ARkadaşlar araya parmak girecek kadardan kastım çok esnemesi.Yani abartı diyebiliriz. İyisimi şu parmak olayını kaldırayım.Yoksa adı parmak giren notebook olacak casper'ın.
Sözüne ettiğim esneme homojen değil bilmem anlatabiliyor muyum? Yani klavyenin tamamı ESNEMİYOR. Bu yüzden sizlerin sözüne ettiği o Ekran çizmeme olayı gerçekleşecek birşey değil.
Klavyenin tamamı esneyebilseydi belki mantıklı olabilirdi ama o zamanda insanın aklına şöyle bir soru geliyor; klavyeyi kasanın içine gömülü yapar,kapak kapandığında hiç temas olmaması sağlanabilirdi mi?(HP 'nin yenileri böyle)
Benim tezime göre
Klavye kasanın ciddi anlamda dışında kalıyor. Yani çıkıntı şeklinde.
AKLIMA GELEN EN MANTIKLI AÇIKLAMA ŞUDUR:
Notebookların klavyeleri her ülke için farklı olacağından dıştan çıkartılıp takılıyor olabilir.Yani sonradan montajı yapılıyor diyebiliriz.
Bence ya montaj esnasında klavyeyi destekleyecek arkasına konacak parça konmamış,yada hakikaten tasarım aşamasında çok büyük bir hata var.Hatta bu yüzden bu notebooklar diğerlerine nazaran ucuz. (buna inanasım gelmiyor çünkü her tarafını doğru dürüst yapıp birtek klavyenin altına destek koymayı mı unutmuş adamlar.)
Bence Klavyenin Türkçe olmasıyla,sonradan takılmasıyla,montajın nerde nasıl yapıldığıyla ilgili bir problem var.
Bugün casper'a bu konu ile ilgili mail atıcam.
Tekrar söylemek istiyorum.Kesinlikle klavyenin tamamı esnemiyor. Sadece belli bölgeleri esniyor. Sol üst köşesi ve F9 tuşunun olduğu bölge. Yani ekranın çizecekse klavyenin diğer bölgeleri haydi haydi çizer.
Kesinlikle ekran düşünülerek yapılmış bir tasarım değil.
Daha önce IBM'i (zarif,ince,narin kasalı siyah modelini :P ) , HP'yi kullandım böyle birşey görmedim arkadaşlar.
quote:
Orjinalden alıntı: Bulldog
Kasanın malzemesi de fena deil gibi ama en uyuz oldugum sey ekranı kapattıgınızda ekranı kasaya sabitleyen kilit mekanizması yok. Bilmem anlatabildim mi. Çok eğreti duruyor açıkcası.
o sözüne ettiğin kilit mekanizmasıda çok kötü duruyor bence. Mesela MSI'ın bir modelinde vardı o clipslerden. o kada büyük yapmışlar ki resmen adamın gözüne girecek gibi duruyor. Çok çirkinleştiriyor bence notebooku.
foto yokmu foto?
quote:
Orjinalden alıntı: mczaga
foto yokmu foto?
Yanımda sırf fotolarını çekip buraya koymak için fotoğraf makinası götürmeme rağmen klavyenin şokundan mıdır nedir çekmeyi unuttum.
Daha sonra dışarı çıkınca aklıma geldi ama iş işten geçmişti. :( Üzgünüm.
Umarım bu teselli eder.
bahsettiginiz m1437g nin fiyatı 1240 paund, teknik özellikleri icin:http://consumer.fujitsu-siemens-shop.co.uk/Catalogue/catProductForm.asp?idProduct=1029844&mscssid=%7BFFE9C6D0-7D1E-459C-A5E8-48361CD0C698%7D&referer=../cmcPage.asp%3FidPage%3D164 ama burada ekran kartı 128mb 256 değil:(
quote:
Orjinalden alıntı: Huhukomsu
quote:
foto yokmu foto?
Yanımda sırf fotolarını çekip buraya koymak için fotoğraf makinası götürmeme rağmen klavyenin şokundan mıdır nedir çekmeyi unuttum.
Umarım bu teselli eder.
kardeş ne diyosun peki alalım mı bu casper ı?sen olsan alır mıydın? klavye kasa masa işte komple inceledin gördün şöyle ilk bakışta yürek yakıyo yıldırım aşkı falan şaka biryanada son söyleyeceğin nedir?cebimde para gidip alayım mı yoksam...
bende düşünüyorum bu modeli. tv out var. bşka modellerde de s-video out var ikisi arasında fark var mı? tşkler.
Afe Kardeş O TV Out olayı zaten s-video ile oluyo casperların bütün tv-out ları öyle diye biliyorum!!!
quote:
Orjinalden alıntı: wolkywolky
quote:
quote:
foto yokmu foto?
Umarım bu teselli eder.
kardeş ne diyosun peki alalım mı bu casper ı?sen olsan alır mıydın? klavye kasa masa işte komple inceledin gördün şöyle ilk bakışta yürek yakıyo yıldırım aşkı falan şaka biryanada son söyleyeceğin nedir?cebimde para gidip alayım mı yoksam...
Arkadaşlar
İstanbuldaki Casper Bölge Müdürlüğünden bir bayanla konuştum. Klavye problemini kendilerine ilettim.Böyle birşeyin olamayacağını olsa olsa montaj hatası olacağını söyledi.Yorum size ait. Mailime hala cevap vermediler.
Diğer yandan Casper'ın bu sonomalı modeline talep çokmuş. Geldiği gibi satılmaya devam ediyormuş. İstanbul yetiştiremiyormuş siparişleri.
Benim anlamadığım bu kadar alan varsa neden bir Allah'ın kulu şurda bizimle deneyimlerini paylaşmıyor. Bakıyorum mesela topic'in okunma hitine neredeyse 1900'lere yaklaşmış durumda. Hiç olmazsa 1 kişi bu notebooku almıştır diye düşünüyorum. Bizimle deneyimlerini paylaşsa kötümü olur?
Şu klavye esneme problemi olduğu iddia edilen monster notebookunun tartışıldığı topicte bu konuyu sordum. coppermine arkadaşımız şu cevabı vermiş.
quote:
Orjinalden alıntı: coppermine
Benim aldığım laptopta (sonoma 2 ghz 1 gb dual ddr2 533 mhz kingston ram 128 mb nvida 6600 ekran kartı) bu sorun yok, alırkende bayağı inceledim hatta her tuşuna tek tek bastım ve f3 üzerinde fazlasıyla da durdum diyebilirim (sorunun f3 tarafında olduğu söyleniyordu çünkü) klavyede içine göçme, boşluk gibi bir sorun görmedim, içim gayet rahat kullanıyorum laptopu, ayrıca ekran kapatıldığında tuşlar ekrana baskı yapmıyor, kapatıp aradaki ince boşluktan ışığa tutarak inceledim. Monitör çerçevesinin 4 yanındaki silikon türevi yastıkçıklar buna engel oluyorlar sanırsam. Saygılarımla...
Bu cevaba göre şöyle bir yorum yapmak yanlış olmaz gibime geliyor. Bu klavyenin içeri göçmesi bir hata ve her notebookta yok.
Bu yüzden kısaca söylemek gerekirse bu klavye sorunu hallolursa ben bu notebook'u almayı düşünüyorum. Performans/fiyat benim için çok uygun ve bundan daha fazla para ayıramayacağım bir notebook için. Zaten 1200 Dolarlardan buralara geldim ve bence şu an için yeterli gibi gözüküyor. Eksik diyebileceğimiz hiçbirşey gözükmüyor ortalıkta.6kanal ses ,bluetooth....vs ekstraları.
Wolkywolky bence bu notebooku görebileceğin bir yer varsa git ve gör.Özelliklede şu klavye olayına bak.Belki şansına düzgün olabilir. Copperminenın anlattıklarına bakılırsa ortalıkta hem problemli hemde düzgün olanları olabilir.
Eh İstanbuldaki kadınında öyle birşey olamaz montaj hatasıdır değiştirelim demesinden sonra düzgün klavyeli bir Casper bulmak kalıyor. Telefonda konuştuğum kadına CPW2000 dediğim zaman nerde gördünüz dedi.Ankarada deyince iyi bulabilmişsiniz filan dedi. Niye diye sorunca işlemcisi 2000 olanı bulmanız çok zor gibi birşeyler söyledi.
Bakalım yarın Necatibeydeki Casper store'a bir tane daha gelecekmiş. Artık yarın gidip şu işi bitirmek istiyorum.umarım sizlere faydalı bilgilerle gelebilirim.
Umarım ben gidesiye kadar satılmaz.
Huhukomşu kardeş bende adanadan alacağım pazartesi bu ürünü.ellerinde bir tane cpw2000 7685b varmış o da teşhirdeymiş.dedim ben beklerim parasını ödeyip tm dedi.maksatım doların düşüşünden faydalanmak.düşünsene 10 gün önce 2400 ken şimdi 2300 e falan alacam ve 1 gb rem var!!!dicem işte öğrenciyim falan tatlı dilden girecem kıbrısa gel misafirim ol dicem biraz daha indirim yaptıracam.güzel bir hatun çalışıyo orda,telefonda bağladım:)ayıptır sölemesi.ha birde alacağım çok sağlam bi yer adana da birtane!dediğim gibi klavye sorunu sadece o ürüne mahsus bişedir.birde kıllanmamak lazım bazı şeylerde yoksa aksilik gelir seni bulur yani..ben görüp alacağım bende en geç pazartesi salı alır yazarım arkadaşlar,,sevgileeer..
yahu arkadaşlar burda takıldınız klavyeye.Daha sorulacak önemli bişi kalmadımı da bunu devamlı problem etttiniz.
mesala 1.LCD ekranını hızllı oyunlarda ghosting yani gölgelenme hatası varmı?MALUM BU OYUN OYNUCAZ BU LAPTOP DA VE MSİ 510 C ALANLAR DA BU OLAY ÇIKTI ADAMLAR OYUN OYNAYAMIYOR!!!
2.Pili kaç mh? ne kadar dayanıyor?
lütfen cevap...
quote:
yahu arkadaşlar burda takıldınız klavyeye.Daha sorulacak önemli bişi kalmadımı da bunu devamlı problem etttiniz.
mesala 1.LCD ekranını hızllı oyunlarda ghosting yani gölgelenme hatası varmı?MALUM BU OYUN OYNUCAZ BU LAPTOP DA VE MSİ 510 C ALANLAR DA BU OLAY ÇIKTI ADAMLAR OYUN OYNAYAMIYOR!!!
2.Pili kaç mh? ne kadar dayanıyor?
lütfen cevap...
mczaga dediklerinde haklısın ama ghostingi görebilmek için bilgisayarı alıp oyun kurup oynamak lazım. keza aynı şekilde pil konusuda alan bir arkadaştan öğrenebiliriz.
işte geldim burdayım arkadaşlar dandik bir malı yok casper in kimse .ok atmasın sinirleniyorum sadece esnek yapılmış basınca - mm aşağı iniyor lcd çizilmemesi için id mhz bu ne oluo sonoma lar eal ama bir aşağı esnemeyene alıştığımız için ilkten garip gelio, ama kalite mükemmel benim kafama takılan tek konu fsb hızı fsb hızına sahip deilmi? we almak isteyenler kaçırmasın kimsenin galeyanına gelmeyin arkadaşlar ürün mükemmel kim ne almak isterse alsın sizi ilgilendirmez ama ürünü alacaklarında kafasını kimse karıştırmasın ben inceledim ürün kaliteli belli edioyo kendini çok karizma bişiii karizmasını bozan tek şey "casper" lması oraya bi HP yapıştıracan farya almayanı kovalarlar
alan yokmu yaw hade ben paramı denkleştirmeye çalışıom siz ne beklionuz alsanızda anlatsanız şu makinenin ne haltlar işlediğini
quote:
Orjinalden alıntı: bluesnight
işte geldim burdayım arkadaşlar dandik bir malı yok casper in kimse .ok atmasın sinirleniyorum sadece esnek yapılmış basınca - mm aşağı iniyor lcd çizilmemesi için id mhz bu ne oluo sonoma lar eal ama bir aşağı esnemeyene alıştığımız için ilkten garip gelio, ama kalite mükemmel benim kafama takılan tek konu fsb hızı fsb hızına sahip deilmi? we almak isteyenler kaçırmasın kimsenin galeyanına gelmeyin arkadaşlar ürün mükemmel kim ne almak isterse alsın sizi ilgilendirmez ama ürünü alacaklarında kafasını kimse karıştırmasın ben inceledim ürün kaliteli belli edioyo kendini çok karizma bişiii karizmasını bozan tek şey "casper" lması oraya bi HP yapıştıracan farya almayanı kovalarlar
Bluenight dediklerinle alakası yok. Lütfen yukarda yazılanları oku ve öyle bir yorum yap.
Klavyenin esnek olmasının ekranın çizilip çizilmemesiyle ilgisi yok. Çünkü klavyenin bazı kısımları kazık gibi gayet sert ve stabil duruyor. Yani senin teorine göre ekranımızın sol üst köşesi ve F9 tuşunun olduğu kısımlarla çizilmez,diğer kısımları öyle güzel bi çizilirki.
Lütfen öyle DOĞRULUĞUNDAN EMİN OLMADIĞINIZ KONULARDA ATIP TUTMAYIN.
Bana internette resmi yoldan yazılmış klavyenin esnek olması vede ekranın çizilmemesiyle ilgili bir yazı gösterebilir misin?
Neden sonuç ilişkisini ters yorumluyorsunuz. Sonuçtan nedene gitmeye çalışıyorsun.
Klavyenin esnek olmasından , ekranı çizmemesine yönelik bir uygulama olduğunu çıkartıyorsunuz. Hiçbir yerde "Klavyemiz esnek klavyedir çünkü ekranı çizmesin" diye birşey okumadım.
Kasası çok kötü, plastik kalitesi çok kötü, klavyesi çok kötü..
Klavye'nin esnemesi ise olumsuz bir özelliktir. Her notebook'un klavyesi biraz esner (ki bu konuda da en başarılı notebook Vaio'lar) ama Casper'ınki çok iğreti duruyor.
Klavye'nin esnemesiyle ekranın çizilmesi arasında bir bağlantı yok. Klavye ekrana değiyorsa ister içeri girsin, ister semsert dursun kaçınılmaz çizecektir ekranı..
bu fiyata bu özellikler başkasında yok. ona yaklaşan hp nx 6110 py535es var. 1300+kdv. ekran kartı paylaşımlı, ram i ddr 2 değil ve ekran xga. birde experin bir modeli 1.86 sonama dual yazıcısı yok. diğer özellikleri casper ile aynı 1439$+kdv. bu iki modele ne dersiniz. exper güzel gibi. exper kullanan var mı?
fuarı gezen arkadaşlar bilgi veririse sevinirim. ayrıca chip eylül sayısında notebook testleri var. ben almadım daha alanınız varsa bilgi verebilir mi? teşekkürler
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: bluesnight
Bluenight dediklerinle alakası yok. Lütfen yukarda yazılanları oku ve öyle bir yorum yap.
Klavyenin esnek olmasının ekranın çizilip çizilmemesiyle ilgisi yok. Çünkü klavyenin bazı kısımları kazık gibi gayet sert ve stabil duruyor. Yani senin teorine göre ekranımızın sol üst köşesi ve F9 tuşunun olduğu kısımlarla çizilmez,diğer kısımları öyle güzel bi çizilirki.
Lütfen öyle DOĞRULUĞUNDAN EMİN OLMADIĞINIZ KONULARDA ATIP TUTMAYIN.
Bana internette resmi yoldan yazılmış klavyenin esnek olması vede ekranın çizilmemesiyle ilgili bir yazı gösterebilir misin?
Neden sonuç ilişkisini ters yorumluyorsunuz. Sonuçtan nedene gitmeye çalışıyorsun.
Klavyenin esnek olmasından , ekranı çizmemesine yönelik bir uygulama olduğunu çıkartıyorsunuz. Hiçbir yerde "Klavyemiz esnek klavyedir çünkü ekranı çizmesin" diye birşey okumadım.
belki yanlış torumlamış olabilirim ama bana ööle geldi açıp kapadım sate klawyeey pek değmio ekran ama değerse aşağı iner we çizilmez die düşündüm belki yanlıştır önemli olan bu fiyata bu casper alınırmı(cpw2000-7685b) bence alınır almak isteyen alır