip eleştirmeyeceğime..

Neyse tartışmanın anlamı yok.. İsteyen gider, görür.. Seçim sizin, verilecek para sizin..

ben senin kasa kalitesi kriterlerini anlamadım walla plastik dediğin datronunki bile değil onun kasası pek beğenilmez sen casperın plastiği kalitesiz diosun onara ne dicen o saman we bence da bayağı kaliteli bu konuda kapansın ben o .ok u senin için ööle yazmadım rahatsız olanlar için yazdım mrk etme ama bajka türlü anlatılmazdı ööööö geldi artık

• arkadaslar muhabbeti bölüyom ama bu makina sims 2 yi sağlam çalıştırır mı ??????????
  • iasonion büyük bir yanlışın var.
    Teknosalarda bulunan model seninde linkini verdiğin gibi CASPER SONOMA NOTEBOOK CPS2000 -7604B.
    (http://www.teknosa.com.tr/msib21/formlar/CategoryProducts.aspx?CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBAD_63_1662_444&T_Category=_NOTEBOOK63)

AMA bizlerin üzerinde durduğu seri ise CASPER SONOMA NOTEBOOK CPW 1700/1800/2000.

Sen farklı bir modeli incelemiş vede fikirlerini yazmışsın.
    Bizse farklı bir seriyi.
    Her ikisinin birbiriyle ALAKASI YOK.
    Lütfen biraz dikkat.
  • quote:

+1
  • sims2 yi hiç bilmiom ama çalıştıramayacağı oyun neredeyse yok onuda kesin çalıştırır ama nasıl oynatır bilemem 128mb gf6600go azmı yane
  • Huhukomsu +1! iasonion!!bizim burada tartıştığımız model ile senin kasasına ya da plastik kalitesine kötü dediğin model ile arada dağlar kadar fark var ok?ya hem bu zevk meseleside sen biraz casper a karşı sert olduğunu düşünmedin mi?herbişeyine kötü demişsin ne kaldı geriye iyi olan?bunu yapan adamlar versinler bakkallarda satsın o zaman hı?CPW-2000 7685B ye yönelik bir eleştiri yaptıysan yanılıyorsun,zaten başka casperda beni ilgilendirmiyo ok?zaten almaya gebeyiz bugünde rüyama girdi,sen oradan bilmediğin bir model için atıp tutarsan sonu hüsran olur,formda kaç kişi var casper alacak hepsi üstüne gelir
    fakat bunlar hayatta var olan şeyler sen küsme darılma sıkılma olumsuz eleştiride iyidir,bizde kızmadık üzülmedik darılmadık ok?sevgiler herkese..

• Ben anlatamıyorum galiba..

1- Baktığım modelin fiyatı 1300 dolar civarı. Burada tartıştığınız modelin fiyatı da 1500 dolar. Ki benim baktığım model 15 inch.. Özellikler benzer. Siz şimdi kalkıp kasa kalitesinin ne kadar farklı olacağını düşünüyorsunuz? Eğer ki gerçekten aralarında dağlar kadar fark varsa, ki bunu düşünmek saflık olur, aralarındaki fiyat farksızlığı nedir? Baktım, Casper'ın 2 tane modeli var. Birisi 15 inch, diğeri 15.4 inch ekranlı. Geri kalan özellikleri aynı. 15 inch olanın kasası berbat! 15.4" ekranlının kasasının dağlar kadar farklı olduğunu mu düşünüyorsunuz???

2- Ben her şeyine kötü demedim ki! Kasasına kötü dedim. Verdiği performans fiyatına göre çok iyi olabilir. Ha, bana sorarsanız 1500 dolar vereceğim bir alette biraz kalite hissi de uyandırmasını isterim. Kasa kriterim ise gördüğüm yerde sağında duran HP ile solunda duran Acer..

3- Bilmediğim bir model için atıp tutmuyorum. Gidip gördüğüm bir model hakkında yorum yaptım. Topic'in konusu "Sonomalı Casper...". Baktığım model Sonomalı Casper, özellik açısından tek farkı 15" ekranı.. Burada hatalı olan birşey söyleyebilir misiniz?

4- Herkes istediğini alabilir, bütçesine, ihtiyaçlarına göre seçimini yapabilir. Buna lafım olmaz. Zaten "almayın çünkü kasası çok kötü" diye birşey de demedim. İsteyen gidip performansı için kötü kasa kalitesini gözardı edebilir, bundan doğal birşey olamaz.

Kızmaca darılmaca yok..

• quote:

Ben anlatamıyorum galiba..

1- Baktığım modelin fiyatı 1300 dolar civarı. Burada tartıştığınız modelin fiyatı da 1500 dolar. Ki benim baktığım model 15 inch.. Özellikler benzer. Siz şimdi kalkıp kasa kalitesinin ne kadar farklı olacağını düşünüyorsunuz? Eğer ki gerçekten aralarında dağlar kadar fark varsa, ki bunu düşünmek saflık olur, aralarındaki fiyat farksızlığı nedir? Baktım, Casper'ın 2 tane modeli var. Birisi 15 inch, diğeri 15.4 inch ekranlı. Geri kalan özellikleri aynı. 15 inch olanın kasası berbat! 15.4" ekranlının kasasının dağlar kadar farklı olduğunu mu düşünüyorsunuz???

2- Ben her şeyine kötü demedim ki! Kasasına kötü dedim. Verdiği performans fiyatına göre çok iyi olabilir. Ha, bana sorarsanız 1500 dolar vereceğim bir alette biraz kalite hissi de uyandırmasını isterim. Kasa kriterim ise gördüğüm yerde sağında duran HP ile solunda duran Acer..

3- Bilmediğim bir model için atıp tutmuyorum. Gidip gördüğüm bir model hakkında yorum yaptım. Topic'in konusu "Sonomalı Casper...". Baktığım model Sonomalı Casper, özellik açısından tek farkı 15" ekranı.. Burada hatalı olan birşey söyleyebilir misiniz?

4- Herkes istediğini alabilir, bütçesine, ihtiyaçlarına göre seçimini yapabilir. Buna lafım olmaz. Zaten "almayın çünkü kasası çok kötü" diye birşey de demedim. İsteyen gidip performansı için kötü kasa kalitesini gözardı edebilir, bundan doğal birşey olamaz.

Kızmaca darılmaca yok..

http://www.casper.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=1&sintLanguageID=0&bytContentType=2&intPageNo=128&strHitCountParam=2|2|0|21|56

bak yukarıdaki adrese gir önüne iki tane dizüstü bilgisayar gelecek.bizim bahsettiğimiz sağdaki siyah olan.eğer senin söylediğinde oysa eywallah tm görüşündür beğenmemişsindir senin için kasası klavyesi malzemesi iyi değildir.fakat soldaki üründen bahsediyorsan onunla diğeri arasında biraz fark var değil mi?sende bak istersen oldu?yani evet fiyat ve performans çok güzel,malzemedende biraz olsun çalınmışsa bunuda fiyatla paralel görmek lazım,bu şekilde düşünülürse sanırım düz bir mantıkla sorunu çözmüş oluyoruz ok?benim şahsen san akızdığım konu,klavyesi kötü kasası kötü ekranı kötü her bişeyi sıralaman anladın?dur bi dakika kaç kişi alacak bunu sen böyle söylersen kavga çıkar :) bu işin şakası elbet ama bütün herkes buna kenetlenmiş durumda anladın?hadi sevgiler gönderiyorum sana..
    yalnız bişey daha var o sayfadaki laptoplarda birine tıklayınca diğerinin özelliklerinden bahsediyor sanırım siteyi düzenleyen webmaster ın küçük bir hatası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkywolky -- 5 Eylül 2005, 13:27:29 >

• quote:

quote:

Kızmaca darılmaca yok..

http://www.casper.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=1&sintLanguageID=0&bytContentType=2&intPageNo=128&strHitCountParam=2|2|0|21|56

bak yukarıdaki adrese gir önüne iki tane dizüstü bilgisayar gelecek.bizim bahsettiğimiz sağdaki siyah olan.eğer senin söylediğinde oysa eywallah tm görüşündür beğenmemişsindir senin için kasası klavyesi malzemesi iyi değildir.fakat soldaki üründen bahsediyorsan onunla diğeri arasında biraz fark var değil mi?sende bak istersen oldu?yani evet fiyat ve performans çok güzel,malzemedende biraz olsun çalınmışsa bunuda fiyatla paralel görmek lazım,bu şekilde düşünülürse sanırım düz bir mantıkla sorunu çözmüş oluyoruz ok?benim şahsen san akızdığım konu,klavyesi kötü kasası kötü ekranı kötü her bişeyi sıralaman anladın?dur bi dakika kaç kişi alacak bunu sen böyle söylersen kavga çıkar :) bu işin şakası elbet ama bütün herkes buna kenetlenmiş durumda anladın?hadi sevgiler gönderiyorum sana..
    yalnız bişey daha var o sayfadaki laptoplarda birine tıklayınca diğerinin özelliklerinden bahsediyor sanırım siteyi düzenleyen webmaster ın küçük bir hatası..

wolky önemli deil ben baktım kaliteyi, gördüm hele bu fiyata alacak alır almayacak almaz ben şu ünv. sınıfımdan forumu takip ediom çok zewkli 8mbps bağlantım war adsl son hızdan 4 kat fazla yane bide alptop um olsa tam olajak ama neeese

• quote:

Kızmaca darılmaca yok..

iasonion
    "Sizin sözüne ettiğiniz modelle benim sözüne ettiğim model farklıymış.özür dilerim." demek bu kadar zor olmasa gerek.
    Daha hala yanlış başlıktan bahsediyorsun.
    Eğer topiği açan arkadaşın ilk mesajını okumuş olsaydın tüm burdaki insanların tek bir model üzerine konuştuklarını görebilirdin.
    Ama sen hala ısrarla "Başlık Sonomalı Casper" diyip duruyorsun.

Hadi insanlık hali okumamış olabilirsin.
    Bende sana çok zarif bir şekilde sözüne ettiğin modelle bizim sözüne ettiğimiz modelin aynı olmadığını anlattım.Gerekli uyarıyı yaptım.

Ama HALA inatla "Topic'in konusu "Sonomalı Casper...". Baktığım model Sonomalı Casper, özellik açısından tek farkı 15" ekranı.. Burada hatalı olan birşey söyleyebilir misiniz?" diyorsun.

Sana şu kadarını SON KEZ söyleyebilirimki baktığın modelle daha hala göremediğin CPW modeli arasında dağlar kadar fark var.
    Birbirisiyle alakası yok kasalarının.
    Birinde ekran kartı 128 MB geforce 6600 diğerinde onboard 128 Mb
    Ama sen hala 15" ile 15.4" 'tesin.

www.hepsiburada.com'dan bakabilirsin tüm bunlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 6 Eylül 2005, 10:59:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

quote:

Kızmaca darılmaca yok..

iasonion
    "Sizin sözüne ettiğiniz modelle benim sözüne ettiğim model farklıymış.özür dilerim." demek bu kadar zor olmasa gerek.
    Daha hala yanlış başlıktan bahsediyorsun.
    Eğer topiği açan arkadaşın ilk mesajını okumuş olsaydın tüm burdaki insanların tek bir model üzerine konuştuklarını görebilirdin.
    Ama sen hala ısrarla "Başlık Sonomalı Casper" diyip duruyorsun.

Hadi insanlık hali okumamış olabilirsin.
    Bende sana çok zarif bir şekilde sözüne ettiğin modelle bizim sözüne ettiğimiz modelin aynı olmadığını anlattım.Gerekli uyarıyı yaptım.

Ama HALA inatla "Topic'in konusu "Sonomalı Casper...". Baktığım model Sonomalı Casper, özellik açısından tek farkı 15" ekranı.. Burada hatalı olan birşey söyleyebilir misiniz?" diyorsun.

Sana şu kadarını SON KEZ şunu söyleyebilirimki baktığın modelle daha hala göremediğin CPW modeli arasında dağlar kadar fark var.
    Birbirisiyle alakası yok kasalarının.
    Birinde ekran kartı 128 MB geforce 6600 diğerinde onboard 128 Mb
    Ama sen hala 15" ile 15.4" 'tesin.

www.hepsiburada.com'dan bakabilirsin tüm bunlara.

+1 double +1

• Neden sinirlendiğinizi anlamadım.. Forum kullanmasını bilmiyorsanız kullanmayın o halde.. Topic'in konusu Sonoma'lı Casper.. Bir model belirtilmemiş, forum içinde de genel olarak Casper'ın kasa kalitesinden bahsedilmiş. Farklı bir model olsa bile (ki olabilir gözümden kaçmış olabilir ve hatta bunu yukarda da "başka sonomalı Casper var mı bilemem ama benim incelediğim model.." diye de açıkladım) bundan bahsetmek için yeni bir topic açmama gerek yoktur. Forum kullanmak, becerilmek bunu gerektirir. Doğru topic altına, birebir konuyla alakalı bir yazı yazdığıma inanıyorum. Hala da bunda ne yanlış var bilmiyorum. Topic'in konusu "Casper CPW2000"li olsa dediğiniz doğru. Bence sizin forum kullanma konusunda ciddi bir sıkıntınız, eleştirilmek hakkında da ondan daha ciddi bir tahammülsüzlüğünüz var.

Uslûp konusuna gelirsek.. Benim bir modeli eleştirmem kadar doğal birşey olamaz. Gdip gördüğüm bir Casper modelini, Casper topic'i altında eleştirmem kadar hele!.. Hal böyleyken ne bilmeden konuşmam kaldı, ne dayanaksız bir şekilde teknosa'larda satılmadığı, ne de haksız bok atmadığım.. Neredeyse dolaylı yoldan palavracı dendi.. Kimin cevapları zarif merak etmekteyim..

Sizin bana "şahsen kızmak" gibi bir hakkınız yok. Sinirlenmeyiniz de.. Ben burda gördüğüm ve tecrüne ettiğim bir durumu paylaşma hakkını sonuna kadar kullanırım, bunu size, veya muhtemel kızabilecek diğer kullanıcılara sorma gibi bir mecburiyeti kendimde bulmuyorum.

Ha gelelim zurnanın zırt dediği yere.. Araba alacaksınız, gittiniz Lada Samara'ya baktınız. Plastiğine, konforuna vs.. Sonra satıcı size dedi ki bir de şöyle bir arabamız var, daha fazla özelliğe sahip, aynı motor, hatta daha da fazla özelliğe sahip ama çok az daha pahalı. O arabanın genel kalitesi hakkında size bir fikir verir mi vermez mi!? Bu örneği alacağınız herhangi bir şeye de uygulayabilirsiniz.

Performans açısından nasıl bir şey olduğunu bilemediğimi söyledim. Hala da kasasının dağlar kadar fark yaratabileceğine de inanmıyorum. Ha, eğer öyle birşey var ise bu firmanın marka imajını da zedeleyecek birşey.

Son söz olarak: İsteyen alır, isteyen almaz. Buna kimse karışamaz. Ben gördüğümü söylüyorum, giden istediği yerde bakar, kendi kararını verir. Bunları tartışmayacaksak, her notebook topic'inin altında "aldım harika, süper, yuppi, hurra, biz de alıcaz" diye gereksiz muhabbetler olacaksa hiç konuşmayalım.

• aman ne kadar geveze bir milletiz ya :)) kardeş aldık alacaz bu ürünü ya sen alma oldu?bizi ipten döndermebiz alcaz hatta üç tane,kasasıda bize göre iyi sende git vaio toshiba al kazıklan oldu?bak onun kasası mükemmel.düşünki biz bmw ye biniyoz sende diyonki porscheden başkasıne binmem misali..kafana göre oke?hadi sevgiler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluesnight

quote:

quote:

Kızmaca darılmaca yok..

wolky önemli deil ben baktım kaliteyi, gördüm hele bu fiyata alacak alır almayacak almaz ben şu ünv. sınıfımdan forumu takip ediom çok zewkli 8mbps bağlantım war adsl son hızdan 4 kat fazla yane bide alptop um olsa tam olajak ama neeese

kardeşim görmüşse alın diyosa alırız birmiştir iasonion kardeş sende bize lazımsın :))gitme biryere biz dostuz arkadaşız bak ne güzel kavga edioz tartışıyoz...nerde bulacan böyle? heheheya ben alacamda adanaya gidemedim ya :((neyse selamlar..

• her zaman özgür fikielere saygımız wardır ama makul ölçülerde we bilinçli olarak biz casper ı sewioruz bize bu ürünü bu fiyata sağladığı için ben HP manyağıyım ama hP nin bööle modeli türkiyede yok we olsa en az 3000+kdv olur emin olun buna yakını 25000+kdc çünkü ona göre siz bilirsiniz we ayrıca bu sonomalı cpw2000-7685b modeli ona göre anlamadan bidaha laf etmeyin
  • bluesnight double +1
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.