laptopta batarya kullanmıyorum (evde kulanıyorum adaptörle). Geçen hafta power butonuna bastım, laptop start almadı. hiçbir hayatiyet belirtisi yokdu. sadece güç butonunda 2-3 sn aralıklı led yanıp sönmesi vardı. adaptör arızalandı heralde deyip onu ölçtük biçtik abimle yok ondan değil bilgisayara güç veriyor. Bu sefer laptopu açtık güçdüğmesinin altındaki devreye ulaştık. onuda test ettik, bastık, baktık bilgisayar çalıştı. iyi tamir ettik dedik. kapattık makinayı mutlu mutlu. Sonra sabah bi açalım dedik yine aynı durum. güç düğmesi yanıp sönüyor ama bilgisayar start alamıyor bios aktivitelerine ulaşamıyor, power led yanıp sönüyor vs. . Neyse araştırdım bu güç butonun altındaki power kartı araızalı diye düşündüm. bi tamircide parçayı bulup onu da değiştirttim. aradılar bilgisayar oldu dediler. gittim bastım butona açıldı. kapat bi daha aç tamam sorun yok. Eve geldim akşam bi açalım dedim haydaaa yine aynı problem. bilgisayar böyle start almaya çalışırken araya yemek filan girdi onu öyle can çekişirken bırakmışım. bi baktım yemeğin ortasında bilgisayar hoop açıldı iyi mi. açıldıktan sonra kapatıp soğumasına izin vermeden defalarca kapatıp açabiliyorum. ancak adaptörü çekip sabah tekrar çalıştırma düğmeye bastıktan yaklaşık 1 saaat sonra gerçekleşiyor. Durum bu arkadaşlar . bilgisi deneyimi olan arkadaşlarda destek öneri beklerim. Hepinizin Kurban bayramı mübarek olsun bu arada...
Harddiski çıkarıp takmayı dene.
Bendede böyle bi hata oldugunu hatırlıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
denemiştim ancak çözüm olmadı. sağol.
donanımsal arıza var ya anakart ha hdd sorunlu servisine götür.
harddisk sorunlu değil zira harddiski söküp çalıştırmayı denedim. benzer sonuç aldım. yani biosun yüklenip harddisk yok falan demesi lazım ama nafile.